Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΤΗ

Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011

Σήμερα Τσικνοπέμπτη…


Η τσικνοπέμπτη είναι η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του τριωδίου. Το βασικό έθιμο είναι το ψήσιμο-Τσίκνισμα κρέατος στα κάρβουνα. Συνήθως το κρέας είναι χοιρινό και λουκάνικα.

Στις Σέρρες ανάβουν μεγάλες φωτιές, ψήνουν κρέας και πηδούν πάνω από τις φωτιές.
Στην Κομοτηνή ψήνουν κοτόπουλα. Συγκεκριμένα τα καψαλίζουν και τα αρραβωνιασμένα ζευγάρια στέλνουν το κοτόπουλο ο άντρας στη γυναίκα και η γυναίκα στέλνει στον άντρα μπακλαβά.

Στην Κέρκυρα οι κοπέλες βγαίνουν στα καντούνια και κουτσομπολεύουν ενώ οι άντρες τους κάνουν καντάδες.

Στην Πελοπόννησο ψήνουν κρέας και λουκάνικα και φτιάχνουν τσιγαρίδες και παστό από χοιρινό.
Στην Κοζάνη ψήνουν λουκάνικα, τσιγαρίδες και πίνουν πολύ κρασί.
Σε όλη την Ελλάδα τη μέρα της τσικνοπέμπτης οι άνθρωποι βγαίνουν, τρώνε κρέας και διασκεδάζουν μέχρι το πρωί.

ΠΗΓΗ     newsday

ΣΥΝ. ΕΙΛΙΚΡΙΝΩΝ ΒΙΟΜ. Σ.Ε.Β.

ΑΡΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗ

Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011

Με 10.000 Έλληνες στο πλευρό του!


Κίτρινη έχει «βαφτεί» η πόλη του Μάντσεστερ ενόψει της αποψινής αναμέτρησης του Άρη με τη Σίτι, με τους φίλους των Θεσσαλονικέων που αναμένεται να βρεθούν στο γήπεδο να ξεπερνούν τις 10.000…
Μέχρι και το μεσημέρι της Πέμπτης θα φτάνουν στο Μάντσεστερ τα τελευταία τσάρτερ που θα μεταφέρουν φίλους του Άρη για την ιστορική αναμέτρηση της ομάδας της Θεσσαλονίκης κόντρα στη Σίτι. Μάλιστα οι τελευταίες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για παρουσία περισσότερων από δέκα χιλιάδων φίλων της ομάδας στην κερκίδα του γηπέδου εκ των οποίων οι μισοί θα προέρχονται από την Ελλάδα και οι υπόλοιποι θα είναι Έλληνες και Κύπριοι φοιτητές από κάθε γωνιά της Βρετανίας που έσπευσαν να αγοράσουν εισιτήριο για την αναμέτρηση της ελληνικής ομάδας.
Όπως τονίζουν μάλιστα οι Άγγλοι, το γήπεδο της Σίτι είναι μεν χωρητικότητας 45.000 θέσεων αλλά από αυτές μόνο 35.000 εισιτήρια εκδόθηκαν ώστε να δημιουργηθούν και οι απαραίτητες νεκρές ζώνες μια και ο αριθμός των οπαδών του Άρη θα είναι πολύ μεγάλος. Έτσι, όπως κανονίστηκε το πάνω διάζωμα του πετάλου που θα βρεθούν οι φίλοι του Άρη θα παραμείνει κλειστό.
Μαζί και οι φίλαθλοι της Γιουνάιτεντ!
Εξάλλου, οι φίλοι του Άρη θα έχουν στο πλευρό τους και εκείνους της Γιουνάιτεντ. Η κόντρα της Σίτι με τη Γιουνάιτεντ στο Μάντσεστερ είναι μεγάλη και ήδη οι φίλοι των «κόκκινων διαβόλων» βρίσκονται μαζί με αυτούς του Άρη στους δρόμους και τις παμπ του Μάντσεστερ ενισχύοντας με τις φωνές τους τα τραγούδια των Αρειανών. Επιπλέον, οι φίλοι της Γιουνάιτεντ παροτρύνουν σε κάθε ευκαιρία τους αντίστοιχους του Άρη να τα δώσουν όλα ώστε να δουν την ομάδα τους να αποκλείει την μισητή συμπολίτισσα.
Βόλτα από το «Ολντ Τράφορντ»
Κατά τα άλλα, για τους φίλους του Άρη που βρίσκονται στο Μάντσεστερ πόλος έλξης αποτελεί το ιστορικό «Θέατρο των Ονείρων». Το φημισμένο γήπεδο της Γιουνάιτεντ διαθέτει ένα μοναδικό μουσείο και οι φίλοι του Άρη κατά εκατοντάδες δεν έχασαν την ευκαιρία να επισκεφτούν κάθε χώρου του «Ολντ Τράφορντ» και να τραβήξουν τις δικές τους φωτογραφίες σε μία μοναδική εμπειρία.
Τηλεοπτική εκδήλωση
Όσον αφορά τους οπαδούς της ομάδας που βρίσκονται πίσω στην Ελλάδα, και πιο συγκεκριμένα όσους διαμένουν στην Αθήνα, ο Αντένα που θα μεταδώσει τον αγώνα έχει οργανώσει μια εκδήλωση για όσους ανήκουν στη λέσχη φίλων της ομάδας, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνει φυσικά και η προβολή του μεγάλου αγώνα κόντρα στη Σίτι.
gazzetta.gr