Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ Ο ΕΙΡΗΝΙΚΟΣ

Ισοπεδώθηκε ο Ισημερινός από τα 7,8 Ρίχτερ

18-4-16
Ισοπεδώθηκε ο Ισημερινός από τα 7,8 Ρίχτερ

Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες



Μαύρη μέρα ξημέρωσε σήμερα στον Ισημερινό μετά τον ισχυρό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ, που άφησε πίσω του 272 νεκρούς και 2.068 τραυματίες, ενώ διασώστες και κάτοικοι, με μηχανήματα και γυμνά χέρια, αναζητούν απεγνωσμένα επιζώντες στα χαλάσματα.
Η δόνηση που σημειώθηκε το Σάββατο έγινε αισθητή σε όλη τη χώρα και προκάλεσε πανικό ακόμη και στην πρωτεύουσα Κίτο. Πολλά κτίρια κατέρρευσαν και δρόμοι καταστράφηκαν σε μια μεγάλη ζώνη στα δυτικά της χώρας.
Ο αντιπρόεδρος Χόρχε Γκλας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί 235 θάνατοι ενώ 1.557 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Μετά την πρώτη δόνηση, καταγράφηκαν 189 μετασεισμοί, κυρίως στην περιοχή του Πεδερνάλες.
«Η άμεση προτεραιότητά μας είναι να σώσουμε ανθρώπους παγιδευμένους στα χαλάσματα. Όλα μπορούν να ξαναχτιστούν αλλά οι ζωές δεν ανακτώνται και αυτό πονάει περισσότερο», έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο πρόεδρος Ραφαέλ Κορέα που επιστρέφει εσπευσμένα στη χώρα από την Ιταλία.

ΤΡΟΜΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙΣ

Κατακτώντας τις κορυφές των Άλπεων

Εκπληκτική θέα σε μεγάλο υψόμετρο


Κατακτώντας τις κορυφές των Άλπεων


Αναμφίβολα δεν είναι ούτε απλό ούτε εύκολο να ανεβαίνει κανείς στις υψηλότερες κορυφές του κόσμου. Ωστόσο το νέο λεύκωμα του βετεράνου ορειβάτη Dave Wynne-Jones αποδεικνύει πως όσες κι αν είναι οι δυσκολίες, αξίζουν τον κόπο.

Οι εκπληκτικές φωτογραφίες από το βιβλίο «The stunning images from 4000m: Climbing the Highest Mountains of the Alps» δείχνουν τη θέα που μπορεί κανείς να απολαύσει μόνο από τις βουνοκορφές.

Εκεί οι ορειβάτες μοιάζουν μικροσκοπικοί με φόντο τα αχανή τοπία των κορυφών των βουνών πίσω τους, αιχμαλωτίζοντας το εντυπωσιακό μέγεθος της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οροσειράς. Σε άλλες φωτογραφίες αποτυπώνεται η παγωμένη γοητεία των χιονοσκεπών κορυφών.

Ο 64χρονος συγκέντρωσε στο βιβλίο αυτό φωτογραφίες από τα ταξίδια του με φίλους σε 52 βουνά άνω των 4000 μέτρων στις Άλπεις.

Δείτε φωτογραφίες