Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

GADGET ΘΕΡΜΙΔΩΝ

Αναρρωτιέστε πόσες θερμίδες έχει το γεύμα σας;;;

Αναρρωτιέστε πόσες θερμίδες έχει το γεύμα σας;;; Gadget ελέγχει και σας ενημερώνει για τα συστατικά κάθε τροφής!!
 

Ένα gadget έρχεται να μαρτυρήσει με κάθε λεπτομέρεια τα συστατικά που υπάρχουν σε μια τροφή, πριν την αγοράσουμε. Χρήσιμο μεν, ελαφρώς τρομακτικό δε, αφού αν ξέραμε τι τρώμε, πιθανώς και να το ρίχναμε στην ασκητική δίαιτα.
 
 
Το TellSpec Food Scanner φτιάχτηκε κυρίως για τους αλλεργικούς που πρέπει να ελέγχουν τα συστατικά μιας τροφής πριν την καταναλώσουν, αλλά τελικά αποδεικνύεται χρήσιμο σε όσους ενδιαφέρονται για την υγεία τους.
 
 
Θυμίζοντας gadget βγαλμένο από το «Star Wars», το scanner της TellSpec ρίχνει μια ακτίνα λέιζερ στην τροφή που σας ενδιαφέρει και μέσω μιας CSI διαδικασίας ανιχνεύει τα συστατικά για βλαβερά χημικά, συντηρητικά και αλλεργιογόνες ουσίες. Φυσικά, ενημερώνει για τις θερμίδες που διαθέτει η τροφή, αλλά και για τα θρεπτικά στοιχεία.
 
 
Όλες αυτές οι πληροφορίες στέλνονται στους servers της TellSpec στο cloud και από εκεί έρχονται μέσω e-mail στο κινητό του χρήστη.
 
 
Το Food Scanner χρηματοδοτήθηκε μέσω της crowdfunding πλατφόρμας Indiegogo και θα είναι διαθέσιμο προς πώληση από τον Αύγουστο του 2014. Πάντως, προπαραγγελίες γίνονται δεκτές από σήμερα. Κοστίζει 235 ευρώ, ενώ η συνδρομή στην υπηρεσία της TellSpec κοστίζει 6 ευρώ τον μήνα ή 51 ευρώ το χρόνο.dget ελέγχει και σας ενημερώνει για τα συστατικά κάθε τροφής!!

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Ο Ερντογάν θέλει ανατολική Θράκη και Θεσσαλονίκη μαζί!
Συνημμένη Εικόνα: 11133042TQxqXVXn.jpg



Σε άλλο ένα υπερεθνικιστικό και άκρως επιθετικό προς όλα τα Βαλκάνια, παραλήρημα βρέθηκε ο ...Ερντογάν ο «μεγαλοπρεπής» που «νοσταλγεί» «περασμένα μεγαλεία» και ορέγεται κατά τα φρενήρη λεγόμενά του, εμμέσως πλην σαφώς, την Ανατολική Θράκη έως και την Θεσσαλονίκη!



Η νέα απίστευτη πρόκληση του Τούρκου πρωθυπουργού έγινε από την πόλη Κεσάνη, κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα: «Για μας, η Θράκη είναι ταυτόχρονα Κομοτηνή, Ξάνθη... Σκόπια, Πρίστινα, Σαράγεβο»!!

Αυτά για όσους οραματίζονται «ελληνοτουρκικές φιλίες», «καζάν-καζάν» και λοιπές άλλες προσεγγίσεις... Πλέον ο ασυγκράτητος Τούρκος πρωθυπουρός δεν κρατάει ούτε τα στοιχειώδη διπλωματικά προσχήματα, έστω και μίας δήθεν «καλής γειτονίας» εν είδει ανεκδότου.

Κατά την τριήμερη περιοδεία του στη Θράκη και σε ομιλία του από την πόλη της Κεσάνης, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι η Θράκη κατέχει μια ξεχωριστή σημασία.

Και τόνισε: «Βρισκόμαστε στον τελευταίο σταθμό του τριήμερου μαραθώνιου στη Θράκη, το φινάλε του οποίου είναι σήμερα στην Κεσάνη. Η Θράκη μας αγκάλιασε και από δω από την Κεσάνη εκφράζω τις ευχαριστίες μου στον κόσμο που κατέκλυσε τις πλατείες και μας άνοιξε την καρδιά του».

Η ουσία όμως των λόγων του εντοπίζεται στις αμέσως επόμενες φράσεις του. «Για μας, η Θράκη έχει ιδιαίτερη σημασία και έννοια. Η Θράκη ταυτόχρονα είναι Θεσσαλονίκη, ταυτόχρονα είναι Κομοτηνή, ταυτόχρονα είναι Ξάνθη, ταυτόχρονα είναι Deliorman (Ντόμπρουτζα), είναι Kircaali (Καρτζαλί, πόλη της Βουλγαρίας), είναι Vardar (Βαρδάρης) και, αν πάμε πιο πίσω, Θράκη είναι ταυτόχρονα Σκόπια, Πρίστινα, Prizren (Πρίζρεν στο Κόσοβο), είναι Σαράγεβο» τόνισε.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ

Οι Τουρκικές εφημερίδες ΚΑΥΧΙΟΥΝΤΑΙ και μιλούν για... "Απόβαση στη Βουλιαγμένη...."

Οι Τουρκικές εφημερίδες ΚΑΥΧΙΟΥΝΤΑΙ και μιλούν για...
 
Πανηγυρίζουν οι τουρκικές εφημερίδες για την αγορά του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του ΑΣΤΕΡΑΣ στη Βουλιαγμένη από κονσόρτσιουμ στο οποίο συμμετέχουν η εταιρία Ντογούς του Τούρκου επιχειρηματία Σαχένκ μαζί με Άραβες εταίρους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποιοι χρησιμοποιούν και την λέξη ''απόβαση''.

Οι εφημερίδες αναφέρουν μεταξύ άλλων στο τίμημα των 400 εκ ευρώ και το σχέδιο του κονσόρτσιουμ να μετατρέψει τα ξενοδοχεία της χερσονήσου στην Βουλιαγμένη σε έξι αστέρων και να μεγαλώσει τη μαρίνα. Αναφέρουν ακόμα ότι ο τουρκικός όμιλος παλαιότερα είχε αγοράσει 4 μαρίνες στην Ελλάδα.

Πριν καταγράψουμε ορισμένες από τις αναλυτικές δημοσιεύσεις αναφέρουμε τους τίτλους με τους οποίους προβάλλεται το θέμα στο σημερινό τουρκικό τύπο :

Η Vatan,έχει τίτλο «Δεύτερη απόβαση του Σαχένκ στην Ελλάδα»

Η Turkiye έχει τίτλο «Ο όμιλος Ντογούς αγόρασε χερσόνησο στην Αθήνα».

Η Takvim γράφει ότι «Ο Σαχένκ αγάπησε πολύ τη γείτονα».

Η Star έχει τίτλο«Ο όμιλος Ντογούς προσδοκά να αγοράσει μαζί με τους Άραβες το κόσμημα της Αθήνας».

Η Sozcu έχει τίτλο «Ο όμιλος Ντογούς εταίρος μιας πολύ σημαντικής περιοχής της Ελλάδας».

Η Sabah έχει τίτλο «Ο όμιλος Ντογούς εταίρος στον Αστέρα».

Η Milliyet έχει τίτλο «Ο Σαχένκ βρήκε τον παράδεισο στη γείτονα».

Η Haberturk έχει τίτλο «Ο όμιλος Ντογούς εταίρος στη χερσόνησο της γείτονας».

Η Aksam έχει τίτλο «Την κόρη οφθαλμού του Γιώργου αγοράζει ο Σαχένκ».

Ας δούμε και μερικές χαρακτηριστικές αναφορές:

Η Turkiye γράφει ότι ο όμιλος Ντογούς, γίνεται ιδιοκτήτης ενός μέρους της χερσονήσου, που θεωρείται το πιο «μεγαλειώδες» κομμάτι στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, στην Αθήνα. Ο όμιλος Ντογούς του Φερίτ Σαχένκ έλαβε μέρος μαζί με Άραβες επενδυτές στο διαγωνισμό για τη χερσόνησο η οποία θεωρείται το πιο αξιόλογο κομμάτι της χώρας και είναι 300 στρέμματα. Μεταξύ των ιδιοκτητών της έκτασης των 300 στρεμμάτων μερίδιο 85% έχει και η Εθνική Τράπεζα (ΝΒG) που είναι ιδιοκτήτης και της Finance Bank στην Τουρκία.

 

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΣΤΑ ΕΓΚΑΤΑ

ΔΕΙΤΕ τα πιο ΥΠΕΡΟΧΑ τουριστικά αξιοθέατα… στα έγκατα της Γης!!!

ΔΕΙΤΕ τα πιο ΥΠΕΡΟΧΑ τουριστικά αξιοθέατα… στα έγκατα της Γης!!! (PHOTOS)
Θέλετε να ζήσετε κάτι ξεχωριστό; Να γνωρίσετε «αξιοθέατα» που δε μπορεί να δει κανείς περπατώντας στους δρόμους μιας πόλης, αλλά... εισχωρώντας στα «ενδότερά» της;
Από τα υπόγεια τούνελ που χρησιμοποιούσαν οι Βιετκόνγκ, μέχρι τις κατακόμβες του Παρισιού, σας παρουσιάζουμε εννιά «υπόγειους προορισμούς» που θα σας μείνουν αξέχαστοι!
 
Coober Pedy, Νότια Αυστραλία

Οι περίπου 3.000 κάτοικοι της περιοχής ζουν... κάτω από την επιφάνεια της Γης. Μάλιστα, έχουν «χτίσει» και την εκκλησία τους, εστιατόρια, ξενοδοχεία και υπόγεια καταστήματα. Το Coober Pedy είναι η μοναδική περιοχή στον κόσμο που γίνεται εξόρυξη οπαλίου. Ένας επιπλέον λόγος για τον οποίο οι κάτοικοι της περιοχής επέλεξαν να ζουν... στα έγκατα της Γης είναι για να αποφεύγουν τον καυτό ήλιο. Η ονομασία «Coober Pedy» προέρχεται από τη λέξη «kupa piti» στη γλώσσα των Αβορίγινων, η οποία σημαίνει «η τρύπα του λευκού άντρα στο έδαφος».
 
Αλατωρυχείο Wieliczka, Κρακοβία, Πολωνία

Το αλατωρυχείο Wieliczka στη νότια Πολωνία λειτουργούσε από τον 13ο αιώνα μέχρι το 2007.
Τώρα μόλις το 2% του συνολικού μήκους των υπόγειων στοών είναι ανοιχτό στο κοινό. Μέσα στο ορυχείο μπορεί κανείς να δει αγάλματα, ένα παρεκκλήσι κι έναν καθεδρικό ναό που σκάλισαν οι αλατωρύχοι υπό το φως πολυελαίων που έχουν φτιαχτεί από ορυκτό αλάτι.
 
Οι παρισινές κατακόμβες, Γαλλία

Όποιος επισκεφτεί τη γαλλική πρωτεύουσα αξίζει να δει από κοντά τις κατακόμβες του Παρισιού... αρκεί να «αντέχει η καρδούλα του». Μέσα σε αυτές βρίσκονται τα λείψανα περισσοτέρων από 6 εκατομμύρια ανθρώπων, τα οστά των οποίων ενταφιάστηκαν εδώ ανάμεσα στο 1785 και το 1860, επειδή είχαν «γεμίσει» τα νεκροταφεία της πόλης.
Η περιήγηση εκτείνεται σε απόσταση 1,6 χιλιομέτρων από τα συνολικά 290 χιλιόμετρα που καλύπτουν οι δαιδαλώδεις λαβύρινθοι των υπόγειων στοών σε βάθος 20 μέτρων.

THE BEST MOVIES 2013

Οι καλύτερες ταινίες του 2013 σε ένα επικό video


Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΥΛΟΤΟΜΙΑ

Tα δάση καίγονται στις σόμπες...

Δημοσιευμένη  εικόνα



Τα δάση καίγονται… στις σόμπες και στα τζάκια. Η λαθροϋλοτομία, λόγω φτώχειας, αποτελεί καθημερινότητα στη Βόρεια Ελλάδα. Μόνο στη Θεσσαλονίκη, όπου τα κρύα άρχισαν την περασμένη εβδομάδα, κατατέθηκαν ήδη 30 μηνύσεις από το δασαρχείο.



Οι δασικοί υπάλληλοι, που ορισμένες φορές δέχονται ακόμη και απειλές όταν επεμβαίνουν για να σταματήσουν το φαινόμενο, διαπιστώνουν ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι λαθροϋλοτόμοι είναι ιδιώτες.

Πρόκειται για ανθρώπους που με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να εξασφαλίσουν τα ξύλα για να ζεστάνουν τις οικογένειές τους. Εάν, όμως, η κατάσταση συνεχιστεί για ακόμη δύο-τρία χρόνια, τότε θα υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τα δάση.

Πέρυσι, οι μηνύσεις για λαθροϋλοτομία σε κεντρική, δυτική Μακεδονία και Θράκη έφτασαν συνολικά τις 598. Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το δασαρχείο, έχουν ήδη κατατεθεί 30 μηνύσεις, δύο από τις οποίες στο «θωρακισμένο» από πλευράς αστυνόμευσης δάσος του Σέιχ Σου!

«Τα κρούσματα φέτος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι πολύ αυξημένα. Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, όμως δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε τη μεγάλη αύξηση πολιτών που ξυλεύουν παράνομα. Οι ποσότητες που πιάνουμε κυμαίνονται από 200 κιλά έως δυο-τρεις τόνους. Αλλες χρονιές είχαμε τρεις μηνύσεις και φέτος φτάσαμε κιόλας τις 30», ανέφερε η δασάρχης Ελένη Αγγελίδου.

Τα περισσότερα κρούσματα έχουν καταγραφεί στις περιοχές του Χορτιάτη, του Τριαδίου, της Λακκιάς και του Αξιού. Ανάλογη εικόνα επικρατεί και στο δασαρχείο Λαγκαδά, ενώ πενταπλάσια κρούσματα σε σχέση με άλλες χρονιές έχει εντοπίσει και το δασαρχείο Σταυρού. Ο δασάρχης, Βασίλης Καρυπίδης, τονίζει ότι ήδη κατατέθηκαν 110 μηνύσεις.

Παρόμοια η κατάσταση και στους άλλους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας. Στη Χαλκιδική έχει καταγραφεί 70% αύξηση της λαθροϋλοτομίας σε σχέση με τη διετία 2008-2009. Στο Κιλκίς οι μηνύσεις ξεπέρασαν τις 100 (αύξηση 70%), ενώ εντοπίστηκαν περισσότεροι από 200 τόνοι παράνομης ξυλείας και κατασχέθηκαν περισσότερα από 20 οχήματα.

Στις Σέρρες το φαινόμενο αυξήθηκε κατά 155%, ενώ ανάλογες είναι οι στατιστικές για Πιερία, Πέλλα και Ημαθία.

Στην ανατολική Μακεδονία, μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα δάση της Καβάλας και της Ξάνθης. Τα κρούσματα που εντοπίζουν τα δασαρχεία είναι καθημερινά, λόγω της μεγάλης δενδροκάλυψης.

Στη δυτική Μακεδονία η λαθροϋλοτομία έχει άλλες διαστάσεις… Κάποιοι ξυλεύουν τα δάση με σκοπό την κερδοσκοπία. Φορτώνουν ολόκληρα φορτηγά και πουλάνε την παράνομη ξυλεία. Οι δασικοί εκτιμούν ότι περισσότεροι από 50 τόνοι παράνομης ξυλείας φεύγουν κάθε εβδομάδα κι από τους τέσσερις νομούς. Περισσότερες από 50 μηνύσεις έχουν υποβληθεί μόνο στην της Καστοριά

ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΠΑΛΕΣ ΤΩΝ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μία μπάλα, μία ιστορία
Συνημμένη Εικόνα: 002.jpg



Με αφορμή τα αποκαλυπτήρια της επίσημης μπάλας του Μουντιάλ που φέρει το όνομα «Brazuca», ας θυμηθούμε την ιστορία της στη διοργάνωση.

Τα τελευταία χρόνια γίνεται μεγάλος ντόρος για την επίσημη μπάλα του Παγκοσμίου Κυπέλλου αφού και αυτή έχει τον δικό της πρωταγωνιστικό ρόλο στην διοργάνωση. Τα αποκαλυπτήρια της «στρογγυλής θεάς» πλέον συνοδεύονται με μια φαντασμαγορική τελετή, θυμίζοντας τον ρόλο της στο κορυφαίο ομαδικό άθλημα του πλανήτη.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η εξέλιξη της μπάλας από το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1930 ως σήμερα. Οι εποχές που οι μπάλες φτιάχνονταν από ένα κομμάτι δέρμα με εμφανείς ραφές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Η εποχή της τεχνογνωσίας δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει και την «στρογγυλής θεά». Πλέον οι μπάλες κατασκευάζονται από τα καλύτερα υλικά προκειμένου να διευκολύνουν τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών και παράλληλα να παίζουν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση των αγώνων.

Από το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1930 στην Ουρουγουάη η εξέλιξη της «στρογγυλής θεάς» είναι εντυπωσιακή. Σε εκείνη την διοργάνωση χρησιμοποιήθηκαν δύο μπάλες για τον τελικό. Η Αργεντινή έδωσε τη μπάλα «Tiento» και με αυτή αγωνίστηκαν οι ποδοσφαιριστές στο πρώτο ημίχρονο και η Ουρουγουάη έδωσε τη μπάλα «T-Model», όπου με αυτή αγωνίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο.

Στην επόμενη διοργάνωση του 1934 στα γήπεδα της Ιταλίας, η μπάλα που χρησιμοποιήθηκε ήταν από δέρμα και ραμμένη σε διάφορα σημεία. Οι μπάλες των δύο πρώτων διοργανώσεων θύμιζαν τις αντίστοιχες του ράγκμπι φέροντας χοντρές ραφές σε ένα σημείο τους.

Από το 1938 η φιλοσοφία κατασκευής άλλαξε σε μεγάλο βαθμό και μέχρι και το 1966 οι μπάλες των Παγκοσμίων Κυπέλλων έμοιαζαν περισσότερο με μπάλες του βόλεϊ και του πόλο. Η μπάλα («Swiss World Champion») του 1954, ήταν η πρώτη που αποτελείτο από 18 τμήματα.

Την επόμενη διοργάνωση του 1958 στη Σουηδία, η μπάλα «Top Star» επιλέχτηκε από 102 υποψήφιους, σε μία τυφλή ψηφοφορία από τέσσερις υπαλλήλους της FIFA. Στο Μουντιάλ του 1962 η «Crack Top Star» ήταν η αυθεντική μπάλα.

Ο Άγγλος διαιτητής Κεν Άστον ήταν εντυπωσιασμένος από την συγκεκριμένη μπάλα που χρησιμοποιήθηκε στην Χιλή. Την έφερε στην Ευρώπη, αλλά οι ευρωπαϊκές ομάδες δεν την εμπιστεύτηκαν. Το 1966 η «Challenge 4-star» επιλέχτηκε και αυτή σε μια τυφλή ψηφοφορία της FIFA.

Το 1970 στο Μεξικό ήρθε η επανάσταση. Η «Telstar» ήταν η πρώτη μπάλα με 32 τμήματα, η οποία ήταν ασπρόμαυρη. Μόνο 20 δόθηκαν από την Adidas, μεταξύ αυτών μία καφέ μπάλα (στον αγώνα Γερμανία-Περού) και μία άσπρη μπάλα (πρώτο ημίχρονο στον αγώνα Ιταλία-Γερμανία).