Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Αυτοπυρπολήθηκε τελικά ο 60χρονος μέσα στο κτίριο του ΟΤΕ, στην Κύμη


 
Την τραγική υπόθεση ενός 60χρονου που ενώ μεν είχε συμπληρώσει τα συντάξιμα έτη και τυπικώς είχε συνταξιοδοτηθεί δεν είχε ακόμη λάβει την σύνταξή του, αναδεικνύει ο συγκλονιστικός τρόπος με τον οποίο ο πρώην υπάλληλος του ΟΤΕ επέλεξε να βάλει τέλος στη ζωή του.
Ο 60χρονος άνδρας εργαζόταν στο υποκατάστημα του ΟΤΕ της περιοχής και το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε βγει σε σύνταξη, η οποία όμως αργούσε να του καταβληθεί με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, σύμφωνα με τους κατοίκους της Κύμης.
Σήμερα το πρωί ήταν αποφασισμένος να δώσει τέλος στην ζωή του και μάλιστα με τραγικό τρόπο.
Περίπου στις 10 το πρωί, ο 60χρονος μπήκε στο κτίριο του ΟΤΕ, κατέβηκε στο υπόγειο και έβαλε φωτιά με αποτέλεσμα να τυλιχθεί και ο ίδιος στις φλόγες.
Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι έβλεπαν να βγαίνουν καπνοί από το κτίριο, ενώ άμεσα κατέφθασε στο σημείο μεγάλη πυροσβεστική δύναμη και κατά την επιχείρηση κατάσβεσης ανασύρθηκε απανθρακωμένος ο 60χρονος.
Με μία ψυχρή ανακοίνωση επιβεβαίωσε τον θάνατο του 60χρονου ο ΟΤΕ, με την μάλλον άστοχη επισήμανση ότι στο κτίριο της Κύμης «δεν υπήρχαν εργαζόμενοι ούτε προγραμματισμένη υπηρεσία για το Σαββατοκύριακο, και η παρουσία οποιουδήποτε ατόμου στο κτίριο δεν αιτιολογείται».

ΝΑ Μ΄ΑΓΑΠΑΣ

Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΣΑΒΑΤΟΥ

ΝΑ Μ' ΑΓΑΠΑΣ

Παραγωγή: Ελληνική Σκηνοθεσία: Ανδρέας Θωμόπουλος

Πρωταγωνιστούν: Αντονι Μπερκ, Γιάννης Βούρος, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Θοδωρής Προκοπίου,
Μπέττυ Λιβανού, Μαίη Σεβαστοπούλου, Ρένος Χαραλαμπίδης

Περίληψη

Ένας σκηνοθέτης καλείται να κάνει μια ταινία για έναν παλιό του φίλο, μουσικό, που πέθανε από την πρέζα πριν χρόνια και έγινε γνωστός στο πλατύ κοινό μετά το θάνατο του. Η βουτιά του σκηνοθέτη στις μνήμες και τις λεπτομέρειες εκείνης της σχέσης και εκείνης της εποχής γίνεται μέσα από μια ροκ ακυβέρνητη μπάντα. Μέσα στο κεφάλι του σκηνοθέτη «παρελθόν» και «παρόν» ενώνονται σε ένα.

ΔΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟ


ΡΟΜΠΟΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014


Παγκόσμιος διαγωνισμός ρομποτικής για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Παγκόσμιος διαγωνισμός ρομποτικής για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Πρόκειται για το First Lego League (FLL), μια παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής, με τη μορφή διαγωνισμού, για παιδιά ηλικίας 9 έως 16 ετών. Τριάντα τέσσερις ομάδες των δέκα ατόμων θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό, τον οποίο διοργανώνει το μη κερδοσκοπικό- αγαθοεργές σωματείο «Δράση για την Εκπαίδευση- EDU ACT».Ο διαγωνισμός έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν και να αγαπήσουν την επιστήμη και την τεχνολογία με τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο αποκτώντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους και πιστεύοντας στον εαυτό τους, διδάσκοντάς τους παράλληλα πολύτιμες δεξιότητες για τη ζωή.

Μέχρι τη διεξαγωγή του τελικού θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια και συναντήσεις με γνωστούς επιστήμονες, ομιλίες και εκπαιδευτικοί διαγωνισμοί. Την Παρασκευή και το Σάββατο, 24- 25 Ιανουαρίου και 31 Ιανουαρίου- 1 Φεβρουαρίου, στο εμπορικό κέντρο «Mediterranean Cosmos» θα διεξαχθούν σεμινάρια εκπαιδευτικής ρομποτικής για όλους.

Ο φετινός διαγωνισμός έχει θέμα το περιβάλλον και τα καιρικά φαινόμενα και στο πλαίσιο αυτό θα παραβρεθούν στη Θεσσαλονίκη η ομάδα της εκπαιδευτικής ρομποτικής από τα Νησιά Φερόες, Lego Vinir, όπως και οι παγκοσμίου φήμης σχεδιαστές ρομποτικής Lee Magpilli και Βασίλης Χρυσανθακόπουλος.

«Κάτι τόσο μεγάλο όσο αυτός ο διαγωνισμός, το μοιραζόμαστε, το κάνουμε κομμάτι της πόλης» δήλωσε, σε συνέντευξη Τύπου, ο εκπαιδευτικός και εμπνευστής της ιδέας «EDU - ACT» Κώστας Βασιλείου, προσθέτοντας: «Τα παιδιά σχεδιάζουν, χρησιμοποιούν μαθητικά και προχωράνε. Το πρόγραμμα τους εμπνέει να ανακαλύψουν καινούρια πράγματα».

Αρωγός της διοργάνωσης είναι το Ίδρυμα Νεότητας της Μητρόπολης Νεαπόλεως- Σταυρουπόλεως. Τον διαγωνισμό υποστηρίζουν η «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014», το NOESIS, η εταιρεία «Ελληνικά Πετρέλαια», το «Mediterranean Cosmos». Η όλη διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης και των Δήμων Θεσσαλονίκης, Πυλαίας- Χορτιάτη και Κορδελιού- Ευόσμου.


 

ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΛΕΜΟΝΙ

Εσύ γνώριζες τις ιδιότητες που έχει το νερό με το λεμόνι;;;
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Γνωρίζουμε πλέον πολύ καλά από τις συστάσεις των ειδικών ότι είναι πολύ ωφέλιμο να πίνουμε τουλάχιστον...

8 ποτήρια νερό κάθε ημέρα, διαπιστώνοντας τον σημαντικό ρόλο που παίζει το νερό για τον οργανισμό μας.

Ακόμη πιο ωφέλιμο, όμως, είναι να προσθέσουμε ακόμη ένα ευεργετικό στοιχείο στο νερό που πίνουμε : και αυτό είναι το λεμόνι, που συγκεντρώνει από μόνο του εξαιρετικά ευεργετικές ιδιότητες.

Τα οφέλη για την υγεία μας από το λεμόνι.Το λεμόνι συγκεντρώνει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για την επίτευξη ενός καλού επιπέδου υγείας.

Αντισηπτικές ιδιότητες - Το λεμόνι προλαμβάνει τη σήψη (τη συγκέντρωση παθογόνων βακτηρίων) ή/και την αποσύνθεση των ιστών.

Aντι-σκορβουτικό- Το λεμόνι έχει θεραπευτικές ιδιότητες, προλαμβάνοντας τις ασθένειες και υποβοηθώντας τον «καθαρισμό» του οργανισμού.

Βελτιώνει τη διαδικασία της πέψης - Το λεμόνι συγκεντρώνει ιδιότητες που ανακουφίζουν ορισμένα συμπτώματα δυσπεψίας και βελτιώνει τη γενικότερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.
 

ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

ΝΤΡΟΠΗ σε όλους μας! Δείτε την φωτογραφία από το Φαρμακονήσι που προκαλεί ΟΡΓΗ και ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ!!!

ΝΤΡΟΠΗ σε όλους μας! Δείτε την φωτογραφία από το Φαρμακονήσι που προκαλεί ΟΡΓΗ και ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ!!!
 
Σελίδα ντροπής της ιστορίας μας το πτώμα του μικρού αυτού κοριτσιού Συγκλονιστικές ήταν οι μαρτυρίες και σοκαριστικές οι καταγγελίες των διασωθέντων, που έφτασαν χθες στο λιμάνι του Πειραιά, μετά την τραγωδία στο Φαρμακονήσι, όπου χάθηκαν 12 άνθρωποι (εννιά παιδιά -βρέφη- και τρεις γυναίκες)…
«Οταν προσπάθησε η γυναίκα μου να πιαστεί από τη βάρκα του Λιμενικού, οι άνδρες του Λιμενικού την κλωτσούσαν.
Δεν με άφησαν να πέσω στη θάλασσα να σώσω τη γυναίκα με το παιδί μου», έλεγε με δάκρυα στα μάτια ένας πρόσφυγας που έχασε τη γυναίκα του και τρία παιδιά. «Οι άνδρες του Λιμενικού μας έβριζαν και μας απειλούσαν με τα όπλα. Εβλεπαν να πνίγονται γυναίκες και παιδιά και δεν έκαναν τίποτα», κατήγγειλε άλλος πρόσφυγας.

ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΙΔΕΑ

«Αρχίζει να μου αρέσει η ιδέα να σκοτώσω τον Γιωργάκη»

Δημοσιευμένη  εικόνα

Σάλος από το απόσπασμα της νέας ταινίας του Δημήτρη Κολλάτου. Με την εκφώνηση της είδησης της εκτέλεσης του Γιώργου Παπανδρέου από την τηλεπαρουσιάστρια Κέλυ Σακάκου αρχίζει το βίντεο του τραγουδιού «Σκοτώσαν τον Γιωργάκη μας», απόσπασμα από τη νέα ταινία του Δημήτρη Κολλάτου.

Στο βίντεο, που ανέβασε ο ίδιος ο σκηνοθέτης στο διαδίκτυο, μετά την ανακοίνωση της είδησης από την Σακάκου, με το σήμα ειδήσεων της Δημόσιας Τηλεόρασης, εμφανίζεται ο Κολλάτος να κρατά ένα όπλο και να λέει: «αρχίζει να μου αρέσει η ιδέα να σκοτώσω τον Γιωργάκη».

Ακολουθεί το τραγούδι, διασκευή κομματιού του Μάρκου Βαμβακάρη, ερμηνευμένο από το συγκρότημα «Μνημονιακοί Ταμιευτήρες».

ΤΟ DNA ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ

Αποκάλυψη τώρα: Αυτό είναι το DNA των Ελλήνων και η γενετική μας σύσταση από καταβολής της φυλής μας‏!

Δημοσιευμένη  εικόνα


Πέρασαν 46.000- 59.000 χρόνια από τότε που ο σύγχρονος άνθρωπος εμφανίστηκε στον ελλαδικό χώρο, ωστόσο, χάρη στις αναλύσεις του DNA, έχουμε ακόμη πολλά να μάθουμε για την ταυτότητα των Ελλήνων.



Εντυπωσιακά στοιχεία αποκαλύπτουν μέρα με τη μέρα οι γενετικές έρευνες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και σε άλλα ευρωπαϊκά ιδρύματα, συμπληρώνοντας το πάζλ για την καταγωγή των Ελλήνων.

Τα πιο σύγχρονα επιστημονικά στοιχεία για τη γενετική σύσταση των σημερινών κατοίκων της Ελλάδας παραθέτει στο βιβλίο του «Η γενετική ιστορία της Ελλάδας - Το DNA των Ελλήνων» ο ομότιμος καθηγητής Γενετικής και Γενετικής του Ανθρώπου, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος έχει αφιερώσει πολλά χρόνια στη συγκεκριμένη έρευνα.

3D ΕΚΤΥΠΩΤΗΣ ΣΠΙΤΙΩΝ

Ο θεόρατος 3D printer που κατασκευάζει σπίτι σε μόλις 24 ώρες (βίντεο)

Συνημμένη Εικόνα: 2417859FMEXUD5k.jpg




Καλωσορίσατε στο νέο σας «τυπωμένο» σπιτικό των 230 τ.μ.



Ο καθηγητής Behrokh Khoshnevis του USC έχει σκαρφιστεί έναν καινοτόμο τρόπο που του επιτρέπει να χτίζει ένα σπίτι σε λιγότερο από μία μέρα. Ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, να τυπώνει ένα σπίτι!

Ο επιστήμονας του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια ανέπτυξε λοιπόν έναν νέο τρισδιάστατο εκτυπωτή που είναι σε θέση να παίζει με το τσιμέντο, καταλήγοντας στην κατασκευή οικίας 230 τ.μ. σε 24 ώρες. Απίστευτο πράγματι.