Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΣ Ο ΑΤΟΜΙΚΟΣ < ΤΡΕΛΟ-ΕΛΛΗΝΑΣ >

O «τρελο-Έλληνας» μηχανικός ανελκυστήρων που αποδείχτηκε διάνοια στην πυρηνική φυσική

Νικόλαος Χριστόφιλος, ο «ατομικός» Έλλην πίσω από τους διαστημικούς και πυρηνικούς θριάμβους των ΗΠΑ!


O «τρελο-Έλληνας» μηχανικός ανελκυστήρων που αποδείχτηκε διάνοια στην πυρηνική φυσική

Μια από τις πιο περίεργες, και πιθανότατα πιο επικίνδυνες, πυρηνικές δοκιμές έλαβε χώρα στα τέλη του 1958 και έφερε τη σφραγίδα ενός ελληνοαμερικανού μηχανολόγου μηχανικού που άρχισε να μελετά μόνος εγχειρίδια πυρηνικής φυσικής στη γερμανοκρατούμενη Ελλάδα!
Ο Νικόλαος Χριστόφιλος γεννήθηκε στη Βοστώνη αλλά μεγάλωσε και σπούδασε στο πολυτεχνείο της Αθήνας, όπου και άρχισε να δραστηριοποιείται στους ανελκυστήρες. 
Αφού ίδρυσε τη δική του εταιρία εγκατάστασης και συντήρησης ασανσέρ, το έριξε μετά στη μελέτη, καθώς το πάθος του ήταν πάντα η φυσική.
Διάβαζε όποιο εγχειρίδιο θεωρητικής φυσικής έπεφτε στα χέρια του, έργο καθόλου εύκολο στην Κατοχή, καθώς τα λιγοστά που έβρισκε ήταν γραμμένα στα γερμανικά. Παρά ταύτα, έκανε μια σπουδαία θεωρητική ανακάλυψη, την οποία δεν δημοσίευσε σε κάποια επιστημονική επιθεώρηση παρά φρόντισε να κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σε Ελλάδα και Αμερική.
Ο αυτοδίδακτος στη φυσική στοιχειωδών σωματιδίων είχε καταφέρει να συλλάβει την αρχή της λειτουργίας των επιταχυντών synchrotron για εστίαση της δέσμης! Όταν ανεξάρτητη ερευνητική ομάδα παρουσίασε τα ίδια δεδομένα λίγο αργότερα, ο Έλληνας πήγε να ζητήσει τον λόγο.

ΤΑ ΑΝΕΞΕΡΕΥΝΗΤΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΓΗΣ

Τα πιο μυστηριώδη και ανεξερεύνητα μέρη στη Γη

Αυτά είναι τα κρυμμένα και συχνά επικίνδυνα μυστικά του πλανήτη μας

Τα πιο μυστηριώδη και ανεξερεύνητα μέρη στη Γη


Το αφιλόξενο περιβάλλον και οι ακραίες καιρικές συνθήκες αποτρέπουν την ανθρώπινη εξερεύνηση, σε μέρη που διατηρούν αναλλοίωτη την άγρια και φυσική ομορφιά τους.
Μπορεί ο άνθρωπος να έχει καταφέρει να φτάσει στο φεγγάρι και να έχει εξερευνήσει πλανήτες του ηλιακού συστήματος, ωστόσο υπάρχουν ανεξερεύνητα μέρη στον πλανήτη μας, που εξάπτουν την περιέργεια και μας προκαλούν να τα ανακαλύψουμε.