Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

RIO CARNIVAL 2013

Let' s Samba: Rio Carnival 2013
Το εντυπωσιακότερο και μεγαλύτερο καρναβάλι στον κόσμο ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες. Όπως ήταν αναμενόμενο το Ρίο Ντε Τζανέιρο έστρεψε όλα τα βλέμματα πάνω του με την coolαριστή παρέλαση στο σαμποδρόμιο της πόλης και φυσικά τα υπέροχα κορμιά που λικνίζονταν στους ρυθμούς της σάμπα. Σ' αυτά ακριβώς τα κορμιά είναι αφιερωμένη αυτή η φωτογραφική συλλογή!




ΣΥΜΑΧΙΑ ΤΡΑΠΕΖΩΝ-ΚΡΑΤΟΥΣ

Στάση πληρωμών από τους πολίτες- Έγιναν 500.000 αιτήσεις διαγραφής δανείων!

Δημοσιευμένη  εικόνα



500.000 δάνεια είναι στον «αέρα», καθώς οι δανειολήπτες έχουν ζητήσει ολική ή μερική διαγραφή τους. Από αυτά μόλις οι 50.000 αιτήσεις πληρούν όλα όσα απαιτεί ο νόμος και τα δικαστήρια κρίνουν δίκαιο να μελετηθούν βαθύτερα.


600.000 δάνεια αυτή τη στιγμή δεν εξυπηρετούνται από τους δανειολήπτες. Ως αποτέλεσμα οι τράπεζες δεν εισπράττουν χρήματα, ενώ και οι δανειολήπτες μπαίνουν σε «μπελάδες». Η πλειονότητα αυτών, όμως, φιλοδοξεί να επιτύχει διαγραφή του χρέους της μη μπορώντας να ικανοποιήσει τους πιστωτές λόγω έλλειψης χρημάτων.

Χαρακτηριστικά, υπολογίζεται πως ένα στα τρία δάνεια δεν εξυπηρετείται. Βέβαια, στα στεγαστικά δάνεια τα πράγματα είναι χειρότερα και για τις τράπεζες και για τους δανειολήπτες. Για τις τράπεζες άλλο τα καταναλωτικά δάνεια που έχουν δώσει και έχουν υπόλοιπο συνήθως μικρότερο από 10.000 ευρώ ανά περίπτωση, κι άλλο τα στεγαστικά, που συνήθως αυτά που δεν εξυπηρετούνται έχουν υπόλοιπο μεγαλύτερο των 100.000 ευρώ ανά περίπτωση. Και για τους δανειολήπτες, άλλο να αφήσουν εκκρεμές ένα δάνειο καταναλωτικό, κι άλλο ένα στεγαστικό έχοντας υποθηκεύσει την κατοικία τους.

Τα δάνεια που δεν εξυπηρετούνται αυτή τη στιγμή έχουν υπόλοιπα που στο σύνολό τους αφορούν ένα ποσό μεγαλύτερο των 900 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο, αυτό το πρόβλημα δεν είναι το μόνο που απασχολεί τις τράπεζες.

Σημαντικό πρόβλημα αποτελεί για τις τράπεζες και η συνεργασία τους με το υπουργείο Οικονομικών για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Έγγραφο του υπουργείου που παραδόθηκε στους υπεύθυνους των τραπεζών ζητάει να γνωστοποιηθούν άμεσα στο υπουργείο οι τραπεζικοί λογαριασμοί των οφειλετών του Δημοσίου και μάλιστα χωρίς εξαιρέσεις.
Το επόμενο βήμα, όπως είναι λογικό θα είναι η άντληση κεφαλαίων από τους λογαριασμούς αυτούς έναντι του χρέους. Σε αυτήν την περίπτωση το Δημόσιο θα δεσμεύει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών και θα παίρνει χωρίς την έγκρισή τους τα οφειλόμενα. Αν στους τραπεζικούς λογαριασμούς το ποσό που υπάρχει είναι μεγαλύτερο των οφειλών, θα δεσμεύεται μόνο ένα ποσό που αντιστοιχεί στα οφειλόμενα. Αν το ποσό που υπάρχει είναι μικρότερο, θα δεσμεύεται ολόκληρο.

Για τις κατασχέσεις των καταθέσεων το υπουργείο Οικονομικών θα ορίσει ως εντολέα κατάσχεσης την Εφορία διά των κατά τόπους ΔΟΥ. Οι οφειλές θα πρέπει να είναι μεγαλύτερες των 300 ευρώ, αν και υπάρχουν εξαιρέσεις που θα επιτρέπουν στο κράτος να κάνει δεσμεύσεις ακόμα και για ποσά μικρότερα των 50 ευρώ. Πάντως, από τις δεσμεύσεις αναμένεται να εξαιρεθούν λογαριασμοί που περιέχουν ποσά που αφορούν τρέχοντες μισθούς και συντάξεις μικρότερους των 1.000 ευρώ.




ΠΗΓΗ:pkool.gr

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ: Οι Ρώσοι κατέρριψαν με πύραυλο μετεωρίτη ισχύος 300 Κt. πριν φτάσει στην Γη - ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

2013-02-15
Φωτογραφία για ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ: Οι Ρώσοι κατέρριψαν με πύραυλο μετεωρίτη ισχύος 300 Κt. πριν φτάσει στην Γη - ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

H ρωσική στρατηγική αεράμυνα για πρώτη φορά στην ιστορία του ανθρώπου πέτυχε απ'ευθείας πήγμα σε ένα τεράστιο τμήμα του αστεροειδούς πρν πλήξει τις πόλεις της Σιβηρίας (ακούγεται ότι μπορεί να έπεφτε και στα περίχωρα της αχανούς Μόσχας) αναφέρουν στρατιωτικές πηγές που μίλησαν στο πρακτορείο Russia Today.

Το τμήμα αυτό επλήγη από προηγμένο ρωσικό αντιβαλλιστικό σύστημα, πριν ακόμα εισέλθει στην ατμόσφαιρα και πρέπει να είναι ένα από τα νέα συστήματα που έχουν εγκαταστήσει οι Ρώσοι το τελευταίο έτος γύρω από την Μόσχα, τα οποία αναχαιτίζουν τα οχήματα επαν-εισόδου πριν ακόμα αυτά μπουν στην ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με πηγές της διοίκησης στρατηγικής αεράμυνας της Ρωσίας μετά το πλήγμα "Ο μετεωρίτης διασπάστηκε πάνω από τα Ουράλια και ανεφλέγη στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας. Κομμάτια του μετεωρίτη έπεσαν σε αραιοκατοικημένες ζώνες της περιοχής του Τσέλιαμπινσκ", ανακοίνωσε το τοπικό γραφείο του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.

Aν κτυπούσε σε κατοικημένη πόλη θα την κατέστρεφε ολόκληρη και θα σκότωνε κάθε ζωντανό οργανισμό, καθώς υπολογιζόταν η ισχύς πρόσκρουσης σε 300 Kt.

Ιδού και το βίντεο με το απ'ευθείας πλήγμα του ρωσικού βλήματος.
ΠΗΓΗ
aneksigita-fainomena
VIDEO
 
 

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ

Το «πείραμα της Αργεντινής» ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη…

2013-02-15
Φωτογραφία για Το «πείραμα της Αργεντινής» ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη…
Πήραν το εργοστάσιο στα χέρια τους

Το «πείραμα της Αργεντινής» ξεκίνησε χθες στη Θεσσαλονίκη. Ακολουθώντας το παράδειγμα των ανέργων στην Αργεντινή της κρίσης, που πήραν υπό τον έλεγχό τους κλειστά εργοστάσια προσπαθώντας να …αναστήσουν την παραγωγή, περίπου 40 πρώην εργαζόμενοι στη Βιομηχανική Μεταλλευτική αποφάσισαν ότι μπορούν οι ίδιοι να ξαναβάλουν μπροστά τις μηχανές.

Παραβλέποντας μια σειρά από νομικά ζητήματα, οι εργαζόμενοι πέρασαν χθες την πύλη του εργοστασίου, σε πανηγυρικό κλίμα. Η επαναλειτουργία του εργοστασίου, μάλιστα, καλύφθηκε και από ξένα ΜΜΕ.

Οι εργαζόμενοι φιλοδοξούν να διοικήσουν τη μονάδα, που παράγει χημικά προϊόντα για τον κατασκευαστικό κλάδο, μέσω συναιτεριστικού σχήματος.
TA NEA
pestanea

ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

Τα Μυστικά Της Κατάψυξης

Τα μυστικά της κατάψυξης

Συμβουλές για το ασφαλές πάγωμα και απόψυξη τροφίμων.
Μην πετάτε φαγητά -και επομένως λεφτά- στα σκουπίδια! Εξοικονομήστε χρήματα χρησιμοποιώντας με ασφάλεια την κατάψυξη του ψυγείου. Εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τις δυνατότητές της για να μην περνάτε ατελείωτες ώρες μέσα στην κουζίνα και απολαύστε υγιεινά τρόφιμα όλο το χρόνο χωρίς να τα πληρώνετε πανάκριβα…
Η κατάψυξη είναι μια υγιεινή μέθοδος διατήρησης των τροφίμων δίχως συντηρητικά, η οποία αναχαιτίζει με φυσικό τρόπο τη δράση παραγόντων που προκαλούν αλλοιώσεις στα τρόφιμα. Το κατεψυγμένο τρόφιμο διατηρεί την ποιότητα, τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και τη θρεπτική του αξία, εφόσον βέβαια έχει καταψυχθεί σωστά και δεν έχει αποψυχθεί καθόλου μέχρι να φτάσει η ώρα να το αποψύξετε και να το χρησιμοποιήσετε με ασφαλή τρόπο.
Ποια είναι τα πλεονεκτήματά της; Μπορείς να καταψύξεις σχεδόν τα πάντα, όπως μεμονωμένα τρόφιμα, πλήρως και μερικώς μαγειρεμένο φαγητό, επιμέρους υλικά συνταγών κ.ά. Διευκολύνεστε στον εβδομαδιαίο προγραμματισμό των γευμάτων καθώς μπορείτε να μαγειρέψετε μία φορά σε μεγαλύτερη ποσότητα και να φάτε περισσότερες.
Τέλος, σας δίνεται η δυνατότητα να προμηθευτείτε μεγαλύτερες ποσότητες τροφίμων στην εποχή τους (π.χ. λαχανικά) ή όταν τα βρείτε σε πραγματική προσφορά, να τα καταψύξετε και να τα καταναλώνετε «φρέσκα» για πολλούς μήνες.
 
  • 1ο βήμα: Προετοιμασία
Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός! Ενημερωθείτε, λοιπόν, για τις σωστές κινήσεις που πρέπει να κάνετε ώστε να προετοιμάσετε σωστά τα τρόφιμα και τα φαγητά πριν τα καταψύξετε…
Κάποια τρόφιμα προτιμότερο να μην καταψύχονται. Σ’ αυτά συμπεριλαμβάνονται: τηγανισμένα και πανέ φαγητά, μαγειρεμένα που έχουν τραβήξει πολύ νερό (π.χ. ζυμαρικά), όσα περιέχουν ζελατίνη, κιμάς (ευάλωτος στα μικρόβια), τεμαχισμένο συκώτι, εντόσθια (πολύ επικίνδυνα) και φρέσκα ιχθυηρά.
Επίσης αβγά βρασμένα σφιχτά, μαγιονέζα και σάλτσες με αβγό, γάλα, βούτυρο, μαρούλια, μπανάνες, ντομάτες ωμές, πατάτες (εκτός εάν γίνουν πουρές), σέλινο, μαλακά τυριά και όλα τα φαγητά που περιέχουν τα παραπάνω υλικά. Στα περισσότερα από αυτά η κατάψυξη δεν επηρεάζει την ασφάλειά τους, υποβαθμίζει όμως την ποιότητά τους.
Αντίθετα μπορούν να καταψυχθούν για πολλούς μήνες σχεδόν όλα τα μυρωδικά. Τα πλένετε, τα στεγνώνετε σε καθαρή πετσέτα, τα ψιλοκόβετε και τα βάζετε στην κατάψυξη σε σακουλάκια τροφίμων ή γυάλινα δοχεία.
Επίσης βάζετε ένα ή περισσότερα ψιλοκομμένα μυρωδικά σε πλαστική παγοθήκη, γεμίζετε με νερό και καταψύχετε. Ρίχνετε τα παγάκια κατευθείαν στο φαγητό την ώρα που βράζει, εμπλουτίζοντας έτσι το άρωμά τους.
Τα τυποποιημένα και τα ήδη κατεψυγμένα προϊόντα καταψύχονται στις αρχικές τους κλειστές συσκευασίες αγοράς. Τα υπόλοιπα;
- Θέλουν τύλιγμα: Ωμά κρέατα, σκληρά κίτρινα τυριά, ψάρια και ψωμί πρέπει να κόβονται σε μικρότερα κομμάτια, να τυλίγονται σφιχτά σε πλαστική μεμβράνη τροφίμων και μετά σε χονδρό χασαπόχαρτο ή αλουμινόχαρτο, έτσι ώστε να προστατεύονται από την έκθεση στον αέρα.
Στα ολόκληρα πουλερικά αφαιρείτε τα εντόσθια. Τα μικρά ψάρια καταψύχονται και μέσα σε νερό, κάτι που εμποδίζει την αφυδάτωσή τους.
- Ζεμάτισέ τα: Τα περισσότερα νωπά λαχανικά και χόρτα, αλλά με αρκετές εξαιρέσεις (π.χ. αρακάς, καρότα, κολοκύθα, μπρόκολο, πιπεριές), πρέπει πρώτα να ζεματίζονται για 1-5’.
Στη συνέχεια τα ρίχνετε σε κρύο νερό με παγάκια για χρόνο όσο ο βρασμός τους, τα στραγγίζετε και τα φυλάτε στην κατάψυξη σε καλά σφραγισμένες αεροστεγείς πλαστικές σακούλες, από τις οποίες αφαιρείτε όλο τον αέρα.
- Άπλωσέ τα: Τα φρούτα είναι προτιμότερο να καταψύχονται σε μορφή πουρέ ή χυμού (σε παγοθήκες). Για να καταψύξετε και μικρού μεγέθους φρούτα, τα πλένετε, τα στεγνώνετε, τα απλώνετε σε ταψί σε μια στρώση, τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να σκληρύνουν και τα καταψύχετε μέσα σε γυάλινο δοχείο με καπάκι ή σακούλα.
Εάν τα πασπαλίσετε με λίγη ζάχαρη από πάνω, θα διατηρηθούν καλύτερα. Τα μεγαλύτερου μεγέθους φρούτα χρειάζονται ζεμάτισμα.
- Τα ημι-μαγειρεμένα: Όταν καταψύχετε κάποιο ημιτελές φαγητό, για να το ψήσετε πολύ αργότερα, π.χ. κανελόνια, λαζάνια ή βάση για πίτσα, παστίτσιο ή μουσακά, το καλύτερο είναι να το καταψύξετε αεροστεγώς σκεπασμένο στο σκεύος που θα το μαγειρέψετε (π.χ. ειδικά ταψάκια μιας χρήσης).
Για να αποφύγετε την αφυδάτωση του φαγητού, αφήστε ένα μικρό περιθώριο από τα πλαϊνά. Όταν το βγάλετε από την κατάψυξη, βάλτε το κατευθείαν στο φούρνο και ψήστε το πολύ καλά.
Όχι ζεστά στο ψυγείο: Μη βάζετε τα μαγειρεμένα φαγητά στην κατάψυξη ενόσω είναι ζεστά, καθώς μπορεί να ανεβάσουν τη θερμοκρασία του καταψύκτη και να καταψυχθούν ανόμοια.
Αν βιάζεστε, βάλτε το ζεστό σκεύος σε λεκάνη με κρύο νερό ή ρίξτε μερικά παγάκια σε σούπες και βραστά. Καταψύξτε το μαγειρεμένο φαγητό μέσα σε δύο ώρες ή λιγότερο, σε δοχείο καθαρό και στεγνό.
 
  • 2ο βήμα: Βασικά μέσα αποθήκευσης

ΚΑΤΑΦΥΓΕΙΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΧΑΠΙΑ

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013

Απίστευτο: Έπινε χάπια … κι έγινε γκέι!

Ο Ντιντιέρ Ζαμπάρτ, 51 ετών από τη Γαλλία, ξεκίνησε να παίρνει ένα φάρμακο για μια πάθηση των νευρων που είχε το 2003, προκειμένου να θεραπευθεί. Όπως ισχυρίζονται οι δικηγόροι του, μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, ο πελάτης τους – παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών – άρχισε να παρουσιάζει...

περίεργη και αχαρακτήριστη συμπεριφορά. Συγκεκριμένα, ο Ζαμπάρτ ισχυρίζεται ότι επιχείρησε να αυτοκτονήσει τρείς φορές κι ότι απέκτησε εθισμό στον τζόγο μέσω διαδικτύου, με αποτέλεσμα να χάσει όλες τις οικονομίες της οικογένειάς του και να αναγκαστεί να κλέβει για να συνεχίσει να παίζει.

Σύμφωνα πάντα με τους δικηγόρους του, μετατράπηκε σε έναν καταναγκαστικό γκέι σεξομανή και άρχισε να εκθέτει τον εαυτό του στο διαδίκτυο, ενώ οι ριψοκίνδυνες σεξουαλικές επαφές που είχε, οδήγησαν στον βιασμό του.

Η συμπεριφορά αυτή σταμάτησε όταν σταμάτησε τη λήψη των φαρμάκων το 2005, αλλά μέχρι τότε, είχε υποβιβαστεί στη δουλειά του στο Υπουργείο Άμυνας και υπέφερε από ψυχολογικά τραύματα που προέκυψαν από τους εθισμούς του.

Η πραγματικότητα είναι πως είναι αδύνατο να ευθύνεται το φάρμακο που έπαιρνε ο Ζαμπάρτ για το γεγονός ότι έγινε γκέι. Ωστόσο, οι καταναγκαστικές συμπεριφορές είναι μια γνωστή παρενέργεια του φαρμάκου που έπαιρνε.

Οι οδηγίες του εν λόγω φαρμάκου, αναφέρει ότι πριν από τη χρήση του, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να γνωρίζει ορισμένες παρενέργειες που μπορεί να προκαλέσει όπως ότι μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα εθισμού στον τζόγο ή άλλες έντονες -καταναγκαστικές ή ασυνήθιστες για τον χρήστη – συμπεριφορές, όπως αυξημένες σεξουαλικές ορμές.

Ωστόσο, οι δικηγόροι του Ζαμπάρτ είπαν ότι αυτή η προειδοποίηση δεν εμφανιζόταν στο ένθετο του φαρμάκου μέχρι το 2006, όπου ο πελάτης τους είχε ήδη διακόψει την φαρμακευτική αγωγή.
Το Γαλλικό Πρακτορείο αναφέρει ότι ο Ντιντιέρ Ζαμπάρτ ζητάει τώρα συνολικά 610.000 δολάρια ως αποζημίωση για την πώληση ελαττωματικού φαρμάκου, καθώς και από τον νευρολόγο του, επειδή δεν τον ενημέρωσε σωστά για το συγκεκριμένο φάρμακο.

Πηγή: newsbomb.gr

ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013

Έρχεται το βράδυ ο αστεροειδής «2012 DA14»

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αστεροειδής, στο μέγεθος περίπου μισού ποδοσφαιρικού γηπέδου , αναμένεται να περάσει πολύ κοντά από τη Γη και θα είναι ορατός την Παρασκευή από την ανατολική Ευρώπη, την Ασία και την Αυστραλία. Η είδηση αυτή, έπειτα...

και από τη βροχή μετεωριτών στην περιοχή των Ουραλίων στη Ρωσία που άφησε πίσω της εκατοντάδες τραυματίες, έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία σε εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο.

Ωστόσο, οι επιστήμονες εμφανίζονται καθησυχαστικοί, ενώ σύμφωνα με αστρονόμους η βροχή μετεωριτών στη Ρωσία δεν σχετίζεται με το πέρασμα του αστεροειδούς από τον πλανήτη μας και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Ο εν λόγω αστεροειδής αναμένεται να περάσει από τη Γη, στις 9 ώρα Ελλάδας και θα μπορείτε μέσω του protothema.gr να παρακολουθήσετε live το φαινόμενο (η μετάδοση θα ξεκινήσει στις 19.00 ώρα Ελλάδας). Στις 21.24 ώρα Ελλάδας ο 2012 DA14 θα περάσει πάνω από τη Τζακάρτα της Ινδονησίας σε απόσταση μόλις 27.700 χιλιομέτρων!

Η ονομασία του αστεροειδούς είναι 2012 DA14, αφού ανακαλύφθηκε πέρυσι από Ισπανούς αστρονόμους στο παρατηρητήριο Λα Σάγκρα και έχει διάμετρο περίπου 45 μέτρα, ενώ είναι το κοντινότερο πέρασμα που έχει καταγραφεί ποτέ για σώμα αυτού του μεγέθους.

Ο αστεροειδής είναι αρκετά μεγάλος ώστε θα μπορούσε να καταστρέψει μια ολόκληρη πόλη εάν προσέκρουε στη Γη, κάτι που οι επιστήμονες της NASA έχουν αποκλείσει.

Αν κάτι τέτοιο συνέβαινε, η ισχύς της πρόσκρουσης θα απελευθέρωνε ενέργεια 2,5 μεγατόνων TNT, όσο ένα ισχυρό πυρηνικό όπλο.

Ένα τέτοιο συμβάν έχει καταγραφεί και στο πρόσφατο παρελθόν: το 1908, ένας αστεροειδής ή κομήτης διαμέτρου 30-40 μέτρων έπεσε στην ακατοίκητη περιοχή της Τουνγκούσκα στη Σιβηρία και ισοπέδωσε 1.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα δάσους. Ακόμα και σήμερα, χιλιάδες πεσμένα δέντρα απλώνονται ακτινωτά από το σημείο της πρόσκρουσης. Κρατήρας και υπολείμματα δεν βρέθηκαν ποτέ, καθώς το εισερχόμενο αντικείμενο εξερράγη στην ατμόσφαιρα και εξαερώθηκε λίγο πριν φτάσει στο έδαφος. Μετά και τη σημερινή βροχή μετεωριτών πάντως δημιουργεί ερωτήματα γιατί τέτοιου είδους φαινόμενα «προτιμούν» τη Ρωσία... (Διαβάστε σχετικά εδώ)

Ο 2012 DA14, ο οποίος ανακαλύφθηκε μόλις το Σεπτέμβριο του 2012, είναι ένας από τους 500.000 αστεροειδείς αυτού του μεγέθους που εκτιμάται ότι κινούνται σχετικά κοντά στη Γη. Από αυτούς, η NASA έχει εντοπίσει μόνο το 1%.

Ο αστεροειδής κινείται με 7,8 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο και σύμφωνα με τους αστρονόμους είναι ένας από τους μεγαλύτερους που θα έχουν περάσει τόσο κοντά από τον πλανήτη μας. Αποτελεί, επίσης, ένα από τα αντικείμενα που θα περάσουν τόσο κοντά από τη Γη μέσα στον επόμενο αιώνα.


Πηγή: protothema.gr

ΒΡΟΧΗ ΜΕΤΕΩΡΙΤΩΝ

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013

Νέες εικόνες από την πτώση μετεωριτών στη Ρωσία - Έγινε η μέρα νύχτα με την έκρηξη! - Πάνω από 700 οι τραυματίες

Εικόνες που δεν έχουμε ξαναδεί. Σκηνές που μοιάζουν να έχουν βγει από ταινία και όχι από την πραγματικότητα. Κι όμως...

Η 15η Φεβρουαρίου θα μείνει στην ιστορία σαν η μέρα που βροχή μετεωριτών "έπεσε" στην περιοχή Τσέλιαμπινσκ στα Ουράλια, κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με το Καζακστάν.

Δε μπορεί να χωρέσει ανθρώπου νους τις εικόνες που κάνουν από το πρωί το γύρο του κόσμου. Ήταν περίπου στις 09:30 όταν οι κάτοικοι του Τσέλιαμπινσκ ένιωσαν τη γη να σείεται, τζάμια να σπάνε και να προκαλείται πανικός από λάμψεις στον ουρανό και ισχυρότατες εκρήξεις.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, γράφει η Φωνή της Ρωσίας, στην αρχή ο ουρανός φωτίστηκε από μια έντονη λάμψη, μετά ακούστηκε έκρηξη και στον ουρανό εμφανίστηκε μια φωτισμένη σφαίρα, που άφησε πίσω της ένα πλατύ άσπρο ίχνος.

Τη στιγμή της έκρηξης, η μέρα έγινε... νύχτα! Το παρακάτω video τα λέει όλα!


Αν ο μετεωρίτης ήταν πιό στερεός και μεγαλύτερος, τα θύματα και οι καταστροφές θα ήταν πολύ μεγαλύτερες. Απλώς φανήκαμε τυχεροί, θεωρεί ο εμπειρογνώμονας του Ρωσικού Ινστιτούτου Αστρονομίας, Ντμίτρι Βίμπε.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Μονάδες του ρωσικού στρατού βρήκαν τρεις κομμάτια μετεωρίτη, δυο εκ των οποίων έπεσαν κοντά στη λίμνη Τσεμπαρκούλ, κοντά στο Τσέλιαμπινσκ. Το ένα είχε δημιουργήσει κρατήρα έξι μέτρων!
Το τρίτο κομμάτι βρέθηκε 80 χιλιόμετρα βορειοδυτικά, κοντά στην πόλη Ζλάτουστ.

Πριν μπει στην ατμόσφαιρα, ο μετεωρίτης ζύγιζε 10 τόνους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων.
Μπήκε στην ατμόσφαιρα της Γης με 54.000 χιλιόμετρα ταχύτητα και διασπάστηκε σε κομμάτια σε ύψος 30 έως 50 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ο αριθμός των τραυματιών, σύμφωνα με το Russia Today, έχει φτάσει τους 725, μόνο στο Τσέλιαμπινσκ, την πόλη που επλήγη περισσότερο. 112 χρειάστηκε να νοσηλευτούν. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και 84 παιδιά, ανακοίνωσε το υπουργείο Εκτάκτων καταστάσεων.
Ζημιές έχουν καταγραφεί σε έξι πόλεις της περιοχής, ενώ θραύσματα από την έκρηξη στην στρατόσφαιρα έφτασαν μέχρι τη Σιβηρία.
Τους 20.000 διασώστες που έχουν σταλεί στην περιοχή, συνδράμουν και στρατιώτες, ενώ από την πρώτη στιγμή έχουν τεθεί σε κατάσταση "κόκκινου" συναγερμού μονάδες ραδιενεργούς, χημικής και βιολογικής προστασίας.

Πηγή: newsit.gr