Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

ΡΟΥΧΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

13 Νοεμβρίου 2013
Καταραμένη φτώχεια! Τέλος τα πουλόβερ, οι πετσέτες, τα παπούτσια και οι φόρμες για τους νεοσύλλεκτους στρατιώτες!!!
Σημαντικά ερωτήματα εγείρονται όσον αφορά το αξιόμαχο των στρατεύσιμων των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς σύμφωνα με υπόμνημα που δόθηκε στους νεοσύλλεκτους στρατιώτες της ΣΤ' ΕΣΣΟ 2013, ανακοινώθηκε η αναστολή ορισμένων ειδών ένδυσης, ως υποχρέωση του στρατού.
Συγκεκριμένα, τα είδη των οποίων η παροχή αναστέλλεται είναι τα αθλητικά υποδήματα, οι αθλητικές φόρμες, οι αθλητικές κάλτσες, οι πετσέτες (θα δίνεται μία αντί για δύο, πετσέτες προσώπου- λουτρού), οι σαγιονάρες και τα πουλόβερ, αναφέρει το Δίκτυο Σπάρτακος σύμφωνα με το tvxs.
iefimerida.gr

ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ

13 Νοεμβρίου 2013
ΔΕΙΤΕ τον ουρανοξύστη που χτίστηκε στη θέση των Δίδυμων Πύργων...(PHOTOS+VIDEO)
 
Ανοίγει σήμερα τις πύλες του, 12 χρόνια μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, ο πρώτος ουρανοξύστης που χτίστηκε στο «Σημείο Μηδέν» του Μανχάταν, εκεί όπου κάποτε «δέσποζαν» οι Δίδυμοι Πύργοι.
Πρόκειται για τον 4 World Trade Center, με ύψος 298 μέτρων, το οποίο διαθέτει 72 ορόφους. Μάλιστα, είναι ο πρώτος από τους τέσσερις ουρανοξύστες, που κατασκευάζονται συνολικά στο Ground Zero.
Δίπλα του, θα βρίσκεται το υψηλότερο κτίριο στις ΗΠΑ, το οποίο θα ολοκληρωθεί στις αρχές του νέου χρόνου.
Ο νέος ουρανοξύστης είναι προς το παρόν άδειος, αν και δύο κυβερνητικές υπηρεσίες έχουν ήδη υπογράψει για την ενοικίαση μεγάλου του τμήματος.
 



ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Πράγματα που δεν ξέρετε για τον κόσμο μας και θα σας... εκπλήξουν!!!
Ημερομηνία: 13 Νοεμβρίου 2013
Πραγματα που δεν ξερετε για τον κοσμο μας και θα σας... εκπληξουν!!!

Συχνά θα «πιάνετε» τον εαυτό σας να αγνοεί σημαντικά θέματα για μια απομακρυσμένη χώρα, όπως άλλοτε θα εκπλήσσεστε όταν συνειδητοποιείτε ότι άτομα από άλλες χώρες αγνοούν αυτονόητα για εσάς ελληνικά δεδομένα.
Υπάρχουν όμως και πληροφορίες για διάφορες χώρες και λαούς του κόσμου, που είναι λιγότερο διαδεδομένες και περισσότερο περίεργες.
Γνωρίζετε π.χ. ότι στη Σιγκαπούρη δεν επιτρέπεται η πώληση ή/και η αγορά τσίχλας και ότι το Τσαντ της Αφρικής και η Ρουμανία, έχουν την ίδια ακριβώς σημαία;
Στη δημοφιλή ιστοσελίδα reddit, παρουσιάζονται τα σημαντικότερα νέα που συμβαίνουν στον κόσμο, όπως αυτά προτείνονται από τους δεκάδες εκατομμύρια χρήστες της στο Internet κι εμείς σας παρουσιάζουμε μερικές από αυτές -δυσάρεστες, ευχάριστες και κυρίως περίεργες.

Αφρικανικό ΑΕΠ
Το συνολικό κατά κεφαλήν εισόδημα των 10 πλουσιότερων αφρικανικών κρατών, είναι 22,6 φορές μεγαλύτερο από εκείνο των 10 φτωχότερων χωρών. Οι 10 πλουσιότερες χώρες κατά σειρά είναι οι Σεϋχέλλες, η Ισημερινή Γουινέα, ο Μαυρίκιος, η Γκαμπόν, η Μποτσουάνα, η Νότιος Αφρική, η Ναμίμπια, το Πράσινο Ακρωτήρι, η Σουαζιλάνδη και η Αγκόλα. Ενώ, οι 10 φτωχότερες χώρες της Μαύρης Ηπείρου είναι κατά σειρά, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, το Μπουρούντι, η Ερυθραία, η Γουινέα-Μπισάου, ο Νίγηρας, το Μαλάουι, η Αιθιοπία, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, η Μαδαγασκάρη και η Λιβερία.

Παράνομες οι τσίχλες στη Σιγκαπούρη


Στην επικράτεια της Σιγκαπούρης δεν επιτρέπεται η πώληση ή/και η αγορά τσίχλας. Ο μόνος λόγος για να εισέλθει στη χώρα κάποιο είδος τσίχλας είναι όταν πρόκειται να προωθηθεί σε κάποια τρίτη χώρα ή αν χρησιμοποιείται για θεραπευτικό σκοπό. Εάν ωστόσο βρεθείτε στη Σιγκαπούρη και ανακαλύψετε μια ξεχασμένη τσίχλα στην τσέπη σας και έχετε την ακατανίκητη επιθυμία να την μασήσετε, φροντίστε τουλάχιστον να είστε διακριτικοί και σίγουρα πετάξτε την σε κάδο απορριμμάτων, αλλιώς θα σας επιβληθεί βαρύ πρόστιμο. Οι αρχές οδηγήθηκαν σε μια τέτοιου είδους απαγόρευση, αφού ήταν ο μοναδικός τρόπος να αντιμετωπίσουν τη σωρεία από κολλημένες τσίχλες σε πεζοδρόμια και δρόμους.

Χώρες με απαράλλαχτες σημαίες
Οι χώρες του Τσαντ και της Ρουμανίας, μπορεί να απέχουν μεταξύ τους 3.500 χιλιόμετρα, αλλά έχουν ένα βασικό κοινό: έχουν ακριβώς την ίδια σημαία. Οι σημαίες και των δύο χωρών, που ουσιαστικά είναι μια, διατρέχονται από 3 κάθετες λωρίδες χρώματος μπλε, κίτρινου και κόκκινου και η σειρά των χρωμάτων είναι η ίδια και στις δυο περιπτώσεις. Το ίδιο «θέμα» αντιμετωπίζουν και η Ινδονησία με το Μονακό, των οποίων οι ερυθρόλευκες σημαίες είναι επίσης πανομοιότυπες.

Υιοθεσίες ενηλίκων στην Ιαπωνία
Στην Ιαπωνία, έχουν βρει τον τρόπο να γλιτώνουν από τις πάνες και τα κλάματα μέσα στη νύχτα και υιοθετούν «παιδιά» που είναι ήδη ενήλικα. Το 90% των υιοθεσιών αφορά άτομα ηλικίας 20-30 ετών και υπάρχει εξήγηση και γι' αυτό το ιαπωνικό παράδοξο. Πολλές οικογένειες υιοθετούν προχωρημένης ηλικίας άτομα, ώστε να εξασφαλίσουν διάδοχο για την επιχείρησή τους, στις περιπτώσεις που δεν έχουν άρρενα διάδοχο στην οικογένεια ή ακόμα και αν έχουν, όταν δεν αποδεικνύεται... άξιος του «θρόνου».

Αποστρατικοποιημένη Ζώνη Κορέας, καταφύγιο άγριας ζωής
Στο «ουδέτερο» κομμάτι γης, ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα, έχει αναπτυχθεί άγρια ζωή, με σπάνια είδη πανίδας, που ευδοκιμούν μονάχα σε εκείνο το σημείο του κόσμου. Σπάνια τρωκτικά, πουλιά και ελάφια έχουν βρει καταφύγιο στην αποστρατικοποιημένη ζώνη της Κορέας και ένας πόλεμος μεταξύ των δυο χωρών, θα σημάνει και την καταστροφή του οικοσυστήματος. Το περίεργο είναι πως οι επιδράσεις ενός πολέμου είναι μεν προφανείς και καταστροφικές, ενώ το ίδιο αποτέλεσμα για το οικοσύστημα θα επιφέρει και μια ειρηνική συνθήκη που θα καταργήσει αυτή τη ζώνη, διαταράσσοντας ανεπανόρθωτα την ισορροπία του περιβάλλοντος.

Σπίτια αυτόνομης ύδρευσης στις Βερμούδες
Κάθε σπίτι στην επικράτεια των Βερμούδων, είναι υποχρεωμένο να έχει σύστημα ύδρευσης στην οροφή του, το οποίο συλλέγει το νερό της βροχής και το φιλτράρει μέσα από ένα ειδικό υδρευτικό σύστημα, καθιστώντας το νερό πόσιμο και κατάλληλο για χρήση. Έτσι κάθε σπίτι έχει το δικό του... υδραγωγείο.

Έδαφος στα αζήτητα!
Μεταξύ Αιγύπτου και Σουδάν, βρίσκεται ένα κομμάτι γης, που καμία από τις δυο χώρες δεν δείχνει να διεκδικεί. Για την ακρίβεια, καμία από τις δυο χώρες δεν μοιάζει να συμφωνεί με την άλλη για τα ακριβή σύνορα της καθεμιάς στο εν λόγω κομμάτι. Το εδαφικό ζήτημα πηγάζει από μια ασυμφωνία των δυο κυβερνήσεων στο νόμο που καθορίζει τα σύνορα των δυο χωρών. Η Αίγυπτος υποστηρίζει το νόμο του 1899 που οριοθετεί τα πολιτικά σύνορα, ενώ το Σουδάν υποστηρίζει τη συνθήκη του 1902 που ορίζει τα διοικητικά σύνορα, καταλήγοντας σε διαφορετική θεώρηση των δυο επικρατειών.

Στο Μπαχρέιν απαγορεύεται το Google Earth
Όταν το Βασίλειο του Μπαχρέιν απέκτησε πρόσβαση στην εφαρμογή της Google το 2006, οι πολίτες είχαν για πρώτη φορά την ευκαιρία να εντοπίσουν τις μεγάλες διαφορές μεταξύ των πολύ πλούσιων πολιτών και της μεγάλης πλειονότητας του πληθυσμού που διαβιούν στα όρια της φτώχειας. Οι πολίτες είδαν μέσω του Google Earth, τις επαύλεις να γειτονεύουν με τις φτωχογειτονιές συνειδητοποιώντας την τεράστια ανισότητα στην οποία ζουν. Η κυβέρνηση επιχείρησε να διακόψει άμεσα την πρόσβαση, αλλά ήταν πια αργά.

Νόμιμη η ψηφιακή πειρατεία στην Ελβετία
Στην προοδευτική Ελβετία, είναι απολύτως νόμιμο και ο καθένας είναι ελεύθερος να «κατεβάζει» από το διαδίκτυο οποιοδήποτε αρχείο θελήσει, ακόμη και αν πρόκειται για αρχείο με πνευματικά δικαιώματα, είτε πρόκειται για ταινία, μουσικό δίσκο ή λογισμικό. Αυτό όμως που δεν επιτρέπεται, είναι να ανεβάσει ο ίδιος κάποιο σχετικό αρχείο που έχει copyright. Ελεύθερο και νόμιμο λοιπόν είναι μονάχα το «κατέβασμα». Οι δε πολίτες της χώρας, κρίνουν απόλυτα φυσιολογικό να μπορεί να κατεβάσει κάποιος ελεύθερα κάποιο περιεχόμενο, καθώς οι καλλιτέχνες πληρώνονται από τις συναυλίες και τα προϊόντα προώθησης.

Φυλές του Αμαζονίου χρησιμοποιούν το Google Earth
Σε ένα άλλο σημείο του κόσμου, το Google Earth, όχι μόνο δεν απαγορεύεται, αλλά χρησιμοποιείται σαν μηχανισμός ελέγχου. Οι ιθαγενείς του Αμαζονίου χρησιμοποιούν την εφαρμογή και συσκευές GPS για να εντοπίσουν φαινόμενα παράνομης δραστηριότητας και αποψίλωσης των δασών με στόχο την καλύτερη προστασία των εδαφών τους από την καταπάτηση. Το Google Earth δίνει τη δυνατότητα συνολικής εικόνας του Αμαζονίου, καθώς το αχανές των εκτάσεών του, δυσκολεύει τον επίγειο έλεγχο.

ΠΑΕΙ ΤΟΝ ΧΑΝΟΥΜΕ

Απολύονται 1200 γιατροί! Θα παραιτηθείς τώρα Άδωνι αφού έχασες το στοίχημα ή όχι;;;
(Δείτε το προκλητικό βίντεο)

Απολύονται 1200 γιατροί! Θα παραιτηθείς τώρα Άδωνι αφού έχασες το στοίχημα ή όχι;;; (Δείτε το προκλητικό βίντεο)
 
Τελείωσαν τα ψέματα για τον υπουργό Υγείας, καθώς χθες επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς τις πληροφορίες για 1.200 απολύσεις γιατρών στον ΕΟΠΥΥ και, ουσιαστικά, τη διάλυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας. Απολύσεις, είπε, δεν θα υπάρξουν μόνο στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Στον ΕΟΠΥΥ «έχουμε ένα άλλο πράγμα»…
Σφοδρή είναι η αντίδραση του ΙΣΑ, που προαναγγέλλει «εξέγερση» των γιατρών… Βέβαια, στις 23 Αυγούστου, του παρόντος έτους, ο Γεωργιάδης, σε συνάντηση με συνδικαλιστές από τον χώρο της υγείας, έκανε show, και προκαλούσε συνδικαλιστή να βάλουν στοίχημα, το οποίο θα κέρδιζε ο υπουργός αν δεν υπήρχε καμία απόλυση γιατρού, ενώ αν έχανε θα προχώραγε σε παραίτηση, όπως βλέπετε στο βίντεο:
Εδώ είναι που κολλάει, ότι τα παντελόνια τα έχουν να τα τιμούν, και όχι απλά να τα φορούν! Βέβαια, δεν περιμένει κανείς, να παραιτηθεί ο υπουργός… Κάτι θα βρει, να πει!
 

anemosantistasis.blogspot.gr

ΠΗΡΕ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ

NYT: "Σε περίπτωση εθνικών εκλογών ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή θα σαρώσουν".

Φωτογραφία για NYT: Σε περίπτωση εθνικών εκλογών ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή θα σαρώσουν.

Με άρθρο τους οι New York Times αποτυπώνουν την πολιτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και επισημαίνουν ότι σε περίπτωση εκλογών η Χρυσή Αυγή και ο ΣΥΡΙΖΑ θα «σαρώσουν». Η κυβέρνηση παραπαίει και η δήθεν ενίσχυση της από την εξέλιξη της πρότασης μομφής δεν είναι παρά ευσεβής πόθος, αφού τα μέτρα που έρχονται απειλούν με κατάρρευση.

"Σε περίπτωση εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χ.Α. θα βγουν πολύ ενισχυμένα» επισημαίνει σε άρθρο τους οι New York Times και προσθέτουν πως «τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν κερδίσει την υποστήριξη του κόσμου».

Η αμερικανική εφημερίδα αναφέρεται και στις δολοφονίες των μελών της Χρυσής Αυγής, αλλά και σε αυτή του Παύλου Φύσσα και κάνει λόγο για «εμφύλιο πόλεμο μετά από δεκαετίες στην Ελλάδα», αν συνεχιστεί η πολιτική της λιτότητας και της μη ανάπτυξης.

«Οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά και οι αυτοδιοικητικές τον Μάιο μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα να κερδίσουν περισσότερο έδαφος, αφήνοντας την κυβέρνηση χωρίς στήριξη. Αυτό ίσως να προκαλέσει εθνικές εκλογές οι οποίες εάν επιβεβαιωθούν οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις θα έχουν ως αποτέλεσμα την μεγαλύτερη ενδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής», σημειώνουν οι NYT.
hassapis
logioshermes