Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

ΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Τα 9 πιο διάσημα ρολόγια στον κόσμο!!!!
Ανάμεσα τους και ένα ελληνικό!!! ΔΕΙΤΕ ΤΑ!!!
 
Τα 9 πιο διασημα ρολογια στον κοσμο!!!! Αναμεσα τους και ενα ελληνικο!!! ΔΕΙΤΕ ΤΑ!!!
Πύργοι με ρολόγια που χτίστηκαν σε σημεία σημαντικών ιστορικών γεγονότων ή σημαντικά κτήρια ή ακόμη σε κεντρικά σημεία μιας πόλης για να ενημερώνουν τους πολίτες για την ώρα όταν ακόμη τα ρολόγια χειρός δεν ήταν καθημερινά αντικείμενα και φυσικά δεν υπήρχαν... κινητά.
Με την πάροδο του χρόνου κάποια από αυτά τα ρολόγια μετατράπηκαν σε αντιπροσωπευτικό σύμβολο της πόλης για την οποία έχουν χτιστεί.
Ας δούμε μερικά από τα διασημότερα ρολόγια σε πύργους και ένα από Ελλάδα:

Big Ben, Λονδίνο - Αγγλία
Perierga.gr - 9+1 διάσημα ρολόγια σε πύργους
Rajabai, Μουμπάι - Ινδία
Perierga.gr - 9+1 διάσημα ρολόγια σε πύργους
Σταθμός τραίνου Λιμόζ, Γαλλία
Perierga.gr - 9+1 διάσημα ρολόγια σε πύργους

Η ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΛΙΠΙΔΗ



ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΜΕΣΑ


 Η οδός... διαφυγής για το Γιάννο Παπαντωνίου

Δημοσιευμένη  εικόνα




Πρόστιμο περίπου 1,4 εκατ. ευρώ θα επιβληθεί στον πρώην υπουργό από τη ΔΟΥ Κηφισιάς για το αδίκημα της φοροδιαφυγής άνω των 3 εκατ. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, εάν το πληρώσει ή προβεί σε ρύθμιση, τότε θα αποφύγει τις ποινικές κυρώσεις.



Αν πληρώσει... γλιτώνει τη δίωξη! Ο λόγος για τον πρώην υπουργό Οικονομικών και Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Γιάννο Παπαντωνίου, ο οποίος βρέθηκε από έλεγχο του ΣΔΟΕ μαζί με τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου να έχει διαπράξει φοροδιαφυγή ύψους άνω των 3 εκατομμυρίων ευρώ από το 2000 μέχρι το 2010.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, εάν ο πρώην υπουργός πληρώσει το πρόστιμο που θα του επιβληθεί από τη ΔΟΥ Κηφισιάς ή προβεί σε ρύθμιση τότε θα αποφύγει τις ποινικές κυρώσεις.

Η έρευνα είχε διενεργηθεί με εντολή της εισαγγελέως διαφθοράς Πόπης Παπανδρέου, η οποία διαπίστωσε τελικά ότι ο πρώην υπουργός ελέγχεται για φοροδιαφυγή κατ' εξακολούθηση σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου σε βαθμό κακουργήματος για το ίδιο αδίκημα εξαιτίας του 1,333 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκε μέσω της λίστας Lagarde σε τράπεζα της Ελβετίας.

Το αδίκημα που αφορά τον κ. Παπαντωνίου είναι πλημμέλημα, καθώς ο νόμος ορίζει ότι για να είναι κακούργημα θα πρέπει το αποκρυβέν εισόδημα ετησίως να ξεπερνά τις 150.000 ευρώ. Ο κ. Παπαντωνίου φέρεται να απέκρυπτε κάθε χρόνο ποσά της τάξης των 80.000 ευρώ.

Η υπόθεση έχει ήδη διαβιβαστεί στη ΔΟΥ Κηφισιάς, που θα καταλογίσει στον πρώην υπουργό πρόστιμο, το οποίο θα αφορά περίπου το 45% του συνολικού ποσού, δηλαδή περίπου 1,4 εκατ. ευρώ.

Στο εξής ο Γ. Παπαντωνίου έχει τη δυνατότητα είτε να καταβάλει το πρόστιμο και να παύσει η ποινική διαδικασία σε βάρος του και σε βάρος της συζύγου του, είτε να πάει στην Επιτροπή του άρθρου 70 του ΥΠΟΙΚ και να ρυθμίσει το χρέος, έως και σε 48 δόσεις.

Σε αυτήν την περίπτωση ο έφορος υποβάλλει μεν μηνυτήρια αναφορά που διαβιβάζει στους οικονομικούς εισαγγελείς, η δίωξη ασκείται, αλλά ουσιαστικά ατονεί αφού πληρώνει κανονικά τις δόσεις του. Σε περίπτωση όπου ο υπουργός δεν πράξει τίποτα από τα δύο, ακολουθείται κανονικά η ποινική διαδικασία.


Πηγή: euro2day.gr