Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

ΚΑΤΑΡΑΚΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ποιος είπε ότι η Ελλάδα δεν έχει πανέμορφους καταρράκτες;
 
Ποιος ειπε οτι η Ελλαδα δεν εχει πανεμορφους καταρρακτες;

Οι καταρράκτες της πατρίδας μας μπορεί να μην έχουν το μέγεθος των άλλων χωρών, μπορεί να μην προκαλούν το δέος των επιβλητικών υδάτινων όγκων, έχουν όμως την δική τους ξεχωριστή ομορφιά και προκαλούν αισθήματα ευχαρίστησης, ξεγνοιασιάς και ηρεμίας., αισθήματα που προσφέρει απλόχερα η άμεση επαφή με τη φύση. Περιστοιχίζονται από πυκνήβλάστηση, πλατάνια, πεύκα, πλατύφυλλα δέντρα. Οι περισσότεροι σχηματίζουν μικρές παραδεισένιες λιμνούλες. Κι αν αφήσεις λιγάκι τη φαντασία ελεύθερη θα δεις τις Ναϊάδες της μυθολογίας μας ή τις νεράιδες των λαϊκών παραμυθιών μας να ξεπετάγονται πίσω από τους κορμούς των δέντρων.

Διάλεξα μερικούς από τους πολύ όμορφους καταρράκτες που διαθέτει η Ελλάδα για να δούμε και να απολαύσουμε, έστω κι από την οθόνη του υπολογιστή μας, σήμερα. Η επιλογή των τοποθεσιών ήταν τυχαία.

Ο καταρράκτης της Φόνισσας, Κύθηρα



STOP - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ

Τα 10 μέρη που απαγορεύεται να επισκεφτεί κανείς

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

Ο κόσμος μας είναι γεμάτος από μυστικές και απαγορευμένες περιοχές την ύπαρξη των οποίων αγνοούμε! Από μυστικά αρχεία μέχρι ειδικά κέντρα, ιερά προσκυνήματα και ιδιωτικές λέσχες, αυτά τα μέρη όσο και αν σας δελεάζουν και θα θέλατε να τα δείτε από κοντά, είναι... σχεδόν αδύνατον (τουλάχιστον για το ευρύ κοινό).Στον παρακάτω κατάλογο, δείτε 10 από τα πιο «απροσπέλαστα» μέρη του κόσμου!

1.Mezhgorye, Ρωσία

Δημοσιευμένη  εικόνα
Το Mezhgorye είναι μια κλειστή πόλη της Ρωσίας που ιδρύθηκε το 1979 και στην οποία πιστεύεται πως κατοικούν όσοι εργάζονται στο άκρως απόρρητο όρος Yamantaw. (Το Yamantaw έχει ύψος 1640 μέτρα και είναι το ψηλότερο βουνό στα νότια Ουράλια.). Οι ΗΠΑ πιστεύουν πως στο Yamantaw και στο Kosvinsky (600 χλμ βορειότερα) υπάρχουν μυστικές πυρηνικές εγκατάστασεις ή/και Όπλα Μαζικής Καταστροφής καθώς και καύσιμα. Από τους δορυφόρους τους οι ΗΠΑ έχουν δει μεγάλες ανασκαφές, κυρίως στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Σε κοντινό σημείο έχουν χτιστεί δύο φυλάκια, το Beloretsk-15 και το Beloretsk-16.Παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ έχουν ρωτήσει επανειλημμένα για το είδος των εγκαταστάσεων, η ρωσική κυβέρνηση τους έχει δώσει κατά καιρούς διφορούμενες απαντήσεις όπως «ότι πρόκειται για περιοχή εξόρυξης, χώρο αποθήκευσηςτροφίμων, χρυσού και λοιπών ρωσικών θησαυρών, καθώς και καταφύγιο για τους ηγέτες σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου.».


ΧΑΘΗΚΕ Η ΛΙΣΤΑ

Εξαιρετικά περίεργη υπόθεση με εξαφάνιση λίστας που περιελάμβανε πολιτικά πρόσωπα για “αιφνίδιο πλουτισμό”

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαρτίου 17, 2014
20140317-164023.jpg
ΕΡΩΤΗΣΗ
προς τον υπουργό Οικονομικών κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

ΘΕΜΑ: Καταγγελίες πολιτικής συγκάλυψης υποθέσεων αιφνίδιου πλουτισμού

Στο πρωτοσέλιδο της «Καθημερινής της Κυριακής» (16-3-14) δημοσιεύθηκε καταγγελία κατά του υφυπουργού Οικονομικών κ. Μαυραγάνη σχετικά με την γνωστή υπόθεση της λίστας των 1.700 φυσικών προσώπων που επρόκειτο να ελεγχθούν για αιφνίδιο πλουτισμό.
Το πρωτοσέλιδο με τίτλο «Χάθηκε η λίστα με 1.700 μεγαλοφοροφυγάδες», σύμφωνα πάντοτε με την «Κ», στηρίζεται τόσο σε στοιχεία του ίδιου του
ΥΠΟΙΚ όσο και σε συνέντευξη πρώην στελέχους του, της κ. Αικ. Φραντζεσκάκη. Στο ρεπορτάζ με τίτλο «Η πικρή ιστορία της λίστας των 1.700» αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής:

Ο ΚΡΟΝΟΣ ΜΕ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ

Η «απόκοσμη» όψη του Κρόνου

 

Εντυπωσιακές φωτογραφίες του πλανήτη και των «δαχτυλιδιών» δημοσίευσε η NASA

Μια διαφορετική όψη του Κρόνου και των «δαχτυλιδιών» γύρω από αυτόν, έρχεται να δώσει μια σειρά φωτογραφιών που τώρα δημοσίευσε η NASA.

Οι εικόνες ελήφθησαν από το μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο Cassini κατά τη διάρκεια περάσματος από τον Τιτάνα, το μεγαλύτερο δορυφόρο του πλανήτη.
 


Η τεχνική προσανατολισμού που χρησιμοποιήθηκε ονομάζεται «μεταφορά pi» (pi transfer).

Η συγκεκριμένη τεχνική βασίζεται στη βαρύτητα του δορυφόρου για να μεταβληθεί η τροχιά του σκάφους Cassini ώστε να μπορέσει να αποκτήσει διαφορετικές οπτικές του Κρόνου.
 

ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ UNESCO ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ

Mνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς που κινδυνεύουν να καταστραφούν

 
Mνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς που κινδυνεύουν να καταστραφούν
 

Γιατί κάνουν «κακό» οι τουρίστες

Τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO ανήκουν στην λίστα με τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του κόσμου.

Αυτά τα θαύματα της φύσης και του ανθρώπου προσελκύουν κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες τουρίστες, οι οποίοι, δυστυχώς, συμβάλλουν στην διάβρωση και πολλές φορές τη μερική καταστροφή τους.

Ποια είναι τα μέρη αυτά και γιατί οι τουρίστες θα πρέπει να πάψουν να τα επισκέπτονται; Το Conde Nast Traveler μάς τα αποκαλύπτει...

Νησί του Πάσχα, Χιλή



Το πολυνησιακό νησί, που βρίσκεται 2.200 μίλια δυτικά της Χιλής φιλοξενεί 887 κολοσσιαία αγάλματα, φτιαγμένα από ηφαιστειακά πετρώματα. Το μεγαλύτερο από αυτά ζυγίζει 70 τόνους και έχει ύψος περίπου 9 μέτρα.
 

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΩΝ ΒΕΡΜΟΥΔΩΝ



Μεθώνη. Το Ελληνικό Τρίγωνο των Βερμούδων


Η υποθαλάσσια άβυσσος, όπου βρίσκεται το βαθύτερο σημείο της Μεσογείου, λόγω των πολλών ναυαγίων που έχουν σημειωθεί μπορεί να χαρακτηριστεί ως Ελληνικό Τρίγωνο των Βερμούδων...

Λίγα μίλια νοτιοδυτικά της Σαπιέντζας, απέναντι από την Μεθώνη, βρίσκεται το βαθύτερο σημείο της Μεσογείου (στα 5.121 μ.), το Φρέαρ των Οινουσσών.