Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

11 Αυγούστου 2012


ΟΗΕ: Η Ελλάδα κάθεται πάνω σε μια μοναδική πλάκα χρυσού, και όμως δεν ασχολούνται!

Τίποτα τελικά δεν είναι τυχαίο και κανείς δεν πρέπει να απορεί γιατί προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποκτήσουν τον έλεγχο της χώρας οι ξένοι δανειστές με βοήθεια εκ των έσω.
Σε έκθεση του ΟΗΕ που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στη γαλλική εφημερίδα...

. Le Figaro η Ελλάδα εκτός από τους υδρογονάνθρακες φαίνεται ότι αποτελεί γενικά "Ελ Ντοράντο" σπάνιων στρατηγικών ορυκτών και αυτό ίσως είναι και μία από τις αιτίες της κακοδαιμονίας της:...


Έκθεση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αποκαλύπτει ότι "βάσει ερευνών και εξορύξεων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, η χώρα κάθεται επάνω σε μία πλάκα με δεκάδες εξαιρετικά σπάνια ορυκτά με εφαρμογή στην βαριά βιομηχανία, αεροναυπηγική κλπ. τα οποία τα διαθέτει και σε μεγάλες ποσότητες".

Στην έκθεση αποκαλύπτεται η ύπαρξη χουντίτη (μοναδική παγκοσμίως η ύπαρξη του εν λόγω υλικού που χρησιμοποιείται για την κατάσβεση πυρκαγιών και ως αντιπυρικό υλικό στις οικοδομές), πρώτη στην προμήθεια βωξίτη, νικελίου, περλίτη και στην εξαγωγή ακατέργαστου μαγνησίου στην Ευρώπη και παράλληλα δεύτερη στην Ευρώπη και πέμπτη σε όλο τον κόσμο στην παραγωγή λιγνίτη.

"Αυτός είναι μόνο ένας από τους άσσους που κρύβει η Ελλάδα στο… μανίκι της και που μπορεί να είναι η λύση εξόδου από την οικονομική κρίση", σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα που σοχλιάζει την έκθεση του ΟΗΕ. Ωστόσο επισημαίνει ότι ακριβώς αυτή η αφθονία σπάνιων ορικτών εχει δημιουργήσει μεγάλο διεθνή ανταγωνισμό για τον έλεγχο των κοιτασμάτων αυτών από ξένους διεθνείς παράγοντες.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση του ΟΗΕ, ο τομέας των εξορύξεων στην Ελλάδα αποτελεί σημαντικό κομμάτι της οικονομικής δραστηριότητας καθώς αντιπροσωπεύει το 3% – 5% του ΑΕΠ, ενώ απασχολεί επισήμως 20.000 άτομα και ανεπισήμως 60.000 εργαζομένους. Ειδικότερα, ο λιγνίτης προμηθεύει 21 σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, δηλαδή το 50% της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται στην Ελλάδα.

Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, ότι το 2009 η συνολική παραγωγή του ορυκτού πλούτου ήταν περίπου 63 εκατομμύρια τόνοι, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις υπολογίζεται ότι συνολικά οι πωλήσεις σε ορυκτά και μέταλλα ανέρχονται ετησίως στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Βέβαια, η παραγωγή το 2009 σημείωσε σημαντική πτώση, που αποδίδεται στην ύφεση. Τη στιγμή που η παραγωγή βωξίτη, για παράδειγμα, το 2008 ανήλθε στους 2,1 εκατομμύρια τόνους, το 2009 έπεσε στους 1,9.

Από την έκθεση του ΟΗΕ προκύπτει ότι στην Ελλάδα υπάρχουν σημαντικά αποθέματα σε ορυκτά, τα οποία η χώρα έχει πάψει να εκμεταλλεύεται ή δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με αυτά. Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για τον πηλό, τον ασβεστόλιθο, το σχιστόλιθο, την καολίνη και το γύψο.

Στη «Figaro» αναφέρεται ότι οι προοπτικές στον τομέα των ορυκτών και των μετάλλων διαφαίνονται καλές. Επικαλούμενη Αμερικανούς αναλυτές, αναφέρει ότι η μεταλλευτική βιομηχανία θα πρέπει να ανακτήσει τη δύναμή της κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του 2013, ενώ σύμφωνα με άλλη εκτίμηση η ελληνική βιομηχανία έχει ήδη αρχίσει να «ανεβαίνει» εξαιτίας της μεγάλης διεθνούς ζήτησης των ελληνικών μετάλλων και ορυκτών και εν όψει των αποκρατικοποιήσεων που επίκειτναι.

Αναφέρονται οι περιπτώσεις της ΛΑΡΚΟ που παρά το γεγονός ότι είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός νικελίου στην Ευρώπη, η εταιρεία οδεύει προς κλείσιμο ενώ η απαίτηση των αεροναυπηγικών βιομηχανιών για το υλικό είναι τεράστια, όπως επίσης και η περίπτωση της ΔΕΗ που εκμεταλλεύεται τεράστια ορυχεία λιγνίτη και παρ'όλα αυτά είναι ζημιογόνος!


Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Μπορεί πραγματικά να μας ανήκει το νερό; -


Μπορεί πραγματικά να μας ανήκει το νερό;
Tο βραβευμένο ντοκιμαντέρ της Irena Salina Flow-For Love of Water ερευνά αυτό που οι εμπειρογνώμονες θεωρούν ως το πιο σημαντικό πολιτικό και περιβαλλοντικό θέμα του 21ου αιώνα. Την παγκόσμια κρίση νερού. Η έρευνα της Salina εστιάζει στην πολιτική, την ρύπανση, τα ανθρώπινα δικαιώματα και στην εμφάνιση διαφόρων εταιριών για έλεγχο του νερού. Αναρωτηθήκατε πότε αν "Μπορεί πραγματικά να μας ανήκει το νερό;"

Μετά την προβολή:
Για δεύτερη φορά τα γαλλικά δικαστήρια δικαίωσαν την εταιρία TV Channel ARTE, παραγωγό του βραβευμένου ντοκιμαντέρ FLOW, το οποίο περιγράφει τις καταστροφικές πρακτικές των πολυεθνικών στον τομέα του νερού, ανάμεσά τους και της Suez, η οποία σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα ενδιαφέρεται για την απόκτηση της ΕΥΑΘ.


Το 2010, ένα γαλλικό δικαστήριο απέρριψε την αγωγή δυσφήμισης της Suez ενάντια στην ταινία FLOW. Απαίτησε επίσης η Suez να αποζημιώσει τους παραγωγούς της ταινίας για τα νομικά τους έξοδα. Ανικανοποίητη από αυτή την απόφαση, η Suez άσκησε έφεση. Την περασμένη εβδομάδα, στις 27 Ιουνίου 2012, το δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή και δικαίωσε και πάλι τους κατηγορούμενους.

Μπορεί πραγματικά να μας ανήκει το νερό;


Σχετικά άρθρα στο Ramnousia:


ΠΗΓΗ: Μπορεί πραγματικά να μας ανήκει το νερό; - http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/08/blog-post_7419.html#ixzz23F8PekOF

ΕΞΥΠΝΟ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ

Καθίστε και αδυνατίστε .


Το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Vanderbilt ανακοίνωσε ότι αν κάποιος γελάει για 10 με 15 λεπτά τη μέρα, αυτό μπορεί να αποβεί σωτήριο για μία καλλίγραμμη σιλουέτα, καθώς καίγονται ως και 40 θερμίδες.
Ένα δυνατό γέλιο αυξάνει τους ρυθμούς της καρδιάς 10% με 20%, το οποίο σημαίνει ότι αυτόματα αυξάνεται και ο μεταβολισμός, καίγοντας θερμίδες.
Φτιάξτε μυς
Οι άπαχοι μυς καίνε 12 φορές περισσότερες θερμίδες από ότι το λίπος και για κάθε μισό κιλό μυ που προσθέτετε στον οργανισμό σας, οι ειδικοί λένε ότι το σώμα σας αυξάνει τον βασικό μεταβολικό ρυθμό με επιπλέον 50 θερμίδες τη μέρα…και όλα αυτά ενώ κάθεστε.
Με απλά λόγια αν δεν μπορείτε το γυμναστήριο, προσπαθήστε να κάνετε μυς ενώ κάθεστε, μετατρέποντας τα μπουκαλάκια με το νερό σε …βαράκια. Μπορείτε επίσης να γείρετε ελαφρά πίσω στην καρέκλα σας και να ανασηκώσετε τα πόδια σας δημιουργώντας γωνία 45 μοιρών. Έπειτα φέρτε τα γόνατά σας προς το στήθος και αφήστε τα ξανά στην αρχική τους θέση. Τρία σετ των 20 επαναλήψεων θα σας ωφελήσουν με 75 λιγότερες θερμίδες.
Και η νευρικότητα αδυνατίζει
Χτυπήστε τα πόδια σας, κουνηθείτε στο κάθισμά σας, χτυπήστε το στυλό σας στο γραφείο και περπατήστε μέσα στο χώρο σας. Μπορεί να εκνευρίσετε τους συναδέλφους σας αλλά σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστήμιου της Iowa, με αυτές τις κινήσεις εσείς καταναλώνετε 300 θερμίδες τη μέρα.
Ο λόγος που λειτουργεί αυτό είναι απλός. Οι κινήσεις απαιτούν ενέργεια για να γίνουν, το οποίο σημαίνει ότι καταναλώνοντας ενέργεια «καίτε» και θερμίδες.
Αντικαταστήστε την καρέκλα σας
Μπορεί να ακουστεί περίεργο (και σίγουρα αν το κάνετε θα παραξενέψει συναδέλφους και αφεντικά) αλλά αν αντικαταστήσετε την άνετη καρέκλα γραφείου, που διαθέτετε, με μία…μπάλα γα παράδειγμα, το όφελος στο σώμα σας, μάλλον θα παραδειγματίσει πολλούς.
Η εναλλακτική λύση μίας κουνιστής καρέκλας μάλιστα, αν και μπορεί να μην είναι το ίδιο πρακτική, σε επίπεδο αδυνατίσματος πάντως θα σας μειώσει τις θερμίδες σε 150 λιγότερες την ώρα.
Δροσιά Vs θερμίδες
Το σώμα καίει λιγότερες θερμίδες όταν προσπαθεί να παραμείνει ζεστό, άρα αν η θερμοκρασία είναι κατώτερη από αυτή που «δικαιολογεί» τη μη καύση θερμίδων, ο οργανισμός θα προσπαθήσει να καταναλώσει ενέργεια θέλοντας να παραμείνει ζεστός. Δηλαδή θα αυξήσει το ρυθμό μεταβολισμού.
Ενυδάτωση
Η σωστή ενυδάτωση επιτρέπει στο σώμα να λειτουργεί σε αρμονικά επίπεδα. Επιπλέον, έρευνες αναφέρουν ότι το καλύτερο για το «κάψιμο» των θερμίδων είναι να πίνετε ζεστό αντί για κρύο νερό. Αυτό προκαλεί τον μεταβολισμό να ανεβάσει τους ρυθμούς του μέχρι και 30%.
Το κάλιο μάλιστα ενδείκνυται γι αυτήν την περίπτωση καθώς μεταφέρει το νερό στα κύτταρα. Η κατανάλωση τροφίμων με υψηλά ποσοστά περιεκτικότητας σε κάλιο, όπως είναι το αβοκάντο και η μπανάνα βοηθούν στην καλύτερη ενυδάτωση του οργανισμού.
Έξυπνα και συχνά snack
Ορισμένα φαγητά και σνακ αυξάνουν το ρυθμό του μεταβολισμού στο σώμα. Για παράδειγμα τα καυτερά φαγητά, οι πρωτεΐνες και οι τροφές πλούσιες σε ίνες, όπως είναι το μπρόκολο, τα καρότα και τα σπαράγγια είναι «σύμμαχοι» για ένα καλλίγραμμο σώμα.
Το σώμα πρέπει να «δουλέψει» περισσότερο για να μπορέσει να γίνει η πέψη των πρωτεϊνών άρα πρέπει να καταναλώσει περισσότερες θερμίδες. Παράλληλα βέβαια, πέντε μικρά γεύματα τη μέρα, είναι ιδανικά για την καλύτερη καύση θερμίδων από ότι λιγότερα και μεγάλα γεύματα. Με τα μικρά γεύματα κρατάμε «ξύπνιο» τον μεταβολισμό μας και καίμε τις θερμίδες αρμονικά.

ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ

Α!!!! Έχεις ξεφύγ' τελείως!!!!!!!!!

Δημοσιευμένη  εικόνα




Μέχρι τώρα μας ρίχνανε και λίγο στάχτη στα μάτια, μας χρύσωναν το χάπι, μας ζαχάρωναν την λεμονάδα. Τώρα τέλος αυτά. Ο Σαμαράς έχει τα άντερα να μας τα λέει κατάμουτρα τα πράγματα. Με το όνομά τους, που λέμε!! Ή όχι, όχι...με την τιμή τους!

Με πήρε η μάνα μου τηλέφωνο τις προάλλες εκστασιασμένη. Το σύστημα υγείας, λέει, εκσυγχρονίζεται. Έχει πολλά πάρε δώσε η μάνα μου με το σύστημα υγείας, κάτι παραπάνω θα ξέρει, σκέφτηκα. Μετά το Star, μετά τον Ant1, μέτα τις εταιρίες κινητής, επιτέλους ο ΕΟΠΥΥ έβγαλε πενταψήφιο νούμερο.

"Θα πάρω τις κοπελιές τηλέφωνο", μου λέει, "να δηλώσω συμμετοχή"
"Τι συμμετοχή ρε μάνα;"
"Παιδί μου βλαμένο είσαι; Δεν άκουσες τι σου είπα; Το κάνανε 5ψήφιο το νούμερο. 1,07€ χρεώνουν. Όλο και κάτι θα κερδίζουμε. Μα ένα τριήμερο στα λασπόλουτρα. Μα 10 βελονίτσες δώρο για το ζάχαρο. Μα στις 3 ουρολογικές και μία κωλονοσκόπηση δώρο. Δεν έχει σημασία. Αφού δεν κέρδισα τα 5000 στο Star καλά είναι κι αυτά".

Κλείσαμε το τηλέφωνο και αναρωτιόμουν αν έπρεπε να μπω στο airtickets να κλείσω εισητήριο να πάω να την ταρακουνήσω λίγο μπας και συνέλθει ή να χρεωθώ το 1,07€ στον ΕΟΠΥΥ και να της κλείσω ραντεβού με ψυχίατρο.

Σας λέω, θέλει να έχεις άντερα για να λες καθαρά και ξάστερα στον άλλον "Άμα θες να σου γράψω το Depon που κάνει 0,78€ πλήρωσέ μου 1,07€ να κλείσεις ραντεβού στον παθολόγο."