Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΕΤΕ

Αλμυρός Μαγνησίας: 35χρονος πυροβόλησε όχημα της Δ.Ε.Η, για να μην του κόψουν το ρεύμα


Φωτογραφία για Αλμυρός Μαγνησίας: 35χρονος πυροβόλησε όχημα της Δ.Ε.Η, για να μην του κόψουν το ρεύμα




Από το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 35χρονου Έλληνα, ο οποίος... πυροβόλησε προς όχημα της Δ.Ε.Η. στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού.

Ειδικότερα, προχθές Τρίτη 11/06, το πρωί ο 35χρονος αντιλαμβανόμενος τρεις υπαλλήλους της Δ.Ε.Η. που είχαν μεταβεί στην περιοχή για επισκευή βλαβών, πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο, προς καλαθοφόρο όχημα της Επιχείρησης, προκειμένου οι υπάλληλοι να φοβηθούν και να μην προβούν στη διακοπή της παράνομης ηλεκτροδότησης της οικίας του. Αποτέλεσμα των πυροβολισμών ήταν να προκληθούν πολύ μικρές υλικές ζημιές στο όχημα.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού.
e-volos.gr

ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΠΟΤΕΣ ΤΟΥ WHISKEY

Μικρά Μυστικά Για Τους Λάτρεις Του Whiskey

Μεταξύ του να είσαι ένας φανατικός καταναλωτής whiskey και του να γνωρίζεις σε βάθος τα μυστικά του «σκωτσέζου», καμιά φορά υπάρχει χαώδης απόσταση. Ας περιπλανηθούμε λοιπόν, στα μικρά κρυφά μυστικά του whiskey, για να απολαμβάνουμε διπλά το ποτό μας από την επόμενη φορά…
Η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών του whiskey, πέρα από τους αθεράπευτους λάτρεις, σπάνια απασχολείται με ζητήματα που αφορούν ειδικές λεπτομέρειες της ιστορίας και της φυσιογνωμίας του αγαπημένου τους ποτού.
Τα περίεργα και εξεζητημένα κουτιά, τα σκωτσέζικα ονόματα και οι υψηλές τιμές δίνουν πολλές φορές την αίσθηση ότι για να εκτιμήσεις πραγματικά το whiskey σε βάθος, πρέπει να είσαι τουλάχιστον… πλούσιος. Η ζωντανή εμπειρία ωστόσο, όσων επισκέπτονται τη Σκωτία, καταρρίπτει τον συγκεκριμένο μύθο.
«Πρόκειται για το ποτό των αγροτών», λέει στο AskMen.gr ο Sam Simmons, μέλος της Scotch Malt Whisky Society. Κι όμως, είναι τόσο απλό και κατάφερε να γίνει μέρος όχι μόνο της σκωτσέζικης, αλλά και της παγκόσμιας κουλτούρας! Μέχρι και οι ταξιτζήδες του Εδιμβούργου το παραδέχονται με χαμόγελο: «Είμαστε ένα έθνος που πίνει με την ψυχή του».
 
 
  • Το whiskey είναι μια… καλά αποσταγμένη μπύρα
Μικρά μυστικά για τους λάτρεις του whiskey (2)
Το αποστακτήριο Balvenie διεκδικεί με υπερηφάνεια τον τίτλο ενός από τα πέντε τελευταία οικογενειακά αποστακτήρια με δική τους παραγωγή και brandname και το μοναδικό που ακολουθεί ακόμη, όλες τις παραδοσιακές πρακτικές στη διαδικασία της απόσταξης.
Η δημιουργία ξεκινά στις ιδιόκτητες εκτάσεις του Balvenie, όπου το αποστακτήριο έχει τη δική του παραγωγή κριθαριού. Το κριθάρι μεταφέρεται στη συνέχεια σε μια παλιά αποθήκη, όπου λιώνεται και μετά, ο πολτός του υφίσταται ζύμωση. Το αποτέλεσμα είναι κάτι που μοιάζει πολύ με …μπύρα. Στην πραγματικότητα, σχεδόν είναι μπύρα, απλώς δεν έχει λυκίσκο. Αυτό το υγρό υφίσταται απόσταξη σε τεράστιους, χάλκινους άμβυκες, όπου το μείγμα μετατρέπεται σε αυτό το καθαρό, δυνατό υγρό, που μετά από μια δωδεκαετία περίπου, γίνεται το αγαπημένο μας σκωτσέζικο whiskey.
 
  • Το whiskey έχει τρεις βασικές μορφές με πολλές παραλλαγές
Τρία είναι τα βασικά είδη του σκωτσέζικου whiskey: το blended, το single malt και το single cask. Το blended whisky είναι κατά βάση αυτό που η ανθρωπότητα θεωρούσε ως το σκωτσέζικο whisky μέχρι τη δεκαετία του ‘60 και το οποίο κατέχει ακόμα το 90% της αγοράς.

ΓΙΝΕ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΝΑ ΧΟΡΤΑΣΕΙΣ

Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013

Eίσαι άνεργος έως 35 ετών; Δες πώς θα ανοίξεις τη δική σου δουλειά!!!

Eντός των ημερών αναμένεται να προκηρυχτεί το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που θα δώσει την ευκαιρία σε περίπου 7000 νέους ηλικίας έως 35 ετών να επιδοτηθούν για να φτιάξουν τη δική τους επιχείρηση.

Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης μπορεί να φτάσει στις ...
13.000 ευρώ. Τα 10.000 ευρώ αφορούν σε αυτή καθ’ αυτή την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας και τα 3000 ευρώ στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών. Η συμβουλευτική υποστήριξη περιλαμβάνει συμμετοχή σε: θεματικά εργαστήρια (ομαδική επιχειρηματική συμβουλευτική), υπηρεσίες καθοδήγησης, ενδυνάμωσης και επιχειρηματικής υποστήριξης, επιχειρηματικές αποστολές και εκθέσεις – δράσεις αριστείας.

Το πρόγραμμα «Προώθηση καινοτομικής επιχειρηματικότητας νέων και συμβουλευτική καθοδήγηση επιχειρήσεων» θα δίνει προτεραιότητα στους άνεργους νέους που θα αναπτύξουν δραστηριότητα, η οποία απαιτεί την ενεργή απασχόληση και παρουσία τους, σε κλάδους και τομείς της οικονομίας που ενσωματώνουν την καινοτομία.

to-mati.gr

ΠΑΡΕ ΛΕΦΤΑ - ΔΩΣΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013


ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Η ΕΤΕ άρπαξε το εφάπαξ… δανειολήπτριας μέσα απ’ τον λογαριασμό της!


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αν μου χρωστάτε 300 ευρώ και εν αγνοία σας σάς αρπάξω από την τσέπη 250 ευρώ, δεν είναι κλοπή. Αν δεν πιστεύετε, ρωτήστε την Εθνική Τράπεζα, που άρπαξε το εφάπαξ δανειολήπτριας, ύψους ...
30.000 ευρώ από το λογαριασμό της, για την κάλυψη δανείου της, χωρίς καν να την ενημερώσει. Μια τράπεζα, την ανακεφαλαιοποίηση της οποίας θα κληθεί να πληρώσει ο ελληνικός λαός.

Η αρπαγή έγινε, σύμφωνα με σχετικό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία”, ενώ η γυναίκα είχε ήδη έρθει σε διακανονισμό για τις οφειλές της στην Εθνική, αλλά και σε άλλες τράπεζες, με απόφαση του Ειρηνοδικείου. Το χειρότερο όμως είναι ότι το δικαστήριο, στο οποίο η γυναίκα προσέφυγε για να πάρει πίσω τα χρήματά της, αποφάσισε να διατηρηθεί αυτή η κατάσταση μέχρι τις 25 Ιουνίου, οπότε εκδικάζεται άλλη προσφυγή της Εθνικής Τράπεζας εναντίον της. Πρόκειται για μια χωρισμένη δασκάλα, η οποία συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και ταυτόχρονα συντηρεί και δύο φοιτήτριες κόρες της στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

«Κανένα δικαίωμα»
«Η πράξη της Εθνικής Τράπεζας είναι εντελώς παράνομη, γιατί δεν έχει κανένα δικαίωμα από το νόμο να κατασχέσει το εφάπαξ. Ο νόμος δεν προβλέπει την κατάσχεση του εφάπαξ για εξυπηρέτηση δανείων», τονίζει ο δικηγόρος της και δικηγόρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, Θάνος Χατζηαθανασίου. «Παράνομη όμως είναι και η απόφαση του δικαστηρίου, να διατηρηθεί η κατάσταση ως έχει, μέχρι να εκδικαστεί η άλλη προσφυγή της Εθνικής», προσθέτει.

Η γυναίκα χρωστάει συνολικά 650.000 ευρώ σε 4 τράπεζες, από πιστωτικές κάρτες, στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια, << ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΗΣ ΤΑ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ >>τα οποία, σύμφωνα με τον Θ. Χατζηαθανασίου, είχε πάρει μαζί με το σύζυγό της και φαίνεται ως συνοφειλέτρια και εγγυήτρια. Ομως, το Ειρηνοδικείο, στο οποίο είχε προσφύγει, αποφάσισε να καταβάλλει μηνιαία δόση 500 ευρώ, τα οποία θα μοιράζει σε όλες τις τράπεζες. Αυτό, μέχρι το 2015, που θα συζητηθεί η αγωγή που έχει κατατεθεί εναντίον της για τις συνολικές οφειλές της.- Παρ’ όλ’ αυτά η Εθνική Τράπεζα προχώρησε στην παράνομη κατάσχεση του εφάπαξ της. «Πρόκειται για κατάφωρη παρανομία και εκβιασμό από την πλευρά της τράπεζας εις βάρος ενός δανειολήπτη, ο οποίος έχει προσφύγει στην προστασία του νόμου κι έχει επέλθει σε διακανονισμό των οφειλών του μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του από το δικαστήριο», υπογράμμισε ο Θ. Χατζηαθανασίου.

lykavitos.gr

ΓΕΡΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΙΟ ΝΑ ΚΑΤΟΥΡΑ

Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013

Θες να μείνεις έγκυος σε αγόρι ή... κορίτσι; ΜΑΘΕ ΠΩΣ!!!


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αν το διαβάσουν οι επιστήμονες θα γελάνε ωστόσο μια συμβουλή της γιαγιάς είναι πάντα καλοδεχούμενη! Ανήκετε σε αυτούς που λένε...
"θέλω ένα παιδί" και εννοούν "αγόρι"; Τότε σίγουρα θα βρείτε ενδιαφέρον τα όσα θα μοιραστούμε μαζί σας.

Είστε της σχολής "καλό να είναι και ότι να 'ναι"; Τότε και πάλι θα διαβάσετε τις συμβουλές της γιαγιάς έστω και από περιέργεια.

Αν, λοιπόν, ο σύζυγος και όλο του το σόι σας αγχώνει για να συλλάβετε τον διάδοχο τότε θα πρέπει να κάνετε σεξ τις πρώτες ημέρες αμέσως μετά το τέλος της περιόδου.

Αν πάλι θέλετε να αποκτήσετε κοριτσάκι δεν έχετε παρά να το...παλέψετε στις τελευταίες ημέρες του κύκλου σας!

Η γιαγιά λέει ότι η επιτυχία είναι εγγυημένη! Και τώρα που το καλό σκέφτομαι έκανα γιο και έμεινα έγκυος δυο μέρες μετά το τέλος της περιόδου μου! Βρε λες;

ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΛΟΙ

Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013

Απίστευτο ΘΡΑΣΟΣ!!! Στήνουν 43 νέα ΔΙΟΔΙΑ!


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
75 σταθμούς διοδίων θα έχουν συνολικά οι ελληνικοί δρόμοι όταν ολοκληρωθούν και οι Έλληνες θα πληρώνουν ...
χρυσάφι το κάθε χιλιόμετρο που θα κάνουν.Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στα επόμενα χρόνια θα δημιουργηθούν άλλοι 43 νέοι σταθμοί διοδίων στους οδικούς άξονες της χώρας γεγονός που θα σημάνει ραγδαία αύξηση του κόστους για τους πολίτες που θα τους χρησιμοποιούν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Το Ποντίκι" το αντίτιμο αναμένεται να τριπλασιαστεί, καθώς αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι εάν διαιρεθούν τα χιλιόμετρα των αυτοκινητοδρόμων με τον αριθμό των διοδίων προκύπτει ένας σταθμός ανά μόλις 23 χιλιόμετρα!

Μάλιστα οι οδικοί άξονες αναμένεται να παραδοθούν προς εκμετάλλευση σε ιδιώτες με αποτέλεσμα και και η τιμή των διοδίων σε πολλές περιπτώσεις να αυξηθεί.

Είναι χαρακτηριστικά ότι μόνο στην Εγνατία Οδό θα δημιουργηθούν 21 νέοι σταθμοί και έτσι θα φτάσουν συνολικά τους 26, άλλοι έξι σταθμοί θα γίνουν στην Ολυμπία Οδό (Κόρινθος-Πάτρα), ενώ 8 σταθμοί διοδίων θα στηθούν στην Ιόνια οδό, όταν μετά από ...ποιος ξέρει πόσα... χρόνια ολοκληρωθεί.

Ως και στη λεγόμενη κεντρική οδό, τον άξονα από Τρίκαλα ως Δομοκό δηλαδή που δεν θα έχει σύνδεση με άλλο οδικό άξονα θα στηθούν συνολικά επτά σταθμοί διοδίων.

newsit.gr