Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

<< ΤΡΕΛΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ >>

Λαμπροί επιστήμονες με... ιδιοτροπίες

 
Λαμπροί επιστήμονες με... ιδιοτροπίες
 

Τα επιτεύγματα και οι παραξενιές τους που έμειναν στην ιστορία


Ως επιστήμονας χαρακτηρίζεται κάποιος που ειδικεύεται σε έναν ή περισσότερους τομείς της επιστήμης και ο οποίος χρησιμοποιεί την επιστημονική μέθοδο προκειμένου να διεξάγει ερευνητική εργασία (θεωρητική ή εφαρμοσμένη). Μέχρι τις αρχές του 19ου αιώνα περίπου, ο όρος που χρησιμοποιούνταν συνήθως για να δηλώσει τον επιστήμονα ήταν «φυσικός φιλόσοφος», καθώς η επιστήμη θεωρούνταν κλάδος της φιλοσοφίας, μας ενημερώνει η Wikipedia.

Θα έχετε επίσης ακούσει τη φράση «τρελός επιστήμονας».

Στην πραγματικότητα όμως αν δεν υπήρχαν κάποιοι «τρελοί» επιστήμονες, οι οποίοι τόλμησαν να αμφισβητήσουν τα δεδομένα, τα πιστεύω, τις ιδέες και τις αντιλήψεις κάθε εποχής, η ανθρωπότητα ενδεχομένως να μην είχε εξελιχθεί όπως τη γνωρίζουμε σήμερα.

Κάποιοι ήταν εκκεντρικές προσωπικότητες, ενώ άλλοι πολυμαθείς που δεν μπορούσαν να κατανοήσουν τους περιορισμούς των αδύναμων μυαλών των υπολοίπων, γράφει η Tia Ghose στο Live Science.

Ορισμένοι έφτασαν στα άκρα στην προσπάθειά τους να αναζητήσουν τη γνώση και την αλήθεια των πραγμάτων, ενώ κάποιοι άλλοι κατέληγαν πολλές φορές σε τρομακτικά ή ξεκαρδιστικά αποτελέσματα, προσθέτει η αρθρογράφος.

Από τον Πυθαγόρα μέχρι τον Paul Erdős δείτε παρακάτω δέκα από τα πιο παράξενα γεγονότα γύρω από τους πιο διάσημους επιστήμονες του κόσμου.
 

ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ

Συναγερμός για κουνούπια και ψεκασμούς



Για την πιο δύσκολη χρονιά όλων των εποχών όσον αφορά την αντιμετώπιση των κουνουπιών ετοιμάζονται η κυβέρνηση και οι Αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας.
Το υπουργείο Υγείας έχει εγκρίνει τη διενέργεια αεροψεκασμών για την καταπολέμηση της προνύμφης των κουνουπιών ήδη από τα τέλη Μαρτίου, δηλαδή νωρίτερα από ποτέ. Οι αεροψεκασμοί έχουν ήδη ξεκινήσει να διενεργούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, καθώς και σε περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, όπως στον Νέστο, στη Βιστωνίδα και στον Εβρο.
 

Η ΜΙΑ ΠΟΝΕΣΕ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ CERN

Τι ακριβώς γίνεται στο CERN

 
Τι ακριβώς γίνεται στο CERN
 

Ο επιστημονικός σύμβουλος της ερευνητικής κοινότητας Μ. Τσεσμελής δίνει την απάντηση

«Η κύρια αποστολή του CERN είναι η προώθηση της γνώσης για τον κόσμο γύρω μας, η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών για επιταχυντές και ανιχνευτές και η μετέπειτα μεταφορά της γνώσης, της τεχνογνωσίας και της τεχνολογίας στην κοινωνία»

Από το 1989 έχει εγκατασταθεί στα δυτικά της Γενεύης, στα ελβετογαλλικά σύνορα, στη μηχανή του CERN. Ξεκίνησε ως μεταπτυχιακός φοιτητής και αμέσως κατάλαβε ότι το CERN ήταν ένα πολύ ιδιαίτερο και μοναδικό εργαστήριο της επιστήμης και της τεχνολογίας. Οπως μας λέει, «το CERN είναι το Ευρωπαϊκό Εργαστήριο για τη Φυσική των Στοιχειωδών Σωματιδίων, το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο του είδους του στον κόσμο.

Το CERN είναι πρωτοπόρο στην ανθρώπινη αναζήτηση της γνώσης, μιας αναζήτησης που έχει τις ρίζες της βαθιά στις αρχές του Πολιτισμού. Η ίδρυσή του το έτος 1954, δηλαδή ακριβώς πριν από 60 χρόνια, αποτέλεσε μια από τις πρώτες κοινές ευρωπαϊκές προσπάθειες και αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα διεθνούς συνεργασίας.
 

ΚΟΒΟΥΝ ΚΟΒΟΥΝ ΚΟΒΟΥΝ. ΕΩΣ ΠΟΤΕ

Μαχαίρι στα πάντα φέρνει το μεσοπρόθεσμο 2015-2018

 
Μαχαίρι στα πάντα φέρνει το μεσοπρόθεσμο 2015-2018
 

Κατατίθεται αύριο στη Βουλή, τι προβλέπει

Άνευ προηγουμένου περιστολή δαπανών στο Δημόσιο προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) 2015 -2018 που θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών.

Το Μεσοπρόθεσμο 2015-2018 προβλέπει συγκράτηση των συνταξιοδοτικών δαπανών, μείωση του λειτουργικού κόστους των νοσοκομείων, δεσμευτικά ανώτατα όρια για τις δαπάνες των ΟΤΑ, αλλά και την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου του Δημοσίου σε όλα τα Νομικά Πρόσωπα της Γενικής Κυβέρνησης.
 

ΟΤΑΝ ΜΕΤΕΩΡΙΤΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΗ

Τα σφοδρότερα χτυπήματα μετεωριτών της Ιστορίας

 
Τα σφοδρότερα χτυπήματα μετεωριτών της Ιστορίας
 

Όταν το Σύμπαν πυροβολεί τη Γη με διαστημικές κοτρόνες!

Ο αγαπημένος μας μπλε πλανήτης βάλλεται από διαστημικά συντρίμμια όλη την ώρα, καθώς όμως τα περισσότερα καίγονται και διαλύονται στην ατμόσφαιρα αυτό δεν αποτελεί συνήθως πρόβλημα.

Κι όταν κάποιος μετεωρίτης καταφέρει να διαπεράσει την καταστρεπτική δύναμη της γήινης ατμόσφαιρας, φτάνει στο έδαφος σε μέγεθος πέτρας, με τη ζημιά που μπορεί να κάνει στο σπίτι του ανθρώπου να ελαχιστοποιείται καθοριστικά.

Βέβαια, μια στο τόσο (με το «τόσο» να είναι μερικές χιλιάδες ή και εκατομμύρια χρόνια!) κάποιοι τεράστιοι μετεωρίτες καταφέρνουν να προσκρούσουν στη Γη σχεδόν άθικτοι και τότε κάνουν μεγάλη ζημιά!

Παρά το σπάνιο του φαινομένου, οι συγκρούσεις αυτές μένουν αξιοσημείωτες, με τα σημάδια που αφήνουν στο γήινο τοπίο να λειτουργούν ως ζοφερή υπενθύμιση για τη δύναμη του Σύμπαντος, που μπορεί να εξαφανίσει όποτε το θελήσει την ανθρώπινη παρουσία στον κόσμο.

Ας δούμε λοιπόν μια σειρά από εκπληκτικούς κρατήρες που άφησαν στο πέρασμά τους οι κοσμικές απειλές που απείλησαν με οριστική εξαφάνιση τη ζωή στη Γη...
 

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ

Φτιάχνουν καταφύγια στην Ελλάδα μετά από 60 χρόνια!

 
Φτιάχνουν καταφύγια στην Ελλάδα μετά από 60 χρόνια!
 

Μέτρα για την αντιμετώπιση ακραίων φυσικών φαινομένων, λέει το υπουργείο Περιβάλλοντος


Στη δημιουργία καταφυγίων και Εθνικού Χάρτη Χωρικής Επικινδυνότητας προχωρεί το υπουργείο Περιβάλλοντος προνοώντας για την περίπτωση εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινόμενων.

Οι ανεμοστρόβιλοι που έπληξαν τις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ χθες και προχθές και προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον δέκα ανθρώπων σε συνδυασμό με αντίστοιχης έντασης φαινόμενα που έπληξαν το τελευταίο τρίμηνο την Ευρώπη ενδεχομένως να δικαιολογούν τις ανησυχίες της ελληνικής πλευράς για τις μελλοντικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.
 

ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΓΙΑΚ ΠΑΣ ΠΑΝΤΟΥ

Καγιάκ σαν παραμύθι



Καγιάκ σαν παραμύθι


Ονειρικές εικόνες

ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΜΑΣ

Ο ρόλος του πρωινού στη διαχείριση του διαβήτη

 
Ο ρόλος του πρωινού στη διαχείριση του διαβήτη
 

Το πρωινό γεύμα μας προστατεύει από την αύξηση βάρους


Οι ρυθμοί της ζωής μας και το στρες έχουν οδηγήσει σε μια έξαρση της παχυσαρκίας και του σακχαρώδη διαβήτη τα τελευταία χρόνια. Τα διατροφικά λάθη είναι μια βασική αιτία του φαινομένου αυτού.

Ένα από τα πιο σημαντικά λάθη που, τουλάχιστον εμείς οι Έλληνες κάνουμε σε μεγάλο βαθμό, είναι η παράλειψη του πρωινού γεύματος. Το πρωινό γεύμα μας προστατεύει από την αύξηση βάρους και βοηθά στην καλύτερη ρύθμιση του σακχάρου και στην ισορροπημένη διατροφή.
Η συστηματική λήψη πρωινού φαίνεται ακόμη και να προστατεύει από τον σακχαρώδη διαβήτη σε κλινικές μελέτες. Το πρωινό γεύμα βελτιώνει και τη νοητική λειτουργία: τα άτομα που τρώνε πρωινό έχουν καλύτερη πνευματική διαύγεια και αποδίδουν πολύ καλύτερα στην εργασία τους, από όσους δεν τρώνε το πρωί.
 

Η << ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ >>

Θα αηδιάσετε! Από τι είναι φτιαγμένη η "μπλούζα" που φοράει αυτή η γυναίκα;;;(Photos&Video)

 
Θα αηδιάσετε! Από τι είναι φτιαγμένη η
 
Η 44χρονη Sara Mapelli αποφάσισε αντί να πάρει για κατοικίδιο ένα σκυλάκι ή ένα γατάκι να δείξει την αγάπη της στις... μέλισσες.
 
Μάλιστα τόσο πολύ τις θαυμάζει και τις λατρεύει, που πάρα πολύ συχνά κυκλοφορεί στο δρόμο με 12.000 μέλισσες να περπατούν πάνω στο γυμνό της στήθος, καλύπτοντας το πάνω μέρος του σώματός από το λαιμό μέχρι την κοιλιά, δημιουργώντας μια ιδιαίτερη... μπλούζα.