Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΥΡΑΝΙΕΣ ΦΩΤΟ

ΝΑ ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ

Να γιατί ραγίζει ξαφνικά η καρδιά της Μέρκελ για τους Έλληνες…

Συνημμένη Εικόνα: 54744.jpg


Μήπως τελικά πίσω από αυτό το θέμα κρύβεται και η πραγματική αιτία της ελληνικής κρίσης?
Στην Ελλάδα υπάρχουν, αρκετοί θα έλεγα, Εμπορευματικοί σταθμοί μικρής κλίμακος (Αθήνα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, κτλ.), κανείς όμως του μεγέθους και τής αντίστοιχης Εμπορευματικής στόχευσης και εμβέλειας, όπως ο νέος υπό ανέγερση Παγκόσμιος Εμπορευματικός Σταθμός στην περιοχή του Θριάσιου πεδίου στην Αττική.

Εδώ και αρκετά χρόνια η κινεζικών συμφερόντων, κορυφαία μεταφορική εταιρεία στον κόσμο, COSCO Α.Ε, έχει σχεδόν «αποκλειστικά» αναλάβει την εκμετάλλευση της σημαντικότερης εμπορικής εισόδου από την Ασία πρός στην Ευρώπη, με την συμφωνία εκμετάλλευσης μέρους του λιμένος Πειραιά, κατόπιν διακρατικής συμφωνίας μεταξύ της Κίνας και της Ελλάδος.
Τα τελευταία χρόνια στην περιοχή του “ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ” κατασκευάζεται ο μεγαλύτερος Εμπορευματικός Σταθμός στην Ευρώπη, και ένας από τους μεγαλύτερους του κόσμου, ο οποίος θα συνδέεται με το λιμάνι του Πειραιά, προωθώντας κατ’αυτόν τον τρόπο τα εμπορεύματα τα προερχόμενα απο την Ασία στην Ευρώπη.

Όπως είναι προφανές αποτελεί για την Κίνα κεντρική στρατηγική επιλογή να επιλέξει την Ελλάδα και ειδικότερα τον Πειραιά και την περιοχή του Θριάσιου Πεδίου, ως κεντρική πύλη εισόδου των Ασιατικών προϊόντων στην Ευρώπη, και με ότι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο γεωπολιτικό.
Ενώ έχει ολοκληρωθεί ήδη η πρώτη φάση των έργων υποδομής, οι αναμενόμενες οικονομικές, πολιτικές και γεωπολιτικές εξελίξεις θα δρομολογήσουν την επόμενη φάση αποπεράτωσης της κατασκευής και σύνδεσής της με το λιμάνι του Πειραιά. Οι όροι της εκμετάλλευσης οι οποίοι θα εμπεριέχονται στην νέα διακρατική συμφωνία του νέου Παγκόσμιου Εμπορευματικού Σταθμού στην περιοχή του Θριάσιου πεδίου μεταξύ Κίνας και Ελλάδος θα αποτελούν αντικείμενο σκληρής διαπραγμάτευσης μεταξύ των δύο κρατών.

Ο Κινέζος ηγέτης κ. Ουέν Τζαμπάο σε δήλωσή του, απευθυνόμενος ουσιαστικά στην κ. Άγκελα Μέρκελ, τονίζει :

ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΡΑΝΤΙΖΟΥΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ, 2 Σεπτεμβρίου 2012

Νέα δημοσκόπηση φέρνει μπροστά τη Νέα Δημοκρατία

Με σαφώς μικρότερη συσπείρωση των κόμματα καθώς δεν είμαστε πλέον σε προεκλογική περίοδο δείχνουν να έχουν απώλειες στα ποσοστά τους, ωστόσο στην ... κορυφή τα πράγματα δεν φαίνεται να αλλάζουν δραματικά.Και τα τρία κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση παρουσιάζουν πτώση (πάντα σε σχέση με τις εκλογές) ωστόσο πτώση σημειώνουν και τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά στη δημοσκόπηση της ALCO για την εφημερίδα “Το Πρώτο Θέμα” η ΝΔ διατηρεί το προβάδισμα με ποσοστό 24,8% έναντι 22,8% του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 9,8%, η Χρυσή Αυγή 8,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,8%, η ΔΗΜΑΡ 5,2%, το ΚΚΕ 4,7%. Άλλο κόμμα δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν 7% των ερωτηθέντων, ενώ αναποφάσιστοι δηλώνουν περισσότεροι από δέκα στους εκατό (10,9%).

Τα ποσοστά των εκλογών
ΝΔ 29,66%
ΣΥΡΙΖΑ 26,89%
ΠΑΣΟΚ 12,28%
ΑΝ. ΕΛΛ 7,51%
Χ.Α. 6,92%
ΔΗΜΑΡ 6,26%
ΚΚΕ 4,5%

Μεταξύ των αρχηγών πρώτος στις προτιμήσεις των πολιτών έρχεται ο Αντώνης Σαμαράς με 34%, ο Αλέξης Τσίπρας μμε 30%, και ακολουθούν ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 19%,ο Παναγιώτης Καμμένος με 23%, ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 18,5%, ο Φώτης Κουβέλης με 34% και υη Αλέκα Παπαρήγα με 13%.

Ποσοστό 43% των πολιτών δηλώνουν ότι η κυβέρνηση δεν είναι συνεπής με τη συμφωνία των κομμάτων, που τη στηρίζουν, 37% θεωρούν πως είναι συνεπής, ενώ 20% δηλώνουν ότι δεν ξέρουν ή δεν απαντούν.

Πηγή: newsit.gr

ΑΥΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2012

Πάρτι εκατομμυρίων στις Μη Κυβερνητικές Oργανώσεις με τα δικά μας λεφτά

Τεράστια ποσά πήραν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, τη δεκαετία 2000-2010, χρήματα που πλήρωσε ο έλληνας φορολογούμενος και τα οποία δαπανήθηκαν σε απίστευτες δραστηριότητες. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real News, οργανώσεις ξόδεψαν ποσά για την βιώσιμη ανάπτυξη στο Κόσοβο, για την κατασκευή αλιευτικών σκαφών με αρχαιοελληνικά ονόματα στη Σρι Λάνκα και για μελέτη για την καταγραφή της πληθυσμιακής ομάδας των Γκαγκαούζων της Μολδαβίας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα:

-Το κέντρο Ανάπτυξης και Εκπαίδευσης “Ευρωπαϊκή Προοπτική” σε 10 χρόνια πήρε πάνω απο 7,5 εκατ. ευρώ από το υπ. Εξωτερικών ενώ το 2005 πήρε περισσότερα απο 2,5 εκατ, από το υπουργείο εργασίας. Ανάμεσα στις δραστηριότητες του κέντρου είναι η βιώσιμη ανάπτυξη για την κοινωνική και οικονομική συνοχή στη Σερβία και η υποστήριξη της Σερβίας για τον τερματισμό λειτουργίας των κέντρων προσωρινής διαμονής.

-Το “Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ανθρώπινης Ανάπτυξης – Humanet” την περίοδο 2000-2010 πήρε 2,5 εκατομμύρια ευρώ για 15 προγράμματα. Ανάμεσα στα έργα της η κατασκευή 100 ψαράδικων με αρχαιοελληνικά ονόματα στη Σρι Λάνκα και η μελέτη για την καταγραφή της πληθυσμιακής ομάδα των Γκαγκαούζων της Μολδαβίας.

Όπως αναφέρει η ίδια εφημερίδα, στις πρώτες θέσεις της λίστας των ΜΚΟ που έχουν πάρει τα περισσότερα χρήματα από το υπ. Εξωτερικών απο το 2000 μέχρι το 2007 είναι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου, που εχει χρηματοδοτηθεί συνολικά με 3.466.652 ευρώ! Αν και δεν πρόκειται για Μη Κυβερνητική Οργάνωση, περιλαμβάνεται στις λίστες, καθώς λαμβάνει νομίμως επιχορηγήσεις από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας και η δράση του πραγματοποιείται με ειδικό νόμο του ελληνικού κράτους.

Μερικά από τα προγράμματά του:
-η επιμόρφωση των νομικών των μικρών νησιών του Ινδικού, του Ατλαντικού και του Ειρηνικού για την προστασία του περιβάλλοντος.
-κέντρο στήριξης γυναικών δημοσίων υπαλλήλων στην Καμπούλ και νομοθετική μεταρρύθμιση του Αφγανιστάν για την επιμόρφωση γυναικών δικαστών του Αρείου Πάγου της χώρας.
-η διοικητική μεταρρύθμιση στο Λίβανο με στόχο να εκπαιδεύσει τους δημοσίους υπαλλήλους της χώρας προκειμένου να βοηθήσει την εγκαθίδρυση του κράτους δικαίου στην περιοχή.

Πηγή: newsit.gr