Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Η ΤΡΕΛΛΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ

Ισορροπία στο χείλος του γκρεμού

 
Ισορροπία στο χείλος του γκρεμού
Ισορροπία στο χείλος του γκρεμού
Ισορροπία στο χείλος του γκρεμού
 
 

ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ

Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

Γεμάτο πετρέλαιο και φυσικό αέριο Ιόνιο και Κρήτη

Οι σεισμικές έρευνες των Νορβηγών σε Ιόνιο και Κρήτη έδειξαν ότι οι περιοχές έχουν κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου...

Την είδηση επιβεβαίωσε χθες το υπουργείο Περιβάλλοντος αναφέροντας ότι προκύπτουν «ευκρινείς και ενδιαφέρουσες γεωλογικές δομές για τον εντοπισμό πιθανών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων» στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.

Οι ερευνητές βρήκαν υδρογονάνθρακες στο 30% των δειγμάτων σε θαλάσσια έκταση 225.000 τ.χλμ.

Χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε ενημερωτική σύσκεψη υπό τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελο Λιβιεράτο, με τα στελέχη της Δ/νσης Πετρελαϊκής Πολιτικής του ΥΠΕΚΑ, για την πορεία, το χρονοδιάγραμμα και τα επιμέρους στάδια υλοποίησης του προγράμματος επεξεργασίας και ερμηνείας των γεωφυσικών δεδομένων που συνέλεξε το ερευνητικό σκάφος «Nordic Explorer» της εταιρίας PGS.

Στόχος είναι να προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί για την παραχώρηση θαλάσσιων «οικοπέδων» για έρευνα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Οι συμβάσεις για τη παραχώρηση των τριών περιοχών (Ιωάννινα, Πατραικός Κόλπος και Κατάκολο) που είχαν προκηρυχθεί το 2011, αναμένεται να υπογραφούν σύντομα, καθώς οι διαπραγματεύσεις με τις εταιρίες που έχουν επιλεγεί θα ολοκληρωθούν στα τέλη Μαΐου.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», οι πρώτες ενδείξεις για την ύπαρξη ελληνικών κοιτασμάτων θα αποτελέσουν πόλο έλξης για μεγάλες πετρελαϊκές εταιρίες όπως π.χ. η γαλλική Total ή αμερικανική Exon Mobile, οι οποίες ήδη βρίσκονται σε συζητήσεις με τους Νορβηγούς.

Πηγή: protothema.gr

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ξεκίνησαν τα μέτρα κατάσχεσης μισθών, συντάξεων, καταθέσεων και ενοικίων

Τα ραβασάκια με την ειδοποίηση για οφειλές στο Δημόσιο... άρχισαν να χτυπούν την πόρτα 2.500.000 Ελλήνων...

Ενόψει τρόικας το Δημόσιο θέλει να δείξει πυγμή και πως θέλει να αυξήσει τα έσοδά του. Έτσι οι περιβόητες επιστολές άρχισαν να αποστέλλονται σε όσους χρωστούν ποσά ως και 3.000 ευρώ, άσχετα εάν αυτά έχουν κηρυχθεί ληξιπρόθεσμα ή όχι.

Παράλληλα με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη μειώνεται από τα 5 εκατ. ευρώ στο 1,5 εκατ. ευρώ το όριο των βασικών οφειλών ανά φορολογούμενο προκειμένου να χαρακτηριστούν ως «ιδιαίτερα σημαντικού ύψους» και να ενεργοποιηθούν άμεσα τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης

Έτσι μπαίνουν άμεσα στο “μάτι” της εφορίας περίπου 1.500 φορολογούμενοι με οφειλές άνω του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στους μικροοφειλέτες του Δημοσίου και οι οποίοι είναι περίπου 2,3 εκατομμύρια ευρώ με οφειλές το πολύ ως 3.000 ευρώ οι επιστολές ήδη έφτασαν και προς το παρόν περιλαμβάνουν μια.... ενημέρωση.

Οι οφειλέτες καλούνται απλά να πάνε να τακτοποιήσουν την οφειλή τους, χωρίς να προσδιορίζεται ο χρόνος.
Αυτό για αρχή. Εάν δεν υπάρξει σε εύλογο χρονικό διάστημα ανταπόκριση από τον οφειλέτη θα ακολουθήσει και δεύτερη επιστολή, με τελείως διαφορετικό ύφος και περιεχόμενο.

Στη δεύτερη ειδοποίηση θα αναφέρεται ότι θα ξεκινήσει η διαδικασία της επιβολής μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, τα οποία θα προβλέπουν κατασχέσεις εισοδημάτων, καταθέσεων και περιουσιακών στοιχείων.

Εάν και τότε δεν υπάρξει ανταπόκριση τότε οι εφορίες θα προχωρούν άμεσα στις κατασχέσεις.

Πηγή: newsit.gr