Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012

Σοκ! 40% αύξηση στο ρεύμα

Δυο αυξήσεις θα μπουν μέχρι την άνοιξη, σταδιακά θα βλέπουμε τον λογαριασμό της ΔΕΗ και δεν θα τον γνωρίζουμε, όχι γιατί άλλαξε πρόσφατα όψη, αλλά γιατί... 
...οι τιμές σχεδόν θα διπλασιαστούν. Ουσιαστικά μιλάμε για αυξήσεις στα τιμολόγια που αφορούν 2.200.000 πολίτες που έχουν χαμηλή κατανάλωση, καθώς βάσει και του μνημονίου οι τιμές του ρεύματος στη χώρα πρέπει να εναρμονιστούν με το κόστος παραγωγής κλπ.

Η πρώτη αύξηση θα είναι κατά μέσο όρο 8% σε όλα τα τιμολόγια, όμως θα επιβαρυνθούν πολύ περισσότερο όσοι έχουν χαμηλή κατανάλωση. Αυτή η αύξηση θα “μπει” τον Ιανουάριο, ενώ μια δεύτερη έρχεται τον ερχόμενο Μάιο.

Στόχος είναι η πλήρης απελευθέρωση των τιμολογίων μέχρι το 2014.

Πηγή: newsit.gr

ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ ΜΟΥΣΙΚΗ

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012

Παπακωνσταντίνου: Έχασα το πρωτότυπο CD της λίστας Λαγκάρντ!

Παγοκολώνες έμειναν τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής όταν άκουσαν την απάντηση του κ.Παπακωνσταντίνου οταν ρωτήθηκε που βρίσκεται η λίστα Λαγκάρντ...
Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι το usb που έδωσε ήταν αντίγραφο και το γαλλικό διαβιβαστικό το έδωσε στο γραφείο του για ασφαλή φύλαξη.

Όμως στην συνέχεια, απαντώντας στις ερωτήσεις είπε:

"Να το ξεκαθαρίσουμε. Το πρωτότυπο cd είναι στη Γαλλία και ελπίζω να επανέλθει για να σταματήσει όλη αυτή η σπέκουλα. Δεν ανέχομαι αυτή την ιστορία να πλανάται περί αλλοίωσης της λίστας. Έγινε αντίγραφο του cd που μας στάλθηκε και δόθηκε στον κ. Διώτη το usb stick. Το αρχικό (αντίγραφο cd) μαζί με διαβιβαστικό από τη Γαλλία ο έδωσα για φύλαξη εμπιστευτική στο γραφείο μου και δεν ξέρω που είναι, λυπάμαι που το λέω αλλά δεν ξέρω που είναι σήμερα. 

Νωρίτερα, ο κ. Παπακωνσταντίνου επέρριψε ευθύνες στους κυρίους Καπελέρη και Διώτη για την μη σωστή επεξεργασία της λίστας. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καπελέρης είχε πει στην ίδια επιτροπή ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου του είχε ζητήσει να ρίξει μια ματιά μόνο στα ονόματα...
Είπε επίσης ο κ. Παπακωνσταντίνου ότι κατά την γνώμη του η συγκεκριμένη λίστα δεν ήταν τόσο μεγάλης αξίας όσο άλλες, υπονοώντας την λίστα της ΤτΕ. Όταν ρωτήθηκε γιατί λοιπόν δεν αξιοποιήθηκε εκείνη η λίστα είπε ότι το θέμα προσέκρουσε σε προσωπικά δεδομένα...

Στην κατάθεσή του αναφέρει μεταξύ άλλων: "Στις αρχές καλοκαιριού του 2010 πληροφορήθηκα από τον τότε Διοικητή της ΕΥΠ ότι σε συνομιλία με τον Γάλλο ομόλογό του έγινε αναφορά στην κατοχή από τις Γαλλικές Αρχές στοιχείων καταθετών σε Ελβετική τράπεζα, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονται και Έλληνες. Οι Γαλλικές Αρχές θα ήταν διατεθειμένες να μας στείλουν το μέρος της πληροφορίας που αναφέρεται σε Έλληνες πολίτες, κατόπιν συνεννόησης μεταξύ των αρμοδίων Υπουργείων. Σε συνάντηση που είχα με την Γαλλίδα Υπουργό σε Eurogroup της ζήτησα να μας σταλούν αυτές οι πληροφορίες, το οποίο και αποδέχθηκε αφού μου επισήμανε το ευαίσθητο της πληροφορίας."

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Συναγερμός για το ηφαίστειο της Σαντορίνης !!!

Συνημμένη Εικόνα: 1.jpg



Σε 24ωρη παρακολούθηση και μάλιστα άμεσα τίθεται το ηφαίστειο της Σαντορίνης καθώς οι επιστήμονες που το παρακολουθούν έχουν διαπιστώσει μια ανησυχητική αύξηση της δραστηριότητάς του !!!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας “Cretalive”, με τη διαδικασία του
κατεπείγοντος
, αποφασίστηκε να τοποθετηθούν ειδικά επιστημονικά όργανα 24ωρης παρακολούθησης στο ηφαίστειο της Σαντορίνης μετά από αίτημα του ΟΑΣΠ (ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ).

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης ύψους 54.251 ευρώ για την προμήθεια και εγκατάσταση οργάνων του Ολοκληρωμένου Συστήματος 24ωρης Παρακολούθησης του ηφαιστείου, με σκοπό την εκτίμηση και αντιμετώπιση πιθανού ηφαιστειακού κινδύνου. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι το υπουργείο Υποδομών,Μεταφορών και Δικτύων.

Οι επιστημονικές έρευνες στο ηφαίστειο έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Ιούλιο, μετά από την ανίχνευση ενδείξεων υποθαλάσσιας ηφαιστειακής δραστηριότητας στην περιοχή. Μία ελληνο-γαλλο-ισπανική αποστολή τοποθέτησε στον βυθό της καλντέρας της Σαντορίνης μία σειρά από επιστημονικά όργανα και έκτοτε διεξάγει μετρήσεις.

πηγή: tragiko.gr