Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ

Φωτογραφία για Τράπεζα…σήκωσε όλα της τα χρήματα για οφειλές της κόρης της
Όλες οι οικονομίες της μέσα σε λίγη ώρα έκαναν φτερά. Ο λόγος για μία ηλικιωμένη γυναίκα, η κόρη της οποίας έχει οφειλή στην τράπεζα. Η ηλικιωμένη δεν έχει υπογράψει ως εγγυήτρια στο δάνειο της κόρης της, όμως το ότι είναι μητέρα της δανειολήπτριας, την καθιστά, μάλλον, και υπεύθυνη για το χρέος της ενήλικης κόρης της, κατά το σκεπτικό της Τράπεζας. Η κόρη, η οποία έχει ήδη προσφύγει στη δικαιοσύνη, ζητώντας κούρεμα στο ποσό της όφειλής, έχει καταγγείλει στην Ένωση Καταναλωτών Χανίων την υπεξαίρεση των αποταμιεύσεων της 73χρονης μητέρας της από την τράπεζα.

Η 73χρονη, πάντως, δεν έχει δώσει εντολή για καμία παρακράτηση ποσού, ούτε έχει υπογράψει καμία σύμβαση με την εν λόγω τράπεζα, ωστόσο είδε να «εξαφανίζεται» από το λογαριασμό της το ποσό των 5.118,52 ευρώ από το σύνολο των 6.370,52 ευρώ.

Η οφειλέτρια κόρη ζητά από την τράπεζα την επιστροφή των χρημάτων στο λογαριασμό της μητέρας της αλλά και από τη Γ.Γ.Καταναλωτή καθώς και την τιμωρία της τράπεζας για την παράνομη πρακτικής της.

ΠΗΓΗ: 24h.gr

ΤΑ ΛΕΜΕ ΖΩΑ - ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Γάτα υιοθετεί σκαντζοχοιράκια

 
Γάτα υιοθετεί σκαντζοχοιράκια

Γάτα υιοθετεί σκαντζοχοιράκια

ΝΕΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

2 - 11 - 12

Εικόνες από τον τυφώνα Sandy

 
Εικόνες από τον τυφώνα Sandy

Εικόνες από τον τυφώνα Sandy

Εικόνες από τον τυφώνα Sandy

Εικόνες από τον τυφώνα Sandy

Εικόνες από τον τυφώνα Sandy
 

ΑΓΧΟΣ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΕΠΟΧΗΣ

Σημάδια άγχους .

6 σημάδια άγχους: όταν το σώμα φωνάζει «αρκετάααα» (4)

Η οικονομική κρίση είναι αναμφίβολα ένας πολύ σημαντικός παράγοντας, που κάνει τα επίπεδα του άγχους να «χτυπούν» κόκκινο. Χαράτσια, λογαριασμοί, φόροι και στον αντίποδα, μειωμένοι μισθοί δεν είναι και λίγα κάθε μέρα. Το σώμα βέβαια προειδοποιεί και ιδού 6 περίεργα σημάδια… που πρέπει να σας προϊδεάσουν ότι είστε πολύ αγχωμένοι.
  • 1. Απώλεια μαλλιών
Ίσως να θεωρήσετε ότι πρόκειται για…τρίχες αλλά στην ουσία τα μαλλιά σας είναι ένα πρώτο σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά με την ψυχολογία σας. Υπό το πρίσμα των ψυχοσωματικών συμπτωμάτων, το τριχωτό της κεφαλής σας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και επιμένει ότι παρά τα προβλήματα πρέπει να ηρεμήσετε.
Μεταξύ των καταστάσεων, που σχετίζονται με την απώλεια μαλλιών λόγω άγχους είναι η γυροειδής αλωπεκία, μια αυτοάνοση διαταραχή στην οποία τα λευκά αιμοσφαίρια επιτίθενται στους θύλακες των τριχών, προκαλώντας την…πτώση τους.
Μια άλλη, αν και ακραία, περίπτωση είναι η τελογόνος απώλεια, η οποία βασικά χαρακτηρίζεται από μια ξαφνική απώλεια (μέχρι και 70 %) των μαλλιών. Αυτή η κατάσταση μπορεί να είναι δύσκολο να συνδεθεί με το άγχος, διότι η απώλεια μαλλιών μπορεί να συμβεί μήνες μετά από ένα αγχωτικό γεγονός, ωστόσο, είναι εφικτό, σύμφωνα με το Αμερικανικό Κολλέγιο Οστεοπαθητικής Δερματολογίας.
6 σημάδια άγχους: όταν το σώμα φωνάζει «αρκετάααα» (1)
  • 2. Ρινορραγία
Αν και υπάρχουν αμφίρροπες απόψεις για το κατά πόσο το άγχος μπορεί να προκαλέσει έντονες και παρατεταμένες ρινορραγίες, μελέτες έχουν δείξει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, άτομα με έντονο στρες σε κάποια περίοδο της ζωής τους, παρουσίασαν το συγκεκριμένο φαινόμενο.
Σε άρθρο μάλιστα βρετανικού ιατρικού περιοδικού αναφέρεται ότι αυτό ενδεχομένως να οφείλεται στην πίεση του αίματος όταν κάποιος βιώνει μία αγχωτική κατάσταση.
6 σημάδια άγχους: όταν το σώμα φωνάζει «αρκετάααα» (5)
  • 3. Απώλεια μνήμης
Αν παρατηρήσετε ότι δεν μπορείτε να θυμηθείτε ένα σημαντικό ραντεβού ή λεπτομέρειες από μία ιστορία, που μόλις κάποιος σας είχε αναφέρει, τότε αυτό είναι ένα δείγμα ότι ο ιππόκαμπος σας έχει συρρικνωθεί. Με απλά λόγια, το χρόνιο στρες μπορεί να «εκθέσει» τον ιππόκαμπο, την περιοχή του εγκεφάλου δηλαδή που ελέγχει τη βραχυπρόθεσμη μνήμη σας, σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης. Αυτό μπορεί να εμποδίσει την ικανότητα του εγκεφάλου σας να θυμηθεί πράγματα και γεγονότα.

ΔΕΙΤΑΙ ΘΡΙΛΕΡ - ΝΕΑ ΔΙΑΙΤΑ

Τα θρίλερ μας αδυνατίζουν !!!

Συνημμένη Εικόνα: thriler.jpg


Και όμως έρευνα απέδειξε πως όταν κάποιος παρακολουθεί μια ταινία θρίλερ, χάνει θερμίδες σαν να περπατάει. Προσοχή όμως, θερμίδες χάνετε μόνο όταν βλέπετε θρίλερ και όχι κάποια άλλη ταινία, π.χ αστυνομική, ή κωμωδία.
Το γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά και τη λίστα με τα θρίλερ που όταν τα βλέπεις χάνεις θερμίδες σας παρουσιάζουμε ευθύς αμέσως. Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Westminster στο Ηνωμένο Βασίλειο διαπίστωσαν πως το να βλέπει κάποιος μια ταινία τρόμου, είναι ουσιαστικά καλό για τον οργανισμό, αφού έτσι χάνουμε θερμίδες. Η ποσότητα θερμίδων που χάνει κάποιος είναι ίση με τις θερμίδες μιας μικρής διαιτητικής μπάρας σοκολάτας, δηλαδή γύρω στις 75 θερμίδες, σύμφωνα με το real.gr

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; οι επιστήμονες που έκαναν την έρευνα κατέληξαν στο εξής συμπέρασμα: Όταν βλέπουμε θρίλερ, οι καρδιακοί παλμοί αυξάνονται κατακόρυφα, με αποτέλεσμα το αίμα να κυκλοφορεί γρηγορότερα, και ολόκληρο το κορμί να βιώνει μια έκρηξη αδρεναλίνης.

Η έκρηξη αυτή αυξάνει και επιταχύνει τον βασικό μεταβολισμό με αποτέλεσμα ακόμη και στον καναπέ που καθόμαστε και βλέπουμε την ταινία τρόμου, να χάνουμε θερμίδες.

Ο λέκτορας του πανεπιστημίου δρ Ρίτσαρντ Μακένζι, δήλωσε χαριτολογώντας πως: “αν κάποιος τα σαββατοκύριακα, ή τις αργίες παίρνει dvd με θρίλερ και τα βλέπει όλη την ημέρα, θα χάσει τόσες θερμίδες όσο να έκανε εξουθενωτική άσκηση σε γυμναστήριο”

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν και ποια θρίλερ βοηθούν να κάψουμε περισσότερες θερμίδες. Σας τα παρουσιάζουμε:

- the shining 184 θερμίδες

- τα σαγόνια του καρχαρία 164 θερμίδες

- ο εξορκιστής 161 θερμίδες

- allien 152 θερμίδες

- saw 133 θερμίδες

- εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες 118 θερμίδες

- paranormal activity 111 θερμίδες

- blair witch project 107 θερμίδες

- ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι 105 θερμίδες

- rec 101 θερμίδες

πηγή: tragiko.com

ΠΑΡΤΕ ΠΑΡΤΕ

Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012

ΘΑ ΜΑΣ ΜΠΟΥΚΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΤΟΞΕΥΣΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΟ...ΦΕΓΓΑΡΙ!

ΟΙ ΔΥΟ ΚΑΤAΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΧΩΡΑ! Ποιος είπε ότι το «κούρεμα» μείωσε το χρέος της χώρας κατά 105 δις ευρώ; 
Ο Βενιζέλος, ο Σαμαράς και τα άλλα πολιτικά σκύβαλα του ευρώ και των δανειστών. Η πραγματικότητα είναι ότι το δημόσιο χρέος, παρά το κούρεμα αυξάνεται αλματωδώς η δε Ελλάδα θα δανείζεται μονίμως ώστε να παραμείνει υπόδουλη των τοκογλύφων με διαρκώς διογκούμενο χρέος. Το σχέδιο αυτό εκτελεί σήμερα πειθήνια ο αρχιδωσίλογος Σαμαράς, ο οποίος λέει ότι λαός είναι ...αποφασισμένος να ματώσει αρκεί να παραμείνει στο ευρώ!!

Διαβάστε τι λέει ο Γιοργκ Κρέμερ, επικεφαλής οικονομολόγος της Commerzbank.

«Κανονικά δεν θα έπρεπε η ΕΕ και το ΔΝΤ να εγκρίνουν την εκταμίευση χρημάτων προς την Ελλάδα καθώς η τελευταία δεν εκπληρώνει τους όρους που της έχουν τεθεί. Ωστόσο, οι διεθνείς δανειστές δεν θέλουν να ρισκάρουν μια ανοιχτή χρεοκοπία της Ελλάδας. Αυτό σημαίνει ότι η επικρατέστερη εκδοχή είναι αυτή ενός τρίτου πακέτου στήριξης της Ελλάδας και πιστεύω ότι αυτό δεν θα είναι το τελευταίο», διευκρίνισε ο Κρέμερ. Πακέτα στήριξης τα λένε αλλά είναι πακέτα θανάτου των Ελλήνων. 48 δις ευρώ είναι έτοιμοι να δώσουν οι δανειστές για να αρπάξουν νέα κομμάτια της δημόσιας περιουσίας και να ματώσουν ακόμη περισσότερο τον λαό!

Καταλάβατε λοιπόν πώς έχει η μπλόφα που στήσανε οι  καταστροφείς του τόπου; Υποσχέθηκαν επανδιαπραγμάτευση, απαγκίστρωση, απεμπλοκή από το Μνημόνιο για να μας χώσουν πιο βαθιά στον...τάφο!

ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ ΒΕΝΖΙΝΗ

Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012

Ελλάδα - καύσιμα: Από τις υψηλότερες φορολογικές επιβαρύνσεις στην Ευρώπη

Για κάθε λίτρο αμόλυβδης βενζίνης που αγοράζουμε στην Ελλάδα, το 57,67% της  τιμής αποτελείται από φόρους! (Δηλαδή, αν η τιμή της βενζίνης είναι € 1,72 - στοιχεία της 31/10/2012- από την τιμή αυτή τα € 0,992 είναι φόροι!)

Αυτό φέρνει την Ελλάδα στη 2η θέση με την υψηλότερη επιβάρυνση της φορολογίας στα καύσιμα! Στην πρώτη θέση, με ελάχιστη διαφορά βρίσκεται η Σουηδία, όπου οι φόροι αποτελούν το 57,92% της τιμής της αμόλυβδης βενζίνης.
Η Κύπρος, βρίσκεται στην τελευταία θέση, όπου η τιμή της αμόλυβδης επιβαρύνεται από φόρους μόλις κατά 41,76%.
Όλα αυτά τα στοιχεία προέρχονται από το “Παρατηρητήριο Τιμών Ενέργειας” με την ονομασία “Europe’s Energy Portal”, το  οποίο παρέχει -σε καθημερινή βάση- στοιχεία για την τιμή των διαφόρων ενεργειακών μορφών, στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αν εξετάσουμε τα στοιχεία που συνιστούν το κόστος ενός λίτρου βενζίνης, το οποίο πωλείται από το πρατήριο βενζίνης στην τιμή του € 1,72, τότε διαπιστώνουμε ότι:
€ 0,518 αφορά στο κόστος της προμήθειας του αργού πετρελαίου (θεωρητικά είναι το ίδιο για όλες τις χώρες της Ε.Ε.
€ 0,211 αφορά στο κόστος της διύλισης, της μεταφοράς και στο κέρδος του πρατηριούχου€ 0,670 αφορά στον ειδικό φόρο καυσίμου
€ 0,322 αφορά στον ΦΠΑ

Από τον Πίνακα 1, διαπιστώνουμε ότι, η Ελλάδα βρίσκεται:
- στην 20η υψηλότερη θέση από πλευράς κόστους διύλισης κλπ.

- στην 4η υψηλότερη θέση από πλευράς ειδικού φόρου.

- στην 3η υψηλότερη θέση από πλευράς ύψους του ΦΠΑ.

- στην 2η υψηλότερη θέση από πλευράς ύψους συνολικών φόρων.

Με βάση την τιμή του λίτρου αμόλυβδης βενζίνης, ο έλληνας που αμείβεται με τον κατώτατο βασικό μισθό, μπορεί να αγοράσει μόλις 334 λίτρα βενζίνης το μήνα, ενώ ο Δανός εργαζόμενος που αμείβεται με τον βασικό μισθό, μπορεί να αγοράσει 1.391 λίτρα βενζίνης!
Στις συγκρίσεις με βάση τον κατώτατο μισθό, ο Έλληνας βρίσκεται στην 16η θέση ανάμεσα στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή στην 13η θέση, ανάμεσα στις χώρες της Ευρωζώνης (λιγότερα λίτρα αγοράζουν μόνον οι εργαζόμενοι της Μάλτας, της Πορτογαλίας και της Εσθονίας).




Πετρέλαιο θέρμανσης

ΤΑΙΝΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

02 Νοεμβρίου 2012
Ποιες είναι οι 10 καλύτερες ταινίες καταστροφής στην ιστορία του σινεμά;;; (PHOTOS)
Στην Ελλάδα -ευτυχώς- δεν έχουμε ακραία καιρικά φαινόμενα. Το πιο εξτρίμ που μπορεί να συμβεί είναι να ρίξει (σπάνια) κάνα χαλάζι, λίγο χιονόνερο και στα μεγάλα κέφια και χιόνι. Δυστυχώς, όμως, δεν ισχύει το ίδιο σε όλο τον κόσμο. Η Ασία, η Αφρική, οι Η.Π.Α. αλλά και η Kεντρική Ευρώπη απειλούνται συχνά από την κακοκαιρία, σε τέτοιο βαθμό που δεν είναι λίγες οι φορές που έχει κοστίσει τη ζωή ακόμη και σε χιλιάδες ανθρώπους.

Ως γνωστόν οι εταιρείες παραγωγής επιλέγουν για τις ταινίες τους θέματα βγαλμένα από τη ζωή, τα οποία "αγγίζουν" τις ευαίσθητες χορδές του θεατή. Πλημμύρες, χιονοστιβάδες, σεισμοί, ακόμα και μετεωρίτες αποτελούν έμπνευση για τα στούντιο του Χόλιγουντ, "πρωταγωνιστώντας" σε ουκ ολίγες παραγωγές.

Έτσι δημιουργήθηκε μια καινούρια κατηγορία ταινιών - αυτές που προβάλλουν τον καταστροφικό χαρακτήρα της φύσης και τη ζημιά που προκαλεί στον άνθρωπο, ο οποίος παρολαυτά στέκεται ξανά στα πόδια του, υψώνοντας περίτρανα το μεσαίο δάχτυλο του χεριού του προς ό,τι το αναγκάζει να πάει ένα βήμα πίσω. Με αφορμή λοιπόν τον "πολυδιαφημισμένο" τυφώνα Sandy που πλήττει την Αμερική, ιδού οι ταινίες καταστροφής!

10] Αρμαγεδδών (1998)
Μετεωρίτης απειλεί τη Γη. Και ποιοι θα μας σώσουν; Μα φυσικά ο Billy Bob Thorton, o Bruce Willis και ο Ben Affleck. Tο "Αρμαγεδδών" προσέφερε κάτι πάρα πολύ άσχημο τόσο για τη μουσική βιομηχανία, όσο και για όλα τα παιδάκια που γεννήθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1980 που τα έχει στιγματίσει (με άσχημο τρόπο) το "I don't wanna miss a thing" και η αγριοφωνάρα του Steven Tyler.

9] Καταιγίδα (2000)
O George Clooney σε ρόλο ψαρά αντιμέτωπος με τυφώνα. Δεν μπορώ να πω, σε κρατάει σε αγωνία - θα επιζήσει ο George ή θα τον καταπιούν τα κύματα;

8] Η Εποχή των Παγετώνων (2002)
Βρισκόμαστε σε μια από τις καθοριστικότερες περιόδους όσον αφορά τη Γη, την περίφημη εποχή των παγετώνων. Λίγο πριν την ψύξη του πλανήτη, τρία παλαιολιθικά θηλαστικά προσπαθούν να επιστρέψουν ένα μωρό στην οικογένειά του. Θαρρώ πως τα υπόλοιπα 2-3 sequels είχαν τόσο μεγάλη επιτυχία γιατί όλοι πλήρωναν να δουν τα σκετσάκια του σκίουρου με το βελανίδι. Και πολύ καλά έκαναν.