Κυριακή 1 Απριλίου 2012

ΧΑΡΡΥ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

ΧΑΘΗΚΑΝΕ ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ

ΠΡΙΝ ΤΟ ΧΑΡΑΜΑ

ΤΙ ΣΟΥΚΑΝΑ ΚΑΙ ΠΙΝΕΙΣ

ΣΤΟ ΑΔΕΙΟ ΠΑΚΕΤΟ

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ

ΑΓΩΝΙΑ

Ο ΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

Ο Τόλης πρέπει να επιστρέψει τα 5,5 εκατομμύρια

Δημοσιευμένη  εικόνα




Τώρα καταλάβαμε γιατί ο Τόλης με τον Ρέμο γέμισαν την αγορά! Τα δικαστικά νέα δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά για τον λαικό τραγουδιστή!


Στο …πάλκο του Συμβουλίου της Επικρατείας θα ανέβει τις επόμενες ημέρες ο κ. Τόλης Βοσκόπουλος για να του απαγγελθεί η ετυμηγορία των ανωτάτων δικαστικών λειτουργών με την οποία υποχρεώνεται οριστικά και αμετάκλητα να καταβάλλει στο ελληνικό δημόσιο, στο ακέραιο, το χρέος του ύψους 5,5 εκατ. ευρώ και μάλιστα με τις νόμιμες προσαυξήσεις.

Όπως αποκαλύπτει το protothema.gr, το Β΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν έκανε δεκτές τις αιτήσεις του λαϊκού τραγουδιστή, με τις οποίες ζητούσε «κούρεμα» της οφειλής του, που όταν αποκαλύφθηκε οδήγησε σε παραίτηση τη σύζυγό του κυρία Άντζελα Γκερέκου από την θέση της υφυπουργού Τουρισμού και Πολιτισμού.

Ήδη, σε διάσκεψη το Β΄ Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου με πρόεδρο τον κ. Δημήτρη Κωστόπουλο έκανε δεκτή, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, την πρόταση του εισηγητή κ. Ιωάννη Γράβαρη για απόρριψη των αιτήσεων που είχε καταθέσει ο τραγουδιστής. Με τις αιτήσεις του, ο κ. Βοσκόπουλος ζητούσε να αναιρεθούν αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου της Αθήνας που τον υποχρεωνόταν να πληρώσει στην εφορία το σύνολο της οφειλής του.

Η δημοσίευση της σχετικής απόφασης του ΣτΕ αναμένεται τις επόμενες ημέρες και με αυτήν θα απορρίπτεται το σύνολο των επιχειρημάτων της πλευράς του τραγουδιστή, όπως για παράδειγμα ότι δεν ήταν νόμιμος ο εξωλογιστικός υπολογισμός και ο καταλογισμός των προστίμων και των προσαυξήσεων επί της καθαρής οφειλής του προς την εφορία, κ.ά. Να σημειωθεί ότι η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου αφορά στις διεκδικήσεις του ελληνικού δημοσίου απέναντι στον καλλιτέχνη ανεξάρτητα από τις κινήσεις στις οποίες εκείνος μπορεί να έχει προβεί για να ρυθμίσει την οφειλή του.

Επί 15 και πλέον χρόνια που βρίσκεται σε εκκρεμότητα η υπόθεση το ελληνικό δημόσιο δεν είχε εισπράξει ούτε ένα ευρώ από τον λαϊκό καλλιτέχνη. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις δίκες που έγιναν στους δυο πρώτους δικαστικούς βαθμούς (Διοικητικό Πρωτοδικείο και Εφετείο) το δημόσιο δεν παραστάθηκε καν για να προασπίσει τα συμφέροντα του!

Τα χρέη βεβαιώθηκαν έπειτα από ελέγχους της εφορίας για την περίοδο 1993 – 1977. Σε επτά δισκογραφίες, που έχουν σχηματιστεί για την υπόθεση περιγράφεται ο πολυτελής βίος του καλλιτέχνη – ο οποίος αναμφίβολα ήταν από τις πλέον ακριβοπληρωμένες φίρμες της εποχής του.

«Νυχτοκάματα» ύψους 289.6268 ευρώ από τις εμφανίσεις σε δημοφιλή νυχτερινά κέντρα της εποχής - «Νεράιδα», «Καράβι» στην Αθήνα, «Remember» στη Θεσσαλονίκη και «Αμαντέους» στον Πειραια – είναι μόνο μερικά από τα εισοδήματα που ο τραγουδιστής δεν είχε δηλώσει ποτέ.

Η εφορία για να προσδιορίσει τα ετήσια εισοδήματα του κ. Βοσκόπουλου είχε χρησιμοποιήσει τις πολυτελείς διακοπές- για τρεις ολόκληρους μήνες - του ιδίου, της οικογένειας του και των τριών Φιλιππινέζων που είχε στην υπηρεσία του, στην προεδρική σουίτα και μπανγκαλόου στον Αστέρα Βουλιαγμένης, έναντι 1.173,8 ευρώ ημερησίως! Επίσης, ως τεκμήριο είχαν θεωρηθεί τα ταξίδια με ιδιωτικό αεροσκάφος και η ενοικίαση πανάκριβων διαμερισμάτων στα ανάκτορα με μίσθωμα 54, 585 ευρώ, μηναιώς!

Όλα για το χρέος

Η υπόθεση του χρέους του Τ. Βοσκόπουλου έχει απασχολήσει και την ποινική δικαιοσύνη με το Ζ' Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, να κρίνει πριν από περίπου ένα έτος ένοχο τον τραγουδιστή για το αδίκημα της φοροδιαφυγής. Ο Τόλης Βοσκόπουλος καταδικάστηκε σε φυλάκισης τριών ετών. Η ποινή που του επιβλήθηκε, χωρίς ο ίδιος να παρών στο δικαστήριο έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση, ενώ του δόθηκε και δυνατότητα εξαγοράς της με 5 ευρώ την ημέρα.
Ο καλλιτέχνης είχε δώσει «μάχη» για να γλυτώσει το πατρικό του σπίτι που βρίσκεται στον Κορυδαλλό, επί των οδών Έκτορος και Διογένους, εντός οικόπεδο 690 τ.μ, εμπορικής 839.000 ευρώ, το οποίο είχε βγει σε πλειστηριασμό λόγω του χρέους του. Το συγκεκριμένο ακίνητο πέρασε τελικά στην κατοχή του δημοσίου, όπως επίσης και άλλα ακίνητα του του τραγουδιστή και συγκεκριμένα διαμερίσματα επί της Γ΄ Σεπτεμβρίου και άλλα κτίσματα στον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο Μαλεσίνας μέσα σε οικόπεδο τεσσάρων στρεμμάτων.

Μάλιστα, η ΙΓ ΔΟΥ Αθηνών στην προσπάθειά της να εισπράξει μέρος της οφειλής του τραγουδιστή είχε κοινοποιήσει τον Ιούνιο του 2010 έγγραφο στην ΑΕΠΙ ΑΕ σύμφωνα με το οποίο τα έσοδα από τα πνευματικά δικαιώματα των τραγουδιών του κ. Βοσκόπουλου θα παρακρατούνται στο εξής για την εξόφληση του χρέους. Το αίτημα της όμως έπεσε στο κενό. Απαντώντας με επίσημη ανακοίνωσή της, η ΑΕΠΙ ανέφερε πως ο κ. Βοσκόπουλος «έχει λάβει προκαταβολές των δικαιωμάτων του, για λόγους που εκείνος έχει επικαλεστεί, σε χρόνους προγενέστερους της κατάσχεσης»….

ΒΑΛΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ