Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

ΥΠΝΩΤΗΡΙΟ ΑΣΤΕΓΩΝ

Εγκαινιάστηκε το Υπνωτήριο Αστέγων του Δ. Θεσσαλονίκης- Γ. Μπουτάρης: Είναι μια σημαντική ημέρα για την κοινωνική πολιτική



Τα εγκαίνια του Υπνωτηρίου Αστέγων, στην οδό Ανδρέου Γεωργίου 13 (περιοχή ΒΙΛΚΑ), πραγματοποιήθηκαν σήμερα παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, της αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα, και της ΑΡΣΙΣ, Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων.
Το Υπνωτήριο Αστέγων αποτελεί δομή που λειτουργεί με τη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και της ΑΡΣΙΣ-Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Θεσσαλονίκης» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» που εντάσσεται στο ΕΣΠΑ 2007-2013 και υλοποιείται με συμπράττοντες φορείς την ΑΡΣΙΣ-Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, το Δήμο Θεσσαλονίκης και τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS.

Η συγκεκριμένη κοινωνική δομή λειτουργεί σε χώρο 750 τ.μ., είναι δυναμικότητας 74 κλινών και μπορεί να παρέχει υπηρεσίες σε άστεγες και άστεγους. Στις εγκαταστάσεις του περιλαμβάνονται λουτρά, στεγνοκαθαριστήριο και αίθουσες συνεδρίας και ψυχοκοινωνικής στήριξης, ενώ στο προσωπικό αυτού θα βρίσκονται δυο διοικητικοί υπάλληλοι, ένας κοινωνικός λειτουργός, τέσσερις καθαρίστριες και δυο φύλακες. Το υπνωτήριο ανοίγει τις πόρτες του 1 Δεκεμβρίου και θα λειτουργεί από τις 7 το βράδυ, έως τις 8- 9 το πρωί
Η δημιουργία του κατέστη δυνατή με την πολύτιμη συνδρομή της «Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης» η οποία παραχώρησε για μία δεκαετία στο Δήμο Θεσσαλονίκης μέρος του πρώτου ορόφου κτιρίου ιδιοκτησίας της στην οδό Ανδρέου Γεωργίου 13. Όλες οι δαπάνες διαμόρφωσης και εξοπλισμού εξασφαλίστηκαν με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, δήλωσε ότι είναι μια σημαντική ημέρα για την κοινωνική πολιτική, η οποία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ατζέντας του δήμου. Το «φιλοξενείο» είναι ένα βήμα προς την αναβάθμιση της περιοχής, ενώ όσον αφορά στην αναβάθμιση της Β’ δημοτικής κοινότητας για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου στόχος είναι να αντιμετωπιστεί διαδημοτικά.

Η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα, δήλωσε πως η δημιουργία του υπνωτηρίου άστεγων είναι ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος των αστέγων.
Στην ανιδιοτελή προσφορά της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Ανδρών και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, και στην σημαντική υποστήριξη της ΑΡΣΙΣ-Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, αναφέρθηκε στο χαιρετισμό του ο Γιάννης Μπουτάρης, διαβεβαιώνοντας ότι η συγκεκριμένη κοινωνική δομή στην 2η Δημοτική Κοινότητα αποτελεί ένα ακόμη βήμα της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης και ότι έπονται νέες πρωτοβουλίες και δράσεις. Επίσης ευχαρίστησε τον Παν. Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. κ. Άνθιμο για το γεγονός ότι όλο το προηγούμενο διάστημα σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης οι άστεγοι της πόλης βρήκαν καταφύγιο στο Φιλοξενείο του Παπάφειου Ιδρύματος.
Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης για την πρόσκληση που του απηύθυνε να παραβρεθεί στα εγκαίνια του Υπνωτηρίου Αστέγων, σημειώνοντας ότι «αυτή η πρωτοβουλία στην αχαρτογράφητη περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης υπενθυμίζει ότι ο παράδεισος είναι ένα ομαδικό άθλημα. Με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο άλλαξε όψη και έγινε ευλογημένο».

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΡΟΙΚΑ

Βρείτε καταλύματα σε όσους χάνουν τα σπίτια τους!

Συμβουλή από τρόικα: Βρείτε καταλύματα σε όσους χάνουν τα σπίτια
τους!
Κυριακή, 1 Δεκ 2013 

Συμβουλή από τρόικα: Βρείτε καταλύματα σε όσους χάνουν τα σπίτια τους!

Η θέση της τρόικας για τους πλειστηριασμούς είναι να προστατεύεται η κύρια κατοικία αξίας 100.000 ευρώ, για ένα εξάμηνο και εφόσον το εισόδημα δεν ξεπερνά τις 13.000 ευρώ...
Επιστρέφουν τη Δευτέρα στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, χωρίς ωστόσο να έχουν διαφανεί ακόμα σημάδια σύγκλισης, καθώς οι δανειστές εμμένουν σε σκληρές θέσεις, ιδιαίτερα στο ευαίσθητο θέμα των πλειστηριασμών.
«Αμα θέλετε να κάνετε κοινωνική πολιτική, βρείτε καταλύματα σε όσους χάνουν τα σπίτια τους», φέρονται να είπαν οι επικεφαλής της τρόικας σε συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, υφυπουργό Θανάση Σκορδά και γενικό γραμματέα Καταναλωτή Γιώργο Στεργίου.
«Οι τράπεζες είναι υπό κρατικό έλεγχο και το Δημόσιο έχει το δικαίωμα να προστατεύσει αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη» αντέτεινε η ελληνική πλευρά, σύμφωνα με τη στιχομυθία αυτή, την οποία μετέφερε στο Έθνος της Κυριακής αξιωματούχος που μετέχει στις διαπραγματεύσεις.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η τρόικα αν και έδειξε στην αρχή διατεθειμένη να συζητήσει μεταβατική περίοδο για την προστασία της κύριας κατοικίας, γνωστοποίησε, την περασμένη εβδομάδα τη θέση της που προκάλεσε σοκ: Μόνο για ένα εξάμηνο να προστατεύεται η κύρια κατοικία με αξία μόλις 100.000 ευρώ και εφόσον το εισόδημα δεν ξεπερνά τις 13.000 ευρώ.
«Πόσο σημαντικό είναι το θέμα των πλειστηριασμών για να πέσει η κυβέρνηση εξαιτίας του;» είναι το ερώτημα που, σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, έχουν μεταφέρει σε ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, οι οποίοι θα έχουν τη Δευτέρα νέα συνάντηση.
Στο μεταξύ, οι επικεφαλής της τρόικας δεν αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα πριν από το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου για την ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.
«Το κλιμάκιο στελεχών θα επιστρέψει στην Αθήνα σε εύθετο χρόνο, αλλά αυτό δεν αναμένεται να γίνει πριν από το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου» δήλωσε από την πλευρά της εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Βολές από την αντιπολίτευση
«Πάνω στα ερείπια της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, η κυβέρνηση υποδύεται πως διαπραγματεύεται» αναφέρει σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ.
«Στην πραγματικότητα ζούμε το πλήρες στρατηγικό αδιέξοδο της πολιτικής της, που έχει οδηγήσει στη βαθιά ύφεση, στην ανεξέλεγκτη διάχυση της φτώχιας και στη μιζέρια. Παιδεία, υγεία, δήμευση ακινήτων, απολύσεις, νέοι φόροι, κλείσιμο μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι τα πεδία της καθημερινή εξόντωσης του λαού μας.
»Αν τους αφήσουμε, οι υποτιθέμενες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης θα οδηγήσουν το λαό μας ακόμα πιο χαμηλά, να τους σταματήσουμε λοιπόν» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Οι συνεχείς υποχωρήσεις της συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ έχουν αποθρασύνει πλέον τον Τόμσεν και την παρέα του, που μετά τα εκατομμύρια ανέργους θέλουν να δημιουργήσουν και χιλιάδες αστέγους, βάζοντας στο χέρι τα σπίτια του φτωχοποιημένου ελληνικού λαού, ο οποίος δεν πρόκειται να δεχθεί παθητικά τη μοίρα του» δήλωσε ο Νότης Μαριάς από του ΑΝΕΛ.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ


ΟΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΛΕΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑ Η΄ ΜΟΥ ΚΛΕΨΕΙ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑΜΙΑ
ΤΟΝ ΔΑΓΚΑΣΑ

 
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΕ ΤΑ ΠΕΥΚΑ




ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ 1 - 12 - 2013
 


BINTEO TOY  < ERXETE.BLOGSPOT.GR >

ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ

ΤΡΕΛΟ ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ! Δείτε το πρωινό του Άγγλου, του Γερμανού και του Έλληνα!!!

ΤΡΕΛΟ ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ! Δείτε το πρωινό του Άγγλου, του Γερμανού και του Έλληνα!!!
 
 
Είναι γνωστό ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας…
Είναι επίσης γνωστό ότι οι Έλληνες έχουμε μια… ελαφρώς διαφορετική άποψη!
Έτσι μια εικόνα με τις διαφορές ανάμεσα στο ελληνικό, το γερμανικό και το βρετανικό πρωινό κάνει το γύρο του Διαδικτύου.
 
 
Δείτε την
 

Ο ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Οι προφητείες του Νοστράδαμου που ΣΟΚΑΡΟΥΝ! Τι είχε πει για την Ελλάδα, την κρίση, την πείνα, τους Ευρωπαίους "συμμάχους" και την Κωνσταντινούπολη;;;
1/12/13

Οι προφητείες του Νοστράδαμου που ΣΟΚΑΡΟΥΝ! Τι είχε πει για την Ελλάδα, την κρίση, την πείνα, τους Ευρωπαίους
 
Συγκλονίζει ο Νοστράδαμος με τα τετράστιχά του για την Ελλάδα που οι μελετητές του 5ου Βιβλίου του φέρνουν στο φώς κι έτσι επιβεβαιώνονται και οι προφητείες των πατέρων της εκκλησίας μας (Πατροκοσμά Αιτωλού, Πατέρα Παΐσιου, Ιωσήφ Βατοπεδινού, κ.ά.).
 
Ο διασυρμός και χλευασμός της Ελλάδος από τους Δυτικούς
Η Κόρη του Φωτός, από τους φίλους της θα καταδικαστεί. Ότι τάχα το σκότος στη Παλιά Γη έχει φέρει. Θα την βρίζουν και θα την χτυπούν, θα λένε ότι αυτή φταίει. Αλλά σύντομα θα καταλάβουν το λάθος τους.
Ερμηνεία: Η κόρη τους φωτός είναι η Ελλάδα (Ελ=φως, ‘λάδα’ εκ του ‘λας’ που σημαίνει γη ή χώρα, δηλαδή Ελλάδα = Χώρα του Φωτός.) Όταν λέει φίλους εννοεί τους Ευρωπαίους οι οποίοι θα γυρίσουν την πλάτη τους στην Ελλάδα επειδή θα νομίζουν ότι αυτή ευθύνεται για την κρίση στην Ευρωζώνη(«ότι τάχα το σκότος στη Παλιά Γη έχει φέρει»). Παλιά Γη είναι η Ευρώπη. Θα την κατηγορούν και θα την χλευάζουν αλλά όταν οι ίδιες τους οι χώρες βρεθούν στην ίδια κατάσταση με την Ελλάδα θα καταλάβουν το λάθος τους (τον διασυρμό της Ελλάδος).
 
Αποτυχία επίλυσης της οικονομικής κρίσης
Η αρρενωπή γυναίκα θα ασκήσει πίεση στον βορρά. Θα δημιουργήσει δυσφορία σχεδόν σε ολόκληρη την Ευρώπη.Δύο αποτυχίες θα την θέσουν σε τέτοια έλλειψη ισορροπίας. Ώστε ζωή και θάνατος θα ισχυροποιήσουν τους Ανατολικούς Ευρωπαίους.
Ερμηνεία: Η αρρενωπή γυναίκα είναι είτε η Μέρκελ είτε η Λαγκάρντ. Οι δύο αποτυχίες είναι η αποτυχία της επίλυσης του προβλήματος της οικονομικής κρίσης. Η πρώτη αποτυχία έχει να κάνει με την κρίση στην Ελλάδα και η δεύτερη με την παγκόσμια κρίση. Μέσα από την κρίση θα ανατείλουν οι για χρόνια αδύναμοι ανατολικοί Ευρωπαίοι, δηλαδή οι ορθόδοξοι (οι οποίοι θα ενισχυθούν από την Ρωσία του Πούτιν.)
 
Οι G20 για την Ελλάδα

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

Στις 11:00 κάνουμε "ποδαρικό" στην αναπλασμένη παραλία της Θεσσαλονίκης!
 Πεζοδρομείται για 6 ώρες η λεωφόρος Νίκης




Παραδίδεται σήμερα στους δημότες της Θεσσαλονίκης και στους επισκέπτες το αναπλασθέν τμήμα του παραλιακού μετώπου. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και δεκάδες άλλοι φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους και διοργανώνουν πλήθος δράσεων για να γιορτάσουν τη σημερινή ημέρα.
Το "ποδαρικό" στην παραλία θα γίνει επίσημα στις 11:00. Η πεζοδρόμηση της λεωφόρου Νίκης σε συνδυασμό με την παράδοση για χρήση στους Θεσσαλονικείς της αναπλασμένης Νέας Παραλίας από το Βασιλικό Θέατρο μέχρι τους Ναυταθλητικούς Ομίλους θα αποτελέσουν μια καλή ευκαιρία για βόλτα και συμμετοχή σε πληθώρα δράσεων που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους.
Το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης παραδίδεται ενιαίο ξανά μετά από 2,5 χρόνια στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να περπατήσουν απρόσκοπτα από το Ποσειδώνιο έως το Λιμάνι.
Η δημοτική Αρχή καλεί τους Θεσσαλονικείς να επισκεφθούν το ενιαίο θαλάσσιο μέτωπο, χωρίς να χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητό τους, να περπατήσουν κατά μήκος της παραλιακής διαδρομής, να ανακαλύψουν την αναπλασμένη Ν. Παραλία και τα πάρκα της και να απολαύσουν την πεζοδρομημένη Λ. Νίκης (από τις 11:00 ως και τις 17:00).
Η εκδήλωση εμπλουτίζεται με δεκάδες διαφορετικές δράσεις, δρώμενα και διοργανώσεις φορέων, ομάδων και συλλογικοτήτων της πόλης που αφιλοκερδώς προσφέρθηκαν να ψυχαγωγήσουν και να ενημερώσουν το κοινό.
Χορός, Μουσική, γνωριμία με τον ναυταθλητισμό, δραστηριότητες και δρώμενα για παιδιά, ενημέρωση για το AIDS/HIV στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS, rollers, yoga, Thessaloniki Food Festival, είναι λίγα από όσα θα συμβαίνουν σε ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο.

Το πλήρες πρόγραμμα των δράσεων και επί μέρους εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Λεωφόρος Νίκης
Κρουστόφωνο-Μουσικό Εργαστήρι και Μπάντα δρόμου, 16:00, από την Πλ. Αριστοτέλους προς τον Λ. Πύργο
Paranaue, 15:00 από τον Λ. Πύργο προς το Λιμάνι
Ζumba από την Casa Sportiva, 15:00, στο ύψος της οδού Στρ. Καλλάρη


Λευκός Πύργος – Βασιλικό Θέατρο – Κήπος του Αλέξανδρου
Ενημέρωση & ευαισθητοποίηση για το AIDS/HIV από τον Όμιλο Ροταράκτ Θεσσαλονίκης & την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας – Παράρτημα Θεσσαλονίκης, 11:00-14:00, (Λ. Πύργος)
Zumba από την ομάδα Line of Dance 12:15 (Λ. Πύργος)
Yoga (για παιδιά και ενήλικες) από τη σχολή Bodysoul Pilates yoga dance 12:30 (Άγαλμα Βότση)
Freestyle χορός από τη Σχολή Ροδούλας Γκουλιαμπέρη, 13:00 (Άγαλμα Βότση)
Yoga από τη Σχολή Evexia Training Studio, 14:00 (Λ. Πύργος)
Hip Hop χοροί από τη Σχολή Asters International, 14:30 (Άγαλμα Βότση)
Salsa & Tango από τη Σχολή «Το Σπίτι του Χορευτή», 15:30 (Άγαλμα Βότση)
Zumba από Αρωγή+12, 16:00 (Λ. Πύργος)
Capoeira από Jacobina Capoeira Thessaloniki, 16:30 (Άγαλμα Βότση)
Μουσικοθεατρικό Happening του ΚΘΒΕ από την παράσταση «Με Μουσικές Εξαίσιες... Με Φωνές!», 13:30, Νέα Παραλία στο ύψος του Βασιλικού Θεάτρου
Ενημέρωση & διανομή Οδηγού Συμπεριφοράς προς Άτομα με Αναπηρία με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Αναπηρίας (3η Δεκεμβρίου) από τον Σύλλογο Γονέων 1ου Σχολείου Ειδικής Αγωγής, τον Σύλλογο Γονέων 5ου Σχολείου Ειδικής Αγωγής, τον Σύλλογο ΑΜΕΑ Δυτικής Θεσσαλονίκης «Μέριμνα Ζωής», τον Σύλλογο ΑΜΕΑ Λαγκαδά «Η Άνοιξη», το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Συκεών και άλλους φορείς Αναπηρίας, 12:00-14:30 (Λ. Πύργος)
Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, 13:30, Ομπρέλες Ζογγολόπουλου
Μαθήματα rollers (inline skate) - με εξοπλισμό των συμμετεχόντων - και πληροφόρηση για το άθλημα από τον Σύλλογο «Ώθηση», τους Τροχοπεδιλατιστές Θεσσαλονίκης και τον πρόεδρο των Τροχοπεδιλατιστών Ελλάδας Κωνσταντίνο Μαρτζέκη από τις 15:00, Κήπος του Αλέξανδρου (άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου)

ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS

Σήμερα η παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS


Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Η 1η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS το 1988, με απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και στη συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Το AIDS είναι μία από τις φονικότερες επιδημίες στην παγκόσμια ιστορία. Από το 1981 που παρατηρήθηκε κλινικά στις ΗΠΑ, γύρω στα 25.000.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ 33.000.000 είναι φορείς του ιού HIV. Η σεξουαλική επαφή αποτελεί τον κύριο τρόπο μετάδοσης του HIV.