Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΤΣΙΠΑΚΙ

Ο νέος, πανίσχυρος αποθηκευτικός δίσκος που μπορεί να «σώσει» όλα τα δεδομένα του πλανήτη (vid)


Ο νέος, πανίσχυρος αποθηκευτικός δίσκος που μπορεί να «σώσει» όλα τα δεδομένα του πλανήτη [βίντεο]













Κάποτε ήταν οι λυχνίες, μετά ακολούθησαν οι μαγνητικές κάρτες και έπειτα οι δισκέτες. Από σκληρούς δίσκους, CD, DVD, τελικά οδηγηθήκαμε σε κάρτες μνήμης και USB. Ηδη όμως έχει δημιουργηθεί κάτι τρομερά ανώτερο κι από αυτά.
Το επόμενο, πολύ μεγάλο, βήμα στην αποθήκευση δεδομένων έχει ήδη γίνει, αφού επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Southampton έχουν δημιουργήσει έναν αποθηκευτικό «ογκόλιθο» σε μέγεθος... κουμπιού. Το νέο αποθηκευτικό μέσο κατασκευάστηκε σε επίπεδο νανομέτρων, με τους επιστήμονες του τμήματος Optoelctronics Research Centre να αναπτύσσουν μια μέθοδο καταγραφής και ανάγνωσης δεδομένων σε πέντε διαστάσεις. Εξού και το όνομα του, 5D δίσκος.



ΑΚΡΙΒΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ

Τέλος τα σκυλιά στο μπαλκόνι: Δείτε τι υπαγορεύει ο νέος νόμος για τα κατοικίδια και ποια είναι τα πρόστιμα


Νέες μα κυρίως σημαντικές αλλαγές φέρνει ο νέος νόμος Νόμος 4039/2014 που αφορά την προστασία των κατοικίδιων ζώων...


Κάθε υπεύθυνος ιδιοκτήτης κατοικιδίου θα πρέπει να γνωρίζει τα βασικά σημεία του νόμου, τις υποχρεώσεις αλλά και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτόν.

Τα πιο σημαντικά σημεία του νόμου είναι:

-Ο ιδιοκτήτης κάθε ζώου συντροφιάς είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει τον κτηνίατρο για τη μεταβολή των στοιχείων – είτε αφορούν τον ίδιο είτε το κατοικίδιό του – που έχουν καταχωρισθεί στη βάση δεδομένων.

-Γίνεται υποχρεωτική η σήμανση ακόμη και για τα τσοπανόσκυλα, με σκοπό την επίβλεψη του πληθυσμού τους και τη διασφάλιση της υγείας τους.

-Απαιτείται άδεια εκτροφέα σε όσους πωλούν ζώα, ακόμη και στην περίπτωση κατοχής ενός και μόνο θηλυκού ζώου αναπαραγωγής. Άδεια εκτροφής, αναπαραγωγής και εμπορίας ζώων συντροφιάς απαιτείται και για τους ερασιτέχνες εκτροφείς σκύλων ή γατών.