Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

«Ίχνη» της Φουκουσίμα ανιχνεύθηκαν στη Θεσσαλονίκη


Τα ραδιοϊσότοπα που «ξέφυγαν» από τους πυρηνικούς αντιδραστήρες της Φουκουσίμα μετά από την καταστροφή στην Ιαπωνία «καταγράφηκαν» από το Εργαστήριο Πυρηνικής Τεχνολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε ελάχιστες συγκεντρώσεις που δεν εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία, ωστόσο έχουν επιστημονικό ενδιαφέρον.

SOLITAIRE

Solitaire

MAGIC RUNE MATCHING

Magic Rune Matching

LAMBORGHINI

Lamborghini

Εντυπωσιακό βίντεο για την Lamborghini Aventador LP 700-4!

http://img.protothema.gr/D919FEC59E47AA25E3E79924425A8301.jpg
 
Παρακολουθείστε σε ένα απίστευτο βίντεο τη νέα Lamborghini να είναι ταχύτερη ακόμη και από κεραυνούς και να ελίσσεται την ώρα που η άσφαλτος σχίζεται στα δύο…

 Το φιλμάκι έχει διάρκεια περίπου δύο λεπτών και πράγματι αξίζουν συγχαρητήρια στους δημιουργούς του αλλά και σε όσους επιμελήθηκαν το μοντάζ. Τα γυρίσματα έγιναν στην έρημο της Καλιφόρνια και όπως φαίνεται οι άνθρωποι της Lamborghini έχουν ως στόχο να ξεπεράσουν τα εξίσου μοναδικά promo video της Pagani.

Θυμίζουμε πως η Aventador LP700-4 εξοπλίζεται με ένα θηριώδη V12 κινητήρα των 6,5 lt που αποδίδει 700 PS και 690 Nm ροπής. Η ισχύς μεταφέρεται στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός νέου κιβωτίου 7 σχέσεων με διπλό συμπλέκτη που αλλάζει τις σχέσεις σε τουλάχιστον 50 msec. Από πλευράς επιδόσεων η διαδικασία των 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε μόλις 2,9 sec και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 350 km/h.

ΥΔΡΟΣΤΡΟΒΙΛΟΙ ΧΩΡΕΥΟΥΝ

Η φύση έδειξε τη δύναμή της

Τεράστιοι υδροστρόβιλοι στην Χαβάη

http://img.protothema.gr/4D29FD366B4965563433F43C8DBE111A.jpg
 
Την περασμένη εβδομάδα η φύση «έδειξε τα δόντια» της προκαλώντας πολλά προβλήματα σε μεγάλο μέρος της νότιας Αμερικής, με σφοδρές καταιγίδες και τυφώνες. Χθες όμως, ένα σπάνιο φαινόμενο προκάλεσε εντύπωση και δέος σε όσους βρέθηκαν στην Χαβάη.

Τεράστιοι υδροστρόβιλοι που σημειώθηκαν κοντά στο λιμάνι της Χονολουλού υψώνονταν πολύ ψηλά πάνω από την θάλασσα και τροφοδοτούνταν από το νερό του ωκεανού και την ισχυρή βροχή που έπεφτε εκείνη την ημέρα στην περιοχή.

Η τρομερή νεροποντή, προκάλεσε σοβαρές πλημμύρες, ενώ περίπου 60.000 σπίτια δεν είχαν ρεύμα για πάνω από δυο ώρες χθες το βράδυ, έπειτα από κεραυνό που χτύπησε το νησί. Ευτυχώς δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματισμός.

Οι υδροστρόβιλοι, είναι ανεμοστρόβιλοι που δημιουργούνται πάνω από την θάλασσα, ή σε λίμνες και ποτάμια. Πολλές φορές είναι αρκετά επικίνδυνοι για βάρκες και μικρά σκάφη που μπορεί να βρίσκονται κοντά τους. Το χθεσινό φαινόμενο καταγράφηκε και από βιντεοκάμερα.


Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη, 3 Μαΐου 2011



Διαβάστε περισσότερα: http://rc-cafe.blogspot.com/#ixzz1LNx2Yxzu

ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ

Τετάρτη, 4 Μαΐου 2011

Ένα τραγούδι για το Θανάση Βέγγο!


Οι Going Through πριν λίγο καιρό δημιούργησαν το κομμάτι... με τον τίτλο "Ο Άνθρωπος Που Έτρεχε Πολύ". Ακούστε το!


gossiptv

ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ.ΠΑΝΤΑ ΔΑΓΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΤΑ ΤΑΙΖΕΙ

Τετάρτη, 4 Μαΐου 2011

Προκαλούν το δημόσιο αίσθημα! - Βουλευτές ζητούν αναδρομικά ως και 250.000 ο καθένας!


- Την ώρα που κόβονται μισθοί πείνας και συντάξεις εκείνοι ζητούν να αυξηθούν κι άλλο οι ήδη παχυλές αμοιβές τους!
- Υπάρχει τέως βουλευτής που ζήτησε αναδρομικά 233.000 ευρώ και δικαιώθηκε
- Εκκρεμούν άλλες 800 - 850 αιτήσεις
- Κίμων Κουλούρης, Ιωάννης Γιαννακόπουλος, Στάθης Παναγούλης μεταξύ των διεκδικητών
- "Τα χαρίζω στους Παπανδρέου" λέει βουλευτής που διεκδικεί αναδρομικά
Σε ημέρες Μνημονίου, σε ημέρες που δεν ξέρει κανείς αν η επόμένη θα τον βρει να έχει την δουλειά του, είτε στον ιδιωτικό είτε στον Δημόσιο τομέα, άνθρωποι που "υπηρέτησαν" τον λαό παίζουν με τα νεύρα του και την υπομονή του!

Συνταξιούχοι βουλευτές, ή συγγενείς τους απαιτούν ποσό που ξεπερνά τα 80 εκατομμύρια ευρώ ενώ υπάρχει και προφορική δέσμευση των προέδρων των κομμάτων οτι τουλάχιστον οι εν ενεργεία βουλευτές δεν θα τα διεκδικούσαν!

Η εξοργιστική αυτη απαίτηση, ειδικά αυτή την περίοδο, μόνο θυμό και απαξία προκαλεί στην κοινή γνώμη η οποία παρακολουθεί για ακόμα μια φορά ανθρώπους που υποτίθεται οτι υπηρέτησαν τον πολίτη να ζητούν τα... ρέστα!

Αν γίνει δεκτό το αίτημά τους τελικά, τότε ένας βουλευτής με μακρά θητεία άνω των 18 ετών θα δικαιούται περίπου 100.000 ενώ ένας βουλευτής με θητεία περί τα πέντε χρόνια θα πάρει κάπου 5.000 ευρώ...

Όπως αποκάλυψε η Αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Φλωρεντία Καλδή – κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής - περίπου 850 συνταξιούχοι βουλευτές επιμένουν να ζητούν να λάβουν αναδρομικά αυξήσεις, επί το πλείστον στη βάση της αντίστοιχης ρύθμισης που έχει γίνει για τους δικαστές (περίοδος 2003 – 2007), κι είναι θέμα χρόνου να βγει η τελική δικαστική απόφαση.

Μάλιστα η κ. Καλδή ζήτησε από το Κοινοβούλιο, επικαλούμενη εμμέσως πλην σαφώς φόρτο εργασίας, να φέρει σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Θυμίζουμε ότι αν δικαιωθεί έστω και ένας συνταξιούχος βουλευτής που προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, ανοίγει ο δρόμος για να διεκδικήσουν αυξήσεις εκτός από τους συνταξιούχους, και όσοι εν ενεργεία βουλευτές το επιθυμούν.

Όπως δήλωσε στο Νewsit o πρώην βουλευτής και υπουργός Στάθης Παναγούλης "εγώ αυτή την αγωγή την έκανα όταν δεν είχε κηρυχθεί σε πτώχευση η χώρα μας, πριν 5 με 8 χρόνια και είναι χρήματα που τα δικαιούμαι. Σήμερα όμως δεν διεκδικώ τίποτα για τον εξής λόγο. Γιατί αυτά τα λεφτά που μου χρωστάει το ελληνικό κράτος τα έφαγε ο Τσοχατζόπουλος, ο Μαντέλης και όλη η φαμίλια του Παπανδρέου. Όλη αυτή η συμμορία που κυβερνάει από το 1974. Το 1982 εγώ παραιτήθηκα από υπουργός καταγγέλοντας όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα. Δεν διεκδικώ τίποτα αλλά ούτε κατηγορώ και τους συναδέλφους που τα διεκδικούν. Τα χάριζω στην οικογένεια Παπανδρέου τα χρήματα μου". 

Ακούστε εδώ τη δήλωση του κ.Παναγούλη στο NewsIt



Πάντως ο Πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος - όπως υπενθύμισε και κατά την επίμαχη συνεδρίαση ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης - έχει δεσμευτεί εκ μέρους των «300» ότι δεν πρόκειται να ζητήσουν οποιαδήποτε αύξηση.

Κοντός ψαλμός…!