Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2012

ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ο κατάλογος με τις αποδείξεις που πρέπει να συλλέγουμε
Όλες οι εξαιρέσεις (ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ)

Δημοσιευμένη  εικόνα
Κατατέθηκε στη Βουλή η νομοθετική διάταξη που υποχρεώνει μισθωτούς και συνταξιούχους να συλλέγουν αποδείξεις προκειμένου να αποφύγουν το πρόστιμο του 22%. Από τη διατύπωση του νόμου, προκύπτει... και ο πλήρης κατάλογος των αποδείξεων που μπορούμε να συγκεντρώνουμε όπως επίσης και οι αποδείξεις που εξαιρούνται και δεν αναγνωρίζονται. Δείτε τους δύο αναλυτικούς πίνακες που ετοίμασε το fpress.gr.


Όπως είχε γίνει γνωστό εδώ και αρκετές ημέρες, το σύστημα των αποδείξεων, θα στηρίζεται στους ακόλουθους κανόνες:

1. Συλλέγουμε αποδείξεις που να αντιστοιχούν στο 25% του εισοδήματός μας.

2. Το μέγιστο όριο είναι 10.500 ευρώ. Δηλαδή, αν το εισόδημά μας υπερβαίνει τις 42.000 ευρώ δεν χρειάζεται να συλλέγουμε περισσότερες αποδείξεις.

3. Οι αποδείξεις ισχύουν κατ' άτομο, δηλαδή συγκεντρώνουμε διαφορετικά για το σύζυγο και διαφορετικά για τη σύζυγο.

4. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν υποχρεούνται να συλλέγουν αποδείξεις.

5. Εξαιρούνται επίσης οι δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στο εξωτερικό όπως και οι ηλικιωμένοι που ζουν σε οίκο ευγηρίας.

6. Δεκτές για πρώτη φορά γίνονται και οι αποδείξεις που έχουν εκδοθεί και σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο της Ελλάδας όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

7. Για να γίνουν δεκτές οι αποδείξεις, πρέπει να έχουν συμπεριληφθεί στην εμπρόθεσμη δήλωση.

8. Το πρόστιμο για τη μη συλλογή αποδείξεων, θα υπολογίζεται επί της διαφοράς «αποδείξεις που απαιτούνται μείον αποδείξεις που συγκεντρώθηκαν» και με συντελεστή 22%.

9. Οι αποδείξεις δεν θα συμπεριλαμβάνονται στη φορολογική δήλωση και θα κρατούνται στο σπίτι σε περίπτωση που ζητηθούν από την εφορία για έλεγχο.

Ο πίνακας που ακολουθεί, περιλαμβάνει όλες τις αποδείξεις που μπορούμε να εντάξουμε στο «καλάθι». Ο νόμος θα ακολουθεί στο εξής τις κατηγορίες της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής:

Ποιές λαμβάνονται υπόψη:

ΦΕΓΓΑΡΟΠΕΡΠΑΤΗΜΑ

ΥΠΕΡΟΧΟ ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιευμένη  εικόνα



Ένα από τα πιο εντυπωσιακά time-lapse βίντεο.

Ο σκηνοθέτης Bryan Smith αποθανάτισε τον ορειβάτη Dean Potter, στο Yosemite National Park, να διασχίζει πάνω σε ένα σχοινί τις δύο κορυφές των ερυθρόμορφων βράχων, ενώ η πανσέληνος ξεπρόβαλε στο φόντο.

Στιγμές απόλυτης ευδαιμονίας!



Το βίντεο είναι μέρος ενός μεγαλύτερου project του National Geographic με τίτλο:

«The Man Who Can Fly».

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΜΥΑΛΟ

Εξυπνες λύσεις .






ΑΤΡΟΜΗΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ

Εντυπωσιακά μοντέλα ήρθαν πρόσωπο με... πρόσωπο με φαλαινοκαρχαρίες για χάρη της Τέχνης! (PHOTOS)
Ημερομηνία: 10 Ιανουαρίου 2013
Εντυπωσιακα μοντελα ηρθαν προσωπο με... προσωπο με φαλαινοκαρχαριες για χαρη της Τεχνης! (PHOTOS)
Ατρόμητα μοντέλα... κατεβάζουν τη μόδα στο βυθό, με θεατές φαλαινοκαρχαρίες και... ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη, σε ένα catwalk που όμοιό του δεν ξανάγινε!
Αντί να εκθειάζουν τις καμπύλες τους στην πασαρέλα, η 36χρονη Hannah Fraser και η 32χρονη Roberta Mancino βούτηξαν στα βαθιά, φορώντας εντυπωσιακά ρούχα διάσημων σχεδιαστών, κι όλα αυτά στα τροπικά νερά των Φιλιππίνων.
 Μοντέλα & καρχαρίες σε μια υποβρύχια... επίδειξη μόδας!
Ανάμεσα στους θεατές και μερικοί φαλαινοκαρχαρίες που αδημονούσαν να δουν από κοντά ποια είναι τα νέα trend για το καλοκαίρι του 2013!
Μοντέλα & καρχαρίες σε μια υποβρύχια... επίδειξη μόδας!
Τα μοντέλα εκτός του ότι έπρεπε να κρατήσουν την αναπνοή τους και να παραμένουν για αρκετή ώρα κάτω από το νερό, όφειλαν να διατηρήσουν και την ψυχραιμία τους απέναντι στα... κοίτη.

ΣΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

ΣΟΚ: Έδιωξαν 18χρονο από το σπίτι!

Έκκληση για βοήθεια από συμμαθητές

Η κρίση ... μέχρι και οικογένειες χωρίζει, κι ο 18χρονος μαθητής του Εσπερινού Γυμνασίου Ηρακλείου, που από το σπίτι της οικογένειάς...

του βρέθηκε στο δρόμο, αποτελεί το πιο τραγικό παράδειγμα. Σύμφωνα με το creatalive.gr οι πολύτεκνοι γονείς του αδυνατούν να συντηρήσουν όλα τα παιδιά της οικογένειας με αποτέλεσμα να δείξουν την έξοδο στο 18χρονο, αφήνοντάς τον να αναζητήσει την ... τύχη του, στους δρόμους.

Την κατάσταση του νεαρού συνειδητοποίησαν οι συμμαθητές του στο σχολείο, όταν μετά από μία αιμορραγία οδηγήθηκε στο νοσοκομείο. Σε επικοινωνία του σχολείου με τους γονείς του, οι γονείς απάντησαν πως δεν τους ενδιαφέρει και οι εκπαιδευτικοί "να κάνουν ότι καταλαβαίνουν με το παιδί". Το παιδί είχε διωχθεί από το σχολείο και πριν ενηλικιωθεί, ενώ τότε, με εισαγγελική παρέμβαση είχε επιστρέψει στο σπίτι της οικογένειας. Μόλις όμως ενηλικιώθηκε, ο 18χρονος Νίκος είδε ξανά την πόρτα της εξόδου.

Οι συμμαθητές του, στη σελίδα του σχολείου στο Facebook, ανήρτησαν έκκληση για βοήθεια προς το 18χρονο. Οποιοσδήποτε μπορεί κι επιθυμεί να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο το 18χρονο μπορεί να επικοινωνήσει, απογευματινές ώρες, με το σχολείο στο 2810 223 424 και κινητό εξυπηρέτησης 6984 445879.

Προσωρινή λύση για το νεαρό βρέθηκε, με τη φιλοξενία του στο ΚΗΦΗ Αγίας Τριάδας έως ότου βρεθεί μια λύση. Παράλληλα εκ μέρους του δήμου θα επιδιωχθεί επαφή με την οικογένεια του 18χρονου, ο οποίος, εν τω μεταξύ, αναζητά μια θέση εργασίας προκειμένου να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του.

Μέχρι τότε, στο σχολείο τοποθετούνται κουτιά για τη συγκέντρωση χρημάτων για το Νίκο αλλά κι άλλους τέσσερις μαθητές που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ενώ για το 18χρονο, μαθητές και καθηγητές συγκέντρωσαν τις ημέρες των γιορτών δύο σακούλες με τρόφιμα.

Πηγή: newsbomb.gr

ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

Άχρηστοι προδότες! Ξεπουλάνε την χώρα στους δανειστές!!

Αλλάζουν με «κατεπείγον» νόμο οι όροι του Μνημονίου για να μην εξαιρείται κανένα περιουσιακό στοιχείο του Κράτους από την κατάσχεση...

εκ μέρους των δανειστών σε περίπτωση αθέτησης των πληρωμών. Στα χέρια των δανειστών παραδίδει η ελληνική κυβέρνηση την εθνική μας κυριαρχία, με όχημα τους όρους του Μνημονίου.

Ο νόμος που φέρνει για ψήφιση την Δευτέρα στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος η κυβέρνηση, αλλάζει τους όρους του Μνημονίου για να μην εξαιρείται κανένα περιουσιακό στοιχείο του Κράτους από την συντηρητική ή αναγκαστική κατάσχεση εκ μέρους των δανειστών, σε περίπτωση που η Ελλάδα αθετήσει τις πληρωμές των δανείων που λαμβάνει.

Οι πέντε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που έχει υπογράψει ήδη η κυβέρνηση, αποτελούσαν προαπαιτούμενο για τις δόσεις που θα πάρει η χώρα μας έως το Μάρτιο .

Ωστόσο χθες, σε σύσκεψη υπό τον Αντώνη Σαμαρά στο υπουργείο Οικονομικών αποφασίστηκε να αποσύρει η κυβέρνηση τον Κυρωτικό Νόμο που είχε καταθέσει στη Βουλή τις παραμονές των Χριστουγέννων και στη θέση του οι βουλευτές να ψηφίσουν νέο «κατεπείγοντα» νόμο, που θα θεσπίζει όσα ζητούν οι δανειστές.

Ο νόμος αυτός θα εισαχθεί στη Βουλή την Παρασκευή, αμέσως μετά την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου και θα ψηφιστεί την Δευτέρα, για να μπορέσει ο Γιάννης Στουρνάρας να ενημερώσει άμεσα το Γιούρογκρουπ και το ΔΝΤ πως εκπληρώθηκαν όλα τα προαπαιτούμενα για την υπο-δόση των 9,2 δισ. του Ιανουαρίου.

Ο επαχθής όρος των δανειστών αναφέρει ξεκάθαρα πως για να πάρει η Ελλάδα θα πρέπει να μην εξαιρείται κανένα περιουσιακό στοιχείο του Κράτους από την συντηρητική ή αναγκαστική κατάσχεση εκ μέρους των δανειστών.

Τι προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου
 

Η τροποποίηση των κανόνων της δανειακής σύμβασης αναμένεται να προκαλέσει «σεισμικές δονήσεις» στο Κοινοβούλιο, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ετοιμάζουν επίθεση προς την κυβέρνηση για την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας.

Στην επίμαχη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ορίζεται ότι «ούτε το δικαιούχο κράτος μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης-συντηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης».

Ουσιαστικά ενσωματώνεται έτσι στο εθνικό δίκαιο ο όρος πως όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Κράτους και τα πάσης φύσεως ιδιοκτησιακά δικαιώματά του υπόκεινται σε κατάσχεση, αν το ζητήσουν οι δανειστές πρόκειται για «τυπική αναφορά» η οποία εμπεριέχεται και στα προηγούμενα Μνημόνια.

Οι υπόλοιπες πράξεις

Το ίδιο νομοσχέδιο θα προβλέπει επίσης και όσα περιλαμβάνονταν στις Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που υπεγράφησαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά δεν έχουν κυρωθεί ακόμα από την Βουλή.

Μεταξύ αυτών η πράξη νομοθετικού περιεχομένου του Υπουργείου Ανάπτυξης για την αναστολή πλειστηριασμών στην α’ κατοικία και την αναστολή εξώσεων σε εμπορικά καταστήματα.

Επίσης η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που μειώνει τους μισθούς των υπαλλήλων της Βουλής και την επιχορήγηση στο Ταμείο Αρωγής των Υπαλλήλων της.

Ακόμη η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την απελευθέρωση των μεταφορών ταξί.
Οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου με τα προαπαιτούμενα για την μείωση δαπανών και τα ειδικά μισθολόγια.


Πηγή: newsbomb.gr

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΛΙΓΟ! ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ! ΥΠΟΘΗΚΕΥΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!!!

Την ελληνική οικονομική κρίση φαίνεται πως εκμεταλλεύονται οι Τούρκοι και έχουν βάλει στο στόχαστρο όλα...

τα λιμάνια και τις μαρίνες της χώρας μας. Ο τουρκικός όμιλος Doguş με την θυγατρική εταιρεία D-Marin εξαγόρασε το 51% του μετοχικού κεφαλαίου της ελληνικής εταιρείας MedMarinas, του ομίλου Κυριακούλης. Mε αυτό τον τρόπο οι μαρίνες των Γουβιών, της Κέρκυρας και της Λευκάδας περνούν σε τούρκικα χέρια, ενώ διαθέτει ποσοστό και στη μαρίνα της Ζέας.

Η κυβέρνηση φαίνεται πως συνεχίζει την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, επιτρέποντας για ακόμη μια φορά σε ξένες δυνάμεις να εισβάλλουν ανενόχλητες στη χώρας μας και μάλιστα μέσω ενός πολύ σημαντικού ελληνικού τομέα.

H D Marin είναι η ίδια εταιρεία που τον προηγούμενο μήνα είχε εξαγοράσει το 50% της Μαρίνας Φλοίσβου. Η τουρκική εταιρεία ανακοίνωσε τη συμφωνία και γίνεται κυρίαρχος στο θαλάσσιο τουρισμό και στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Η κυβέρνηση επιτρέπει για άλλη μια φορά στους «γείτονες» να έρχονται ανενόχλητοι στη χώρα μας και να παίρνουν τις μαρίνες μας, δημιουργώντας σειρά ερωτημάτων για την ασφάλεια αυτής της απόφασης.

Για παράδειγμα τι θα γίνει σε περίπτωση διένεξης με την Τουρκία;

Ποιος θα κάνει «κουμάντο» στις ελληνικές μαρίνες, οι οποίες θα βρίσκονται σε τουρκικά χέρια;

Ασχολήθηκε κανείς με την καταγγελία-σοκ του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς που υποστηρίζει μεταξύ άλλων, ότι η εταιρεία που απέκτησε τις μαρίνες Ζέας, Κέρκυρας και Λευκάδας έχει στο χαρτοφυλάκιο της τον Τουρκικό Στρατό;

Μέχρι πού θα φτάσει η εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στο όνομα της ανάπτυξης;

Μέχρι πού θα επιτρέψει η κυβέρνηση την απόβαση Τούρκων επιχειρηματιών σε ελληνικά λιμάνια και μαρίνες;

Περιμένουμε να δούμε ποιος είναι αυτός που θα υψώσει το ανάστημά του και θα πει στην Τουρκία ότι η Ελλάδα δεν ξεπουλιέται και δεν κατακτιέται.