Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΟΥ < ILADOR >

ΦΩΤΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ





ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ

Της πήρε η τράπεζα το σπίτι και τώρα της λέει να το νοικιάσει!

alt


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Εικόνα απελπισίας και νευρικότητας είναι εκείνη που αποτυπώνεται στα μάτια των καταναλωτών, που έχασαν τα σπίτια τους, από πλειστηριασμό Τραπεζών, πριν ακόμα εκπνεύσει η προθεσμία αναστολής των πλειστηριασμών που λήγει στις 31-12-2013, οι οποίοι φθάνουν πλέον μετά από τετελεσμένο γεγονός του πλειστηριασμού να χάνουν την μοναδική τους κατοικία και καλούνται να υπογράψουν "συμβόλαια μίσθωσης»" από την Τράπεζα!
Σύμφωνα με την Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης οι καταναλωτές προσέρχονται στην ΄Ενωση επιδεικνύοντας όχι πλέον συμβάσεις δανείων, αλλά με συμβόλαια μίσθωσης της πρώτης κατοικίας, από δανειολήπτες τον οποίο η κατοικία πέρασε στα χέρια των Τραπεζών κατόπιν τραγικά μικρών ποσών απαίτησης. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση δανειολήπτριας ,η οποία δανείστηκε 15.000 Ευρώ, από Τράπεζα, και πλήρωνε κανονικά τις δόσεις της, μέχρι που ήρθε η αδυναμία πληρωμής κάποιων δόσεων προς αυτή. Η Τράπεζα εκμεταλευόμενη την "ευκαιρία" κινήθηκε γρήγορα, απαιτώντας το συνολικό χρέος, βγάζοντας την μοναδική κατοικία της δανειολήπτριας σε πλειστηριασμό, καταφέροντας έτσι, να περάσει το ακίνητο σαυτή, και τώρα να την καλεί μέσω των υπαλλήλων της με "ευγενικό τρόπο" να γίνει ενοικιάστρια ,στο ίδιο της το σπίτι.
Η ΄Ενωση συμβουλεύει
" Επειδή "η ωμή πραγματικότητα" η απώλεια της πρώτης κατοικίας, δημιουργεί και θα δημιουργήσει απρόβλεπτα κοινωνικά φαινόμενα, όσο η κρίση παρατείνεται, θα πρέπει να μην αδιαφορούμε για τα έγγραφα που μας έρχονται από τις Τράπεζες. Μπορεί να είναι ένα απλό εξώδικο, αλλά μπορεί και να είναι ένα σοβαρό δικαστικό έγγραφο, με σημαντικές αρνητικές συνέπειες για το σπίτι μας ή άλλο περιουσιακό στοιχείο.Άμεσα ενημερώνουμε για συμβουλετυτική, την πλησιέστερη σε μας Πιστοποιημένη ΄Ενωση Καταναλωτών , δεν αμελούμε!!!

Seleo.gr News

TO ΓΑΛΛΙΚΟ BOYNO <βελονα στον βορρα >

Aiguille du Midi: Το γαλλικό βουνό με το διάσημο τελεφερίκ των... ρεκόρ!!!
Ημερομηνία: 21 Οκτωβρίου 2013
 
Aiguille du Midi:  Το γαλλικο βουνο με το διασημο τελεφερικ των... ρεκορ!!!

Το Aiguille du Midi, βρίσκεται στις Γαλλικές Άλπεις, είναι βουνό του ορεινού όγκου του Λευκού Όρους κοντά στο πασίγνωστο Chamonix, ένα από τα παλαιότερα ski resort της Ευρώπης και το μέρος που φιλοξένησε τους πρώτους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες το 1924. Το όνομα του σημαίνει βελόνα στον βορρά, εχει ύψος 3.842 μέτρα και είναι ιδιαίτερα γνωστό για το τελεφερίκ του!!!



Το τελεφερίκ του, κατασκευάστηκε το 1955 και κατείχε το ρεκόρ του υψηλότερου τελεφερίκ στον κόσμο για 20 χρόνια, μέχρι σήμερα διατηρεί το ρεκόρ της κάθετης αναρρίχησης, από τα 1.035 στα 3.842 μέτρα. Χωρίζεται σε δύο τμήματα, από Chamonix που είναι στα 1.035 μέτρα στο Plan de l'Aiguille στα 2.317 μέτρα και από εκεί κατευθείαν στην κορυφή χωρίς κανένα άλλο πυλώνα στήριξης στα 3.777 μέτρα. Η αναρρίχηση των 2.800 μέτρων γίνεται σε λιγότερο από 20 λεπτά.


ΟΓΚΟΥΝΣΟΤΟ Ο ΜΕΓΑΣ

22 Οκτωβρίου 2013
Ο Ογκουνσότο ξαναχτύπησε! Όχι απλά δεν του έδωσαν πέναλτι αλλά τον απέβαλαν και με κόκκινη!!! (Δείτε σε βίντεο το νέο του ξέσπασμα)
 
Παιχνίδι όπου αγωνίζεται ο Πάτρικ Ογκουνσότο γίνεται να χάσεις.
Την επαφή σου με το πού βρίσκεται και τι κάνει πλέον μετά από την περιπλάνηση σε τόσες ομάδες (σ.σ. τώρα αγωνίζεται στον Αχαρναϊκό) γίνεται να χάσεις.
Δηλώσεις του όμως μετά από παιχνίδι όπου -όχι μόνο δεν του έχει δοθεί πέναλτι, αλλά έχει πάρει και δεύτερη κίτρινη κάρτα για θέατρο- ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΤΑΙ να χάσεις.
Γιατί όταν ο λατρεμένος Πάτρικ τα βάζει με το ποδοσφαιρικό κατεστημένο, ξέρεις ότι θ' ακούσεις αλήθειες. Κι ας μην τις καταλάβεις τελείως!
 

ΠΑΝΤΑ ΕΜΕΙΣ Η ΜΑΛΑΚΕΣ

ΣΑΛΟΣ με τα ΙΚΕΑ!
Γιατί πωλούν τα προϊόντα τους έως & 63% πιο πάνω στην Ελλάδα;;;

ΣΑΛΟΣ με τα ΙΚΕΑ! Γιατί πωλούν τα προϊόντα τους έως & 63% πιο πάνω στην Ελλάδα;;;
 
Σύμφωνα με τη νέα διαφήμιση...αν αγοράσετε χαλιά αξίας 200 ευρώ από την ΙΚΕΑ σας κάνουν δώρο μια δωροεπιταγή αξίας 40 ευρώ. Ένας τρόπος προσέγγισης του καταναλωτή θα σκεφτεί κανείς...
Να που όμως τα φαινόμενα απατούν. Ας μας εξηγήσει κάποιος υπεύθυνος των καταστημάτων « ΙΚΕΑ» για ποιο λόγο τα ίδια προϊόντα είναι 60% ακριβότερα στην Ελλάδα (όπου οι μισθοί πλέον είναι το ένα τρίτο σχεδόν) εν συγκρίσει με την Ολλανδία.
Γερμανία 39 ευρώ. Ολλανδία 29.95 ευρώ. Ελλάδα καπέλο περίπου 63% - Τιμή 49 ευρώ. Σε ένα κράτος «δικαίου» δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο...
 






πηγή: kouzoulo.gr

ΣΤΟΥ ΜΠΕΛΑΜΗ

Belle Amie: «Του Μπελαμή το ουζερί» ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕ στο Πασαλιμάνι!!

Συνημμένη Εικόνα: 22145750Cqz2yw1Q.jpg



«Στου Μπελαμή το ουζερί» τραγουδούσε ο σερ-Μπιθί, αλλά από τη μνήμη των νεότερων, απουσιάζει η εικόνα του ιστορικού στεκιού, που στις αρχές του περασμένου αιώνα έγραψε τη δική του ιστορία στις μέρες και τις νύχτες της Πειραϊκής.



Το νεοκλασικό κτήριο, με την αισθητική του πάλαι-ποτέ αστικού καφενείου, φιλοξένησε την πιο πολύχρωμη περαντζάδα, που συνδύαζε τον πολλά βαρύ με το ούζο, τον μεζέ και το λουκούμι, σε μια μάζωξη από ρεμπέτες και αστούς, διανοούμενους και ανθρώπους του λιμανιού, διασημότητες και ανθρώπους της διπλανής πόρτας, που έγραψαν τα δικά τους χιλιόμετρα καθημερινής ιστορίας στον πεζόδρομο, κάτω από τις μουριές.

Στην τομή ανάμεσα σε δυο κόσμους που αλλάζουν σκυτάλη, ο «Μπελαμής» αποδεικνύεται πιο επίκαιρος από ποτέ. Η πόλη της κρίσης επιστρέφει στις παλιές της αξίες, αναζητά τη δική της ταυτότητα, που μαζί με ένα κεφτεδάκι της γιαγιάς θα της προσφέρει την παρηγοριά μιας ελληνικότητας που αξίζει μια θέση στο μέλλον.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Το όμορφο αυτό νεοκλασικό ψάχνει στα σκοτάδια της λήθης φερ-φορζέ και βιενέζικες καρέκλες, φέρνει στο φως τις παλιές τοιχογραφίες του, γυαλίζει τα μπρούντζα, τα πόμολα και τις αυθεντικές απλίκες του, αναζητά την ιστορική του εικόνα αψεγάδιαστη και αναπαλαιωμένη καρέ-καρέ κάτω από τις παρεμβάσεις του πρόσφατου παρελθόντος.

Γυρίζει σελίδα για να ξαναγράψει καινούργια ιστορία και επιστρέφει με πάθος στο γιουβετσάκι, ανακαλύπτει το άρωμα του παγωτού περγαμόντο, μεθά με εξαιρετικά αποστάγματα και κοιτά στα μάτια δυο αβγά μάτια.

Ο σεφ Χρήστος Τζιέρας μυείται από μαμάδες και γιαγιάδες στα μυστικά του ανάλαφρου τηγανιού, της κατσαρόλας και του μαγειρευτού, τους δίνει τη σκυτάλη στην κουζίνα του και ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα. Φέρνει μαζί του το καλύτερο κρητικό ριφάκι, μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού από τους συνεταιρισμούς του Πηλίου, σπιτικά αλλαντικά της Θράκης, φάβα του Φενεού και φακή της Λευκάδας, τονάκι της Αλοννήσου και αλίπαστα της Χαλκιδικής, χέλι της Ηπείρου και τυριά της Ρούμελης.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Από το πρωί, ο ελληνικός συναντά φρεσκοκαβουρδισμένα χαρμάνια, παντρεύεται με λουκουμάκι, αμυγδαλωτό και υποβρύχιο και φλερτάρει ταυτόχρονα με τον νέο «εθνικό» μας freddo. Το πρωινό «μιλά ελληνικά», τρώει ζυμωτό ψωμί, πίνει σουμάδα και μανταρινάδα και μας ανοίγει την όρεξη για τον μεζέ του μεσημεριού.

ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ

“To be Greek” Συγκινητικό βίντεο για την Ελλάδα

Δημοσιευμένη  εικόνα



Ένα βίντεο που μέσα σε 12 λεπτά δείχνει σε ολόκληρο τον κόσμο τι πρεσβεύει η λέξη ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ και μας υπενθυμίζει ότι πρέπει να είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Έλληνες.


Η Δημοκρατία, η ελευθερία, ο πολιτισμός... ξεκίνησαν απο την Ελλάδα!

Το γύρο του κόσμου κάνει ενα βίντεο με τον τίτλο “To be Greek” και υπενθυμίζει στον Έλληνα το μεγαλείο αυτής της ένδοξης χώρας που μένει ανεξίτηλο στο χρόνο.


ΣΑΝ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΡΑΣΙ

Έξι από τα πιο παλιά και ακριβότερα ποτά του κόσμου

Δημοσιευμένη  εικόνα



 Κάποια εντοπίστηκαν σε ναυάγια, άλλα στο Νότιο Πόλο κι άλλα σε... κεχριμπάρι
Για τους περισσότερους η ανακάλυψη ενός παλιού μπουκαλιού με ποτό, μάλλον σημαίνει ότι βρήκαν μια μπύρα στο βάθος του ψυγείου τους πίσω από τα μαρούλια και τις ντομάτες, ή στην καλύτερη περίπτωση ένα ξεχασμένο μπουκάλι κρασί στην αποθήκη.


Για μερικούς ωστόσο, η κατάσταση είναι ελαφρώς διαφορετική...

1. Λίγοι έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την αυθεντική γεύση ενός παλαιωμένου ουίσκι, όπως για παράδειγμα μια ομάδα καταδυτών, με επικεφαλής τον Christian Ekstrom, οι οποίοι ανακάλυψαν 30 μπουκάλια σαμπάνιας ηλικίας εκατοντάδων ετών (χρονολογούνται κοντά στο 1780) σε ένα ναυάγιο μεταξύ της Σουηδίας και της Φινλανδίας.
2. Ο Sir Ernest Shackleton έκανε το 1909 παγκόσμιο ρεκόρ, ως ο άνθρωπος που έφτασε πιο κοντά στο Νότιο Πόλο και επιπλέον έσωσε τη ζωή της ομάδας του, κάνοντας ένα ταξίδι 800 μιλίων στη θάλασσα, με μια βάρκα που είχε «βαφτεί» με αίμα φώκιας, προκειμένου να βρει βοήθεια για το πλήρωμά του που είχε ναυαγήσει.
Και δεν έκανε μόνο αυτό... Το Ίδρυμα New Zealand Antarctic Heritage Trust εντόπισε κιβώτια με παγωμένο ουίσκι Whyte and Mackay στο υπόγειο της βάσης όπου κατασκήνωσε η αποστολή του Shackleton στο Νότιο Πόλο.
Η αυθεντική συνταγή για το ουίσκι αυτό είχε χαθεί και η σκοτσέζικη εταιρεία, στο άκουσμα της είδησης πέταξε από τη χαρά της, καθώς ήδη είχε αρχίσει να κάνει σχέδια για την ανάλυση και αναπαραγωγή του αρχικού μίγματος.


Δημοσιευμένη  εικόνα


3. Ο Doctor Cano ανακάλυψε ζύμη 45 εκατομμυρίων ετών, η οποία είχε διατηρηθεί μέσα σε κεχριμπάρι και... τη χρησιμοποίησε για να φτιάξει μια... αρχαία μπύρα.


Δημοσιευμένη  εικόνα


4. Glenfiddich 64 ετών:
«Το καλό πράγμα αργεί να γίνει», λένε, και μάλλον αυτό ισχύει για την Glenfiddich που περίμενε... 64 ολόκληρα χρόνια για να πουλήσει 61 μπουκάλια σκοτσέζικου ουίσκι αξίας 37.000 δολαρίων!