Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Οι μυστικές εταιρίες που κυβερνούν τον κόσμο

Το αόρατο χέρι της διαπλοκής που ενθρονίζει αυτόκλητα αφεντικά στην οικουμένη


Οι μυστικές εταιρίες που κυβερνούν τον κόσμο


Ποιος κυβερνά άραγε την υφήλιο; Ποιος κρύβεται πίσω από τα τεράστια οικονομικά τραστ που διαχειρίζονται δισεκατομμύρια αλλάζοντας άρδην τις τύχες των λαών;
Εκεί που άλλοτε η άνοδος των εθνών-κρατών παρήγαγε τοπικές ελίτ, θα ήταν μάλλον παράξενο αν το νέο μοντέλο της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας δεν έφτιαχνε καινούριες επιχειρηματικές κάστες με πρωτόγνωρη πια δύναμη.

Παγκόσμιου βεληνεκούς οργανώσεις και περισσότερο ή λιγότερο κρυφές εταιρίες δηλαδή που παίζοντας μπάλα στη διεθνή σκηνή έχουν σχηματίσει μια νέα υπερ-τάξη που κάποιοι ονομάζουν Νέα Τάξη Πραγμάτων και άλλοι μυστική παγκόσμια κυβέρνηση.

Κι ενώ στη φύση και τη δράση τους ομοιάζουν με τα παλιότερα εθνικά μορφώματα, 
το γεγονός ότι επιχειρούν στην παγκόσμια οικονομικο-πολιτική σκηνή τις κάνει εντελώς διαφορετικές σε όρους ισχύος και επιρροής.

Όσο για τους ανθρώπους που τις συναπαρτίζουν, φαίνονται να φοιτούν στα ίδια πανεπιστήμια, να κάνουν δουλειές με τους ίδιους χρηματοπιστωτικούς κολοσσούς και επενδυτικούς οίκους, να ανήκουν στους ίδιους ομίλους προβληματισμού και δεξαμενές σκέψεις και να υπηρετούν τέλος στα ίδια διοικητικά συμβούλια των μεγάλων παικτών του ιδιωτικού τομέα.

ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑ

Σε αυτό το χωριό μένουν 2.000 άτομα και ο καθένας έχει  €150.000 ευρώ στην τράπεζα! Τι ακριβώς συμβαίνει;

Μετρητά, μόνιμη εργασία, αυτοκίνητο, πολυτελές σπίτι... Πού βρίσκεται η «παγίδα»; 
Ένα κοινωνικό πείραμα που παραπέμπει σε άλλες εποχές, στη σύγχρονη εκδοχή τους
Ποιο είναι το μοντέλο της κοινωνίας απόλυτης ευμάρειας; Σε παλαιότερες δεκαετίες υπήρξαν πολιτικά συστήματα που επιχείρησαν να αποδείξουν ότι έχουν βρει τον τρόπο. 
Σοσιαλιστικά κινήματα επέβαλαν έναν τρόπο ζωής που θα οδηγούσε σε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Η ιστορία απέδειξε -τουλάχιστον μέχρι τώρα - ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Όμως είναι; Διότι η κινεζική κυβέρνηση πραγματοποιεί ένα νέο κοινωνικό πείραμα, παρουσιάζοντας το «πλουσιότερο χωριό», όπως αποκαλείται. 
Ένα μέρος από 2.000 κατοίκους, οι οποίοι απολαμβάνουν όλα τα αγαθά, καθώς τους παρέχονται μετρητά, πολυτελές αυτοκίνητο και πολυτελή κατοικία, σε ένα πρότυπο σοσιαλιστικής κοινωνίας, στη σύγχρονη εκδοχή της. Υπάρχει όμως μία «παγίδα»...

ΤΟ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ

Γνωρίστε το μοναδικό ελληνικό χωριό που δεν έχει καπνιστή
Δεν υπάρχουν τσιγάρα ούτε στα περίπτερα

Αποτέλεσμα εικόνας για χωριο


Οι κάτοικοι του χωριού δηλώνουν υπερήφανοι και προειδοποιούν όλους τους επισκέπτες…

«Κι εμείς οι τρεις στον καφενέ, τσιγάρο, πρέφα και καφέ» τραγουδούσε στα τέλη της δεκαετία του ’60 ο Κώστας Χατζής περιγράφοντας όλη την καθημερινότητα ενός καφενείου στα ελληνικά χωριά. 


Μία καθημερινότητα που κρατάει μέχρι και σήμερα καθώς η κλασική εικόνα που αντικρίζει κάποιος σ’ ένα καφενείο ενός χωριού είναι άνθρωποι, κυρίως άνδρες, που πίνουν καφέ, κρατώντας ένα τσιγάρο στο χέρι.