Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΓΥΜΝΟΣΤΗΘΕΣ

Παράρτημα Femen και στην Ελλάδα
 












Οι "Femen" είναι Ουκρανές...σεξτρεμίστριες που κήρυξαν «ανταρτοπόλεμο» στην πατριαρχία. Η τελευταία εμφάνιση των σέξυ γυμνόστηθων νεανίδων ήταν εκρηκτική και έγινε με την παραίτηση του Πάπα και την κατάληψη της Παναγίας των Παρισίων.

Το χρονικό σημείο έναρξης τοποθετείται το 2010 στο Κίεβο της Ουκρανίας, όταν έκαναν την πρώτη τόπλες ακτιβιστική τους ενέργεια. Η Άννα Γκουτσόλ, υπήρξε η ιδρύτρια της ομάδας, η Αλεξάνδρα Σεβτσένκο και η Οκσάνα Σάντσκο από το Χμελνίτσκι συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο «πανεπιστήμιο του δρόμου» στα σοκάκια ανάμεσα στα σπίτια τους και το σχολείο, το «πανεπιστήμιο του δρόμου» όπως το αποκαλούσαν σε ηλικία 15ετών.

ΑΥΤΟΚ.ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ


ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΟΣΑ ΑΛΟΓΑ

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013

Guardian: Οι Έλληνες φάγατε 74.300 κιλά αλογίσιου κρέατος [εικόνα, ντοκουμέντα]

Περισσότεροι από 60.000 τόνοι κρέατος ιπποειδών «κυκλοφόρησαν» στο εμπόριο από και προς χώρες της Ευρώπης μέσα στο 2012, σύμφωνα με στατιστικά...

στοιχεία της Eurostat και συγκεκριμένα της βάσης δεδομένων εσωτερικού εμπορίου της υπηρεσίας.

Στα στατιστικά τεκμήρια που ακολουθούν παρατίθενται οι ακριβείς ποσότητες κρέατος ιπποειδών (αλόγου, γαϊδάρου, μουλαριού), ανάμεσα στις οποίες και εκείνες που είχαν προορισμό την Ελληνική αγορά.

Για τα ακριβή δεδομένα, πατήστε εδώ.











Πηγή: iefimerida.gr

ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013

Σύνταξη μέχρι και 12 χρόνια νωρίτερα με πλασματικά έτη

Ευνοϊκές προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, οι οποίες «κατεβάζουν» ως και 12 χρόνια τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και ανάλογα με το «πορτοφόλι» του καθενός...

μπορούν να αυξήσουν ως και 300 ευρώ το ποσό της τελικής σύνταξης, κατοχυρώνουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, όπως και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, με την εξαγορά πλασματικών ετών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», οι αναγνωρίσεις πλασματικών ετών αφορούν όσους κατοχυρώνουν ή θεμελιώνουν με την εξαγορά πλασματικών ετών τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης από 1η/1/2011 και μετά, με βασική προϋπόθεση να έχουν τη χρονιά αυτή τουλάχιστον 12 έτη (ή 3.600 μέρες) ασφάλισης (κανονικής ή και προαιρετικής) και να ανήκουν σε κατηγορία ασφαλισμένων για τους οποίους έχουν αυξηθεί είτε τα όρια ηλικίας είτε τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης για να συνταξιοδοτηθούν με τους νόμους 3863 και 3865 του 2010.

Σε αυτήν την κατηγόρια ανήκει η πλειονότητα όσων πρωτοκόλλησαν ένσημα μέχρι 1992.

Πέντε λόγοι για τους οποίους η συνταξιοδότηση με πλασματικά έτη αποδεικνύεται συμφέρουσα:

- Το κόστος εξαγοράς είναι χαμηλότερο από την κανονική ασφάλιση.

- Η προσθήκη πλασματικών ετών στην πραγματική ασφάλιση ανεβάζει σημαντικά το τελικό ποσό σύνταξης.

- Όλοι όσοι ασφαλίστηκαν μέχρι το 1992 (παλαιοί ασφαλισμένοι) μπορούν να αποφύγουν στην πράξη την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και αντί του 67ου έτους, να αποχωρήσουν για παράδειγμα είτε στα 65 είτε στα 60 είτε στα 58 είτε στα 56 είτε στα 55, δηλαδή έως 12 χρόνια νωρίτερα από τα 67 και με πλήρη σύνταξη.

- Η εξαγορά πλασματικού χρόνου, αν γίνει «τοις μετρητοίς», έχει έκπτωση 15%. Μπορεί να γίνει όμως και με δόσεις, τόσες όσοι και οι μήνες που αναγνωρίζονται.

Έτσι το κόστος περιορίζεται σημαντικά και πλέον η εξαγορά πλασματικού χρόνου λειτουργεί ως ένα είδος επένδυσης για μεγαλύτερη σύνταξη.

- Η αναγνώριση πλασματικού χρόνου μπορεί να ανατρέξει στο παρελθόν και ο ασφαλισμένος να ζητήσει το 2017 για παράδειγμα, να συνταξιοδοτηθεί με τις προϋποθέσεις που ίσχυαν το 2012, αναγνωρίζοντας τα 5 χρόνια που του επιτρέπει ο νόμος για την χρονιά αυτή.

Πηγή: newpost.gr

ΖΩΗ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Μία μοναδική ξενάγηση στον διεθνή διαστημικό σταθμό ISS (video)Συνημμένη Εικόνα: iss.jpg


Η Sunita Williams αστροναύτης της NASA, λίγο πριν την αναχώρησή της από τον ISS μας προσφέρει μία μοναδική ξενάγηση στους εσωτερικούς του χώρους.

Δεν είχα ιδέα για το πώς ήταν ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) στο εσωτερικό του, πως ζούσαν και εργάζονταν εκεί οι Αστροναύτες, πως έτρωγαν, κινούνταν, έκαναν μπάνιο κλπ.

Ένα βίντεο με μια εντυπωσιακή ξενάγηση (από μιά ενδιαφέρουσα ξεναγό !!) στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Αιωρείται και μας δείχνει όλα τα τμήματα του Σταθμού (Αμερικάνικο, Γιαπωνέζικο, Ρώσικο) και επεξηγεί όλες τις λειτουργίες του.

Απολαύστε το:

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΛΕΝΤΑ

Τα καύσιμα του μέλλοντος θα είναι made in Greece

Δημοσιευμένη  εικόνα



Μια ελληνική τεχνολογική επιχείρηση διεκδικεί την προώθηση των προϊόντων της στην παγκόσμια αγορά. Πόσο συχνά ακούμε για ελληνικές τεχνολογικές επιχειρήσεις που «γεννήθηκαν» στο πανεπιστήμιο και δεν έχουν ακόμη καν προλάβει να φτιάξουν κανονική γραμμή παραγωγής για τα προϊόντα τους να λαμβάνουν σημαντικά κεφάλαια από το εξωτερικό, και μάλιστα από αμερικανική Πολιτεία; Σπάνια ή σχεδόν ποτέ.

Και όμως η Advent, η οποία σχεδιάζει από την Ελλάδα τεχνολογία πρώτης γραμμής για κυψελίδες καυσίμου, έλαβε πριν από λίγες ημέρες 1 εκατ. δολάρια από το ημιδημόσιο venture capital του Κονέκτικατ, Connecticut Innovations, στο πλαίσιο συνολικής επένδυσης 2,3 εκατ. δολαρίων, στην οποία συμμετέχουν οι Piraeus Capital Management/ΤΑΝΕΟ, Systems Sunlight, Velti, αλλά και ιδιώτες επενδυτές. Ετσι η Advent θα μεταφέρει το αρχηγείο της στο Κονέκτικατ, διατηρώντας όμως την έρευνα και την ανάπτυξη (R&D) στην Ελλάδα.

Η κύρια τεχνολογία της εταιρείας Advent είναι οι κυψελίδες καυσίμου υψηλής θερμοκρασίας, οι οποίες επιτρέπουν την ταυτόχρονη παραγωγή ηλεκτρισμού και θερμότητας από την ίδια πηγή. Η τεχνολογία βρίσκεται σε πρώιμη φάση, ήδη έχουν παραχθεί τα πρώτα αποτελέσματα στο ερευνητικό επίπεδο και πλέον η Advent κάνει ένα βήμα παραπέρα για την εμπορική αξιοποίηση των προϊόντων της, με στόχο την παγκόσμια αγορά.

Δημοσιευμένη  εικόνα
(φωτό: έρευνα σε εργαστήριο της Advent)

Οπως διηγείται ο διευθύνων σύμβουλος και εκ των συνιδρυτών της εταιρείας κ. Βασίλης Γρηγορίου, η ιστορία της Advent ξεκίνησε το 2006, όταν αποφασίστηκε η εμπορική εκμετάλλευση ορισμένων ελπιδοφόρων ερευνητικών αποτελεσμάτων που είχαν παραχθεί στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στο Ινστιτούτο Χημικής Μηχανικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Ερευνας, με ιδρυτές τον ερευνητή κ. Στέλιο Νεοφυτίδη, τον καθηγητή κ. Γιάννη Καλλίτση και τον ίδιο. «Υπήρχε η "μαγιά". Τα πανεπιστήμια κάνουν την έρευνα, όμως η ανάπτυξη των προϊόντων γίνεται από τις εταιρείες» λέει και συμπληρώνει ότι «η Advent ήταν ένα ρίσκο που θέλαμε να πάρουμε».