Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

ΟΙ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΠΛΕΟΥΝ

Με νόμους της Δικτατορίας φοροδιαφεύγουν οι Έλληνες πλοιοκτήτες

Δημοσιευμένη  εικόνα




Το σκανδαλώδες καθεστώς φορολογικής ασυλίας των εφοπλιστών με τις δεκάδες ευνοϊκές ρυθμίσεις και απαλλαγές διατηρείται στο ακέραιο για περισσότερα από 40 χρόνια.



Τα βάρβαρα μέτρα που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα δεν έχουν αφήσει κανέναν τομέα της εθνικής οικονομίας αλώβητο. Ωστόσο, το εφοπλιστικό κεφάλαιο σαν άλλη «ιερή αγελάδα», εξακολουθεί να παραμένει στο απυρόβλητο, απολαμβάνοντας ένα σκανδαλώδες καθεστώς φορολογικής ασυλίας που διατηρείται στο ακέραιο για περισσότερα από σαράντα χρόνια.

Την ίδια ώρα δηλαδή που ακόμα και ο πρακτικά άνεργος ελεύθερος επαγγελματίας υποχρεούται να πληρώσει πλήθος εκτάκτων φόρων και επιβαρύνσεων όντας σε εγνωσμένη αδυναμία πληρωμών, οι εφοπλιστές, οι οποίοι θα έπρεπε να είναι οι πρώτοι που θα συνεισέφεραν, βλέπουν αμετανόητοι και είρωνες τα οικονομικά τους μεγέθη να καλπάζουν.

Η ιστορία ξεκινάει αμέσως μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν λόγω των ζημιών που υπέστη η ελληνόκτητη ναυτιλία στη διάρκεια του, οι εφοπλιστές λαμβάνουν ως πολεμική αποζημίωση περισσότερα από 30 εκατομμύρια λίρες (εκείνης της εποχής), ενώ παράλληλα «προικοδοτούνται» και με 100 «Λίμπερτυς», καθώς με την εγγύηση της τότε κυβέρνησης, πλήρωσαν μόνο το 25% της αξίας τους.

Το 1953 και σε συνέχεια των μέτρων στήριξης του εφοπλισμού, ο οποίος ακόμα εξαργυρώνει την αμφισβητήσιμη για πολλούς προσφορά του στον Πόλεμο, το κράτος καθιερώνει έναν μόνο κατ' όνομα φόρο, ο οποίος θα βοηθούσε του Έλληνες εφοπλιστές να ξαναχτίσουν το στόλο τους. Πρόκειται για τον λεγόμενο φόρο χωρητικότητας, ο οποίος επιβάλλεται στις ναυτιλιακές εταιρείες με βάση τη χωρητικότητα που εκμεταλλεύονται και επιτρέπει ουσιαστικά στους Έλληνες εφοπλιστές να μην πληρώνουν φόρους εισοδήματος για τα κέρδη τους.

ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΒΙΟΝΙΚΟ ΜΑΤΙ

Το βιονικό μάτι είναι πλέον πραγματικότητα – Αποκαθιστά κατά 85% την όραση

Δημοσιευμένη  εικόνα


Ομάδα Αυστραλών επιστημόνων και ειδικών σχεδιαστών παρουσίασαν το πρωτότυπο του πρώτου βιονικού ματιού παγκοσμίως. Πιστεύεται ότι το «βιονικό μάτι» θα βοηθάει όσους δεν έχουν όραση να κινούνται καλύτερα στον χώρο.


Σύμφωνα με τον καθηγητή Μαρκ ‘Αρμστρονγκ, αν το «βιονικό μάτι» στεφθεί από επιτυχία άτομα που θεωρούνται «νομικά» τυφλά θα μπορέσουν να αποκαταστήσουν έως και το 85% της όρασής τους.Η συσκευή θα εξεταστεί σε κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους το 2014.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Monash της Μελβούρνης πιστεύουν ότι η συσκευή θα τελειοποιηθεί ώστε να δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη του να διαβάζει μεγάλα γράμματα.

Σε πρώτη φάση πάντως θα δίνει τη δυνατότητα στους τυφλούς να κινούνται στους χώρους τους.

Η συσκευή συνίσταται σε μια μικροσκοπική κάμερα, η οποία προσαρμόζεται σε έναν σκελετό γυαλιών, και ένα μικροτσίπ το οποίο εμφυτεύεται στον εγκέφαλο. Οι εικόνες που συλλαμβάνονται από την κάμερα μετατρέπονται σε σήματα τα οποία μεταδίδονται στο τσιπ.

Τα μικροτσίπ θα δοκιμαστούν σε κλινικές δοκιμές, θα εμφυτεύονται με τη μορφή μικροσκοπικού πλέγματος απευθείας στην επιφάνεια του οπτικού φλοιού, στο πίσω μέρος του εγκεφάλου του ασθενούς, στο πλαίσιο μιας χειρουργικής επέμβασης ρουτίνας.

Η μικροσκοπική κάμερα στον σκελετό των γυαλιών θα περιστρέφεται, μέσω αισθητήρων, με τις κινήσεις των ματιών. Οι εικόνες υψηλής ανάλυσης που θα συλλαμβάνει θα μετατρέπονται σε ασπρόμαυρες, χαμηλής ανάλυσης εικόνες από έναν επεξεργαστή ενσωματωμένο στον βραχίονα των γυαλιών και θα αποστέλλονται ασύρματα στο μικροτσίπ, το οποίο θα διεγείρει τον εγκέφαλο με τα ανάλογα σήματα.


Δημοσιευμένη  εικόνα





ΠΗΓΗ:koolnews.gr

ΤΙΜ ΣΑΜΑΡΑΣ

Ο Ελληνας που μπήκε στο μάτι του κυκλώνα

«E» 9/6

Κυνηγούσε καταιγίδες για 30 χρόνια αλλά μια απότομη στροφή του κυκλώνα που σάρωνε το προάστιο Ελ Ρίνο της Οκλαχόμα Σίτι την Παρασκευή 31 Μαΐου, στάθηκε μοιραία και τερμάτισε βίαια τη λαμπρή καριέρα του.

Εκτός από συνεργάτες, οι Καρλ Γιάνγκ και ο Τιμ Σαμαράς ήταν και καλοί φίλοι.
Μόλις στα 55 του, ο διαπρεπής στον τομέα της διερεύνησης των ανεμοστρόβιλων επιστήμονας Τιμ Σαμαράς, ομογενής δεύτερης γενιάς, μηχανικός, μετεωρολόγος και εφευρέτης χάθηκε στη δίνη μαζί με τον 24χρονο μοναχογιό του Πολ, γεωλόγο, καθώς και τον μετεωρολόγο Καρλ Γιάνγκ, 45 ετών, με τον οποίο ήταν αχώριστοι συνεργάτες από το 2003. Αλλοι δέκα άνθρωποι έπεσαν την ίδια ημέρα θύματα του κυκλώνα που έτρεχε με 270 χιλιόμετρα την ώρα.

ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Έξι Tούρκοι αστυνομικοί αυτοκτόνησαν από την αρχή της εξέγερσης


Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση, ότι κατά την περίοδο των διαδηλώσεων και της βίαιης καταστολής στις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας, έξι αστυνομικοί αυτοκτόνησαν.

Έξι Tούρκοι αστυνομικοί αυτοκτόνησαν από την αρχή της εξέγερσης - Φωτογραφία 1

Η είδηση δόθηκε στη δημοσιότητα από την αγγλική έκδοση της τουρκικής Hurriyet, η οποία επικαλείται τον επικεφαλής των συνδικαλιστών της αστυνομίας, Faruk Sezer.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αστυνομικοί έβαλαν τέλος στη ζωή τους λόγω της αυστηρής κριτικής που δέχθηκε η αστυνομία της χώρας για τον τρόπο που αντιμετώπισαν τις διαδηλώσεις, αλλά και στις εξαιρετικά πιεστικές συνθήκες, υπό τις οποίες υποχρεώθηκαν να εργαστούν.

"Η βία που βλέπετε είναι, σε τελική ανάλυση, το αποτέλεσμα της βίας που υφίστανται οι αστυνομικοί. Δεν πρόκειται απλά για τη βία των διαδηλωτών εις βάρος τους, αλλά και για τις 120 ώρες συνεχόμενης δουλειάς, πολλές φορές χωρίς ψωμί και φαγητό", δήλωσε ο Sezer.

"Το μέσα μας φλέγεται όταν βλέπουμε αυτές τις φωτογραφίες (με αστυνομικούς να κοιμούνται σε χώρους ακατάλληλους)", συμπλήρωσε. "Όταν σταματήσουν οι διαδηλώσεις θα δημοσιοποιήσουμε τις φωτογραφίες που αποδεικνύουν τη βία που δέχονται εκ των έσω οι αστυνομικοί και θα αναζητούσε τους υπαίτιους", δήλωσε μεταξύ άλλων.


Σε συνέχεια του γεγονότος, η εφημερίδα αναφέρει ότι ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης απολογήθηκε μέσω Twitter για την υπέρμετρη και αδικαιολόγητη αστυνομική βία.

Άλλη μια νύχτα έντασης

Το βράδυ του Σαββάτου, η τουρκική αστυνομία έριξε δακρυγόνα και έκανε χρήση αντλιών νερού, για να διαλύσει 5.000 διαδηλωτές στο κέντρο της Άγκυρας.

Εκατοντάδες αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών, για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές που διέκοψαν την κυκλοφορία και αρνήθηκαν να διαλυθούν, παρά τις προσταγές των Αρχών, στην κεντρική πλατεία Κιζιλάι, εστία των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα.

Οι δυνάμεις της τάξης καταδίωξαν τους διαδηλωτές που κατέφυγαν στα δρομάκια γύρω από την πλατεία, νευραλγικό κέντρο της τουρκικής πρωτεύουσας.

Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά κανάλια.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάλεσε από τα Άδανα (νότια) τους οπαδούς του, να δώσουν ένα "μάθημα" στους διαδηλωτές στις επόμενες δημοτικές εκλογές το Μάρτιο του 2014.

"Δεν απομένουν παρά επτά μήνες, έως τις τοπικές εκλογές. Θέλω να δώσετε στους ανθρώπους αυτούς ένα πρώτο μάθημα με δημοκρατικά μέσα στις κάλπες" τόνισε σε ομιλία του, που μεταδόθηκε απευθείας από τα τηλεοπτικά δίκτυα, ενώπιον χιλιάδων οπαδών του, που πήγαν να τον επευφημήσουν στο αεροδρόμιο της πόλης αυτής.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, η ατμόσφαιρα πολώνεται επικίνδυνα και οδηγείται περισσότερο σε αδιέξοδο. Το μεγάλο ζήτημα είναι πώς ο Ταγίπ Ερντογάν που συγκεντρώνει την οργή των διαδηλωτών, θα ξεπεράσει την κρίση χωρίς να καταφύγει σε νέα, βίαια καταστολή. Από την άλλη πλευρά, το δεύτερο κρίσιμο ερώτημα είναι εάν οι διαδηλωτές θα διατηρήσουν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν το κίνημα διαμαρτυρίας.

Εκκλήσεις απευθύνουν διάφοροι κύκλοι για μια γεφύρωση των διαφορών και μια προσπάθεια συμβιβασμού, αλλά το ύφος του Τούρκου πρωθυπουργού σήμερα ήταν για άλλη μια φορά ανένδοτο. Η επόμενη εβδομάδα θα είναι αποφασιστική για την έκβαση αυτής της πρωτοφανούς κρίσης.

Πηγή: Hurriyet-news247

ΠΕΠΟΝΙ

Πεπόνι, το απόλυτο... όπλο για το αδυνάτισμα!



Το πεπόνι είναι φρούτο γευστικό, θρεπτικό, δροσιστικό και πρωταγωνιστεί όχι άδικα στην καλοκαιρινή μας διατροφή. Σύμφωνα με μία νέα έρευνα...

που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Clinical Nutrition, το πεπόνι μπορεί να θεωρηθεί ως ο απόλυτος σύμμαχος στο αδυνάτισμα, αφού ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και βοηθά στην καύση περισσότερων θερμίδων και λίπους. Επίσης αποτελείται κατά 90% περίπου από νερό, που σημαίνει ότι βοηθά στην καλή ενυδάτωση του σώματος και άρα στην απομάκρυνση της κυτταρίτιδας.


Το πεπόνι περιέχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα αντιοξειδωτικών στοιχείων, βιταμίνης C και σύμπλεγμα βιταμινών B, που καταπολεμούν την ενοχλητική όψη φλοιού πορτοκαλιού και βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου. Τέλος, έχει ελάχιστες θερμίδες, αφού μόλις 100 γρ. ισοδυναμούν με 35 θερμίδες, ενώ έχει την ιδιότητα να φουσκώνει το στομάχι και άρα να βοηθά στην πρόσληψη λιγότερων θερμίδων.

ΠΑΓΩΤΟ - Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ

Κυριακή, 9 Ιουνίου 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΓΩΤΑ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΙ!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Όσοι ψωνίζετε "παγωτά" από περίπτερα και super market, πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο. Όλες οι εταιρείες κοροϊδεύουν τους καταναλωτές κανονικά. Μιλάμε για μεγάλη απάτη...


Αυτό το καλοκαίρι, όλες σχεδόν οι εταιρείες παγωτών αποφάσισαν να "πιάσουν στον ύπνο" τους καταναλωτές.

Οι ανυποψίαστοι καταναλωτές λοιπόν (και φέτος) προτιμούν τα δροσιστικά παγωτά των διαφόρων εταιρειών στην αντιμετώπιση της ζέστης.
Η απάτη όμως κρύβεται καλά, έντεχνα και αποτελεσματικά. Αν κοιτάξουμε στη σύσταση (στο σημείο που αναφέρονται τα συστατικά) θα δούμε πως τιτλοφορείται -το παγωμένο προϊόν που κρατάμε στα χέρια μας- "παγωμένο γλύκισμα". Οι καταναλωτές δεν δίνουν προσοχή διότι πολύ απλά δεν ξέρουν τη διαφορά που αξίζει να τη δούμε αναλυτικότερα:

Η διαφορά είναι τεράστια... Το παγωτό υποχρεούται να γίνεται από γάλα φρέσκο ή σκόνη και όλα τα λιπαρά που εμπεριέχονται σε αυτό να προέρχονται από το γάλα. Απαγορεύεται λοιπόν από τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών (ο ΚΤΠ συνοψίζει τις νομικές προδιαγραφές όλων των κυκλοφορούντων τροφίμων) η οποιαδήποτε προσθήκη λιπαρών που δεν έχουν σχέση με το γάλα.

Στα παγωμένα γλυκίσματα τώρα, υπάρχει ελευθερία προσθήκης φυτικών λιπαρών όπως ηλιέλαιο, καρυδέλαιο, φοινικέλαιο, αραπέλαιο και όποια άλλη μαργαρίνη φαντάζεστε (και τους συμφέρει). Το ηλιέλαιο αποφεύγεται γιατί δημιουργεί πρόβλημα στην ομοιογένεια του τελικού προϊόντος, άρα μην ανησυχείτε για μολυσμένο με ορυκτέλαια ηλιέλαιο. Ωστόσο, ως επί το πλείστον χρησιμοποιείται το καρυδέλαιο το οποίο είναι έλαιο "παχύ" και ταιριάζει στην υφή του τελικού προϊόντος (παγωμένου γλυκίσματος για να μην ξεχνάμε γρήγορα). Το καρυδέλαιο, το ξέρετε πιστεύω πολλά χρόνια από τα αντηλιακά. Έδινε το χρώμα, ως φυσική χρωστική, και την υφή σε όλα τα αντηλιακά τύπου Coppertone (ο τόνος του χαλκού). Πιστεύω να μη σας πειράζει αν ο εντερικός σας σωλήνας λαμβάνει το "επιθυμητό μαύρισμα" εσωτερικά χωρίς κόπο...

Σε κάθε περίπτωση το ζήτημα είναι διπλό:

Αφενός παραπλανάται ο καταναλωτής διότι οι εταιρείες που παράγουν παγωμένα γλυκίσματα στις ιστοσελίδες τους τα αναφέρουν ως κατηγορία παγωτών για λόγους μάρκετινγκ κι όχι ως παγωμένα γλυκίσματα.

Αφετέρου το παγωμένο γλύκισμα είναι ποιοτικά υποδεέστερο προϊόν κατά κοινή επιστημονική ομολογία σε σχέση με το παγωτό, λόγω της αφαίρεσης ζωικού λίπους (αποβουτυρωμένο γάλα σκόνη) και της προσθήκης φυτικών λιπαρών.

Λόγος για όλα τα παραπάνω; Μαντέψτε... Σας λέει κάτι η λέξη κέρδος;

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε καμιά διαφήμιση της τηλεόρασης δεν αναφέρεται προφορικά ή γραπτά η λέξη παγωτό. Έχει αντικατασταθεί με ατάκες "Απόλαυση", "Δροσιά", "Παγωμένη Δροσιά" και άλλα κωμικά.Ψάξτε στο παγωτό (που νομίσατε ότι πήρατε) τη σύσταση και θα διαπιστώσετε ότι δώσατε τα ωραία ευρώ σας για ένα "παγωμένο γλύκισμα".
Ήδη επικοινώνησα με την ΕΒΓΑ για να αλλάξει αμέσως την ιστοσελίδα της www.evga.net και από παγωτά να τα ονομάσει "παγωμένα γλυκίσματα". Το αυτόν έπραξα και με την ALGIDA. Η ίδια δικαιολογία καρμπόν: "μα στη σύνθεση δεν τα ονομάζουμε παγωτά", "μα η κατηγορία τιτλοφορείται στο ιντερνέτ ΠΑΓΩΤΑ", "μα η ΧΧΧΧ εταιρεία μας είναι γνωστή ότι κάνει παγωτά"...

Ήμαρτον...

Έκανα και κάτι μάταιες ενέργειες δημοσιοποίησης σε κανάλια... "Δύσκολες εποχές βρήκες Πάνο. Την ώρα που παίζουμε επαναλήψεις παλιών σήριαλ, τα παγωτά δίνουν φράγκα σε διαφημίσεις"

Εγώ πάλι απαντώ χρησιμοποιώντας την παλιά καλή ατάκα του μεσιέ "Μαύρου" Καλογήρου (Λόλα): "ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ!!!" Και για τις εταιρείες και για τα κανάλια...

ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΠΑΓΩΤΑ... ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ!!!!!!!

Πηγή:to-mati.gr