Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011

“Η πόλη βρομάει”, υπογραμμίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι

Με το θέμα των σκουπιδιών άνοιξε την τοποθέτησή του στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην υπουργός, Στ. Παπαθεμελής. Μίλησε για “σαμποτάζ” στον τομέα της καθαριότητας, με βάση τα…>>>

όσα ακούει και κάλεσε τη διοίκηση του δήμου να δώσει λύση στο θέμα, αν υπάρχει.

Ψήφισμα καταδίκης της συμμαχικής επέμβασης στη Λιβύη ζήτησε ο δημοτικός σύμβουλος Σ. Ζαργιαννόπουλος, στην τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Στη σύνταξη ψηφίσματος συντάχθηκαν και ο Στ. Παπαθεμελής, αλλά και ο Τρ. Μηταφίδης, αμέσως μετά.

Ο κ. Μηταφίδης αναφέρθηκε και στις δηλώσεις Πάγκαλου κατά του Συνασπισμού.

Ο Χρ. Μάτης, επικεφαλής της παράταξης “Ενεργοί Πολίτες”, στην τοποθέτησή του, επανέφερε το θέμα στα σκουπίδια, αναφερόμενος στις δηλώσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου, Στ. Αβραμίδη, σύμφωνα με τον οποίο το πρόβλημα υφίσταται επειδή τα απορριμματοφόρα δεν έχουν καύσιμα. “Έχω την εντύπωση ότι, δύο μήνες μετά, ο δήμος εξακολουθεί να μην έχει γραφείο κίνησης. Τον Ιανουάριο καταναλώναμε 160.000 λίτρα καυσίμων. Πέσαμε στα 120.000 λίτρα. Η πόλη, όμως, είναι γεμάτη σκουπίδια. Οι δημότες θέλουν πόλη καθαρή και δεν τους νοιάζει πού είναι το πρόβλημα”, τόνισε ο κ. Μάτης. Ο επικεφαλής της παράταξης “Ενεργοί Πολίτες – Οικολογία στην Πράξη” αναφέρθηκε, επίσης, στο θέμα των τραπεζοκαθισμάτων, μιλώντας για επιστολή δημότη στον αρμόδιο αντιδήμαρχο η οποία καταγγέλλει ότι δεν υπάρχουν έλεγχοι.

Ζήτησε, επίσης, παρέμβαση στις γειτονικές χώρες, για να σταματήσει να υφίσταται πυρηνική απειλή από τα εργοστάσια της Τουρκίας και της Βουλγαρίας. Όσον αφορά το ψήφισμα για τη Λιβύη, ζήτησε να επισημαίνεται το θέμα της νομιμοποίησης της επέμβασης

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011

Δεν μειώνονται οι μισθοί των δημοτικών υπαλλήλων, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών


Δεν πρόκειται να υπάρξουν περικοπές στις αποδοχές των δημοτικών υπαλλήλων με το νέο μισθολόγιο, διαβεβαίωσε την ΠΟΕ - ΟΤΑ ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης. Δεσμεύθηκε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία, με την οποία θα υποχρεώνει τους δημάρχους να καταβάλλουν άμεσα τις αποδοχές των υπαλλήλων μετά τα φαινόμενα καθυστέρησης, που παρατηρούνται στην καταβολή των δεδουλευμένων.

Ο κ. Ραγκούσης, όπως είπε προς «Το Βήμα» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θέμης Μπαλασόπουλος, αντιμετώπισε με κατανόηση τα αιτήματά τους.
Για το νέο μισθολόγιο δεσμεύθηκε πως, όταν η κυβέρνηση είναι έτοιμη, θα το στείλει στην ΠΟΕ - ΟΤΑ για διαβούλευση.

Σε κάθε περίπτωση πάντως διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν περικοπές στις αποδοχές των εργαζομένων.

Η διοίκηση της ΠΟΕ - ΟΤΑ ενημέρωσε τον υπουργό Εσωτερικών ότι μετά τις δημοτικές επιχειρήσεις, ορισμένες εκ των οποίων οφείλουν δεδουλευμένα πολλών μηνών, κυρίως, στους συμβασιούχους, τα φαινόμενα καθυστέρησης καταβολής της μισθοδοσίας επεκτείνονται πλέον και στους υπαλλήλους των ίδιων των δήμων.

Οι δήμαρχοι αποδίδουν τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην καταβολή των δεδουλευμένων, τόσο στα μειωμένα κονδύλια από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, όσο και στο γεγονός ότι δεν έχουν εγκριθεί ακόμη οι προϋπολογισμοί των δήμων.

Ο κ. Ραγκούσης έκανε γνωστό στη διοίκηση της ΠΟΕ - ΟΤΑ ότι προτίθεται να φέρει νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα υποχρεούνται οι δήμαρχοι να καταβάλουν άμεσα τη μισθοδοσία του προσωπικού.

Διαβεβαίωσε, ταυτόχρονα, ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει καμία μονιμοποίηση συμβασιούχου που εργάζεται στους δήμους.

Η διοίκηση της ΠΟΕ - ΟΤΑ, από την πλευρά της, ζήτησε από τον υπουργό Εσωτερικών να διασφαλιστεί ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

ΛΕΣ ΝΑ ...

Δικαιοσύνη καλεί 37 πρόσωπα για τις «προμήθειες» στα γερμανικά υποβρύχια


Κλήσεις σε τριάντα επτά πρόσωπα με την ιδιότητα του υπόπτου θα αποστείλει τις επόμενες ημέρες η Εισαγγελεία Πρωτοδικών για την υπόθεση των προμηθειών για τα υποβρύχια τύπου 214, του Πολεμικού Ναυτικού.

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011

Ανεμοστρόβιλος στην Κέφαλο της Κω! Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες


Γύρω στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής έκανε την εμφανισή του στην θαλάσια περιοχή ανάμεσα στο Γυαλί και την Κέφαλο...ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ
Ευτυχώς το φαινόμενο δεν είχε καταστροφικές συνέπειες και μετά από περίπου 20 λεπτά διαλύθηκε.

ΦΩΤΟ από aegeanews.gr
ΦΩΤΟ από aegeanews.gr

Ωστόσο ήταν τόσο εντυπωσιακό για τους κατοίκους της περιοχής που έσπευσαν να το φωτογραφήσουν!
ΦΩΤΟ από aegeanews.gr
ΦΩΤΟ από aegeanews.gr

Το μεγαλύτερο σπήλαιο του κόσμου έχει ακόμα και σύννεφα! (Photos + Video)


Το μεγαλύτερο σπήλαιο στον κόσμο ονομάζεται Hang Son Doong (Ποτάμι στο Βουνό), βρίσκεται στο Βιετνάμ και είναι τόσο μεγάλο που χωράει μέσα του μέχρι και ένας ολόκληρος ουρανοξύστης, ενώ περιέχει ζούγκλα αλλά ακόμη και σύννεφα!



















Η πιο cool πισίνα του κόσμου (Photos) 


Πρόκειται για την ατέλειωτη πισίνα του Skypark που βρίσκεται στην ταράτσα του Marina Bay Sands hotel στην Σιγκαπούρη, η οποία είναι η πιο cool πισίνα που έχετε δει ποτέ! Το μήκος της είναι 150 μέτρα και έχει θέα την πόλη της Σιγκαπούρης και το Marina Bay, ενώ συνοδεύεται από ένα εστιατόριο με διάσημο chef. Θαυμάστε την!







Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011


ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΖΑΛΙΣΕΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ " ΚΑΡΑΜΕΛΑ" , ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΠΕΙΔΗ Μας έχουν ζαλίσει οι δηµοσιογράφοι µε το ότι δεν παράγουµε τίποτα.
ΕΠΕΙΔΗ Έχουν απαξιώσει οτιδήποτε κάνει αυτή η χώρα και οι άνθρωποί της.
ΕΠΕΙΔΗ Μας παρουσιάζουν συνέχεια -και προσπαθούν να μας πείσουν- ότι είμαστε τεμπέληδες, διεφθαρμένοι, κλέφτες και βολεψάκηδες.
ΕΠΕΙΔΗ Μας λένε -και προσπαθούν να μας πείσουν- ότι ζούμε με δανεικά.


Διαßάστε εδώ εξαγωγικές ''πρωτιές'' της χώρας:

Μαγνήσιο: Ο µαγνησίτης που εξάγει η χώρα µας, καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης.
Αλουµίνιο: Εδώ και µερικά χρόνια η Γαλλία ελάττωσε την παραγωγή της σε αλουµίνιο και η Ελλάδα πλέον είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παραγωγή του αλουµινίου, µε χιλιάδες εφαρµογές.
Βωξίτης: Η Ελλάδα είναι η µεγαλύτερη ßωξιτοπαραγωγός χώρα της...
Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο ßωξίτης χρησιµοποιείται και στην κατασκευή αεροσκαφών, ηλεκτρικών συσκευών, µεταλλικών κατασκευών και αλλού.
Σµηκτίτες: Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσµο µετά τις Ηνωµένες Πολιτείες στην εξόρυξη σµηκτιτών, οι οποίοι έχουν µεγάλο εύρος εφαρµογών, όπως η διάθεση αποßλήτων, τα φάρµακα, τα καλλυντικά και άλλα.


Νικέλιο: H Ελλάδα είναι η µοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως µε σηµαντικά κοιτάσµατα νικελίου στο υπέδαφός της. Υπάρχει ένα συγκρότηµα παραγωγής νικελίου, του µεγαλυτέρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά εξάγεται στο εξωτερικό όπως και όλα σχεδόν τα υπόλοιπα όσα εξορύσσονται.


Η Ελλάδα είναι 3η στην παγκόσµια παραγωγή ελιάς και λαδιού
Η Ελλάδα είναι 15% της παγκόσµια παραγωγής (ελιά-λάδι)
Η Ελλάδα είναι 3η σε παραγωγή κρόκου. (saffron) 
Η Ελλάδα είναι 5η σε εξαγωγες σπαραγγιων


Η Ελλάδα είναι 7η παγκοσµίως σε εξαγωγές ßαµßακιού 
Η Ελλάδα είναι 11η σε παραγωγή ßαµßακιού
Η Ελλάδα είναι 14η σε αφίξεις τουριστων. 18,2 εκ 
Η Ελλάδα είναι 16η σε εξαγωγές τυροκοµικών προιόντων 
Η Ελλάδα είναι 1η στην παγκόσµια ναυτιλία 


Γιατί υποτιμόνται και αποσιοπούνται όλα αυτά;
 Ποιοί τα έχουν πετύχει ;
Ας σταματήσει η προσπάθεια αυτο-υποτίμησης ! Το μόνο που προσφέρει, είναι να δείχνει άλλους "καλύτερους" και να μας κάνουν τελικά αυτοί κουμάντο. Γιατί τελικά παρόλα τα αρνητικά, μπορούμε και μόνοι μας !




Read more: http://ypotheto.blogspot.com/