Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ

Συγγνώμη λάθος..

Δημοσιευμένη  εικόνα



Τους τελευταίους μήνες, όλο και περισσότερα στελέχη της παγκόσμιας οικονομικής ελίτ, παρατηρούν πως στην περίπτωση της Ελλάδας έπεσαν έξω.
Τις τελευταίες μέρες στους μετανοημένους έρχονται να προστεθούν και στελέχη του ίδιου του ΔΝΤ, τα οποία παραδέχονται πως έκαναν λάθος!

Τις τελευταίες μέρες στους μετανοημένους έρχονται να προστεθούν και στελέχη του ίδιου του ΔΝΤ, τα οποία παραδέχονται πως έκαναν λάθος!

Όπως διάβασα στο κουτί της Πανδώρας, οι συντάκτες της έκθεσης του ΔΝΤ, εξηγούν ότι « μέχρι σήμερα το ΔΝΤ και οι κυβερνήσεις έπαιρναν υπόψιν τους τη στατιστική πραγματικότητα των τελευταίων 30 ετών, σύμφωνα με την οποία υπήρχε η εξής αναλογία-αντιστοιχία μέτρων λιτότητας και ύφεσης: για κάθε 1 δισ. μέτρων λιτότητας αντιστοιχούσε μισή μονάδα «ψαλίδι» στην ανάπτυξη. Όμως, η πράξη έδειξε ότι στην Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία ότι η αναλογία αυτή ήταν πολύ μεγαλύτερη. Συγκεκριμένα έδειξε ότι για κάθε 1 δισ. μέτρων το «ψαλίδι» ήταν κατά 0,9 έως 1,7 φορές μεγαλύτερο.
Έτσι, λοιπόν εξηγείται γιατί το ΔΝΤ προέβλεπε για την Ελλάδα το 2011 ύφεση μόλις 1,1% και τελικά ανήλθε σε 7,1%!

Το ίδιο έξω έπεσε και για τις προβλέψεις του 2010 και όλα δείχνουν ότι εκτός πέφτει και για το 2012. Συνολικά στη διετία 2010-2011 οι προβλέψεις του ΔΝΤ είχαν απόκλιση περίπου 7 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την πραγματικότητα».

Με απλά λόγια, «συγγνώμη λάθος».

Μια χώρα και ένας λαός, δεν είναι ξένο δάχτυλο ποδιού που το πατάς, κατά λάθος και ζητάς συγνώμη. Δεν είναι αγκώνας κάποιου που τον σκουντάς, στην βιασύνη σου να προλάβεις τον χρόνο. Μια χώρα και ένας λαός δεν είναι δημόσια τουαλέτα που ανοίγεις χωρίς να χτυπήσεις.

Τι νόημα έχει η παραδοχή του λάθους, όταν έχει καταστραφεί το μεγαλύτερο κομμάτι του λαού. Όταν έχουν κλείσει μαγαζιά και επιχειρήσεις, όταν η ανεργία σημειώνει παγκόσμια ρεκόρ, όταν καρκινοπαθείς δεν έχουν φάρμακα, όταν ανάπηροι χάνουν το μοναδικό τους στήριγμα το επίδομά τους.
Τι νόημα έχει η αναγνώριση του λάθους, όταν έχουν διαλυθεί οι κοινωνικές δομές, η ατομική ψυχολογία και όταν ο φασισμός μαυρίζει καθημερινές εικόνες και δράσεις.

Η απροκάλυπτη παραδοχή του «λάθους», από το ΔΝΤ, αποδεικνύει και τον απροκάλυπτο τρόπο που αντιμετώπισαν την χώρα μας. Αποδεικνύουν την περιφρόνηση προς έναν λαό, την απαξίωσή τους για το επίπεδο ζωής του. Αποδεικνύουν την πλήρη αδιαφορία τους για την αξιοπρέπεια αυτού του λαού. Ήρθαν με βίαιο και ιταμό τρόπο να «σώσουν» και τώρα με τον ίδιο βίαιο και ιταμό τρόπο παραδέχονται πως όχι μόνο δεν έσωσαν αλλά τα έκαναν και χειρότερα.

Προκλητικοί, αισχροί, ξεδιάντροποι. Όπως και οι τρόποι σωτηρίας τους, όπως και τα εργαλεία τους, όπως και οι μεθοδεύσεις τους. Εφαρμόζουν σε έναν λαό, μια συνταγή καταστροφής, πρωτοφανούς στα παγκόσμια χρονικά, επιμένουν σε αυτήν, ενώ έβλεπαν ότι δεν βγαίνει και τώρα bad luck. Συνεχίζουμε.

Τα ερωτήματα μετά από αυτή την παραδοχή ήττας και της καταστροφής, παραμένουν και συμπληρώνονται.

- Ποια θα είναι η επανόρθωση, εφόσον έγινε λάθος;

- Ποια θα είναι η ποινή για αυτόν που έκανε λάθος;

- Ποια θα είναι η ποινή για τους συνεργάτες αυτών που έκαναν λάθος;

- Πως γίνεται ενώ παραδέχονται το λάθος, να συνεχίζουν στην ίδια κατεύθυνση και μάλιστα με εντονότερα, ποιοτικά και ποσοτικά πακέτα μέτρων.

- Πως λέγεται αυτός ο λαός, που αποδέχεται τα λάθος μέτρα, εξαθλιώνεται, ψηφίζει τους συνεργάτες του ΔΝΤ, για να συνεχίσουν να εφαρμόζουν τα λάθος μέτρα, ώστε να εξαθλιωθεί περισσότερο;


- Πόσο πιο μ@λάκ@ς μπορεί να νιώσει ο μ@λάκ@ς, όταν τον αποκαλούν παγκοσμίως μ@λάκ@;
Θύμιος Καλαμούκ

ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Εργάτης σε ιχθυοτροφείο αμόλυσε τα ψάρια γιατί είχε μείνει απλήρωτος για μήνες

16/10/2012,
Εργάτης σε ιχθυοτροφείο αμόλυσε τα ψάρια γιατί είχε μείνει απλήρωτος για μήνες
Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στον
αμβρακικό κόλπο καθώς ένας εργάτης ιχθυοκαλλιεργειών ο οποίος δεν είχε λάβει δεδουλευμένα μηνών, εκδικήθηκε την επιχείρηση με έναν... άκρως τσουχτερό τρόπο.
Συμφωνα με το prevezatv.gr ο εργάτης ελευθέρωσε μεγάλες ποσότητες ψαριών από τις εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιέργειας με αποτέλεσμα οι ψαράδες της περιοχής να κάνουν ... πάρτι!
Ο εργάτης συνελήφθη και οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη ενώ η επιχείρηση μετρά τις ζημιές της...

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

16 Οκτωβρίου 2012
Οι 25 πλουσιότεροι όλων των εποχών(θα ξαφνιαστείτε με την 1η θέση!)(PHOTOS)
Αρκετές εκπλήξεις περιλαμβάνει η λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων που έχουν ζήσει που μόλις δημοσίευσε το έγκριτο σάιτ Celebrity net worth. Όλα τα ποσά έχουν προσαρμοστεί βάσει πληθωρισμού.
1, Μανσά Μουσά ο 1ος, 400 δις (έτος γέννησης 1280)
Ο βασιλιάς της αυτοκρατορίας του Μάλι -που την εποχή εκείνη κατείχε επίσης τα εδάφη της σημερινής Γκάνας και του Τιμπουκτού- ο οποίος είχε στα χέρια του το 50% της παγκόσμιας παραγωγής αλατιού και χρυσού. Αναδείχτηκε σε βασιλιά μετά την αναχώρηση του προηγούμενου σε μια αποστολή για να εξερευνήσει τα όρια του Ατλαντικού ωκεανού από όπου ποτέ δεν γύρισε.

2, Οικογένεια Ρόθτσαιλντ, 350 δις (έτος γέννησης 1744)
Η Ευρωπαϊκή τραπεζική δυναστεία που ξεκίνησε από την επενδυτική εταιρία που δημιούργησε ο Εβραϊκής καταγωγής Γερμανός Μέγερ Άμσελ Ρόθτσαιλντ, ο οποίος στην συνέχεια έστειλε τους πέντε γιους του να φτιάξουν παραρτήματα στις πέντε μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις.

3, Τζον Ντ. Ροκφέλερ, 340 δις. (έτος γέννησης 1839)
Ιδρυτής της Standard Oil Company που αργότερα διασπάστηκε από την Αμερικάνικη κυβέρνηση σε μικρότερα κομμάτια ( Amoco, Chevron Conoco, and ExxonMobil).

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012

Έλληνας αγρότης με 14 offshore! - Κανείς δεν κάνει ελέγχους, κανείς δεν πληρώνει!

Ποια Ελβετία και ποιο Λιχτενστάιν... εδώ δίπλα είναι το Κρανίδι. Ούτε μια, ούτε δυο, αλλά 184 offshore εταιρείες υπάρχουν, αλλά μόλις 2 υπάλληλοι για να τις ελέγξουν...
Το απίστευτο είναι ότι ενώ υπάρχουν ενδείξεις τεράστιας φοροδιαφυγής αφού έχει εντοπιστεί εταιρεία με 50.000 ευρώ μετοχικό κεφάλαιο και ακίνητα αξίας 5 εκατομμυρίων, ενώ υπάρχει περίπτωση αγρότη με ... 14 εταιρείες Offshore στο όνομά του ή όνομα άνεργος που παρουσιάζεται ως εκπρόσωπος 6 (!) εταιρειών, το κράτος δεν ξέρει τι να κάνει!

Γιατί;

Διότι πολύ απλά η ντόπια εφορία, αυτή του Ναυπλίου έχει να διαθέσει μόνο δυο υπαλλήλους που δεν προλαβαίνουν να κάνουν τίποτα!

Τι σημαίνει αυτό;

Ότι το όποιο αδίκημα έχει υπάρξει (και εδώ υπάρχουν ενδείξεις ... καραμπινάτης φοροδιαφυγής) παραγράφεται στο τέλος του χρόνου.

Την ομολογία την έκανε ο ίδιος ο υπουργός. Προκειμένου να “αποσυμφορηθεί” η ΔΟΥ Ναυπλίου ο υφυπυργός Οικονομικών Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης ενημέρωσε τη Βουλή ότι βρίσκεται στο στάδιο της δημοσίευσης υπουργική απόφαση που αναθέτει στο Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Αθηνών τη διενέργεια τακτικού φορολογικού ελέγχου και λοιπών φορολογιών όλων των ανέλεγκτων χρήσεων offshore εταιρειών. 

Όμως δεν είναι μόνο οι offshore, ουσιαστικά υπάρχουν 200.000 ανοιχτές φορολογικές υποθέσεις που επίσης παραγράφονται...

Κάπως έτσι μην απορούμε πως πάντα η διαπραγμάτευση με την τρόικα καταλήγει στις περικοπές μισθών και συντάξεων...

Πηγή: newsit.gr