Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ

Δευτέρα, 4 Απριλίου 2011

Ζήτησαν συγγνώμη και έριξαν στην θάλασσα 11.500 τόνους νερού με ραδιενέργεια! Το μέλλον του πλανήτη στα χέρια επικίνδυνων ανθρώπων!


Με πόση στωικότητα μπορεί πλεον η ανθρωπότητα να συνεχίσει ν' αντιμετωπίζει όσα γίνονται από την ανεκδιήγητη εταιρεία TEPCo στην Φουκουσίμα αλλά και την ανήμπορη ν' αντιδράσει ιαπωνική κυβέρνηση;

Λίγο πριν αρχίσει η διαδικασία αυτή, εκπρόσωπος της Tepco με δάκρυα στα μάτια και με τρεμάμενη φωνή από τους λυγμούς ζήτησε συγνώμη. Εδώ προκύπτουν τα εξής ερωτήματα: Από ποιόν; Από την θάλασσα; Από τους κατοίκους της Ιαπωνίας; 'Η από τους κατοίκους του πλανήτη; Πάντως απ' οτι φαίνεται το χαρακίρι δεν έχει πλέον θέση στην ιαπωνική κοινωνία.

"Εχουμε ήδη προκαλέσει πολλά δεινά στους κατοίκους της περιοχής. Δεν μπορούμε να σας πούμε πόσο λυπούμαστε γι΄αυτό το νέο κακό", είπε επίσης.

Νωρίτερα με μια φυσικότητα που τρομάζει η ιαπωνική εταιρία ηλεκτρικής ενεργείας Tepco, η οποία διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, ανακοίνωσε ότι θα απορρίψει στη θάλασσα 11.500 τόννους ραδιενεργού ύδατος, το οποίο έχει συγκεντρωθεί στις εγκαταστάσεις του σταθμού!

Εκπρόσωπος της Tokyo Electric Power διευκρίνισε ότι "περίπου 10.000 τόννοι νερού αποθηκευμένου σε δεξαμενές και 1.500 τόννοι που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή στους αντιδραστήρες 5 και 6", θ΄απορρριφθούν στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Εντωμεταξύ ο ιάπωνας επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας συνέχισε σήμερα τα ευχολόγια και είπε για ακόμα μια φορά το αυτονόητο: οτι η πυρηνική ενέργεια πρέπει να γίνει ασφαλέστερη για να προληφθούν συμβάντα όπως αυτό στην Ιαπωνία.

"Δεν μπορούμε να υιοθετήσουμε την προσέγγιση 'συνεχίζουμε όπως συνήθως'", δήλωσε ο Αμάνο κατά την πέμπτη σύνοδο για την ανασκόπηση της Σύμβασης για την Πυρηνική Ασφάλεια που διεξάγεται στη Βιένη. "Οι ανησυχίες εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο για το αν η ενέργεια είναι ασφαλής πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη".
newsit

ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δευτέρα, 4 Απριλίου 2011

Θεσσαλονίκη: Και ο δεύτερος μετροπόντικας στον Ευκλείδη


Καταφτάνει στο σταθμό του Ευκλείδη την Τετάρτη και το δεύτερο μηχάνημα διάτρησης σηράγγων, γνωστό και ως μετροπόντικας, ένα σταθμό του οποίου το εργοτάξιο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κωνσταντινούπόλεως και Κατσιμίδη.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο σταθμός του Ευκλείδη είναι ο πρώτος πλήρως διανοιγμένος σταθμός των έργων του μετρό της Θεσσαλονίκης και για αυτό το λόγο είχε πραγματοποιηθεί μια συμβολική τελετή πριν από ένα μήνα περίπου, παρουσία του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Μαγκριώτη.

newsit

ΓΑΛΑ

Δευτέρα, 4 Απριλίου 2011

Μεταλλαγμένες αγελάδες θα παράγουν ... ανθρώπινο γάλα!


Αντίγραφο του μητρικού γάλακτος θέλουν να παράγουν οι επιστήμονες που αποφάσισαν να τροποποιήσουν γενετικά τις αγελάδες ώστε να παράγουν γάλα που έχει θρεπτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες παρόμοιες με το ανθρώπινο μητρικό γάλα

Το “επίτευγμα” έρχεται από την Κίνα όπου οι επιστήμονες εισήγαγαν με επιτυχία ανθρώπινα γονίδια σε 300 αγελάδες, οι οποίες στη συνέχεια παρήγαγαν “ανθρώπινο” γάλα.

Οι κινέζοι ερευνητές χρησιμοποίησαν τεχνικές κλωνοποίησης για να εισάγουν τα ανθρώπινα γονίδια στο DNA των αγελάδων ράτσας «Χολστάιν» και στη συνέχεια τα γενετικά τροποποιημένα έμβρυα εμφυτεύτηκαν σε παρένθετες μητέρες αγελάδες.

Τελικά, προέκυψαν αγελάδες που παρήγαγαν γάλα, το οποίο περιέχει λυσοζύμη, μια ανθρώπινη πρωτεΐνη με αντιμικροβιακές ιδιότητες, η οποία υπάρχει σε αφθονία στο ανθρώπινο μητρικό γάλα.

Επίσης, πάλι μέσω γενετικής τροποποίησης, δημιουργήθηκαν αγελάδες που παρήγαγαν γάλα που περιείχε δύο άλλες ανθρώπινες πρωτεΐνες, την λακτοφερίνη και την άλφα-λακταλβουμίνη. Ακόμα, οι κινέζοι επιστήμονες κατάφεραν να αυξήσουν κατά 20% περίπου την περιεκτικότητα του γάλατος σε λιπαρά.

Το φυσιολογικό ανθρώπινο γάλα του μητρικού στήθους παρέχει μεγάλες ποσότητες σημαντικών θρεπτικών ουσιών, που βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος των μωρών και μειώνουν τις πιθανότητες μόλυνσής τους από παθογόνους μικροοργανισμούς.

Οι κινέζοι ερευνητές πιστεύουν ότι το γάλα των τροποποιημένων ζώων μπορεί να αποτελέσει μια εναλλακτική λύση και ελπίζουν ότι σε μερικά χρόνια αυτό το γάλα θα μπορεί να πωλείται στην αγορά, κάτι που εκτίμησαν ότι θα συμβεί σε περίπου δέκα χρόνια.

KAI ΣΤΑ ΙΜΑΛΑΙΑ

Δευτέρα, 4 Απριλίου 2011

Σεισμική δόνηση 5,7 Ρίχτερ στα σύνορα Ινδίας-Νεπάλ

Σεισμική δόνηση της τάξεως των 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στα σύνορά Ινδίας-Νεπάλ πριν απο λίγη ώρα. Το εστιακό βάθος του σεισμού εκτιμάτε περίπου στα 12 χιλιόμετρα ενώ ακόμα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στην περιοχή. PROTO THEMA

ΥΠΟΜΟΝΗ

Με ελεύθερο χρόνο και φαντασία

 

Radio Arbula-Locomondo 22/05/2009

Locomondo - Δεν κάνει κρύο

Tzimis Panousis - Neoellinas (video clip)

ΟΙ ΠΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ

Δευτέρα, 4 Απριλίου 2011

7 ρίχτερ συγκλόνισαν την Ινδονησία


Ισχυρή σεισμική δόνηση συγκλόνισε τη νότια ακτή της Ιάβας -στις 23.06 ώρα Ελλάδας (03.06 π.μ. τοπική ώρα)- με το επίκεντρό του στον Ινδικό ωκεανό, στα 293 χλμ. νοτιοδυτικά του Τσιλατσάπ (Ινδονησία).

Η σεισμική δόνηση, μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, είχε εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιομέτρων, όπως ανακοινώθηκε από το Σεισμολογικό Ινστιτούτο της Ινδονησίας.

"Η προειδοποίηση για τσουνάμι ακυρώθηκε αφού δεν υπήρξε παλιρροϊκό κύμα μετά το σεισμό", δήλωσε ο Τζαμπάρ, εκπρόσωπος της BMKG, που όπως πολλοί Ινδονήσιοι χρησιμοποιεί μόνο ένα όνομα.