Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

ΤΕΙΧΗ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ

Ένας απίστευτος δρόμος... διασχίζοντας τα «τείχη του χιονιού»!!!
Ημερομηνία: 16 Δεκεμβρίου 2013
Ενας απιστευτος δρομος... διασχιζοντας τα «τειχη του χιονιου»!!!

Ο δρόμος Tateyama Kurobe Alpine Route αποτελεί μια μοναδική και εντυπωσιακή διαδρομή μήκους 90 περίπου χιλιομέτρων, η οποία διασχίζει τις βόρειες ιαπωνικές Άλπεις, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να περάσουν μέσα από τα περίφημα «τείχη του χιονιού».
Στην ουσία πρόκειται για ένα στενό πέρασμα μήκους 500 μέτρων, το οποίο δημιουργείται όταν ο δρόμος καθαριστεί από τις Αρχές, καθώς η χιονόπτωση στην περιοχή είναι έντονη, φτάνοντας στα 7 μέτρα ύψος, ενώ σε μερικές περιπτώσεις ξεπερνά τα 20 μέτρα!

σΔιασχίζοντας τα τεράστια "τείχη του χιονιού"...

Ο δρόμος ολοκληρώθηκε το 1971, μετατρέποντας την περιοχή από ένα δύσβατο μέρος σε ένα από τα ωραιότερα χειμερινά θέρετρα της βόρειας Ιαπωνίας, που συγκεντρώνει κάθε χρόνο πλήθος επισκεπτών, κυρίως την εποχή της άνοιξης.

ζ- Διασχίζοντας τα τεράστια "τείχη του χιονιού"...


Ο ΑΙ ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

16 Δεκεμβρίου 2013
Τι κάνει εκεί;;; - Ο Άγιος Βασίλης
 
Το «Santa Classics» είναι μια αστεία σειρά πορτραίτων από τον φωτογράφο Ed Wheeler στα οποια, ντύνεται Άγιος Βασίλης και τοποθετεί τον εαυτό του σε διάσημα έργα τέχνης.
Οι λάτρεις της τέχνης θα εκτιμήσουν την αίσθηση του χιούμορ που διατρέχει τα πορτρέτα του Wheeler, ο οποίος εισβάλλει στα έργα των Μποτιτσέλι, Καραβάτζιο, και Μονέ.
Το «Santa Classics», αυτή την περίοδο εκτίθεται στο Μουσείο Τέχνης στη Φιλαδέλφια.



 

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ!!! Αυτό είναι το πιο ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ VIDEO με ποδήλατο που έχετε δει ποτέ!!!

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ!!! Αυτό είναι το πιο ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ VIDEO με ποδήλατο που έχετε δει ποτέ!!!
 
Έχουμε δει και άλλους extreme αγώνες ταχύτητας αλλά αυτό που συμβαίνει στους δρόμους του Valparaiso, στη Χιλή, ξεπερνά κάθε λογική. Ο αγώνας Valparaiso Cerro Abajo, είναι ένας θρυλικός αστικός ποδηλατικός αγώνας και είναι πιο ακραίος και από ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο.
 

ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

Τι γίνεται με τα πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών; -Τι δηλώνουν Σαμαράς, Τσίπρας, Βενιζέλος και Κουβέλης;

Τι γίνεται με τα πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών; -Τι δηλώνουν Σαμαράς, Τσίπρας, Βενιζέλος και Κουβέλης;
 
Στη Βουλή κατατέθηκαν τα πόθεν έσχες των βουλευτών για το οικονομικό έτος 2012. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα περιουσιακά στοιχεία που δηλώνουν οι πολιτικοί αρχηγοί.
 
Αντώνης Σαμαράς
Η βουλευτική αποζημίωση συνολικά είναι 99.854,8 ευρώ και από λοιπά εισοδήματα του ίδιου 28.329,99 ευρώ. Της συζύγου του είναι 52.525,89 ευρώ. Τα συνολικά εισοδήματα 180.710,68
Ο πρωθυπουργός είναι ιδιοκτήτης 13 ακινήτων (6 ο ίδιος, 7 η σύζυγος)
Ο πρωθυπουργός διαθέτει το 50% 2 αγροτεμαχίων στις Ροβιες της Εύβοιας, μία οικία με οικόπεδο στην Κηφισιά, 1 διαμέρισμα στην Αθήνα, το 50% 4 αγροτεμαχίων στη Λαυρεωτική, 2 αγροτεμάχια στην Πύλο.
Η σύζυγος του πρωθυπουργού διαθέτει το 50% οικοπέδου στην Εκάλη, το 50% οικίας στην Εκάλη, ποσοστσό (16,67%) οικοπέδου στην Καλλιθέα, ποσοστό (16,67%) γραφείου στην Πανεπιστημίου, διαμέρισμα στην Αθήνα, κατάστημα στο Ναύπλιο και διαμέρισμα στο Ναύπλιο.
Οι καταθέσεις του πρωθυπουργού είναι 266.304 ευρώ, της συζύγου του 31.371,23 ευρώ και 983,30 λίρες Αγγλίας. Σε μετοχές που έχει ο πρωθυπουργός έχει 3.500 ANEL LINES και η σύζυγος του 300 SMARTSTORE Α.Ε. Ο πρωθυπουργός δεν διαθέτει αυτοκίνητα

ΟΛΟΙ ΑΘΩΟΙ

ΟΛΟΙ ΑΘΩΟΙ για το ΣΚΑΝΔΑΛΟ του Χρηματιστήριου που ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ χιλιάδες οικογένειες!!! Ποιοι είναι οι επιχειρηματίες, επενδυτές, εφοπλιστές που την γλίτωσαν;;; (ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ)

ΟΛΟΙ ΑΘΩΟΙ για το ΣΚΑΝΔΑΛΟ του Χρηματιστήριου που ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ χιλιάδες οικογένειες!!! Ποιοι είναι οι επιχειρηματίες, επενδυτές, εφοπλιστές που την γλίτωσαν;;; (ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ)
 
Με την αθώωση των 42 προσώπων, επιχειρηματιών, επενδυτών, χρηματιστών ακόμα και εφοπλιστών που φέρονταν να συνήργησαν στο μέγα σκάνδαλο του Χρηματιστήριου με τις μετοχές φούσκες του 1999, για τα κακουργήματα της απάτης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος κλείνει οριστικά o κύκλος μιας υπόθεσης που ταλάνισε την πολιτική ιστορία του τόπου.
Η δίκη είχε ξεκινήσει στις 15 Απριλίου δεκατρία χρόνια μετά τις πρώτες διώξεις που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας Δημήτρης Ασπρογέρακας.
 

ΥΠΕΡ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ

Νέα από το μέλλον: Δεν θα ΧΩΡΑΜΕ ΟΛΟΙ στον πλανήτη!!!



Νέα από το μέλλον: Δεν θα ΧΩΡΑΜΕ ΟΛΟΙ στον  πλανήτη!!!
 
Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα είναι πως η αύξηση του παγκόσμιου ανθρώπινου πληθυσμού θακορυφωθεί και θα παραμείνει στα 9 δισ. ανθρώπους, κάπου γύρω στα μέσα του αιώνα.

Επίσης γνωρίζουμε ότι στο τέλος του φετινού χρόνου ο πληθυσμός θα υπερβεί τα 7 δισ. Σύμφωνα όμως με νέο δημοσίευμα του BBC, ο ΟΗΕ ανησυχεί πως χωρίς μεγαλύτερες προσπάθειες γι τη συγκράτηση της πληθυσμιακής αύξησης, μπορεί να επικρατήσει τελικά ένα σενάριο υψηλής πληθυσμιακής ανάπτυξης που θα οδηγήσει στα 14 δισ. ανθρώπους μέχρι το 2010.

Σύμφωνα με τον Hania Zlotnik, διευθυντή του UN Population Division: «Δεν υπάρχει καμία εγγύηση πως το σενάριο για κορύφωση του πληθυσμού στα 9 δισ. θα γίνει πραγματικότητα, γιατί οι χώρες με υψηλή γονιμότητα μπορεί να μην μειώσουν αρκετά γρήγορα τη γονιμότητά τους. Ακόμη και χώρες με ενδιάμεσης γονιμότητας χρειάζεται να τη μειώσουν σε επίπεδα απλής αντικατάστασης ή χαμηλότερα εφόσον επιθυμούν να αποφύγουν τη συνεχή αύξηση του πληθυσμού τους σε μη βιώσιμα επίπεδα».

Σε όλα αυτά, ωστόσο, υπάρχει ένα επιτακτικό επιχείρημα-αντίλογος που λέει ότι η μεγάλη βόμβα της πληθυσμιακής επέκτασης μπορεί να αφοπλιστεί μόνη της και πως το σενάριο των 9 δισ. δε θα ισχύσει τελικά. Από οικολογική πάντως σκοπιά, είτε 7 δισ. είτε 9 και 14 δισ. γίνει ο γήινος πληθυσμός, η πίεση πάνω στους φυσικούς πόρους του πλανήτη θα είναι πρωτοφανής.

ΤΡΕΛΟΣ ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ

 



ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ο ποδηλάτης! Κατεβαίνει το βουνό... ανάποδα!!! Δείτε πώς το κάνει... (VIDEO)


Ο Eskil Ronningsbakken αψηφά προκλητικά τον κίνδυνο και κάνει ανάποδα ποδήλατο, τρέχοντας σε έναν ολισθηρό και ελικοειδή δρόμο.Δείτε το εκπληκτικό βίντεο!

ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ντυμένες στα λεύκα!! Αυτές είναι οι πιο χιονισμένες πόλεις του πλανήτη!!

Δημοσιευμένη  εικόνα


Κάθε πόλη σε αυτό τον κόσμο έχει τα δικά της μοναδικά χαρακτηριστικά, ενώ υπάρχουν πόλεις που έγιναν διάσημες από το κλίμα τους, ζεστό ή κρύο. Οι χαμηλές θερμοκρασίες σε έναν τόπο συνδέονται πάντα με έντονες χιονοπτώσεις που δημιουργούν ένα όμορφο σκηνικό και προσφέρουν δυνατότητες για διάφορες δραστηριότητες στον πάγο. Το χιόνι είναι όμορφο γι΄αυτούς που το βλέπουν από τη διασκεδαστική του πλευρά γιατί όσοι το ζουν στην καθημερινότητά τους έχουν άλλη άποψη. Η ζωή γίνεται δύσκολη και δεν συγκρίνεται με ένα ωραίο τοπίο, που δημιουργείται από τη χιονόπτωση. Επειδή, όμως, οι χιονισμένες πόλεις έχουν άλλη ομορφιά και χάρη, δείτε στη συνέχεια τις 10 πιο χιονισμένες πόλεις στον κόσμο, εκεί όπου το χιόνι είναι πραγματικά... πάρα πολύ!


10. Ελσίνκι, Φινλανδία

Χιονίζει από το Νοέμβριο μέχρι τον Μάρτιο και η θερμοκρασία φτάνει τους -20 βαθμούς Κελσίου.

Δημοσιευμένη  εικόνα

9. San Carlos de Bariloche, Αργεντινή

Χιονίζει από Μάιο έως Σεπτέμβριο και η θερμοκρασία δεν ανεβαίνει πάνω από τους -12 βαθμούς Κελσίου.

Δημοσιευμένη  εικόνα


LA GRANGE - ZZ TOP


STAIRWAY TO HEAVEN - LED ZEPPELIN



IMAGINE - JON LENNON