Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

JP MORGAN - ΕΒΓΑΛΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

JP Morgan: 70% πιθανότητα για εκλογές στην Ελλάδα πριν το Μάρτιο του 2015

 
 
 
Πιθανότητα 70% να γίνουν πρόωρες εθνικές εκλογές στην Ελλάδα σε κάποιο σημείο πριν το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2015 δίνει σε έκθεσή της η JP Morgan.

Η αμερικανική τράπεζα διαβλέπει ως βασικό σενάριο την προσφυγή στις κάλπες στο τέλος του τρίτου τριμήνου, ή στις αρχές το τέταρτου τριμήνου του τρέχοντος έτους, ενώ εκτιμά πως ακόμα και αν τελικά δε στηθούν κάλπες κατά το 2014, η χώρα μας θα εισέλθει σε μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, με την πολιτική προσοχή να στρέφεται μακριά από την εφαρμογή του Μνημονίου.

Σύμφωνα με τη JP Morgan, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πιθανότητα πάνω από 60% να κερδίσει την εκλογική μάχη, αυξάνοντας την αβεβαιότητα για σχηματισμό κυβέρνησης.

Προσθέτει πως η ελληνική κυβέρνηση έχει παραμείνει στην εξουσία περισσότερο από ό,τι προέβλεπε η πλειονότητα των αναλυτών.

ΝΙΚΟΛΑ ΤΕΣΛΑ

Τέσλα Vs Έντισον: Σύγκρουση για το μέλλον του Κόσμου - Βιντεο
του Γιώργου Στάμκου
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
«Οι ανακαλύψεις μου ευαγγελίζονται έναν κόσμο όπου η ανθρωπότητα θα είναι ενωμένη, οι πόλεμοι θα είναι αδύνατοι και όπου θα βασιλεύει η ειρήνη… Λέτε ότι αγαπάτε τους ανθρώπους. Εγώ δεν τους αγαπώ. Εκείνο που εγώ αγαπώ είναι η ανθρωπότητα». Νίκολα Τέσλα

Νίκολα Τέσλα (1856-1943): Επιστήμονας, εφευρέτης, ανθρωπιστής, εκκεντρικός, φιλόσοφος, οραματιστής… Μια αινιγματική και παρεξηγημένη μορφή, που παραμένει ο μύθος και το αρχέτυπο όλων των επιστημόνων του 20ου αιώνα. Ο Τέσλα δεν ήταν μόνον ένας από τους σημαντικότερους επιστήμονες και εφευρέτες της εποχής του με πάνω από 700 κατοχυρωμένες εφευρέσεις. Ήταν στη κυριολεξία ο «Προμηθέας» του ηλεκτρισμού και ο άνθρωπος που «ανακάλυψε» το σύγχρονο κόσμο. Ήταν ένας πρωτοπόρος, που με την ευαισθησία ενός ποιητή ξεκλείδωσε τα μυστικά της Φύσης και τα χάρισε στην ανθρωπότητα. Ένας ονειροπόλος που τόλμησε με τη σκέψη του ν’ αγγίξει τα άστρα.



Γεννήθηκε στις 10 Ιουλίου του 1856 στο χωριό Σμίλιαν της Λίκα, που αποτελούσε τότε τμήμα της λεγόμενης Vojna Krajina, δηλαδή της παραμεθόριας στρατιωτικής περιοχής της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας (σήμερα ανήκει στην Κροατία, το 28ο πλέον μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης). Ήταν γιος του Μιλούτιν Τέσλα, του Σέρβου ορθόδοξου ιερέα του χωριού, και της Τζούκα Μάντιτς, που αν και αγράμματη είχε το χάρισμα να φτιάχνει με τα χέρια της θαύματα. Ο πρόωρος θάνατος του μεγαλύτερου αδελφού του Ντάνε, που ήταν και το καμάρι της οικογένειας, του δημιούργησε τύψεις, καθώς και μια συνεχή προσπάθεια να ξεπεράσει τη μεγαλοφυΐα του χαμένου του αδελφού.

ΔΡΧ. ΜΕ ΑΞΙΑ

Τα τελευταία ασημένια νομίσματα στην Ελλάδα.

Τα σημερινά νομίσματα που κυκλοφορούν δεν έχουν καμία πραγματική αξία. Απλά έχουν μια ονομαστική αξία για να μας διευκολύνουν στις συναλλαγές μας. Κάποτε όμως, όχι πολύ παλιά, μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του ΄70, υπήρχαν νομίσματα που χρησιμοποιούνταν καθημερινά και είχαν πραγματική αξία γιατί περιείχαν άργυρο.
Τα τελευταία που κυκλοφόρησαν ήταν :


1960 ονομαστική αξία 20 δρχ μικτό βάρος 7,5 γρ περιεκτικότητα 835/οοο καθ.βάρος 6,32γρ(ασήμι)

ΠΡΟΣΤΙΜΑ - ΔΟΣΕΙΣ - ΧΑΡΑΤΣΙΑ

Πάτρα: Πούλησε χρυσά δόντια για να πληρώσει πρόστιμο του Δήμου



Σε απόγνωση μία μακροχρόνια άνεργη από την Πάτρα η οποία αναγκάστηκε να πουλήσει… τα χρυσά της δόντια προκειμένου να πληρώσει πρόστιμο που της είχαν βάλει από την υπηρεσία Νεκροταφείων του Δήμου Πατρέων.
Όλα ξεκίνησαν πριν από ένα περίπου χρόνο. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στον "Κόσμο", τον Ιανουάριο του 2013 επικοινώνησε με το αρμόδιο τμήμα του Δήμου για να λάβει παράταση σε σχέση με την μεταφορά των οστών της αδελφής της από κενοτάφιο.
Την ενημέρωσαν πως δόθηκε η παράταση και θα την ειδοποιούσαν. Οι μήνες περνούσαν, κανείς όμως δεν την ειδοποίησε. Υποστηρίζει πως επικοινώνησε ξανά με τον Δήμο τον Αύγουστο του 2013 αλλά και πάλι δεν έλαβε σαφείς απαντήσεις σε σχέση με τη λήξη της παράτασης, κάποια δε υπάλληλος την ενημέρωσε πως… θα την ειδοποιήσει.
Και ξαφνικά πριν από μερικές ημέρες έλαβε ειδοποιητήριο να πληρώσει πρόστιμο 80 ευρώ (20 ευρώ το μήνα για κάθε έναν από τους 4 μήνες που τα οστά της αδελφής της παρέμεναν στο κενοτάφιο και δεν είχαν απομακρυνθεί).
Η γυναίκα έπεσε από τα σύννεφα καθώς είναι μακροχρόνια άνεργη και δεν είχε να πληρώσει το πρόστιμο. Όμως ήξερε πως ήταν κάτι που δεν θα μπορούσε να αποφύγει. Όπως μας είπε πούλησε δύο χρυσά δόντια που είχε προκειμένου να εξασφαλίσει 80 ευρώ και να τα δώσει στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.
Η ανακομιδή των οστών της αδελφής της έγινε, ωστόσο η ίδια επικοινώνησε με παράπονο με την εφημερίδα μας διαμαρτυρόμενη για το πρόστιμο: «Είμαι μακροχρόνια άνεργη, δεν με είχαν ειδοποιήσει, όμως πήγα και πλήρωσα. Εστω και αν πούλησα τα χρυσά δόντια που είχα για να τα καταφέρω. Αλλά ρωτάω: Πόσοι άλλοι φτωχοί άνθρωποι είναι στη θέση μου»;

ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ

Βενεζουέλα: Πλησιάζει το τέλος της φθηνής βενζίνης;


Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014 10:04

REUTERS/Carlos Garcia Rawlins
Μιλώντας πρόσφατα ενώπιον νεοεκλεγέντων δημάρχων, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο, τάχθηκε υπέρ της αύξησης στην τιμή της βενζίνης, η οποία εδώ και 15 χρόνια έχει παγώσει στα 0,05 δολάρια
 
Μέχρι σήμερα ανεφοδίαζαν το αυτοκίνητό τους πληρώνοντας λιγότερα απ’ όσα θα έδιναν για ένα πακέτο τσίχλες. Αυτό όμως ενδέχεται να αποτελεί σύντομα ανάμνηση στη χώρα με τα μεγαλύτερα εκτιμώμενα κοιτάσματα πετρελαίου. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας προανήγγειλε το τέλος της εξευτελιστικά φθηνής βενζίνης.
 

ΕΥΡΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

ΥΠΟΙΚ: Πάνω από 1 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα το 2013

ΥΠΟΙΚ: Πάνω από 1 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα το 2013

Θα ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα, για το 2013, σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Το ίδιο στέλεχος ανέφερε ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό το 2014 και αν υπάρξει, είπε, θα είναι ενδεχομένως για το 2015.

Ανέφερε ακόμα ότι τα τεχνικά κλιμάκια της τριμερούς θα έρθουν στη χώρα μας στις αρχές Φεβρουάριου, ενώ τα ανώτατα στελέχη της τρόικας θα ακολουθήσουν λίγες ημέρες αργότερα.

ΟΙ ΠΙΟ ΑΚΡΑΙΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Γέφυρες που ΜΟΝΟ τολμηροί θα διέσχιζαν!! ΔΕΙΤΕ τις πιο ΑΚΡΑΙΕΣ του κόσμου....
Ημερομηνία: 28 Ιανουαρίου 2014
 
Γεφυρες που ΜΟΝΟ τολμηροι θα διεσχιζαν!! ΔΕΙΤΕ τις πιο ΑΚΡΑΙΕΣ του κοσμου....
Οι πιο ακραίες γέφυρες του κόσμου...
1. Η Αθάνατη Γέφυρα (Κίνα)
Βρίσκεται στο όρος Tai, ένα από τα πέντε ιερά βουνά της Κίνας. Η γέρυρα αποτελείται από τρείς μεγάλους βράχους και πολλές μικρότερες πέτρες. Κανείς δεν ξέρει πώς οι πέτρες βρέθηκαν σε αυτή τη θέση αλλά εικάζεται ότι είναι έτσι από την εποχή των παγετώνων.ζr - Οι πιο ακραίες γέφυρες του κόσμου
 
2. Το πέτρινο γεφύρι της Κόνιτσας (Ελλάδα)
Χαρακτηριστικό δείγμα αρχιτεκτονικής γεφυρών στην Ήπειρο, πάνω από τον ποταμό Αώο. Ένα καμπανάκι στη μέση της καμάρας, προειδοποιούσε για τον κίνδυνο διάβασης. Όταν ο αέρας ήταν τόσο ισχυρός ώστε να χτυπʼα το καμπανάκι, η διέλευση ήταν επικίνδυνη.ζΟι πιο ακραίες γέφυρες του κόσμου

ΤΡΟΜΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Εντυπωσιακό λιοντάρι φτιαγμένο από 4000 κομμάτι σφυρηλατημένο μέταλλο (Selçuk Yılmaz)
 

 
aslan-metal-lion-sculpture-selcuk-yilmaz-8
aslan-metal-lion-sculpture-selcuk-yilmaz-9