Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (ΜΗΝ ΤΑ ΖΩΡΙΖΕΤΑΙ)


Αυτοκτόνησε 18χρονη μαθήτρια στη Νέα Ερυθραία

06/06/2012
Αυτοκτόνησε 18χρονη μαθήτρια στη Νέα Ερυθραία
Σοκ έχει προκαλέσει η αυτοκτονία 18χρονης στη Νέα Ερυθραία η
 οποία έδωσε τέλος στη ζωή της μετά τις Πανελλαδικές εξετάσεις
Σύμφωνα με πληροφορίες οι λόγοι που την οδήγησαν στην αυτοκτονία ίσως σχετίζονται με τα μαθήματα ή προσωπικούς λόγους.
Η υπουργός Παιδείας Ευφροσύνη Κιάου είπε σήμερα ότι προτίθεται να εισηγηθεί στην επόμενη κυβέρνηση την πρόσληψη και απασχόληση, στα σχολεία, παιδοψυχολόγων, καθώς «το βάρος της οικονομικής κρίσης, αλλά και η ψυχολογική πίεση των εξετάσεων, είναι δυσβάσταχτα για τους ώμους των παιδιών».
Η κηδεία της άτυχης μαθήτριας θα γίνει σήμερα το απόγευμα και θα παρευρεθεί εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας.
Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΨΑΡΙΑ

Η θαλασσινή γεύση με απλές διαδικασίες

Η θαλασσινή γεύση με απλές διαδικασίες



Tεχνικές και μυστικά για να απλοποιήσουμε και να απομυθοποιήσουμε τη «δυσκολία» της... ψαροετοιμασίας, κερδίζοντας τη μάχη στην κουζίνα.

Τα θαλασσινά και τα ψάρια, όλη αυτή η πανδαισία των γεύσεων που έρχεται από τον αφρό αλλά και τον βυθό της θάλασσας έχουν τα μυστικά τους...


Ψημένο στο αλάτι...
Η θαλασσινή γεύση με απλές διαδικασίες
Tο ψήσιμο στο χοντρό αλάτι απαιτεί ψάρι ολοζώντανο και ολόφρεσκο. Διαφορετικά το ψήσιμο θα απελευθερώσει όλες τις δυσάρεστες νότες της μπαγιατίλας. Aκόμη κι αν δεν είμαστε εξπέρ στο ψήσιμο, το αλάτι θα κάνει μόνο του τη δουλειά του ψήστη, δίνοντας ένα ζουμερό και νόστιμο αποτέλεσμα, που ενδείκνυται ιδιαίτερα για μεγάλα ψάρια. Aφού καθαρίσουμε το ψάρι, γεμίζουμε την κοιλίτσα του με δυο ολόκληρες σκελίδες σκόρδο και μαϊντανό. Στη συνέχεια το βάζουμε σε ένα ταψί και το «χτίζουμε» με το χέρι μας μέσα σε έναν λόφο από χοντρό αλάτι που καταβρέχουμε με ελάχιστο νερό. Ψήνουμε στους 200oC σε προθερμασμένο φούρνο, υπολογίζοντας 1 ώρα για κάθε κιλό ψαριού. Mόλις το βγάλουμε από τον φούρνο, θα διαπιστώσουμε ότι το αλάτι έχει σκληρύνει και έχει γίνει σαν βραχάκι. Tο σπάμε προσεχτικά με ένα σφυρί, βγάζουμε το ψάρι, το καθαρίζουμε και το σερβίρουμε, αν θέλουμε, με λαδολέμονο. Aντίθετα με ό,τι πιστεύουν πολλοί, το αλάτι δεν μπαίνει στη σάρκα του ψαριού, οπότε δεν κινδυνεύει να μας βγει υπερβολικά αλμυρό.

Tο ψητό στη σχάρα
Νοστιμιά στη σχάρα απαιτεί οπωσδήποτε ολόφρεσκο ψάρι, ημέρας αν είναι δυνατόν. Tο ψήσιμο αναδεικνύει τη μυρωδιά του ιωδίου αλλά είναι αμείλικτο με το μπαγιάτικο, αφού απελευθερώνει όλες τις δυσάρεστες οσμές του. Eνα κατεψυγμένο ψάρι είναι καλύτερα να το μαγειρέψουμε στον φούρνο ή στην κατσαρόλα. Tο φρέσκο ψάρι έχει από μόνο του όλα τα αρώματα της θάλασσας, οπότε δεν χρειάζεται μαρινάρισμα. Ωστόσο, ένα στεγνό, μεγάλο ψάρι, όπως ο τόνος, η παλαμίδα ή η σφυρίδα, θα δώσουν καλύτερο αποτέλεσμα αν τα μαρινάρουμε για μισή ώρα σε λαδολέμονο με λίγη ρίγανη. Eπίσης, τα άπαχα ψάρια είναι καλύτερα να τα ψήσουμε τυλιγμένα σε ειδικό χαρτί ψησίματος. Tο σημαντικό στη σχάρα είναι, κατ' αρχάς, η ίδια η σχάρα. Φροντίζουμε να την καθαρίσουμε καλά, αν έχουμε προηγουμένως ψήσει κρέας και να την αλείψουμε καλά με λάδι, πριν βάλουμε πάνω της το ψάρι το οποίο θα γυρίσουμε μόνο μία φορά, αφού πρώτα ψηθεί καλά η μία πλευρά του. Aυτό θα το τσεκάρουμε με ένα μαχαίρι στο πιο χοντρό σημείο της σάρκας του ψαριού. Tα μεγάλα ψάρια χρειάζονται μέτρια φωτιά. Tα μικρά, όπως η σαρδέλα, ελάχιστο ψήσιμο, όχι παραπάνω από 10 λεπτά. Aν το ψάρι κομματιάζεται την ώρα που πάμε να το γυρίσουμε, σημαίνει πως είτε δεν ήταν αρκετά φρέσκο είτε η φωτιά ήταν χαμηλή είτε η σχάρα ήταν υγρή, όταν βάλαμε πάνω της το ψάρι.

ΠΟΣΟ ΑΞΙΖΕΙ ΟΛΗ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012

Ξέρεται με πόσα αγοράζεται σχεδόν τα… πάντα στην Ελλάδα; Θα εκπλαγείτε.

Για να καταλάβετε το μέγεθος της οικονομικής καταστροφής της χώρας, από τη μία με τα "Μνημόνια" και τα αντι-αναπτυξιακά μέτρα των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου και από την άλλη τη δραχμολαγνία του ΣΥΡΙΖΑ, φτάνει να ρίξετε μία ματιά στην χρηματιστηριακή αξία των μετοχών στο ταμπλό της λεωφόρου Αθηνών. 

Διαβάστε σοκαριστικά παραδείγματα....
  
Στο χρηματιστήριο, αυτή τη στιγμή, βρίσκονται όλες οι μεγάλες εταιρείες - που επί της ουσίας αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της χώρας.

Φανταστείτε να μπορούσατε να είχατε στα χέρια σας - στην ιδιοκτησία σας, τις μετοχές ΟΛΩΝ των εισηγμένων τραπεζών, των εταιρειών λιανεμπορίου, των κατασκευαστικών, των ΜΜΕ, τα πάντα! Ξέρετε πόσα χρήματα χρειάζονται;

Σύμφωνα με τη σημερινή αποτίμηση των μετοχών μόλις 18 δισ. ευρώ! Με αυτά τα χρήματα αγοράζει κάποιος τα πάντα! Τις τηλεπικοινωνίες, την ενέργεια και όλα όσα αναφέραμε παραπάνω!

Ο Γενικός Δείκτης διολίσθησε σήμερα στις 476,36 μονάδες, ενώ ο τζίρος των συναλλαγών διαμορφώθηκε σε 45,41 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας πτώση 5,09%.

Με απλά λόγια, η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας διαμορφώθηκε στα 0,915 ευρώ! Δηλαδή, 2 μετοχές της Εθνικής κοστίζουν όσο 1 λίτρο βενζίνη! Για να καταλάβετε το μέγεθος της οικονομικής και χρηματιστηριακής καταστροφής της χώρας, τα κέρδη της Apple το πρώτο τρίμηνο του 2012 χάρη στη μεγάλη αύξηση των πωλήσεων των κινητών της τηλεφώνων iPhone, ιδιαίτερα στη μεγάλη αγορά της Κίνας,  έφθασαν στα 11,6 δισ. δολάρια! Αυτό σημαίνει ότι για την Apple είναι απλά μία απόφαση της στιγμής να αγοράσει (κυριολεκτικά) ολόκληρη την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας!
Τελικά, μήπως όλοι οι πολιτικοί κοιτούν πρωτίστως τα δικά τους μικροπολιτικά συμφέρονται κι έπειτα το συμφέρον της πατρίδας;

ΜΟΡΦΩΣΗ

Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012

Ποιός είναι ο ορισμός του μορφωμένου ανθρώπου;





Όταν ρωτήσανε τον Σωκράτη να τους δώσει τον ορισμό του μορφωμένου ανθρώπου, δεν ανέφερε τίποτε για την συσσώρευση γνώσεων. Η μόρφωση, είπε, είναι θέμα συμπεριφοράς.

Ποιους ανθρώπους λοιπόν θεωρούσε μορφωμένους;

1. Πρώτα απ' όλους αυτούς που ελέγχουν δυσάρεστες καταστάσεις, αντί να ελέγχονται από αυτές.
2. Αυτούς που αντιμετωπίζουν όλα τα γεγονότα με γενναιότητα και λογική..
3. Αυτούς που είναι έντιμοι σε....
όλες τους τις συνδιαλλαγές..
4. Αυτούς που αντιμετωπίζουν γεγονότα δυσάρεστα και ανθρώπους αντιπαθείς καλοπροαίρετα..
5. Αυτούς που ελέγχουν τις απολαύσεις τους..
6. Αυτούς που δεν νικήθηκαν από τις ατυχίες και τις αποτυχίες τους..
7. Τελικά αυτούς που δεν έχουν φθαρεί από τις επιτυχίες και την δόξα τους.
 
 
 
 


 

ΦΟΒΟΥΝΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ

Τετάρτη, Ιούνιος 06, 2012

Τώρα βάζουν και τα παιδιά μπροστά……ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!!

 ΜΑΥΡΗΣΤΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ 

Όταν η προπαγάνδα χρησιμοποιεί τους αθώους σε εμετικές διαφημίσεις τρομοκρατίας….

Μία απάντηση από απλό πολίτη


@ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ?
@ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΟΙ ΒΑΡΙΑ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ?
@ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ?
@ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΥ ΠΕΙΝΑΝΕ?
@ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΒΙΒΛΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΜΕ ΚΑΤΙ ΣΕΛΙΔΕΣ ΦΩΤΟΤΥΠΙΩΝ?
@ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ ?
@ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ?
@ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΥ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΑΚΡΙΑ?
@ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΑΖΕΣ-ΒΑΜΒΑΚΙ-ΟΞΥΖΕΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑ ΜΟΥ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΓΗ?
@ΓΙΑΤΙ…………ΓΙΑΤΙ…………ΓΙΑΤΙ………………….;;;

ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ-ΥΠΗΡΕΤΕΣ, ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ!

ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΤΑ

Τετάρτη, Ιούνιος 06, 2012

ΟΞΩ ΠΟΥΣΤΗ ΑΠ’ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ


Σόρος (συνεταιράκι του ΓΑΠ): «Ελπίζω να φοβηθείτε και να ψηφίσετε υπέρ του μνημονίου»

 
Καρκίνο στη γλώσσα να βγάλεις βρομοτοκολυφοκαριολοσαδιστοχαμουροξεκωλιάρη
 
 

ΚΑΛΟ Η ΚΑΚΟ

17 IOYNIΟΥ;;
...Ψηφίzουμε την επομένη του Αγίου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!!!...


Συνημμένη Εικόνα: tromaktiko282.jpg




Και όμως αυτές τις εκλογές μας κάνει πλάκα και ο Θεός!



...Δεν μπορεί να θεωρείται τυχαίο, ότι οι εκλογές προκηρύχτηκαν και θα... διεξαχθούν μια μέρα μετά από τον εορτασμό του Αγίου Μνημονίου. Όπως αποδεικνύεται και από τη φωτογραφία που δείχνει το εορτολόγιο της Ορθόδοξης Θρησκείας μας.

Μήπως τελικά το ΔΝΤ έχει συμφωνήσει με ανώτερη δύναμη;...!!!

24wro

ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ

Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012

Όταν η Αφροδίτη μπήκε ανάμεσα στη Γη και τον Ήλιο! ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ



Ένα σπάνιο αστονομικό φαινόμενο μπροστά στα μάτια μας. Η Αφροδίτη μπαίνει ανάμεσα στη Γη και τον Ήλιο. Είναι μια μαύρη κουκίδα στον πιο φωτεινό πλανήτη.

Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες και live εικόνα από τη NASA!

Το εντυπωσιακό φαινόμενο άρχισε να είναι ορατό από τα ξημερώματα της Τετάρτης. Το είδαν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλες της Ηπείρους. Θα επαναληφθεί το 2117. Οι εικόνες που ακολουθούν είναι τόσο δυνατές όσο εκατομμύρια λέξεις! 










 



ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS