Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

ΛΕΥΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Δεν έχει τέλος το φαγοπότι: Οι 20 του Γ.Α.Π, έγιναν 101 επί …ΣΑΜΑΡΑ.

Φωτογραφία για Δεν έχει τέλος το φαγοπότι: Οι 20 του Γ.Α.Π, έγιναν 101 επί …ΣΑΜΑΡΑ.

Διαβάστε αυτήν εδώ την είδηση στο …γνωστό ΒΗΜΑ:

Εκατόν ένας υπάλληλοι υπηρετούν στην Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που διαβίβασε στην Βουλή ο υπουργός Επικρατείας Δ.ΣΤΑΜΑΤΗΣ σε απάντηση ερώτησης της βουλευτού των ΑΝ.ΕΛΛ. κυρίας Μαρίνας Χρυσοβελώνη.

Βολεύτηκε καλά η… Καλαμάτα.

Όπως γίνεται γνωστό από το έγγραφο του κ. Σταμάτη στην Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού υπηρετούν 72 εργαζόμενοι (ειδικοί σύμβουλοι - συνεργάτες, μετακλητοί και αποσπασμένοι), επίσης υπηρετούν 8 απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, καθώς και 21 υπάλληλοι μόνιμοι και Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, συνολικά δηλαδή 101 υπάλληλοι.

Όσον αφορά την Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης (υπό τον κ. Π. Μπαλτάκο) υπηρετούν 46 εργαζόμενοι (μετακλητοί, ειδικοί σύμβουλοι-συνεργάτες και αποσπασμένοι) εκ των οποίων 14 μετακλητοί, ενώ οι προβλεπόμενες οργανικές θέσεις από το ΠΔ 63/2005 (Α' 98), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει με το Ν. 3323/2005, ανέρχονται σε 67.


Στην δε Γενική Γραμματεία Συντονισμού (υπό τον κ. Δ. Μπαρτζόπουλο) αν και ο νόμος προβλέπει 63 θέσεις προσωπικού, εκ των οποίων 3 θέσεις μετακλητών υπαλλήλων, από αυτές έχουν καλυφθεί οι 2 εκ των 3 θέσεων μετακλητών και 3 θέσεις προσωπικού με απόσπαση. Πάντως βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία στελέχωσής της με πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη Γενική Γραμματεία Συντονισμού, στο πλαίσιο της οποίας ένας εργαζόμενος έχει αποσπασθεί και ένας έχει μεταταχθεί.

Θυμηθείτε και αυτήν εδώ την είδηση, πάλι από το ΒΗΜΑ:

Είκοσι σύμβουλοι... ύψους 1 εκατ. ευρώ για τον Γιώργο Παπανδρέου.

Το ποσόν αυτό αφορά σε αμοιβές που έλαβαν από το 2009 έως το 2011 Ένα εκατομμύριο ευρώ -για την ακρίβεια 997.839 ευρώ- κόστισαν οι ειδικοί σύμβουλοι του πρώην πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου, σύμφωνα με τα στοιχεία που απέστειλε ο υπουργός Επικρατείας κ. Δ. Σταμάτης απαντώντας σε σχετική ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κκ. Στ. Παναγούλη και Ν. Αθανασίου, δίχως, ωστόσο, να κοινοποιήσει τα ονόματά τους Είναι τέλος πολύ ενδεικτικές οι απαντήσεις του κ. Σταμάτη. Το πόσο κόστισαν οι συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου για δύο χρόνια το μαθαίνουμε μέχρι το τελευταίο ευρώ. Το πόσοι είναι σήμερα και πόσο έχουν κοστίσει ένα χρόνο τώρα, το αγνοούμε. Δεν πρέπει να το μάθουμε;
sklantzithres logioshermes

Ο ΛΑΟΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ

«Δεν θ΄αυτοκτονήσω. Θα καθαρίσω κάποιον από εσάς!»

Φωτογραφία για «Δεν θ΄αυτοκτονήσω. Θα καθαρίσω κάποιον από εσάς!» (βίντεο)

«Ήμουν νοικοκύρης και με κάνατε ζητιάνο» είπε πολίτης στον Άδωνι Γεωργιάδη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του τελευταίου στη ΔΕΘ. Ο αγανακτισμένος πολίτης πλησίασε τον υπουργό Υγείας, λίγο πριν εκείνος μπει στο Βελλίδειο.

«Κάντε κάτι. Δεν αντέχουμε άλλο. Μας πήρατε το φαγητό μας», του είπε για να λάβει την αποστομωτική απάντηση: «έλα στον πραγματικό κόσμο. Δεν λύνονται εδώ τα προβλήματα». «Δυο χρόνια τώρα υποφέρω», συνέχισε ο εξοργισμένος πολίτης, ενώ την ώρα που ο υπουργός αποχωρούσε του φώναξε: «δεν θ΄αυτοκτονήσω. Δεν είμαι τρελός. Θα καθαρίσω κάποιον από εσάς».

Δείτε το βίντεο του thestival.gr

koutipandoras.gr
VIDEO

ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ

Οι 'Ελληνες επιστρέφουν στα χωράφια - 28 γεωργικά επαγγέλματα που επιδοτούνται «χρυσά» από το ΕΣΠΑ


Φωτογραφία για Οι 'Ελληνες επιστρέφουν στα χωράφια - 28 γεωργικά επαγγέλματα που επιδοτούνται «χρυσά» από το ΕΣΠΑ
Τον δύσκολο δρόμο της επιστροφής στις γεωργικές καλλιέργειες παίρνουν όλο και περισσότεροι Ελληνες, οι οποίοι απογοητεύονται από την δυσκολία στην εύρεση εργασίας στις μεγάλες πόλεις και επιστρέφουν πλέον στην επαρχία.

Ωστόσο, την δυσκολία στην ρευστότητα που μπορεί να αντιμετωπίζουν αρκετοί νέοι αγρότες έρχεται να λύσει νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, το οποίο αφορά την ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων για την τόνωση της αγροτικής ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας.

Οπως αναφέρει το Εθνος, το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Εξωστρέφεια και Ανταγωνιστικότητα» θα χρηματοδοτήσει 28 γεωργικά επαγγέλματα, διευκολύνοντας έτσι τους αγρότες στην απόκτηση ή την ανανέωση του εξοπλισμού τους και την ανανέωση των τεχνολογικών τους συστημάτων, προκειμένου να υπάρξει εκσυγχρονισμός στην γεωργική παραγωγή.

Οι δαπάνες που μπορούν να ενισχυθούν από το ΕΣΠΑ, κυμαίνοντας από τις 20.000 μέχρι και τις 200.000 ευω και τα πο0σοστά κυμαίνονται από το 30-55% ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης.


Αναλυτικά τα 28 υποστηρικτικά γεωργικά επαγγέλματα που επιδοτούνται:

Υπηρεσίες αγροτικών μηχανημάτων εποχικής χρήσης

Υπηρεσίες αραίωσης ζαχαρότευτλων

Υπηρεσίες εναέριου ψεκασμού των καλλιεργειών

Υπηρεσίες θερισμού δημητριακών

Υπηρεσίες καθαρισμού χωραφιών και άλλων φυτών

Υπηρεσίες λειτουργί8ας συστημάτων και άρδευσης

Υπηρεσίες καταπολέμησης ζιζανίων και επιβλαβών για τη γεωργία εντόμων ή ζώων

Υπηρεσίες κλαδέματος δένδρων και άλλων φυτών

Υπηρεσίες περισυλλογής και συγκομιδής αγροτικών προϊόντων

Υπηρεσίες προετοιμασίας αγρών

Υπηρεσίες σηψίλυσης αγροτικών προϊόντων

Υπηρεσίες σποράς- φύτευσης αγροτικών προϊόντων

Υπηρεσίες ψεκασμού φυτών και αγρών

Καλλιεργητικές δραστηριότητες μετά τη συγκομιδή που αφορούν τον καπνό

Υπηρεσίες αλωνισμού δημητριακών

Υπηρεσίες απολύμανσης αγροτικών προϊόντων

Υπηρεσίες αποξήρανσης αγροτικών προϊόντων

Υπηρεσίες αποξήρανσης σταφίδας

Υπηρεσίες δερματοποιήσης αγροτικών προϊόντων

Υπηρεσίες διαλογής αγροτικών προϊόντων

\Υπηρεσίες εκκοκκισμού βαμβακιού

Υπηρεσίες εκκοκκισμού καλαμποκιού

Υπηρεσίες καθαρισμού αγροτικών προϊόντων

Υπηρεσίες κέρωσης καρπών

Υπηρεσίες συσκευασίας και αποθήκευσης αγροτικών προϊόντων

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για ένταξη στο νέο πρόγραμμα:

Οι επιχειρήσεις να δραστηριοποιούνται νόμιμα εντός της ελληνικής επικράτειας και να λειτουργούν από την 1η Ιανουαρίου του 2012 αδιαλείπτως, έχοντας κλείσει τουλάχιστον μια δωδεκάμηνη χρήσηΝα είναι εταιρικές κερδοσκοπικές επιχειρήσεις, ατομικές επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί κερδοσκοπικού χαρακτήρα

Πηγή: iefimerida

ΝΑ ΧΕΣΩ ΤΟ < SUCCESS STORY > ΣΑΣ

Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 19ΧΡΟΝΟΥ: «Κύριε Σαμαρά ο πατέρας μου αυτοκτόνησε, για ποιο πλεόνασμα μιλάτε;» (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΔΩ)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Μια συγκλονιστική ανοιχτή επιστολή που φέρεται να έστειλε 19χρονος στον Αντώνη Σαμαρά, σαρώνει τις τελευταίες ώρες το διαδίκτυο. Αφορμή η ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ...

Όπως αναφέρει το κείμενο που αναρτήθηκε σε blog, ο 19χρονος υποστηρίζει ότι ο πατέρας του αυτοκτόνησε πριν από σχεδόν ένα χρόνο εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων.

«Ο πατέρας μου ένα ωραίο μεσημέρι, βγήκε στην αυλή μας, κοίταξε τον ήλιο & αυτοπυροβολήθηκε με την κυνηγητική του καραμπίνα», γράφει ο 19χρονος στην επιστολή που απευθύνει στον Αντώνη Σαμαρά.

«Δεν χρεώνω την αδυναμία του πατέρα μου στον Σαμαρά. Ο πατέρας μου κρίνοντας εκ του αποτελέσματος ήταν αδύναμος. Όμως αν δεν κυνηγούσαμε το success story θα ήταν ακόμη μαζί μας. Αν το κράτος δεν κυνηγούσε τους απλούς πολίτες ο πατέρας μου θα ήταν μαζί μας...», γράφει.

Και το κείμενο καταλήγει: «Κύριε Σαμαρά ο πατέρας μου αυτοκτόνησε, για πιο πλεόνασμα μιλάτε;».

Διαβάστε το κείμενο φέρεται να έγραψε ο 19χρονος στον πρωθυπουργό όπως αναρτήθηκε στο skopelos-news.blogspot.gr

«Είμαι 19 χρόνων φοιτητής και ανασφάλιστος. Δεν παραπονιέμαι.

Στην Ελλάδα της κρίσης τους, το να έχω δύο δουλειές, έστω και αν μαζί αθροίζουν 750€ μηνιαίως με καθιστούν προνομιούχο. Από αυτές τις δουλειές εξάλλου έχει φαγητό η μητέρα μου και η 12χρονη αδερφή μου.

Δεν έχω και πολλές επιλογές.

Όντας ανασφάλιστος είμαι και φοροφυγάς. Ναι ναι, αυτός που ψάχνει όλη μέρα η κυβέρνηση. Έχω εισοδήματα και δεν τα δηλώνω. (Γιάννη Στουρνάρα, ακούς; )

Δεν ήμουν πάντα φοροφυγάς όμως.

Μόλις 1 χρόνο πριν ήμουν ένα χαμογελαστό παιδί με όρεξη και όνειρα.

Προερχόμενος από οικογένεια της μεσαίας τάξης όπως μας αποκαλούσαν, είχα κάθε λόγο να πιστεύω πως έχω τη δυνατότητα να έχω μια ευτυχισμένη απλή ζωή.

Ο πατέρας μου, ελεύθερος επαγγελματίας δεν ήταν ποτέ πολύ στο σπίτι. Δούλευε όλη μέρα για να μας προσφέρει το καλύτερο.

Ποτέ δεν ήταν η ζωή τόσο εύκολη όσο θέλουν να την παρουσιάζουν.

Το κόστος ζωής ήταν πάντα υψηλότατο για τους απλούς ανθρώπους. Φροντιστήρια, αγγλικά, χαρτζιλίκι, ενοίκιο, φαγητό, ένδυση, λογαριασμοί, φόροι, δεν ήταν εύκολο να καλυφθούν. Ο πατέρας μου όμως δούλευε όλη ημέρα και τα κατάφερνε.

Στις αρχές του 2008 άρχισαν όμως τα πρώτα προβλήματα. Τα χρήματα δεν έφταναν. Ο πατέρας μου είχε δύο επιλογές. Είτε να στερήσει από το παιδί του βασικές παροχές για τη μόρφωση του και άλλα χρήματα από τον υπόλοιπο οικογενειακό προϋπολογισμό, είτε να το παλέψει μόνος του με δανεικά από τις τράπεζες.
Επέλεξε να δανειστεί & να το παλέψει μόνος του.

Στα τέλη του 2012 τα χρέη του προς το δημόσιο & τις τράπεζες είχαν φτάσει κάπου στις 145.000€ . Η πίεση από τις εισπρακτικές εταιρείες & από την τηλεόραση μέσω των δημοσιογράφων-τρομοκρατών αφόρητη.

Ο πατέρας μου ένα ωραίο μεσημέρι, βγήκε στην αυλή μας, κοίταξε τον ήλιο & αυτοπυροβολήθηκε με την κυνηγητική του καραμπίνα.

Η ζωή μας ανατράπηκε για πάντα. Δεν έπρεπε να το κάνει αυτό. Δεν έπρεπε να τους κάνει τη χάρη. Έπρεπε να αδιαφορήσει & να τους αφήσει να λένε ότι θέλουν.

Δεν χρεώνω την αδυναμία του πατέρα μου στον Σαμαρά. Ο πατέρας μου κρίνοντας εκ' του αποτελέσματος ήταν αδύναμος .
Όμως αν δεν κυνηγούσαμε το success story θα ήταν ακόμη μαζί μας.

Αν το κράτος δεν κυνηγούσε τους απλούς πολίτες ο πατέρας μου θα ήταν μαζί μας...

Αν το κράτος έβαζε φυλακή όσους πολιτικούς & επιχειρηματίες έφαγαν δισσεκατομμύρια δημοσίου χρήματος ο πατέρας μου θα ήταν μαζί μας...

Αν το κράτος έβαζε πάνω από όλα τους πολίτες του & μετά τους τοκογλύφους ο πατέρας μου θα ήταν μαζί μας...

Αν το κράτος ενδιαφερόταν για τη γεννιά μου ο πατέρας μου θα ήταν μαζί μας & εγώ θα ήμουν ακόμη ένας νέος άνθρωπος με όνειρα & θα μπορούσα να χαμογελάσω.

Κύριε Σαμαρά ο πατέρας μου αυτοκτόνησε, για πιο πλεόνασμα μιλάτε;

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία»

newsbomb.gr