Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

Κρασί: Αυτά είναι τα οφέλη στην υγέια μας ανάλογα με το χρώμα του



Πλήθος επιστημονικών ερευνών έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η μέτρια κατανάλωση κρασιού προστατεύει από αρκετές παθήσεις, 
μεταξύ των οποίων και η στεφανιαία νόσος.

Ειδικά στη χώρα μας, όπου η αμπελουργία είναι πολύ διαδεδομένη, η οινοποσία αποτελεί σημαντικό κομμάτι της διατροφικής κουλτούρας.

Τα είδη του κρασιού και οι επιδράσεις του στον οργανισμό



ΠΕΤΡΕΣ ΣΑΝ ΖΩΝΤΑΝΕΣ

Καλλιτέχνης βάφει πέτρες τόσο καλά που μοιάζουν με ζωντανά πλάσματα! (photos)

Η Ακί Νακάτα, είναι μια ιδιαίτερη καλλιτέχνιδα. Θέλει να ζωγραφίσει τη ζωή και το ζωντανό πνεύμα που νιώθει μέσα στις πέτρες. Για την ίδια, δεν είναι απλά υλικά ή καμβάδες ζωγραφικής.

Η Ακί αναφέρει: «Ανάμεσα σε πολυάριθμες πέτρες, στην όχθη μιας λίμνης, μια πέτρα που μοιάζει με ζώο, τραβά την προσοχή μου. Όταν την βρίσκω, νιώθω πως και εκείνη βρίσκει εμένα. Οι πέτρες έχουν τις δικές τους προθέσεις και θεωρώ πως οι συναντήσεις μας, είναι το σύνθημά τους για να προχωρήσω στη ζωγραφική τους».

Οι πέτρες που αποφασίζει να ζωγραφίσει, δεν είναι αυθαίρετες αλλά κάτι με το οποίο έχει δημιουργήσει μια σύνδεση και εμπνέεται να εργαστεί με αυτές. Σύμφωνα με την Ακί: «Όταν έχω να αντιμετωπίσω τις πέτρες και την τέχνη μου, το κάνω με σεβασμό. Ποτέ δεν επεξεργάζομαι μια πέτρα, δεν αλλάζω το σχήμα, ούτε την κόβω».