Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΑΛΑΝ

Σίμος Kεδίκογλου: Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ ήταν οι πιο προνομιούχοι υπάλληλοι του δημοσίου      
Σίμος Kεδίκογλου: Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ ήταν οι πιο προνομιούχοι υπάλληλοι του δημοσίου











«Κυβέρνηση σημαίνει ευθύνες. Αυτή η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να κόψει τον γόρδιο δεσμό της ΕΡΤ» τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου...
μιλώντας στο STAR.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας το αιφνιδιαστικό λουκέτο στη δημόσια τηλεόραση, υποστήριξε ότι οι αντιδράσεις στην ΕΡΤ ξεκίνησαν λόγω του ειδικού μισθολογίου «το οποίο, όμως, τους κάνει τους πιο προνομιούχους υπαλλήλους του Δημοσίου», ενώ έκανε λόγο για αιτήματα «που έφθαναν μέχρι το να μονιμοποιηθεί στην ΕΡΤ όποιος έχει δουλέψει στη δημόσια τηλεόραση».

«Πρέπει να αναδιαρθρώσουμε συνολικά το Δημόσιο. Δεν υπήρχε άλλο παράδειγμα που είναι συγκεντρωμένες όλες οι παθογένειες του Δημοσίου: αδιαφάνεια, σπατάλη, κυκλώματα και κανονιστικές στρεβλώσεις» σημείωσε ο κ. Κεδίκογλου, ο οποίος χαρακτηριστικά ανέφερε το σκάνδαλο με τα δικαιώματα του Τσάμπιονς Λιγκ όπου η ΕΡΤ πλήρωσε 31 εκ. ευρώ τη στιγμή που η επόμενη προσφορά ήταν στα 6 εκ. ευρώ.

ΠΟΙΟΣ ΠΟΥΣΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΨΕ

Σχετικά με το αυριανό ραντεβού των αρχηγών ο κ. Κεδίκογλου εκτίμησε πως θα καταλήξει θετικά: «Είμαι βέβαιος ότι θα βρεθεί κοινή γλώσσα. Ο στόχος είναι κοινός. Συμφωνούμε ότι η ΕΡΤ αυτή δεν έκανε και χρειάζεται άλλη ανταγωνιστική δημόσια τηλεόραση».

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ

Πώς προετοιμαζόμαστε για τις φυσικές καταστροφές

Δημοσιευμένη  εικόνα

Τα βασικότερα πράγματα που θα χρειαστείτε
Πολλές φορές έχουμε δει στην τηλεόραση φυσικές καταστροφές με βαρύτατο κόστος σε ανθρώπινες ζωές. Είμαστε προετοιμασμένοι όμως σε περίπτωση που, ο μη γένοιτο, συμβεί κάτι παρόμοιο στην πόλη όπου μένουμε; Και είμαστε προετοιμασμένοι να βοηθήσουμε τους άλλους αν αυτό συμβεί; Οι απαντήσεις στις δύο αυτές ερωτήσεις θα πρέπει να είναι θετικές απ’ όλους μας. Τι θα έπρεπε να κάνουμε λοιπόν;



Κατ’ αρχάς, η προετοιμασία είναι παρόμοια για την πλειονότητα των φυσικών καταστροφών. Εύκολα θα μπορούσαμε να καταρτίσουμε μια λίστα 200 αντικειμένων, αλλά ας ξεκινήσουμε με τα πρώτα 5, έχοντας ως δεδομένη την κατοχή ειδών πρώτων βοηθειών και την αντισεισμική κατασκευή του σπιτιού μας.

Δημοσιευμένη  εικόνα



Ορίστε τα 5 βασικότερα πράγματα που θα χρειαστείτε:

MUNDIAL 2022

Νησί για το Μουντιάλ του 2022 σχεδιάζουν στο Κατάρ

Φωτογραφία για Νησί για το Μουντιάλ του 2022 σχεδιάζουν στο Κατάρ

Ένα εκπληκτικό νησί σχεδιάζουν να δημιουργήσουν στο Κατάρ για το Mundial του 2022, το οποίο θα κοστίσει περίπου 5,5 δισ. δολάρια. Δείτε βίντεο παρουσίασης από το Oryx Island και διαβάστε τις ανέσεις που θα παρέχει σε όσους μένουν εκεί.

Ό,τι μπορούν κάνουν για να εντυπωσιάσουν στο Mundial του 2022 οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει τη διοργάνωσή του στο Κατάρ.

Τα γήπεδα που προτίθενται να κατασκευάσουν φαίνονται εκπληκτικά, αλλά όλα δείχνουν πως δε θα σταματήσουν εκεί.

Το πιο φιλόδοξο σχέδιο είναι η δημιουργία του Oryx Island, ενός τεχνητού νησιού το οποίο θα είναι 2.000 τετραγωνικά μέτρα. Σε αυτό θα υπάρχουν 234 υπερπολυτελείς βίλες, ένα θαλάσσιο πάρκο, ένα υπαίθριο θέατρο και πέντε πλωτά κρουαζιερόπλοια ξενοδοχεία. Όσοι μένουν στο νησί θα μπορούν να μετακινούνται με ηλεκτρικά οχήματα, θαλάσσια ταξί και πλοία.

Δείτε πώς περίπου θα είναι το Oryx Island μέσω βίντεο.

Πηγή:sport24.gr
VIDEO

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ

funny-pictures-476

ΣΤΟ ΡΥΘΜΟ ΤΩΝ ΡΙΧΤΕΡ Η ΚΡΗΤΗ

Τι λένε οι σεισμολόγοι για το επίκεντρο του σεισμού των 6 Ρίχτερ

Φωτογραφία για Στο ρυθμό των Ρίχτερ η Κρήτη - Τι λένε οι σεισμολόγοι για το επίκεντρο του σεισμού των 6 Ρίχτερ

Στο ρυθμό των Ρίχτερ χορεύει από το απόγευμα του Σαββάτου η Κρήτη η οποία αναστατώθηκε από το μεγάλο σεισμό που σημειώθηκε στις 7:10 νότια του νησιού και είχε μέγεθος 6 Ρίχτερ σύμφωνα με εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού κέντρου... και 5,9 Ρίχτερ σύμφωνα με καταγραφή από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο (δείτε εδώ)

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Flashnews.gr ο σεισμολόγος Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο, Αθανάσιος Γκανάς, ο χθεσινός σεισμός ήταν ο κύριος όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι επιστήμονες μέχρι στιγμής.

"Η σεισμική δόνηση έχει συνοδευτεί από τουλάχιστον 11 μετασεισμούς με μέγεθος πάνω από 4 Ρίχτερ και από εκατοντάδες άλλες μικρότερες δονήσεις που έχουν καταγραφεί στους σεισμογράφους", σημείωσε ο κ. Γκανάς ο οποίος συμπλήρωσε ότι η μετασεισμική ακολουθία είναι έντονη και εξελίσσεται κανονικά ενώ οι σεισμοί, εξαιτίας του μεγάλου μεγέθους του κύριου σεισμού, θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.


Το σημείο έχει δώσει και παλιότερα ανάλογες σεισμικές δονήσεις καθώς το επίκεντρο εντοπίζεται στην επιφάνεια επαφής μεταξύ των δύο πλακών Ευρασίας και Αφρικής και όπως τόνισε ο κ. Γκανάς, εκεί συμβαίνουν μεγάλοι σεισμοί, καταλήγοντας ότι "η εξέλιξη του φαινομένου δεν μας ανησυχεί προς το παρόν".

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αρχική εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού κέντρου έκανε λόγο για 5,5 Ρίχτερ, στη συνέχεια με νεότερη ανακοίνωση το μέγεθος εκτιμήθηκε στα 6 Ρίχτερ ενώ από το βράδυ του Σαββάτου η τελική εκτίμηση καταλήγει ότι το μέγεθος του σεισμό ήταν στα 6,2 Ρίχτερ. Τέλος η καταγραφή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών εκτιμά το μέγεθος του σεισμού στα 5,9 Ρίχτερ.

ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

«Σοκ και Δέος» στην πλατεία Ταξίμ
16/6/13
Φωτογραφία για «Σοκ και Δέος» στην πλατεία Ταξίμ


Σε εφαρμογή έθεσε το τελεσίγραφο προς τους διαδηλωτές ο Ερντογάν και η αστυνομία με σφοδρότητα επιχειρεί την εκκένωση της πλατείας Ταξίμ. Παιδιά και ηλικιωμένοι θύματα της επέμβασης Μεγάλης βιαιότητας ήταν η επιχείρηση της αστυνομίας στην πλατεία Ταξίμ. Σύμφωνα με όσα ανεβαίνουν στο Twitter, ασθενοφόρα παραλαμβάνουν τραυματίες, ενώ μεταξύ των παρόντων στην πλατεία ήταν ηλικιωμένοι και παιδιά. Η επέμβαση της αστυνομίας έγινε δύο ώρες μετά το τελεσίγραφο του Ερντογάν προς τους διαδηλωτές να εκκενώσουν την πλατεία, στην οποία σκοπεύει να έχει το απόγευμα της Κυριακής συγκέντρωση με τους οπαδούς του κόμματός του.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕ

Έρχονται καταργήσεις - εξπρές στο Δημόσιο με μία... υπουργική απόφαση

Φωτογραφία για Έρχονται καταργήσεις - εξπρές στο Δημόσιο με μία... υπουργική απόφαση

Η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, εκτός από τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που «πυροδότησε», ανοίγει ταυτόχρονα τον δρόμο για καταργήσεις - εξπρές φορέων του Δημοσίου και απολύσεις δεκάδων υπαλλήλων Πλέον με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε πριν μερικές ημέρες, είναι στη διακριτική ευχέρεια των συναρμόδιων υπουργών, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και οι δημόσιες επιχειρήσεις που χρηματοδοτούνται από το κράτος, όπως και των θυγατρικών εταιρειών των εν λόγω φορέων οι οποίες αναμένεται να καταργηθούν ή να συγχωνευθούν.

Ειδικότερα, η επίμαχη ΠΝΠ προβλέπει ότι κοινή υπουργική απόφαση θα καθορίζει ποια θα είναι η «τύχη» των ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, κτλ., των εργαζομένων σ' αυτές, των περιουσιών τους, των υποχρεώσεών τους, σε περίπτωση κατάργησης ή συγχώνευσής τους, όπως επίσης θα καθορίζεται και η διακοπή της λειτουργίας τους. Επίσης, θα καθορίζεται και η «τύχη» των θυγατρικών εταιρειών των ΝΠΔΔ και των ΔΕΚΟ.


«Η ΠΝΠ διευκολύνει προς την κατευθυνση των καταργήσεων»

Το γεγονός πως η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου διευκολύνει στην κατεύθυνση, όχι τόσο της συγχώνευσης, όσο της κατάργησης δημόσιων φορέων επισημαίνει, μιλώντας στο newpost, ο συνταγματολόγος, Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Να σας θυμίσω πως από το 2011 είχαμε υπουργικές αποφάσεις που προέβλεπαν τη συγχώνευση οργανισμών», τονίζει και επαναλαμβάνει πως πλέον «η ΠΝΠ δίνει τη δυνατότητα στον υπουργό Οικονομικών και τον συναρμόδιο υπουργό να κλείνουν δημόσιους φορείς με μία κοινή υπουργική απόφαση».

Στο σημείο αυτό, ο συνταγματολόγος κάνει λόγο για δύο προβλήματα νομιμότητας, που δημιουργούνται σε αυτή τη περίπτωση. «Η συγκεκριμένη απόφαση αφαιρεί από τη Βουλή τη νομοθετική αρμοδιότητα ενώ παράλληλα εξουδετερώνει τον έλεγχο από το Συμβούλιο της Επικρατείας» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος και συμπληρώνει πως «αντί να δημιουργεί γνωμοδοτική διαδικασία, την ακυρώνει».