Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΑΛΜΑ ΤΟΥ ΦΕΛΙΞ

Το διαδίκτυο σπάει πλάκα με το άλμα του Φέλιξ Μπάουμγκαρτνερ !!! (8pics)

Συνημμένη Εικόνα: fel.jpg


Οι μετρ του Photoshop δεν γινόταν να μην ασχοληθούν με τον Μπάουμγκαρτνερ και το άλμα που έγραψε ιστορία. Δείτε τι σκαρφίστηκαν
Ένα μεγάλο...άλμα για την ανθρωπότητα από τον Φέλιξ Μπάουμγκαρτνερ, ένα ακόμα μεγαλύτερο για τους απανταχού πλακατζήδες του διαδικτύου.

Ο Αυστριακός Φέλιξ Μπάουμγκαρτνερ έγραψε ιστορία πραγματοποιώντας άλμα από ύψος 37 χλμ καταρρίπτοντας το ρεκόρ ελεύθερης πτώσης, βουτώντας με υπερηχητική ταχύτητα προς την επιφάνεια της Γης.

Όπως ήταν φυσικό το κατόρθωμά του έγινε γνωστό σε κάθε άκρη της γης και δεν πέρασε διόλου απαρατήρητο από τον "ιντερνετικό κόσμο".

Ήταν λοιπόν θέμα χρόνου πριν η εικόνα του Φέλιξ κάνοντας το άλμα να υποστεί ολίγον τι...photoshop.

Έτσι, σύντομα δίπλα στον Φέλιξ βρέθηκε να κρέμεται με ένα μπαλόνι ο παππούλης, ήρωας της ταινίας Up, Carl Fredricksen, μία...καμηλοπάρδαλη να τον κοιτά, διακόπτοντας το έργο του αλλά και το... Κογιότ, το οποίο τον συνόδευσε στην πτώση.

Ακόμα, την εμφάνισή του έκανε και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν καβάλα σε ένα πουλί, ο Τομ Κρουζ σκαρφαλώνοντας ένα κτίριο, άρτι αφιχθείς από το Mission Impossible, αλλά και ο

Τέλος, πλάι στον Φέλιξ βρέθηκε μέχρι και ο Μπαλοτέλι, έχοντας...υπερφυσικές δυνάμεις αλλά και ο Τζον Τέρι της Τσέλσι.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΜΕΡΑ

Το Όνειρο του κάθε ΝεοΈλληνα...
Να κάνει κάποιος άλλος την Επανάσταση γι’ αυτόν


Συνημμένη Εικόνα: 16234247TPGVK7z.jpg


Θέλωντας να εκφράσω κάποιες σκέψεις είπα πρώτα να ξεκινήσω πρώτα μ’ένα αρθρο-αποδόμηση της πολύ καλής μου φίλης Βαλιας Αλεξίου που αθελα της μου έκανε δώρο τον καλύτερο πρόλογο που θα μπορούσα να σκεφτώ.Ουτε παραγγελία να είχα τα λόγια της,


”Το Όνειρο του νεοΈλληνα: Να κάνει κάποιος άλλος την Επανάσταση γι’ αυτόν, ώστε “αναίμακτα” για τον ίδιο και εκ’ του ασφαλούς, να επανέρθει στην προ “κρίση” εποχή ώστε να διπλασιαστεί ο μισθός του, για να μπορεί να αγοράζει Gucci, louis vuitton, polo, iPad, iPhone, να φτιάξει την “εικόνα” του για να την “επενδύσει” πάνω σε σάπια όνειρα άλλων που τον έφεραν εδώ. Πόσο δραματικό…
Αν δείτε πιο βαθιά,…όλοι λεφτά περιμένουν και μόνο λεφτά. Χέστηκαν αν θα έχουν τους ίδιους διεφθαρμένους πολιτικούς, αρκεί αυτοί να περνούν καλά για να το βουλώνουν μέχρι να γίνουν τα ίδια σκατά με αυτούς. Να μην τους κουνάει κανείς από την καρέκλα τους και να μπορούν να διορίζουν τον ανηψιό ή την γκόμενα. Ποιός δεν θα ήθελε 5,10,20 χιλιάρικα μισθό; Σίγουρα λεφτά βρέξει χιονίσει. Είτε δουλέψεις είτε όχι… Θα έχετε διαπιστώσει άλλωστε για πότε αλλάζουν οι ιδεολογίες, όταν στην μέση μπαίνει το χρήμα. Και μετά σκοτωνόμαστε κάποιοι λίγοι “γραφικοί” -η νέα ταμπέλα- για ιδεολογίες και Πατρίδες. Αριστεροί και δεξιοί, με ίδιες δυνατότητες, ίδιες καταθέσεις, ίδια αυτοκίνητα, ίδιες εργασίες, ίδιοι σκοποί. Νόμοι, Αγορές, Παραγωγή, Κατανάλωση, Αλυσίδες, Μαντρί.
Χρήμα… Δώσε χρήμα στον λαό και τον κάνεις ό,τι θέλεις. Πουλημένο βασιλιά, σκουπίδι ή ασπίδα. Αν θέλεις να τον πουλήσεις εύκολα… αγόρασε τον.

Μην τον αφήνεις να δει πόσο όμορφη είναι η ζωή. Αγόρασε του τα όνειρα. Αγόρασε του την Υγεία να σε έχει ανάγκη. Αγόρασε του την Αγάπη, είναι φτηνή πια. Αν έχεις πολλά… θα μείνει μαζί σου. Αν δεν έχεις θα πάει εκεί που θα τα βρει. Είναι τόσο εύκολο πια να βρεις την τιμή σου. Την τιμή σου… όχι την Τιμή σου!

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΠΟΥ.....ΑΣ

Αν τους "κοτάει"...Ας έρθουν
Oι "τρόικες" πάνε να ξεκινήσουν κατασχέσεις...


Συνημμένη Εικόνα: 16228406ESRTjOj.jpg


Η έκρηξη των ληξιπρόθεσμων χρεών, που έφτασαν τον Οκτώβριο στα 53,47 δισ. ευρώ, φέρνει στο προσκήνιο το μέτρο της ...

αναγκαστικής είσπραξης μισθών, συντάξεων, καταθέσεων και ΙΧ αυτοκινήτων.

Ερχεται νέος γύρος κατασχέσεων μισθών, συντάξεων, ενοικίων, τραπεζικών καταθέσεων ακόμη και ΙΧ αυτοκινήτων για όσους χρωστούν στο Δημόσιο από 300 ευρώ και πάνω.


Η έκρηξη των ληξιπρόθεσμων χρεών, τα οποία έφτασαν τον Οκτώβριο στα 53,47 δισ. ευρώ (έχουν αυξηθεί κατά 10 δισ. ευρώ εντός του 2012), έχει θορυβήσει την τρόικα και το οικονομικό επιτελείο. Ετσι το υπουργείο Οικονομικών φέρνει στο προσκήνιο το μέτρο της αναγκαστικής είσπραξης, που είναι αλήθεια ότι είχε... ατονίσει τους τελευταίους μήνες. Θα πρέπει να σημειωθεί πως για χρέη μεγάλου ύψους προβλέπεται και κατάσχεση ακινήτων. Πέρα από το «μαστίγιο» για τους οφειλέτες του Δημοσίου, το υπουργείο Οικονομικών φέρνει ως «καρότο» νέα ευνοϊκή ρύθμιση χωρίς ελάχιστο ποσό δόσης. Δηλαδή οι φορολογούμενοι θα μπορούν να δίνουν στην εφορία όσα μπορούν, ακόμα και 100 ευρώ τον μήνα.

Ειδικότερα, πρόσφατα το υπουργείο Οικονομικών απέστειλε στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων σχετικό έγγραφο με το οποίο ζητά επικαιροποιημένη λίστα όσων χρωστούν άνω των 300 ευρώ, προκειμένου να θέσει σε λειτουργία το σχέδιο για τις κατασχέσεις. Η επικαιροποίηση των στοιχείων κρίθηκε αναγκαία, καθώς εντός των τελευταίων μηνών τα χρέη αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Είναι χαρακτηριστικό πως από τα μέσα Αυγούστου έως τις αρχές Οκτωβρίου αυξήθηκαν κατά περίπου 3 δισ. ευρώ.

Εχει διαπιστωθεί πως πλήθος φορολογουμένων δεν πληρώνει το σύνολο των υποχρεώσεών του προς την εφορία και κυρίως τον φόρο εισοδήματος, παρά τις επτά δόσεις αποπληρωμής, αλλά και το «χαράτσι» στα ακίνητα.

Στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών μπαίνουν όσοι χρωστούν μικρά ποσά, καθώς θεωρείται ότι υπό τον φόβο της κατάσχεσης είναι δυνατό να εισπραχθούν το συντομότερο δυνατόν. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, από τους 1,9 εκατ. οφειλέτες του Δημοσίου οι 1,8 χρωστούν ποσά κάτω των 10.000 ευρώ ο καθένας και συνολικά λίγο πάνω από 1,8 δισ. ευρώ. Επίσης, «στόχο» αποτελούν και 108.000 φορολογούμενοι που οφείλουν ποσά από 10.001 έως και 100.000 ευρώ και συνολικά 3 δισ. ευρώ.

Δυσκολία
Από την άλλη, είναι εξαιρετικά δύσκολο να προκύψουν άμεσα έσοδα από τους 23.000 φορολογουμένους με ποσά οφειλής άνω των 100.000 ευρώ ο καθένας. Κι αυτό γιατί σε αυτήν την κατηγορία περιέχονται δεκάδες εταιρείες χωρίς δραστηριότητα, αλλά και φυσικά πρόσωπα με χρέη που ελέω προσαυξήσεων έχουν φτάσει σε ιλιγγιώδη ύψη (δεκάδες ή και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ).

Ο κλήρος, λοιπόν, πέφτει στους μικρο-οφειλέτες, οι οποίες σύντομα θα δεχθούν τηλεφώνημα ή επιστολή για να καλύψουν τα χρέη τους. Σε διαφορετική περίπτωση θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες κατάσχεσης.

Το μέτρο της κατάσχεσης «απαιτήσεων εις χείρας τρίτων», δηλαδή κατασχέσεων μισθών, συντάξεων, ενοικίων, επιδοτήσεων, ενεργοποιείται για όσους χρωστούν στο Δημόσιο ποσά από 300 ευρώ, ενώ το ακατάσχετο για μισθούς και συντάξεις έχει οριστεί στα 1.000 ευρώ (δηλαδή στους λογαριασμούς μισθοδοσίας και καταβολής συντάξεων θα πρέπει μετά την κατάσχεση να απομένουν 1.000 ευρώ).

Πιο αναλυτικά, για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο που δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής ή σε νομοθετική ρύθμιση μπορούν να ληφθούν, κατά την κρίση του προϊσταμένου της ΔΟΥ, τα εξής μέτρα:

  • Κατάσχεση απαιτήσεων του οφειλέτη που βρίσκονται στα χέρια τρίτων, δηλαδή κατάσχεση μισθών, συντάξεων, ενοικίων, επιδοτήσεων και τυχόν άλλων εισοδημάτων που δικαιούται να εισπράξει από τρίτους.
  • Κατάσχεση κινητών περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη, που βρίσκονται είτε στα χέρια του είτε σε χέρια τρίτων. Στο πλαίσιο αυτό, είναι δυνατή και η κατάσχεση ποσών που βρίσκονται σε τραπεζικές καταθέσεις των οφειλετών.



e-go.gr

ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ

Ο Έλληνας οδηγός - Διαβάστε το και δείτε τα βίντεο μέχρι τέλους... (Αν αντέχετε!)

Συνημμένη Εικόνα: 16214553msnwbUJN.jpg


Από την ομιλία του Ιαβέρη στη Ερμούπολη - Αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο, λέει σκληρές αλήθειες:

1) Ξέρετε με πόσα χιλιόμετρα έπεσε πάνω στην κολώνα της μπασκέτας ο μπασκετμπολίστας Μπόμπαν Γιάνκοβιτς;
Ε; Με τέσσερα (4) χιλιόμετρα την ώρα.


Και έμεινε ανάπηρος, παραπληγικός. Οταν λοιπόν το παιδί σας στέκεται λυμένο και όρθιο ανάμεσα στα δύο μπροστινά καθίσματα και φρενάρετε ή τρακάρετε με περισσότερα από 4 χ.α.ω., ξέρετε τί είναι πιθανό να γίνει;

Και πόσο συχνά πάτε με 4 χ.α..ω.;
Και πόσο συχνά ο απέναντί σας πάει επίσης με 4 χ.α.ω.;


2) Οταν ένα ΙΧ κινείται με 50 χ.α.ω. και τρακάρει σε σταθερό σημείο (κολώνα) ξέρετε με πόση δύναμη θα σκάσει ο επιβάτης που δε φοράει ζώνη στο ταμπλώ; Με δύναμη 3 τόνων. Μπορείτε εσείς να σηκώσετε 3 τόνους; Ο Πύρρος Δήμας σηκώνει κάπου 240 κιλά... Είμαστε λοιπόν τόσο ηλίθιοι; Ναι είμαστε. Αλλά αν ρωτήσεις γύρω σου, όλοι πιστεύουν ότι ξέρουν να "οδηγάνε".. Ρε δεν πάμε στο διάολο, λέω εγώ .


3) Όταν οι πίσω επιβάτες δε φοράνε ζώνη ασφαλείας (αλήθεια πόσοι από τους πίσω επιβάτες φοράνε ζώνη; ξέρετε με πόση δύναμη θα σκάσουν πάνω στους μπροστινούς; Τα ίδια, με 3 τόνους. Ε, λοιπόν τί νόημα έχει να φοράει ο μπροστινός επιβάτης ζώνη ασφαλείας, άμα δε φοράει ο πίσω;


4) Οταν η μαμά κρατάει το αγγελούδι της στην αγκαλιά, καθισμένη στο μπροστινό κάθισμα, ξέρετε με πόση δύναμη θα το συνθλίψει πάνω στο ταμπλώ, αν γίνει ατύχημα με μόλις 50 χ.α.ω.; Ε, τώρα πια ξέρετε. Με 3 τόνους. Θα βάζατε το παιδί σας να το συνθλίψει ένα φορτηγό 3 τόνων; Οχι; Ε, γιατί το κρατάτε στην αγκαλιά; Και μή μου πείτε ότι θα το συγκρατήσετε..


5) Λέει ο Ελληνας που τα ξέρει... όλα: "Αμα δε φοράω κράνος, βλέπω καλύτερα και στο κάτω κάτω μόνο τον εαυτό μου βλάπτω". Αλήθεια; Κλαμένος και μυξωμένος, πέρα από αηδία είσαι και σκέτη τύφλα. Την τύφλα σου δε βλέπεις. Αλλά ας το δούμε και αλλιώς. Αν πηγαίνεις με 80 χ.α.ω και φας τη μέλισσα στη μούρη, δεν είναι πιθανό να προκαλέσεις ατύχημα; Και ποιός θα φταίει τότε; Βλέπεις λοιπόν που το κράνος δεν είναι μόνο "δική σου υπόθεση";