Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ BIC BRADER

Πως το ΥΠ.ΟΙΚ στήνει "παγίδα" με το ΑΦΜ...

Δημοσιευμένη  εικόνα

Ηλεκτρονική παγίδα στήνει στους πολίτες το υπουργείο Οικονομικών χρησιμοποιώντας τον ΑΦΜ, στον οποίο σύντομα θα «καθρεφτίζεται», εκτός από τη φορολογική κατάσταση, το σύνολο των χρεών προς το Δημόσιο και τις τράπεζες, η πλήρης περιουσιακή κατάσταση του φορολογουμένου μαζί με όλες τις δοσοληψίες που πραγματοποιεί καθημερινά.

Με τη νέα ηλεκτρονική εφαρμογή που ετοιμάζεται, η κάθε δημόσια υπηρεσία ή κάποιος ελεγκτής που έχει σχετική εξουσιοδότηση θα μπορεί να πληκτρολογεί όποιο ΑΦΜ επιθυμεί και με το πάτημα ενός κουμπιού να κάνει «φύλλο και φτερό» τα προσωπικά στοιχεία του φορολογουμένου, να βλέπει όλα τα ακίνητα που διαθέτει, τις καταθέσεις του και όλα τα εισοδήματά που εισπράττει. Θα μπορεί επίσης να βλέπει και τις δαπάνες που πραγματοποιεί ο κάθε πολίτης μέσω πιστωτικών καρτών.



Το σχέδιο-κρεμάλα περιγράφεται στο Μνημόνιο 3 που υπέγραψε πρόσφατα η κυβέρνηση. Στη σελίδα 31 παρουσιάζεται αναλυτικά το πώς θα λειτουργεί ο «Αριθμός δημοσιονομικής ταυτοποίησης». Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση δεσμεύεται ως εξής: «Μέχρι τον Ιούνιο του 2013, θα απαιτηθεί από όλα τα υπουργεία, τα οποία έχουν δημοσιονομική σχέση με φορολογουμένους, να χρησιμοποιούν τον κωδικό αριθμό ταυτοποίησης για τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές τους με τους πολίτες. Περαιτέρω, μέχρι τον Ιούνιο του 2014 θα καθιερώσουμε μια κεντρική υπηρεσία η οποία θα ενοποιήσει και θα συνδέσει όλους τους διαφορετικούς αριθμούς ταυτοποίησης που χρησιμοποιούνται τώρα στις διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες».

Ο επονομαζόμενος ως «αριθμός δημοσιονομικής ταυτοποίησης» είναι το ΑΦΜ μας, μέσω του οποίου το Δημόσιο αλλά και τα ιδιωτικά ελεγκτικά γραφεία που προσλαμβάνει θα έχουν πρόσβαση στην περιουσιακή κατάσταση των πολιτών, στον μισθό, στη σύνταξη ή όποια άλλη αμοιβή εισπράττουν, στις κινήσεις στον τραπεζικό λογαριασμό αλλά και σε κάθε αγορά ή πληρωμή που γίνεται με πλαστικό χρήμα.

Συγκεκριμένα, το σχέδιο που αναπτύσσει το υπουργείο Οικονομικών έχει ως εξής:

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα: Τα μυστικά του παρελθόντος | Ντοκιμαντέρ


2013-03-28
Φωτογραφία για Ελλάδα: Τα μυστικά του παρελθόντος | Ντοκιμαντέρ

Μια μεγάλη παραγωγή που αφορά στην Ελλάδα και στον αρχαίο Πολιτισμό της -και κατ'επέκταση τις επιρροές της στον δυτικό πολιτισμό.

Η ταινία, έχει δημιουργηθεί με τη βοήθεια της τεχνολογίας ωστε να αναπαραστήσει το παρελθόν όσο πιο πειστικά γίνεται. Χρησιμοποιούνται εναέριες λήψεις, που είναι εντυπωσιακές.

aneksigita-fainomena.blogspot.gr
VIDEO
 

ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ

Θάσος: Εκδήλωση ενημέρωσης για την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική

2013-03-28
Φωτογραφία για Θάσος: Εκδήλωση ενημέρωσης για την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική
Η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Θάσου διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση στη Θάσο με θέμα “Εξόρυξη Χρυσού στη Χαλκιδική και οι Επιπτώσεις στη Θάσο”

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Ώρα 11.00 π.μ.

Ποταμιά Θάσου στον Ταρσανά

Εισηγητές:

Ανδρέας Θρασυβούλου – Καθηγητής Εργαστηρίου Μελισσοκομίας Α.Π.Θ

Κυριάκος Παναγιωτόπουλος – Καθηγητής Εδαφολογίας Α.Π.Θ.

Σπύρος Αβδημιώτης – Καθηγητής Εφαρμογών στο ΤΕΙ Τουριστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης

Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

Coordinating Committee of Associations of Stageira-Akanthos against gold mining
Θάσος: Εκδήλωση ενημέρωσης για την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική - Φωτογραφία 2 

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ - ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ

Μεταφέρεται η αργία της Πρωτομαγιάς, την Τρίτη του Πάσχα
 
Tη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Ανάπτυξης στην πρόταση της ΕΣΕΕ για μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς από τη Μεγάλη Τετάρτη στην Τρίτη του Πάσχα ανακοίνωσε το υπουργείο. Έτσι, τα καταστήματα θα είναι ανοικτά τη Μεγάλη Τετάρτη και κλειστά την Τρίτη του Πάσχα.

Η σχετική ΚΥΑ βρίσκεται για υπογραφή στο υπουργείο Εργασίας

ΠΑΤΑΤΑ

ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΤΑΜΑ

28 Μαρτίου 2013
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Ποιος Έλληνας Ολυμπιονίκης παρέδωσε το μετάλλιο του στο Άγιο όρος και γιατί
To είπε και το έκανε...

Ο Ολυμπιονίκης Ηλίας Ηλιάδης χθες το απόγευμα Τετάρτη 27 Μαρτίου επισκέφτηκε την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου όπου σε συνάντηση με τον Γέροντα Εφραίμ, τον Καθηγούμενο της Μονής,του παρέδωσε το μετάλλιό του για να αναρτηθεί στα αφιερώματα της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Παραμυθίας.

Ο Ηλίας Ηλιάδης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο το καλοκαίρι του 2012 στους αγώνες τζούντο πήρε το χάλκινο μετάλλιο, το οποίο είχε κάνει τάμα να το αφιερώσει στην Παναγία Παραμυθία.
alt
Ο Ολυμπιονίκης προετοιμάζεται τώρα για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τζούντο που θα γίνει στην Βουδαπέστη στις 25-27 Απριλίου 2013.

Του ευχόμαστε χρυσό μετάλλιο!!!