Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΤΟ ΠΙΟ ΚΡΥΟ ΧΩΡΙΟ

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

 Καλώς ήλθατε στο πιο παγωμένο χωριό του κόσμου!

Στο χωριό Oymyakon της Ρωσίας, η μέση θερμοκρασία τον Ιανουάριο είναι -50 βαθμοί Κελσίου, δίνοντας στο χωριό τον τίτλο του «πιο παγωμένου οικισμού που κατοικείται μόνιμα στον κόσμο»...

Μάλιστα η χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στην περιοχή ήταν -71,2 βαθμοί Κελσίου!

Στο χωριό κατοικούν περίπου 500 άνθρωποι, ενώ μερικά σπίτια έχουν... εξωτερικές τουαλέτες!
Το όνομα του χωριού σημαίνει «νερό που δεν παγώνει», από την κοντινή φυσική θερμή πηγή που υπάρχει εκεί.

Λόγω του ότι η βλάστηση στην περιοχή είναι... ανύπαρκτη, οι κάτοικοι τρέφονται με κρέας ταράνδου και αλόγου.

Το χωριό βρίσκεται σε υψόμετρο 750 μέτρων από το επίπεδο της θάλασσας και η διάρκεια της ημέρας το Δεκέμβρη δεν ξεπερνά τις 3 ώρες, ενώ το καλοκαίρι εκτείνεται στις 21 ώρες!



Πηγή: newsbomb.gr

ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ

Βρέθηκε νεκρός και ο τελευταίος Τούρκος σαμποτέρ των Ιμίων !!!

Δημοσιευμένη  εικόνα

\
Όλοι οι Τούρκοι σαμποτέρ που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση των Ιμίων, είναι νεκροί...
Ο τελευταίος, ο Ενγκίν Ερκμάν, σκοτώθηκε πριν από λίγες μέρες, από μια ανεξήγητη διαρροή υγραερίου στο σπίτι του, στην Κωνσταντινούπολη, ενώ κοιμόταν.

Ο Ερκμάν, 44 ετών, ήταν ο τελευταίος επιζών. Υπηρετούσε ως αξιωματικός του Ναυτικού και είχε αποστρατευθεί το 2011. Με τον θάνατό του, εξέλειπαν όλοι όσοι είχαν λάβει μέρος στην επιχείρηση των Ιμίων, και... μάλιστα κάτω από αδιευκρίνιστες ή μυστηριώδεις συνθήκες.

Κάποιοι μιλούν για «κατάρα» που χτύπησε όλοι την ομάδα. Άλλοι βλέπουν δάκτυλο των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών, που εκδικήθηκαν την ήττα των πολιτικών εκείνης της νύχτας, άλλοι πάλι δεν αποκλείουν και την εσωτερική αναμέτρηση μεταξύ τουρκικού στρατού και πολιτικών, επειδή σ’ εκείνη την επιχείρηση λέγεται ότι η πρωθυπουργός Τσιλέρ, έδρασε χωρίς την συγκατάθεση των στρατιωτικών.

ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΛΗΣΗ

Η εκπληκτική ιστορία της ομάδας που δεν είχε γήπεδο!

 
To μικρό ψαροχώρι της Ταϊλάνδης Koh Panyee είναι ένα από τα ωραιότερα «πλωτά» χωριά στον κόσμο, η δομή του οποίου στηρίζεται εξ ολοκλήρου σε ξύλινους πασσάλους. Πουθενά γη, πουθενά έδαφος! Μόνο νερό…
perierga.gr - Γήπεδο ποδοσφαίρου πάνω στο νερό!
Έτσι τα παιδιά του χωριού δεν είχαν πουθενά έναν δικό τους χώρο για να παίζουν ποδόσφαιρο όπως κάνουν τα παιδιά της ηλικίας τους σε άλλα μέρη του κόσμου. Γιατί αυτό που οι περισσότεροι γνωρίζουμε ως «αλάνα», εκεί ήταν μια άγνωστη λέξη.
perierga.gr - Γήπεδο ποδοσφαίρου πάνω στο νερό!
Μια ιδέα πέρασε από το μυαλό των κατοίκων και με τη βοήθεια των παιδιών έγινε σιγά σιγά πράξη: Ένα πλωτό γήπεδο ποδοσφαίρου εξ ολοκλήρου από ξύλα, το οποίο στηρίζεται σε «ξυλοπόδαρα»! Τα παιδιά μάζεψαν ξύλινες σανίδες και με τη βοήθεια των μεγάλων κατασκεύασαν μια πλωτή δομή για να προπονούνται.
perierga.gr - Γήπεδο ποδοσφαίρου πάνω στο νερό!
Κάθε μέρα, μετά το τέλος του σχολείου, η ομάδα του χωριού έτρεχε στο γήπεδο… Οι συνθήκες ήταν δύσκολες καθώς τα παιδιά έπαιζαν ξυπόλητα πάνω στο ξύλο, που πολλές φορές ήταν γεμάτο νερά από τις συχνές βροχές που επικρατούν στην περιοχή.

ΖΗΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

Τα παράλογα χαράτσια έφεραν ζημία 15 δισ. ευρώ



XARATSI KLJ


Κάθε φορά που επέβαλαν και ένα νέο χαράτσι, προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι είναι για το καλό του τόπου μας, ότι οι θυσίες μας θα πιάσουν τόπο, ότι το όφελος θα είναι μεγαλύτερο από το τίμημα που μας ζητούσαν…Πλέον αποδεικνύεται περίτρανα, πώς είτε είναι αδαείς και έχουν «μαύρα μεσάνυχτα» στα οικονομικά, είτε, εάν είμαστε λίγο πιο καχύποπτοι, θέλουν για κάποιους λόγους να «γονατίσουν» την ελληνική κοινωνία.

Έκτακτες εισφορές, έμμεσοι φόροι στα καύσιμα, στα ποτά και τα τσιγάρα,
«χαράτσια» στην κινητή και ακίνητη περιουσία. Και το αποτέλεσμα; Το ελληνικό δημόσιο ζημιώθηκε κατά 15 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Το κόστος των «αποτυχημένων» μέτρων
Από το φόρο στα σκάφη πολυτελείας το ελληνικό κράτος υπολόγιζε έσοδα 10 εκατ. ευρώ. Αντ’ αυτού τα σκάφη εγκατέλειψαν τη χώρα, οι εισαγωγές σταμάτησαν, τα έσοδα από το ΦΠΑ εξανεμίστηκαν και τελικά στα ταμεία του κράτους μπήκε το αστείο ποσό των 33.500 ευρώ! Μάλιστα, το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών σε μια σπάνια απολογητική στιγμή, παραδέχθηκε ότι «οι φόροι που επιβλήθηκαν στα σκάφη δεν εισπράχθηκαν ποτέ, δεν προσέφεραν απολύτως τίποτα, αλλά αντιθέτως προκάλεσαν σημαντικές απώλειες στα δημόσια έσοδα».
Η ίδια αποτυχία καταγράφηκε και με τα περίφημα «χαράτσια» στα ακίνητα. Η υπερφορολόγηση οδήγησε στην κατακόρυφη πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας, κατέστρεψε την κτηματαγορά, ενώ ο ΦΑΠ δεν εισπράχθηκε ούτε το 2011, ούτε το 2012.
Στην «αιθαλομίχλη» χάθηκαν οι ελπίδες για έσοδα από τις αυξήσεις των φόρων στα καύσιμα. Συγκεκριμένα, αντί του 1,1 δισ. ευρώ που υπολόγιζαν ότι θα εισπράξουν κυρίως από το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα ταμεία μπήκαν μόλις 36 εκατ. ευρώ!
Σε όλεθρο κατέληξε και η αύξηση του ΦΠΑ στο 23%. Από τα 17 δις που περίμεναν η πτώση της κατανάλωσης και η αύξηση της φοροδιαφυγής οδήγησε σε απώλεια 2 δισ. ευρώ, χωρίς μάλιστα να υπολογίζεται το κόστος από τις δεκάδες επιχειρήσεις που αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο, αφήνοντας χιλιάδες ανέργους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα δημοσιονομικής αποτυχίας ήταν και η αύξηση των φόρων στα ΙΧ, όπου οι φοβεροί «εγκέφαλοι» αντί να αυξήσουν τα έσοδα, το μόνο που κατάφεραν ήταν να οδηγούν τους ιδιοκτήτες στη μαζική κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας και από τα 170 εκατ. ευρώ που ήλπιζαν να συγκεντρώσουν, να περιοριστούν τελικά σε μόλις 50 εκατ. ευρώ.
Σε μπούμερανγκ εξελίχθηκε επίσης και η επιβολή φόρου στα οινοπνευματώδη. Μέσα σε μία διετία, το δημόσιο έχασε τουλάχιστον 160 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με την έκθεση του ΙΟΒΕ, μόνο το 2010 η μείωση της δαπάνης αλκοολούχων ποτών οδήγησε σε απώλεια 10.000 θέσεων.
Τέλος, οι ελπίδες για έσοδα από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα τσιγάρα έγιναν «καπνός». Παρά τις αυξήσεις φόρων, δηλαδή, το ελληνικό Δημόσιο θα χάσει 1 δισ. ευρώ στη διετία 2012-2013, επειδή η αγορά έχει κατακλυστεί από λαθραία τσιγάρα και οι καταναλωτές προτιμούν πλέον τα στριφτά ή ακόμη και τα πούρα, οι τιμές των οποίων είναι πλέον πιο συμφέρουσες.

ΔΩΜΑΤΙΑ ΚΑΨΟΥΛΕΣ

Σπίτι σου, σπίτι μου ή σε μία ... κάψουλα;

Δημοσιευμένη  εικόνα



Θα μπορούσες ποτέ να κλείσεις δωμάτιο σε pod hotel αν δεν είσαι Ιάπωνας ή ...μέλισσα; Ποτέ μη λες ποτέ. Η έλλειψη χώρου γίνεται μόδα!


Τα δωμάτια-«κάψουλες έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή στην Ιαπωνία στα τέλη της δεκαετίας του ’70. Τα γέμισαν τότε πολυάσχολοι γιαπωνέζοι εργαζόμενοι, οι οποίοι ήθελαν να πάρουν έναν αναζωογονητικό υπνάκο μεταξύ των πολλών ωρών εργασίας στο γραφείο.

Hidden
Δημοσιευμένη  εικόνα

Την πρώτη φορά που μάθαμε εμείς οι Δυτικοί για τα pod hotels με τα δωμάτια-κάψουλες των Ιαπώνων το αντιμετωπίσαμε με απέχθεια. Στο μυαλό μας προβλήθηκαν εικόνες που κυμαίνονται από δυσοίωνες έως μακάβριες. Δωμάτια που μοιάζουν με θαλάμους κρεματόριου, δωμάτια που θυμίζουν νεκρικούς χώρους σε κατακόμβες, θάλαμοι κατάψυξης αστροναυτών από ταινίες του Κιούμπρικ ... ΟΚ! αρκετά με τα φρικιαστικά.

Γεγονός είναι πάντως ένα: Η τραγική έλλειψη χώρου στο νησιωτικό σύμπλεγμα που κατοικούν οι Ιάπωνες, τους ανάγκασαν να υλοποιήσουν πρώτοι την ιδέα. Βέβαια απαιτείται κι ένας άλφα βαθμός ψυχαναγκασμού, που ως γνωστόν μόνο ένας Ασιάτης διαθέτει.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ

Η δίκη του The Mall και η ομερτά των ΜΜΕ

Δημοσιευμένη  εικόνα
Είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο της τελευταίας 20ετίας – και το πιο κρυφό.
Ίσως γιατί σε αυτό εμπλέκονται δύο πρωθυπουργοί, επτά υπουργοί και ο πιο πλούσιος Έλληνας στον κόσμο.
Η υπόθεση του Mall Athens, του.. «μεγαλύτερου αυθαίρετου της Ευρώπης», επρόκειτο να εκδικασθεί σε τελευταίο βαθμό από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 8 Μαΐου. Αλλά για μία ακόμα φορά η υπόθεση πήρε αναβολή.

Μυστηριωδώς (;), ακόμα και η ύπαρξη της δίκης αποσιωπάται από τα ΜΜΕ.

Όπως άλλωστε συμβαίνει εδώ και 9 χρόνια που το σκάνδαλο του Mall βρίσκεται σε εξέλιξη. Ίσως γιατί στη δίκη του Mall διακυβεύεται κάτι πολύ σημαντικό.

Αν η πλευρά Λάτση χάσει, το Mall θα πρέπει να κατεδαφισθεί ή έστω η εταιρεία Lamda να καταβάλει στο Δημόσιο πρόστιμα για κάθε αυθαίρετο τετραγωνικό (από τα 75.000.)! Οι άδειες των δεκάδων καταστημάτων και των κινηματογράφων θα ανακληθούν ή δεν θα ανανεωθούν ξανά. Οι λιγοστοί πολίτες του Μαρουσιού που πριν από 8 χρόνια ξεκίνησαν τον δικαστικό αγώνα θα έχουν κερδίσει τον Λάτση, τον Σημίτη, τον Καραμανλή.

Όμως, εδώ παίζεται κάτι πιο μεγάλο κι από το ίδιο το σκάνδαλο. Εδώ είναι το μυστικό:

Το 2003, η τότε κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το «πρόβλημα» με την αντισυνταγματικότητα του Mall, σκαρφίστηκε ένα τέχνασμα ώστε να περνάει αντισυνταγματικές διατάξεις χωρίς να μπορεί το ΣτΕ να τις κρίνει. Από τότε, η εξωφρενική πατέντα δουλεύει συνέχεια, στην ουσία καταργώντας το ΣτΕ: χθες εκτροπή Αχελώου, σήμερα Βοτανικός, αύριο ίσως Ασωπός.

Αυτό διακυβεύεται στη δίκη του Mall: Θα επιβιώσει το ΣτΕ, η μόνη δημόσια αρχή που μπορεί να σταματάει τις εκάστοτε κρατικές αυθαιρεσίες; Ή θα χάσουμε οι πολίτες ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέσα προστασίας που μας απέμεινε..

Αν θέλετε η δίκη του Mall να πάψει να είναι μυστικό, αν θέλετε να σπάσει επιτέλους η ομερτά των ΜΜΕ, μάθετε περισσότερα (με ντοκουμέντα και υλικό που αποδεικνύει τα παραπάνω και για πρώτη φορά δημοσιεύεται) στο
www.facthemall.gr

ΠΩΣ ΝΑ ΧΩΡΙΣΕΤΑΙ