Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΡΕ ΧΑΡΙΣΜΑ ΣΑΣ

Το είδαμε κι αυτό! Αγανάκτησε και δώρισε το ... σπίτι του στο Δήμο!


Φωτογραφία για Το είδαμε κι αυτό! Αγανάκτησε και δώρισε το ... σπίτι του στο Δήμο!
Το σπίτι του επιθυμεί να δωρίσει ο 83χρονος κ. Μαργετάκης, κάτοικος του χωριού Μεταξοχώρι του Δήμου Ιεράπετρας.Ο 83χρονος, αγανακτισμένος για τα αδικαιολόγητα τέλη που του επιβάλλονται από τον Δήμο για την ερειπωμένη, όπως αναφέρει, παλιά κατοικία του, η οποία ούτε πόρτες διαθέτει, αποφάσισε να την παραχωρήσει στον Δήμο Ιεράπετρας, καθώς αδυνατεί να τα εξοφλήσει...
cretalive.gr

Η ΚΩΜΩΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΗ

Ας θυμηθούμε τον συγκλονιστικό μονόλογο του Στάθη Ψάλτη σε θεατρική παράσταση...

Δημοσιευμένη  εικόνα




Χωρίς πρόλογο.....



...με συγκλονιστικές αλήθειες, ανατριχιαστική αφήγηση! Αξίζει να το δείτε...




oparlapipas

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

Ο Στουρνάρας έγινε διεθνώς ρεζίλι στο BLOOMBERG!

Δημοσιευμένη  εικόνα


Οι δημοσιογράφοι του Bloomberg ξαφνιάστηκαν ακούγοντας τον υπουργό της πτωχευμένης και εξαθλιωμένης Ελλάδας να επαναλαμβάνει σαν ανδροειδές το ίδιο μοτίβο ότι δεν υπάρχει πρόβλημα! Τον έβαλαν στη θέση του και ξαφνιάστηκε αυτός μετά (6:00) ενώ έγινε και ρεζίλι.



Πρόβαλαν παράλληλα πίνακες ομολόγων που έδειχναν την αντίθετη εικόνα από αυτά που έλεγε!

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πως ο Στουρνάρας έγινε διεθνώς ρεζίλι στο BLOOMBERG!



RAMNOUSIA

Η ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΥΑΛΟ

10 πράγματα που επινόησαν γυναίκες!

Δημοσιευμένη  εικόνα



Μέχρι τα τέλη του 20ου αιώνα, μόνο το 10% των ευρεσιτεχνειών και εφευρέσεων ανήκε σε γυναίκες. Αν φτιάξει κανείς μια λίστα με τις πλέον γνωστές εφευρέσεις των τελευταίων αιώνων, ελάχιστα γυναικεία ονόματα θα εμφανιστούν σε αυτήν. Αυτό δεν σημαίνει ότι συνέβαινε λόγω έλειψης ευφυίας ή δημιουργικής σκέψης, αλλά πολλές φορές το να αναγνωριστεί η εφεύρεση ή η πατέντα μιας γυναίκας, "σκάλωνε" στους νόμους και στις ηθικές αξίες της εκάστοτε εποχής. Πολλές ιδέες γυναικών έχουν κατοχυρωθεί στο όνομα του συζύγου ή του πατέρα τους σαν πατέντες λόγω "νομικών κωλυμάτων". Απ' την άλλη πολλές ιδέες που είχαν γυναίκες, αντιμετωπίστηκαν με σαρκασμό και προκατάλειψη.

Υπήρξαν όμως κάποιες γυναίκες που κατάφεραν να πάρουν οι ίδιες τα εύσημα για τις ιδέες-εφευρέσεις-πατέντες τους.

1) Josephine Cochrane: Το πλυντήριο πιάτων

Δημοσιευμένη  εικόνα
Η Josephine Cochrane εφηύρε το πλυντήριο πιάτων από απογοήτευση. Θύμωνε επειδή οι οικιακοί βοηθοί της συνεχώς έσπαζαν τις πορσελάνες της. Το πλυντήριο πιάτων της Cochrane χρησιμοποιούσε νερό με υψηλή πίεση και έλαβε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1886. Εκείνη την εποχή, τα περισσότερα σπίτια δεν είχαν ζεστό νερό για να δουλεύει η μηχανή, αλλά η Cochrane επέμεινε και πούλησε την ιδέα της σε ξενοδοχεία και εστιατόρια. Τελικά τα πλυντήρια πιάτων μπήκαν στα νοικοκυριά, καθώς όλο και περισσότερες γυναίκες άρχισαν να δουλεύουν.

2) Mary Phelps Jacob: Ο σύγχρονος στηθόδεσμος

Δημοσιευμένη  εικόνα
Η Jacobs έλαβε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1914 για ένα στηθόδεσμο που υποστήριζε τα στήθη από τον ώμο και τα χώριζε σε δυο διαφορετικά σχήματα. Είχαν γίνει και παλιότερα πειράματα για στηθόδεσμους, αλλά η ιδέα της "του να χωρίζει τα στήθη" ήταν που έκανε το σχεδιασμό της μοναδικό. Πριν τα σουτιέν τα γυναικεία εσώρουχα ήταν άβολα. Με μπανέλες και χαλύβδινους ράβδους ήταν πολύ πιεστικά. Το σχέδιο της Jacobs ήταν αντιθέτως απαλό και ελαφρύ. Κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου το σουτιέν της έγινε δημοφιλές όταν η κυβέρνηση των ΗΠΑ ζήτησε από γυναίκες να σταματήσουν να αγοράζουν κορσέδες, προκειμένου να εξοικονομηθεί μέταλλο. Η Jacobs όμως είχε ήδη πουλήσει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της στην Warner Brothers Corset.

3) Grace Hopper: BM-Harvard Mark 1

Δημοσιευμένη  εικόνα
Η ναύαρχος Dr. Grace Murray Hopper είναι γνωστή ως "η μητέρα των υπολογιστών"! Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, η Hopper τοποθετήθηκε στο Χάρβαρντ, όπου εργάστηκε για την ανάπτυξη του IBM-Harvard Mark 1, τον πρώτο μεγάλης κλίμακας Η/Υ των ΗΠΑ. Η Dr. Hopper επινόησε επίσης τον μεταγλωττιστή (compiler), ο οποίος μετέφραζε γραμμένες γλώσσες σε κώδικα υπολογιστή. Πρότεινε τον όρο "bug" για κάποιο πρόβλημα και συνεργάστηκε στην ανάπτυξη του COBOL, το πρώτο φιλικό προς το χρήστη πρόγραμμα λογισμικού.

4) Mary Anderson: The Windshield Wiper

Δημοσιευμένη  εικόνα

Η ΜΑΥΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Το πραγματικό κόστος της λιτότητας στην Ελλάδα
Συνημμένη Εικόνα: 24205152EC9hzaWP.jpg



Μεταξύ των εθνών της ΕΕ, η Ελλάδα έχει πληγεί περισσότερο από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. Πριν από δύο χρόνια , τον Ιούνιο του 2011 αξιολογώντας τις δράσεις της ΕΕ στο θέμα της Ελλάδας, οι αναλυτές τόνιζαν περιπαιχτικά «φαίνεται ότι έχει υιοθετηθεί μια νέα προσέγγιση: όταν ένα σχέδιο δεν φέρνει τ'αναμενόμενα αποτελέσματα, απλά ... συνέχισε το.» Δύο χρόνια αργότερα δεν υπάρχει καμία ένδειξη αλλαγής κατεύθυνσης, ενώ η κοινωνική και πολιτική κατάσταση συνεχίζει να επιδεινώνεται.

Στην Ελλάδα, η δεκαετία που οδήγησε στην κρίση αυτή χαρακτηρίστηκε από την έλλειψη διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στον τομέα της φορολογίας, του δημόσιου χρέους και των μισθών του δημοσίου τομέα. Η Ελλάδα είχε ένα κακώς οργανωμένο φορολογικό σύστημα, ελαττωματικό σύνολο κοινωνικών υπηρεσιών, καθώς και πολιτικά κόμματα που δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν για το πώς όλα αυτά θα πρέπει να μεταρρυθμιστούν.



Τον Οκτώβριο του 2011 αποκαλύφθηκε ότι 109.421 άνθρωποι που δεν εμφανίζονται στην απογραφή ήταν λαμβάνουν κρατικές συντάξεις από το κύριο ταμείο κοινωνικής ασφάλισης. Εκτιμάται ότι το συνολικό ποσό που καταβάλλεται σε αυτούς τους πλαστούς συνταξιούχους θα μπορούσε να ανέρχεται στα € 1,5 δις.

Τον Ιούνιο του 2011 , το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακήρυξε το φορολογικό σύστημα της Ελλάδας ένα χάος , σημειώνοντας ότι το πρόβλημα προέκυψε από την έλλειψη πολιτικής βούλησης, η οποία επιδείνωσε την έλλειψη ανταγωνιστικότητας και της οικονομικής απομόνωσης.

Η Ελλάδα διατήρησε ένα δημόσιο χρέος της τάξης του 100 τοις εκατό του ΑΕΠ κατά τη δεκαετία πριν από την κρίση - δηλαδή 20 με 30 τοις εκατό περισσότερο από ότι οι άλλες συγκρίσιμες χώρες.

Ένας σημαντικός τομέας τον οποίο η Ελλάδα απέτυχε να μεταρρυθμίσει πριν από την κρίση ήταν αυτός των αμοιβών του δημόσιου τομέα. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 και μετά, το χάσμα μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα διευρύνθηκε δραματικά. Μέχρι το 2011 , είχε εκτιμηθεί ότι οι μισθοί του δημοσίου τομέα ήταν 130 τοις εκατό υψηλότεροι από ότι αυτοί των ιδιωτικών υπαλλήλων, ενώ η μέση διαφορά με όλη την ευρωζώνη ήταν 30%. Οι μισθοί για τους εργαζόμενους σε παρόμοιες κατηγορίες ήταν πολύ υψηλότεροι στο δημόσιο τομέα , οδηγώντας στη δημιουργία ενός σύστηματος «εσωτερικών» και «εξωτερικών.» Αυτό , σε συνδυασμό με την αδυναμία είσπραξης φόρων, εν μέρει εξηγεί την αύξηση του χρέους στην Ελλάδα.

Ούτε οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ από το 1993 και έπειτα ούτε της Νέας Δημοκρατίας , από το 2004 έως το 2009 κατάφεραν να πραγματοποιήσουν τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνταν για να διορθώσουν την κατάσταση, πριν χτυπήσει η κρίση.

Όταν ξέσπασε η κρίση , η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ( επανεξελέγη τον Ιούνιο του 2009 ), συμφώνησε να θεσπίσουν τα οικονομικά σχέδια που επιβλήθηκαν από την ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ στο Μνημόνιο του 2010 σε αντάλλαγμα τα δάνεια που επέτρεψαν στην Ελλάδα να αποφύγει τη χρεοκοπία. Οι ακόλουθες είναι μερικές από τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούσε η Τρόικα :

• Οι περικοπές των μισθών στο δημόσιο τομέα

• Η μεταρρύθμιση των συντάξεων