Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ Ο ΧΡΥΣΟΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ

Τι απέγινε άραγε ο χρυσός των ναζί; Υπάρχουν πράγματι θαμμένα στη Γερμανία δισεκατομμύρια σε ράβδους χρυσού ή μήπως βρίσκονται στα υπόγεια τραπεζών;



Όταν φάνηκε ότι το Γ’ Ράιχ θα θαβόταν στις στάχτες του πολέμου το 1945, 
οι ναζί ηγέτες άρχισαν να κρύβουν μαζικά τους θησαυρούς που είχαν λεηλατήσει μαζικά από την Ευρώπη κατά τα προηγούμενα χρόνια.
Ανεκτίμητης αξίας έργα τέχνης και ασημικά από σπίτια εβραίων που είχαν σταλεί στους θαλάμους αερίων, αρχαιολογικοί θησαυροί, πίνακες και γλυπτά από μουσεία αλλά και τόνους κυριολεκτικά χρυσού κείτονταν τώρα σε υπόγεια καταφύγια, 

ορυχεία και πυθμένες λιμνών.
Όσο η ήττα άρχισε μάλιστα να φαίνεται αναπόφευκτη, η επιχείρηση εξαφάνισης του ναζιστικού θησαυρού έπαιρνε γιγαντιαίες διαστάσεις. Με τους Συμμάχους να περικυκλώνουν το Βερολίνο, τα κεφάλια του Γ’ Ράιχ έτρεχαν να κρύψουν τους κλεμμένους θησαυρούς, λαμβάνοντας μάλιστα ειδική μέριμνα για τις ράβδους χρυσού.
Κι ενώ ένα καλό μέρος των έργων τέχνης και των άλλων θησαυρών έπεσε στα χέρια των Συμμάχων μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου, το μυστήριο παραμένει για την τύχη όσων δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί.



ΝΕΕΣ ΠΑΤΕΝΤΕΣ

Οι… ιδιοφυίες της πατέντας

Οι... ιδιοφυίες της πατέντας

Δείτε τις φωτογραφίες



padajdh4

ΟΣΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ

Τι πληρώνει σε ετήσιους και καθημερινούς φόρους ένας εργαζόμενος των 800 ευρώ και τι του μένει

Αναλυτικός υπολογισμός φόρων και εισφορών που καταβάλει ένας μισθωτός στο ελληνικό κράτος που τον «στραγγίζει»


Τι πληρώνει σε ετήσιους και καθημερινούς φόρους ένας εργαζόμενος των 800 ευρώ και τι του μένει


Κάτι λιγότερο από ένας μισθός μένει στο τέλος της χρονιά για ένα μισθωτό, 
ο οποίος αμείβεται με 800 ευρώ καθαρά το μήνα. 
Χαρακτηριστικό πάντως είναι ότι εάν για παράδειγμα είχε καταργηθεί ο 13ος και 14ος μισθός, ο εν λόγω εργαζόμενος θα ήταν αδύνατο να πληρώνει κάποιο από τα πάγια έξοδά του.

Γράφει ο Γιώργος Λαμπίρης
Infographics: Βασιλική Αθανασοπούλου

Το ακριβές που του μένει αφού πληρώσει φόρους και εισφορές προς το κράτος 
είναι 784,66 το έτος ευρώ ή 65,38 ευρώ το μήνα.

Για να καταλήξουμε στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα υπολογίσαμε ότι λαμβάνει 14 μισθούς ανά έτος, όπως προαναφέραμε. Εκτός από τα 9.600 ευρώ που είναι ο συνολικός καθαρός του μισθός και για τους 12 μήνες του χρόνου, υπολογίζονται επιπλέον 1.600 ευρώ που λαμβάνει ως δώρο Χριστουγέννων (800 ευρώ), δώρο Πάσχα (400 ευρώ) και επίδομα αδείας (400 ευρώ). Έτσι, το σύνολο των καθαρών αποδοχών του ανέρχεται στα 11.196 ευρώ.