Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Η ΣΩΣΤΕΣ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ = ΥΓΕΙΑ

Όσα -ίσως- δεν θέλουν οι φαρμακευτικές εταιρίες και οι καρδιολόγοι να γνωρίζουμε !!!

Δημοσιευμένη  εικόνα



Αυτή την εβδομάδα στο γερμανικό περιοδικό «Σπίγκελ» δημοσιεύθηκε άρθρο, που αμφισβητεί την αξία των βιταμινών.
Το δημοσίευμα αυτό εντάσσεται στα πλαίσια της παγκόσμιας προσπάθειας κατάργησης των συμπληρωμάτων διατροφής και των βοτάνων μέσω του Codex Alimentarius. Ο Codex Alimentarius (Κώδικας Διατροφής) είναι μια ευρωπαϊκή επιτροπή ελέγχου του παγκόσμιου εμπορίου και ζητημάτων τροφής.

Μεταξύ των άλλων ρυθμίσεών της είναι και η κατάργηση των καλής ποιότητας συμπληρωμάτων διατροφής και των βοτάνων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτό αποτελεί καίριο πλήγμα κατά της φυσικής και εναλλακτικής ιατρικής, που βασίζονται στις βιταμίνες και στα άλλα συμπληρώματα διατροφής καθώς και στα βότανα για την πρόληψη και θεραπεία των ασθενειών. Φυσικά πίσω από όλα αυτά κρύβονται οι φαρμακευτικές εταιρείες.

Αν οι άνθρωποι τρέφονται σωστά, λαμβάνουν βιταμίνες, μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά μέσω συμπληρωμάτων διατροφής και αν λαμβάνουν βότανα θα είναι υγιείς και δεν θα χρειάζονται να λαμβάνουν φάρμακα.

Αυτό αποτελεί απειλή για τα οικονομικά συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιρειών.

Ήδη στην Ευρωπαϊκή Ένωση απαγορεύεται η κυκλοφορία βοτάνων της κινεζικής και ινδικής (αγιουρβεδικής) ιατρικής. Σε λίγο θα απαγορευτούν και τα καλής ποιότητας συμπληρώματα διατροφής και θα επιτρέπονται μόνο (συνθετικές και όχι φυσικές) βιταμίνες και συμπληρώματα πολύ χαμηλών δόσεων, που ουσιαστικά δεν θα έχουν καμμιά ευεργετική επίδραση στονανθρώπινο οργανισμό. Πρόκειται για μια από τις πιο σκοταδιστικές ρυθμίσεις στην ιστορία του παγκόσμιου πολιτισμού.

ΤΙ ΑΚΟΥΓΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΙΛΟΤΟΣ

ΑΚΡΑΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

Τα πιο ακραία σημεία


Το μεγαλύτερο βάθος της θάλασσας

07
Τάφρος των Μαριαννών (Ινδονησία -Ιαπωνία)Βάθος: 11.035 μέτρα υπό το βυθό

Αν η κορυφή του Έβερεστ είναι το πιο ψηλό σηεμίο της γη.�, τότε η Τάφρος των Μαριαννών πρέπει να είναι το ακριβώς αντίθετο: το πιο βαθύ, πιο χαμηλό σημείο της γης. 

Βρίσκεται στα δυτικά του Ειρηνικού Ωκεανού, και πήρε το όνομα της από τα Νησιά των Μαριαννών που βρίσκονται κοντά. Η τάφρος απλώνεται στα 2.550 χιλιόμετρα κι έχει πλάτος 69 χιλιόμετρα.

Το πιο βαθύ σημείο της, το λεγόμενο Challenger Deep, φτάνει στα 11.035 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσα.� και είναι το σημείο όπου οι δυο μεγάλες τεκτονικές πλάκες του Ειρηνικού συναντιώνται. Σε αυτό το σημείο η πίεση φτάνει τα 108.5 MPa, δηλαδή είναι πάνω από χίλιες φορές υψηλότερη από την ατμοσφαιρική πίεση της επιφάνειας. 

Ο ψηλότερος καταρράκτης της Γης

03
Σάλτο Ανχελ (Βενεζουέλα)Ύψος: 984 μέτρα

Ο ψηλότερος καταρράκτης βρίσκεται στη Βενεζουέλα , και τα νερά του πέφτουν στον ποταμό Κέρεπ, ο οποίος καταλήγει στον ποταμό Τσουρούν. Αν το όνομα Σάλτο Ανχελ δεν σας λέει κάτι, τότε ίσως η διεθνής ονομασία του να ξυπνήσει την μνήμη σας, Angel Falls.

Σε αυτούς τους καταρράκτες έγιναν τα γυρίσματα της ταινίας UP (Ψηλά στον Ουρανό) κι οι σκηνοθέτες μελέτησαν πολύ καλά την περιοχή πριν από την δημιουργία της ταινίας.

Το πιο απομακρυσμένο μέρος από το κέντρο της Γης

02

ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ

Σε στόμα φύλαρχου η λίστα Λανγκάρντ!

Εκπρόσωπος της φυλής των «Μούρσι», κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης στον τότε υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, είδε τη λίστα και θεώρησε ότι είναι διακοσμητική πλάκα για τα χείλια του!

ΕΤΣΙ ΣΩΘΗΚΕ Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

"Οι Αργεντίνοι σώθηκαν διότι ξεσηκώθηκαν!"

"Παρατηρώ ανθρώπους που εκτονώνονται βρίζοντας για ασήμαντη αφορμή τον γείτονα, ή τον διπλανό οδηγό στα φανάρια. Δεν ξέρω αν φταίνε τα δελτία ειδήσεων, που ισχυρίζονται διαρκώς πως... 
...«δεν γίνεται αλλιώς». Ξέρω όμως ότι κάθε κοινωνία που βιώνει τέτοια περιπέτεια χρειάζεται ελπίδα κι αυτή δεν τη βρίσκεις στη μοιρολατρία. Ούτε στην έχθρα προς το διπλανό.

Άκουσα το τελευταίο διάστημα, στην Ελλάδα, αναφορές στη μεγάλη κρίση που βασάνισε την Αργεντινή, πριν από μια δεκαετία. Υπάρχουν πολλές ομοιότητες, αλλά και διαφορές.

Ο κόσμος στην Αργεντινή ακόμη αποφεύγει να προφέρει το όνομα του Μένεμ, που κυβέρνησε στη δεκαετία του ΄90. Ο Μένεμ υποσχέθηκε ενίσχυση των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων. Η πολιτική του έκανε το αντίθετο, διαλύοντας και τη μεσαία τάξη, όπως και την οικονομία. Καταστροφικές αποδείχθηκαν οι συνεχείς ιδιωτικοποιήσεις κι οι «συνταγές» του ΔΝΤ, τις οποίες εφήρμοζε πιστά ο Μένεμ. Καταστροφική αποδείχθηκε και η ισοτιμία «ένα προς ένα» του νομίσματος, του πέσο, με το δολάριο (1991).

Όλα αυτά οδήγησαν στη χρεοκοπία του κράτους, αλλά η κοινωνία είχε χρεοκοπήσει νωρίτερα. Ο κόσμος εξεγέρθηκε το Δεκέμβριο του 2001 κι ανέτρεψε τέσσερις προέδρους σε 13 ημέρες! Μάλιστα ο ένας, ο Ντε Λα Ρούα, αυτός που έφυγε με ελικόπτερο από την ταράτσα του προεδρικού μεγάρου, δικάζεται το Νοέμβριο. Αυτό είναι μια δικαίωση για τον κόσμο.

Η μεγαλύτερη δικαίωση, όμως, ήταν τα αποτελέσματα της εξέγερσης, χάρη στην οποία η Αργεντινή – με πρόεδρο, πλέον τον Κίρσνερ- μπήκε σε ένα διαφορετικό δρόμο και συνήλθε, οικονομικά και κοινωνικά. Είπε «ως εδώ» στο ΔΝΤ και τους δανειστές. Και σώθηκε.

Οι ιδιοσυγκρασίες Ελλήνων και Αργεντινών μοιάζουν. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι οι Έλληνες ακόμη δεν αντιδρούν, αν και τα μέτρα που επιβάλλονται εδώ είναι ακόμη σκληρότερα! Βλέπω, επίσης, μεγαλύτερη ανεργία στην Ελλάδα. Παρατηρώ κάτι ακόμη: Εδώ δεν γίνεται ουσιαστική συζήτηση για τις αιτίες της κρίσης. Ούτε για το πως θα έλθει ανάπτυξη, σε μια «ξεζουμισμένη» χώρα.

Παρατηρώ ανθρώπους που εκτονώνονται βρίζοντας για ασήμαντη αφορμή τον γείτονα, ή τον διπλανό οδηγό στα φανάρια. Δεν ξέρω αν φταίνε τα δελτία ειδήσεων, που ισχυρίζονται διαρκώς πως «δεν γίνεται αλλιώς». Ξέρω όμως ότι κάθε κοινωνία που βιώνει τέτοια περιπέτεια χρειάζεται ελπίδα κι αυτή δεν τη βρίσκεις στη μοιρολατρία. Ούτε στην έχθρα προς το διπλανό.

Χθες η Αργεντινή. Σήμερα η Ελλάδα. Αύριο ίσως κι άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου. Αν δεις σημεία στο χάρτη, είναι απομακρυσμένα μεταξύ τους. Αν ζήσεις όμως την αγωνία εκείνου που μπορεί να χάσει τα πάντα, σε ένα βράδυ, εξ αιτίας μιας κυβερνητικής απόφασης, καταλαβαίνεις πόσο κοντά είμαστε όλοι!"

[Toυ Χουάν Ραμόν Ρότσα, προπονητή ποδοσφαίρου, Πηγή: «Εργασία -Τώρα»]

ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

Εκπτώσεις 4 φορές το χρόνο

Σύμφωνα με την τροποποίηση του υπουργείου Ανάπτυξης τα εμπορικά καταστήματα θα έχουν δικαίωμα για εκπτώσεις τέσσερις φορές το χρόνο...
Όπως εξήγησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς, η πρόταση που έχει γίνει από την αγορά είναι πέραν των χειμερινών και θερινών εκπτώσεων, να επιτρέπονται δύο ενδιάμεσα 10ήμερα εκπτώσεων το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Για το θέμα πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα διαβούλευση με τους φορείς της αγοράς.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε συνοπτικά εκ νέου σε όσα αλλάζουν στους κανόνες της αγοράς και όπως σημείωσε ενσωματώνονται στο τελικό κείμενο τα εξής:

● Μη καταβολή αντιτίμου από τον πελάτη, εάν δεν έχει εκδοθεί απόδειξη πληρωμής.

● Επιτρέπεται η πώληση καπνικών προϊόντων και εφημερίδων, περιοδικών από τα σούπερ μάρκετ.

● Στους τιμοκαταλόγους και στις αποδείξεις σε καταστήματα εστίασης και αναψυχής προβλέπεται η αναγραφή της τελικής τιμής προ και μετά ΦΠΑ, ενώ θα αναγράφεται και το δικαίωμα μη πληρωμής στον τιμοκατάλογο.

● Δεν θα χρεώνεται χωρίς προηγούμενη έγκριση - ενημέρωση του καταναλωτή οτιδήποτε τιμολογείται π.χ. ψωμί, νερό.

● Θα υπάρχει εκτίμηση για το κόστος εργασίας στην προσφορά παροχής υπηρεσιών που λαμβάνει ο καταναλωτής.

● Ελαττώνονται τα επιτρεπόμενα βάρη στα χύμα προϊόντα, εφόσον δεν υπάρχει το κόστος της συσκευασίας.

● Λαμβάνονται σειρά μέτρων για να μην εξαπατάται ο καταναλωτής από πειραγμένες αντλίες υγρών καυσίμων. Μεταξύ των μέτρων αυτών είναι ο έλεγχος σε όλα τα στάδια μεταφοράς και εμπορίας υγρών καυσίμων και η ευθύνη όχι μόνο του πρατηριούχου αλλά και της εταιρείας εμπορίας, του εξουσιοδοτημένου συνεργείου ελέγχου και του κατασκευαστή των αντλιών για την ορθή λειτουργία της αντλίας.

● Ολοκληρώνεται το αμέσως προσεχές διάστημα η αλλαγή του Αγορανομικού Κώδικα μια νομοθεσία από το 1946. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η εξειδίκευση των προστίμων για παραβάσεις στην αγορά ανάλογα με τη στάθμιση του αδικήματος και της ζημιάς που επιφέρει σε καταναλωτές και αγορά.

Πηγή: newsbomb.gr

ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ

Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

Έτσι θα καταστέλλεται στο εξής το έγκλημα στα μεγάλα αστικά κέντρα του κόσμου

Η δεδηλωμένη πρόθεση του Γερμανού Υπουργού Εσωτερικών Χανς-Πέτερ Φρίντριχ να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της εγκληματικότητας, με αφορμή τον ξυλοδαρμό... 
...μέχρι θανάτου ενός νέου άντρα στην πλατεία Αλεξάντερπλατς στο κέντρο του Βερολίνου, με τη συστηματική τοποθέτηση βιντεο-τεχνολογιών επιτήρησης και ελέγχου, επαναφέρει στο προσκήνιο μια διαμάχη που εδώ και σαράντα περίπου χρόνια βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας και του κριτικού διαλόγου.

Κανείς δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό καμερών που καταγράφουν καθημερινά και αδιαλείπτως τα τεκταινόμενα στους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους των μεγάλων αστικών κέντρων. Ένας στρατός τηλεοπτικών συστημάτων κλειστού κυκλώματος προμηθεύουν τα κέντρα παρακολούθησης με έναν ποταμό οπτικοακουστικών δεδομένων αντλημένων από πλατείες, δρόμους, λεωφόρους, σιδηροδρομικούς σταθμούς, αεροδρόμια, ενίοτε και από πισίνες, μουσεία και σχολεία.

Αν κανείς συμπεριλάβει τις κάμερες παρακολούθησης σε ιδιωτικούς χώρους δημόσιας πρόσβασης, λόγου χάρη στα σούπερ-μάρκετ, στα κάθε λογής καταστήματα, αλλά και στις κατοικίες, τότε εύλογα αναρωτιέται κανείς:

Πρόκειται πράγματι για τόσο αποτελεσματικό μέσο καταστολής; Όντως συμβάλλει στη μείωση της εγκληματικότητας σε τέτοιο βαθμό ώστε να είμαστε έτοιμοι να θυσιάσουμε κάθε έννοια της ιδιωτικότητας στο βωμό της απόλυτης ορατότητας;

Ανάμεσα σε εκείνους που βλέπουν με σκεπτικισμό μία τέτοια εξέλιξη και αμφιβάλλουν για το κατά πόσο μπορεί να συμβάλλει πραγματικά στη μείωση των ποσοστών εγκληματικότητας, είναι και ο επικεφαλής της Επιτροπής για την Προστασία και την Ελευθερία της Πληροφορίας, Γιόχαν Κάσπαρ.

Σύμφωνα με τον τελευταίο, «η αποτρεπτική ικανότητα τέτοιων μέτρων είναι πολύ μικρή, ειδικά σε ό,τι αφορά τα βίαια εγκλήματα». Και προσθέτει πως τα άτομα που επιδίδονται σε τέτοιου είδους εγκληματικές συμπεριφορές συνήθως ενεργούν παρορμητικά, πολύ συχνά υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Και παρ' όλο που η ηλεκτρονική επιτήρηση μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση εγκλημάτων και στην ταυτοποίηση εγκληματιών, αναφέρει ο ίδιος, αυτό δεν σημαίνει ότι οφείλουμε να γεμίσουμε τους δημόσιους χώρους με «ηλεκτρονικούς οφθαλμούς».

Άλλοι, όπως ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Γκρέιφσβαλντ, Μάνφρεντ Μπόρνεβασερ, ο οποίος έχει μελετήσει εκτενώς το πρόβλημα μέσω εμπειρικής έρευνας, θεωρούν πως οι τεχνολογίες βίντεο-επιτήρησης λειτουργούν αποτρεπτικά μόνο αν οι εγκληματίες έχουν την αίσθηση ότι η αστυνομία μπορεί ανά πάσα στιγμή να αντιληφθεί άμεσα τη δράση τους και να επιχειρήσει τη σύλληψή τους.

Και πάλι όμως τα παραπάνω ισχύουν σε ορισμένες μονάχα περιπτώσεις και τύπους εγκλημάτων, κυρίως εκείνα που απαιτούν κάποια προετοιμασία. Τι συμβαίνει όμως στην περίπτωση των αναπάντεχων ξεσπασμάτων βίας, όπου δεν υπάρχει χρόνος για την αποτροπή της πράξης;

Ο Μπόρνεβασερ πιστεύει πως η επίγνωση και μόνο ότι μία περιοχή παρακολουθείται μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά, καθώς οι εγκληματίες μοιραία θα αναγκαστούν να αποφεύγουν αυτές τις περιοχές.

Από την άλλη, σκεπτικιστές όπως ο Κάσπαρ διατυπώνουν τις αντιρρήσεις τους, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι η αίσθηση και μόνο ότι βρίσκεται κανείς υπό παρακολούθηση αρκεί για να ασκήσει πίεση, εξαναγκάζοντας τα άτομα σε μία ψυχολογική στάση υποχρεωτικής συμμόρφωσης.

Κοινώς, ό φόβος φυλάει τα έρμα, πράγμα που αποδεικνύει ότι ο έλεγχος και η επιτήρηση, για να είναι αποτελεσματική, πρέπει να είναι εσωτερικευμένη...

Πηγή: iefimerida.gr