Κυριακή 23 Απριλίου 2017

ΚΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΕΤΑΝ


Πτήση που κόβει την ανάσα πάνω από τους Δολομίτες

Παράτολμοι αθλητές με φόντο τις επιβλητικές βουνοκορφές


Πτήση που κόβει την ανάσα πάνω από τους Δολομίτες


Δείτε φωτογραφίες και βίντεο



Οι Γάλλοι αθλητές Fred Fugen και Vince Reffet έκαναν κάτι που πιθανώς πολλοί θα θέλαμε να κάνουμε κι ακόμα περισσότεροι τρομάζουμε και μόνο που το βλέπουμε: πέταξαν με wingsuit από ύψος 13.000 ποδών, πάνω από τους Δολομίτες στην Ιταλία.
Οι δύο αθλητές έφτασαν με ελικόπτερο σε μια κορυφή της οροσειράς και «βούτηξαν» στο κενό πετώντας με ταχύτητα που έφτανε και τα 160 χιλιόμετρα την ώρα, όπως περιγράφει η Daily Mail.
Με πολύ επιδέξιες κινήσεις καταφέρνουν να πετάξουν με ασφάλεια μέσα από τα βουνά και, φτάνοντας στο προβλεπόμενο ύψος, ανοίγουν τα αλεξίπτωτά τους και επιστρέφουν στη γη.

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ


Όλα “Άνω – Κάτω” κι εμείς στη μέση ενός βρόμικου σχεδίου



1. Μετατόπιση των Πόλων 
2. Μαγνητικά πεδία της Γης 
3. Κλιματική Αλλαγή

Την τελευταία δεκαετία αυτά τα τρία θέματα -μεμονωμένα ή σε συνδυασμό- απασχολούν πολύ την επιστημονική κοινότητα που συνεχώς "ανακαλύπτει" και "αποκαλύπτει" νέα δεδομένα και συμπεράσματα, πολλές φορές μάλιστα και αντικρουόμενα. 

Αλλά τι σημασία έχει, λίγοι είναι αυτοί από το ευρύ κοινό που μπορεί να θυμούνται τη μια χρονιά τη NASA να μας καθησυχάζει ότι η μετατόπιση των Πόλων γίνεται ομαλά και φυσιολογικά, (2012, ενόψει των διαφόρων καταστροφολογικών σεναρίων) και μετά από 1-2 χρόνια να διαβάζει ότι, Το λιώσιμο των πάγων μετατοπίζει τους πόλους της Γης:
​Η απώλεια μάζας από την επιφάνεια του πλανήτη μετακινεί τον άξονα περιστροφής του

Από το 2005 έως σήμερα ο βόρειος γεωγραφικός πόλος μετατοπίζεται προς τη Γροιλανδία κατά αρκετά εκατοστά τον χρόνο, αποκαλύπτουν δορυφορικές μετρήσεις του γήινου βαρυτικού πεδίου. 

Και η ασυνήθιστα γρήγορη μετακίνηση των πόλων αποδίδεται στην ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή και την τήξη των πολικών πάγων. 
Η μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στο «Geophysical Research Letters», δείχνει ότι η τήξη των πάγων στην Αρκτική και η άνοδος της στάθμης της θάλασσας επηρεάζουν την κατανομή μάζας στον πλανήτη.