Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΔΥΣΚΟΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Φωτογράφος


Φωτογράφος, μια δύσκολη δουλειά

Φωτογράφος, μια δύσκολη δουλειά

Φωτογράφος, μια δύσκολη δουλειά

Φωτογράφος, μια δύσκολη δουλειά

ΣΤΟΜΑ ΙΠΠΟΠΟΤΑΜΟΥ

Ο άνθρωπος με το μεγαλύτερο στόμα στον κόσμο

Ο άνθρωπος με το μεγαλύτερο στόμα στον κόσμο
 

ΚΛΕΦΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, καταθέσεων για οφειλές στο Δημόσιο...
Tuesday, 12 February 2013
 
 
Σε κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, καταθέσεων, ενοικίων και άλλων εισοδημάτων 2.500.000 ληξιπρόθεσμων οφειλετών θα προχωρήσει άμεσα το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να εισπράξει μέρος των 56,4 δισεκατομμυρίων ευρώ που χρωστούν συνολικά οι οφειλέτες. Την εντολή έδωσε...στους εφόρους με τους οποίους συναντήθηκε ο γγ Φορολογικών Εσόδων Χ.Θεοχάρης.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τρίτης και ερωτηθείς για τις αποκλίσεις στα έσοδα του προϋπολογισμού τον Ιανουάριο, ο υφυπουργός Οικονομικών Γ.Μαυραγάνης ανέφερε ότι η κυβέρνηση γνωρίζει ότι υπάρχει πρόβλημα αδυναμίας πληρωμής εκ μέρους πολλών φορολογουμένων και σημείωσε ότι σε συνεργασία με τον κ. Θεοχάρη εξετάζεται ρύθμιση για διευκόλυνσή τους.

Πάντως, η εντολή του κ. Θεοχάρη προς τους επικεφαλής των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών ήταν σαφής: Πρώτα θα στέλνετε επιστολή στους οφειλέτες του Δημοσίου να έρθουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους. Σε επόμενο στάδιο θα στέλνετε επιστολή απειλής κατάσχεσης και σε τρίτο στάδιο και εφόσον δεν έχει υπάρξει καμία ανταπόκριση από τους ληξιπρόθεσμους οφειλέτες τότε θα κοινοποιείται εξόδικο και τελική πράξη ενέργεια θα είναι η οριστική κατάσχεση μισθών, συντάξεων, ενοικίων, καταθέσεων κτλ.

Αξίζει να τονιστεί ότι σήμερα η εφορία μπορεί να κατάσχει κινητά περιουσιακά στοιχεία (καταθέσεις, ΙΧ, μοτοσικλέτες κτλ.), το 20% ημερομισθίων και 25% μισθού ή σύνταξης εφόσον είναι πάνω από 1.000 ευρώ (ο μισθός ή η σύνταξη δεν μπορεί μετά την κατάσχεση να πέσει κάτω από 1.000 €), το 50% εφάπαξ, τα ενοίκια κτλ.

Μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο υπουργείο Οικονομικών είχε τεθεί πρόταση με την οποίο θα μειωνόταν το όριο κάτω από το οποίο δεν μπορεί να γίνει καμία κατάσχεση μισθού, ημερομισθίου ή σύνταξης στο επίπεδο των 600 ευρώ το μήνα από 1.000 ευρώ σήμερα.

Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωση το βράδυ της Δευτέρας έσπευσε να διαψεύσει κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αναφέροντας χαρακτηριστικά οτι «σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας (σ.σ. μείωσης του ορίου κατασχέσεων για χρέη προς το Δημόσιο από τα 1.000 ευρώ στα 600 ευρώ) αποτελούν αντικείμενο φαντασίας και μόνο».

Ετσι, μέσα στο μήνα θα σταλούν 2,5 ραβασάκια της εφορίας σε 2,3 εκατ. οφειλέτες με ληξιπρόθεσμα χρέη έως 3.000 ευρώ, σε 100.000 οφειλέτες με χρέη από 3.000 ευρώ έως 300.000 ευρώ, σε 5.770 οφειλέτες με χρέη από 300.000 ευρώ έως 1.000.000 ευρώ, ενώ τέλος θα σταλούν ραβασάκια σε 1.500 οφειλέτες που χρωστά ο καθένας πάνω από 1 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να τονιστεί ότι πλειονότητα των οφειλετών (2,3 εκατ. πολίτες) χρωστούν στην εφορία συνολικά 1,1 δισ. ευρώ, ενώ από την άλλη πλευρά 6.270 οφειλέτες έχουν χρέη στο κράτος συνολικού ύψους 35 δισ. ευρώ.

Ενδεικτικό της οικονομικής αδυναμίας που βρίσκονται οι πολίτες είναι ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ 550.000 ιδιοκτήτες ακινήτων.

Με κατασχέσεις κινδυνεύουν όσοι δεν έχουν πληρώσει το φόρο εισοδήματος, ΦΠΑ, χαράτσι ΔΕΗ, κλήσεις τροχαίας, κλήσεις δημοτικής αστυνομίας, διόδια, ακόμη και πρόστιμα από μη ακύρωση εισιτηρίων αστικών συγκοινωνία που έχουν μεταφερθεί στην εφορία.

Μάλιστα, η εφορία μπορεί να στείλει κατασχετήρια στους εργοδότες, ασφαλιστικά ταμεία, ενοικιαστές και τράπεζες χωρίς να ενημερώσει τους οφειλέτες.


Read more: http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=86934:katasxeseis-misthon-suntakseon-katatheseon-gia-ofeiles-sto-dhmosio&catid=74:sites&Itemid=54#ixzz2KhO1StBE
Seleo.gr News

ΦΑΒΟΡΙ ΓΙΑ ΠΑΠΑΣ

Ο επόμενος Πάπας θα είναι μαύρος;

2013-02-12
 
Φωτογραφία για Ο επόμενος Πάπας θα είναι μαύρος;
Αφού καταλάγιασε το σοκ από την ανακοίνωση της παραίτησης του Πάπα Βενέδικτου του 16ου, άρχισε η διαδοχολογία.

Και σύμφωνα με δημοσιεύματα και λίστες που ήδη κυκλοφόρησαν, όχι μόνο στο Βατικανό, το φαβορί είναι ένας Καρδινάλιος από την Γκάνα, ο οποίος είναι μαύρος.

Tις λίστες, κυκλοφόρησαν πρώτα τα γραφεία στοιχημάτων. Όπως γράφουν οι εφημερίδες, Telegraph και Guardian, φαβορί, σύμφωνα με τα γραφεία Paddy Power και Ladbrokes είναι ο Πήτερ Κόντουο Απάϊα Τούρκσον, Καρδινάλιος από την Γκάνα.

Ακολουθούν οι Φράνσις Αρίνζε από τη Νιγηρία, ο Μάρκ Ουελέ από τον Καναδά, ο Αντζελο Σκόλα από την Ιταλία και ο Οντίλο Σερέρ από την Βραζιλία.

Το φαβορί, ο 64χρονος Τούρκσον, θεωρείται νεος, χαρισματικός επικοινωνιακά και ιδιαίτερα δημοφιλής.

Σύμφωνα με τον ξένο Τύπο, το όνομα του Νιγηριανού Αρίνζε είχε ακουστεί και το 2005 όμως ο Βενέδεικτος τότε ήταν πολύ ισχυρός.

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΑ

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

«Μύλος» και πάλι στο μετρό της Θεσσαλονίκης

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Μια βυζαντινή πόλη εκτροχιάζει εκ νέου τα βαγόνια του έργου...

Σε μεγάλη κατάρα εξελίσσεται το θέμα των αρχαιοτήτων στο μετρό της Θεσσαλονίκης, θέτοντας για πολλοστή φορά σε κίνδυνο την συνέχεια του έργου λόγω νέων αρχαιολογικών ευρημάτων στο σταθμό Βενιζέλου.

Πρόκειται για πολύ σημαντικές βυζαντινές αρχαιότητες που χρονολογούνται μεταξύ 6ου και 7ου αιώνα, οι οποίες φέρνουν στο φως την ζωντάνια μιας αρχαίας πόλης με τους λιθόστρωτους και μαρμάρινους δρόμους, την αγορά και την καθημερινότητα των ανθρώπων της.

Tην ώρα που οι αρχαιολογίες έχουν τινάξει στον αέρα το χρονοδιάγραμμα αλλά και το κόστος του έργου (οι ανασκαφές των αρχικά εκτιμώμενων τριών ετών έγιναν έξι και από 15 εκ. ευρώ εκτινάχθηκαν στα 90 εκ. ευρώ) και το υπουργείο Ανάπτυξης θέλει να δώσει το στίγμα της εγρήγορσης, αποκαθιστώντας τα προβλήματα με τις απαλλοτριώσεις, μια ολόκληρη πόλη στα έγκατα της γης που ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι κατά τις ανασκαφές στο σταθμό Βενιζέλου, ανοίγει τον κύκλο για νέες περιπέτειες.

Το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχαιοτήτων (ΚΑΣ) με απόφασή του ζητά τα ευρήματα να μεταφερθούν στο στρατόπεδο Παύλου Μελά, θεωρώντας «ρομαντική» οποιαδήποτε συζήτηση για την διατήρησή τους. Κάτι τέτοιο άλλωστε θα ισοδυναμούσε με την κατάργηση του σταθμού, αν και αντιδράσεις για την υποδοχή των αρχαίων διατυπώνει και ο δήμος Παύλου Μελά που σχεδιάζει εδώ και χρόνια στο χώρο, την δημιουργία πάρκου.

Πληροφορίες πάντως από το υπουργείο Ανάπτυξης αναφέρουν ότι ο δήμος δεν είναι αρνητικός αλλά ζητά να μην γίνει «σαλαμοποίηση» του χώρου και τα ευρήματα να ενταχθούν στο περιβάλλον. Αντίστοιχα προβλήματα αντιμετώπισε το μετρό και στο σταθμό της Αγίας Σοφίας μόνο που εκεί οι αρχαιολογικοί θησαυροί αποθηκεύτηκαν μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος που θα τους μεταφέρουν.

Οι εξελίξεις στο μετρό της Θεσσαλονίκης που έχει βραχυκλώσει από τα προβλήματα του αναδόχου προκαλούν νέα εμπόδια για αυτό και σήμερα είναι προγραμματισμένη έκτακτη συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη που θα δώσουν ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων κ. Στράτος Σιμόπουλος και ο διευθύνοντας σύμβουλος της Αττικό Μετρό κ. Χρήστου Τσίτουρας.

Ο κ. Σιμόπουλος υποστηρίζει ότι οι αρχαιότητες δεν υπάρχει τεχνικός τρόπος για να παραμείνουν στο σταθμό γιατί τότε κινδυνεύει να πάει πάνε πίσω όλο το έργο. Ήδη η κατασκευή του με βάση το αρχικό χρονοδιάγραμμα θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί από το περασμένο Φθινόπωρο αλλά όλα δείχνουν ότι δύσκολα θα παραδοθεί το έργο το 2017!

«Έχουμε δώσει 100 εκ. ευρώ μέχρι τώρα για το σταθμό. Είναι τρομακτικό νούμερο» ανέφερε χθες σε συνέντευξή του ο κ. Σιμόπουλος τονίζοντας ότι κινδυνεύει να απενταχθεί το έργο καθώς εάν καταργηθεί ο σταθμός θα πρέπει να επανασχεδιαστούν όλοι οι σταθμοί στη δυτική πτέρυγα της πόλης.

«Θα έχουμε την υπέρβαση της μέγιστης χωρητικότητας, αυξημένους συνολικούς χρόνους μετακίνησης, θα έχουμε αυξημένους χρόνους εκκένωσης, θα έχουμε μεταξύ δύο σταθμών 1.150 μέτρα απόσταση ενώ το μέγιστο είναι 800 μέτρα. Δεν γίνεται», είπε.
Λάδι στην φωτιά όμως βάζουν οι δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος μιλώντας για τα νέα αρχαιολογικά ευρήματα δήλωσε ότι «οι δρόμοι δεν είναι αγάλματα για να μεταφερθούν» διαφωνώντας με τη μεταφορά την ευρημάτων στη Σταυρούπολη.

Υπέρ του να μείνουν τα ευρήματα στον Βενιζέλου έχει ταχθεί και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων ενώ επισήμως το υπουργείο Πολιτισμού ρίχνει το μπαλάκι στην πόλη, λέγοντας ότι εκείνη θα πρέπει να αποφασίσει.
Παρόμοια προβλήματα είχαν εμφανιστεί και στην πλατεία Συντάγματος πριν από δέκα χρόνια, όπου 2.000 τετραγωνικά αρχαιοτήτων μεταφέρθηκαν στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

πηγή: protothema.gr

ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

Η προφητεία για τον Πάπα και το τέλος του κόσμου!

Τι αναφέρει η αρχαία προφητεία του Αγίου Μαλαχία για το τέλος του κόσμου μετά την φημολογούμενη παραίτηση του Πάπα;

H είδηση της ξαφνικής παραίτησης του Πάπα από το θρόνο προκάλεσε έκπληξη στο Βατικανό. Πρόκειται για την πρώτη παραίτηση Πάπα από το θρόνο εδώ και αιώνες, για την ακρίβεια από το 1415, και στο Βατικανό επικρατεί ανησυχία και σκεπτικισμός, ενώ προετοιμάζεται η διάδοχη κατάσταση. Μετά την είδηση της παραίτησης, ήρθε στο φως μια αρχαία προφητεία που προκαλεί ερωτήματα, καθώς ο Ιρλανδός Άγιος Μαλαχίας είχε προβλέψει από τον 12ο αιώνα το τέλος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και την Τελική Κρίση, δηλαδή τη Δευτέρα Παρουσία. Σύμφωνα με τις προφητείες του Μαλαχία, ο επόμενος Πάπας θα είναι μαύρος και ο τελευταίος καθώς κατά τη διάρκεια της δικής του Βασιλείας θα έρθει το Τέλος του κόσμου.

«Στον τελικό διωγμό της Αγίας Ρωμαϊκής Εκκλησίας θα βασιλεύει ο Πέτρος ο Ρωμαίος ο οποίος θα βοσκήσει το ποίμνιό του μέσα σε μεγάλη δοκιμασία μετά την οποία η πόλη των επτά λόφων ( Ρώμη ) θα καταστραφεί και ο φοβερός Κριτής θα κρίνει τους ανθρώπους», αναφέρει το κείμενο.

Στο 1139 ο Άγιος Μαλαχίας ο οποίος υπήρξε Αρχιεπίσκοπος του Armagh (κάτι που αντιστοιχεί στο «πάσης της Ιρλανδίας») ταξίδευσε από την Ιρλανδία στην Ρώμη για να δώσει έναν απολογισμό σχετικά με τις υποθέσεις του.

Εκεί είχε ένα περίεργο όραμα για το μέλλον μέσα στο οποίο του αποκαλύφθηκε το όνομα του κάθε Πάπα συνολικά 112 τον αριθμό για όλα τα χρόνια ( εννοείται από εκείνη την χρονική στιγμή ) μέχρι το τέλος του κόσμου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η λίστα του Αγίου Μαλαχία αριθμεί 268 Πάπες, δύο παραπάνω από εκείνη του Βατικανού, πιθανότατα επειδή ο «προφήτης» συμπεριλαμβάνει και δύο «Αντιπάπες» στη λίστα του.

Το κείμενο αυτό του Αγίου Μαλαχία αμφισβητείται έντονα από μεγάλο μέρος της Καθολικής Εκκλησίας, ενώ το γεγονός ότι η καταγραφή των ονομάτων χάθηκε κάπου στα αρχεία του Βατικανού μέχρι την επάνεμφάνισή της το 1590 δημιουργεί ακόμη περισσότερα ερωτηματικά.