Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

THE HUNTER





Ο Martin, ένας μισθοφόρος, έχει σταλεί από μια ανώνυμη εταιρεία βιοτεχνολογίας της Ευρώπης, στην έρημο της Τασμανίας, για να κυνηγήσει την τελευταία τίγρη της Τασμανίας.

Υπότιτλοι: Ελληνικοί
Special feature: Greek subtitles
Γλώσσα: Αγγλικά

Παραγωγή: 2011
Είδος Ταινίας: Περιπέτεια, Δράμα
Σκηνοθέτης: Daniel Nettheim
Ηθοποιοί: Willem Dafoe, Sam Neill and Morgana Davies...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕ ΤΗΣ ΑΔΕΙΕΣ ΣΑΣ

Αυτές είναι οι αργίες του 2014-Δείτε και...προγραμματίστε!

Δημοσιευμένη  εικόνα



Μην μας παρεξηγείτε που ακόμη δεν μπήκε ο νέος χρόνος εμείς κοιτάζουμε τις αργίες. Άλλωστε είμαστε σίγουροι ότι λίγο-πολύ όλοι το κάνουμε, κρυφοκοιτάζοντας το ημερολόγιο για να δούμε αν το νέο έτος μας φέρνει κάποιο ημερολογιακό… μπαξίσι. Άλλωστε μην ξεχνάτε πως κάθε χρόνος ξεκινά με αργία, την Πρωτοχρονιά.



Και αν αληθεύει η γνωστή ρήση πως ό,τι κάνεις στην αρχή του χρόνου θα το κάνεις και την υπόλοιπη χρονιά, εμείς επαυξάνουμε, αναζητώντας από τώρα ποιες ημέρες θα… ξεκουραστούμε επισήμως μέσα στο 2014. Και όντως, το νέο έτος δεν μας απογοητεύει: Με τέσσερα τριήμερα, δύο απολαυστικά γιορτινά τετραήμερα και τρία… σχεδόν τριήμερα, δεν τα πάει κι άσχημα ο καινούριος χρόνος:

Ιανουάριος

Τον αγαπάμε όχι μόνο γιατί ξεκίνησε με αργία, όπως πάντα, αλλά και γιατί φέτος μας επιφυλάσσει και το πρώτο τριήμερο της χρονιάς. Τα Θεοφάνια, στις 6 Ιανουαρίου, πέφτουν Δευτέρα και μας εξασφαλίζουν τρεις ημέρες ξεκούραση από την πρώτη κιόλας εβδομάδα της χρονιάς.

Φεβρουάριος

Συγχωρούμε τον Φεβρουάριο που δεν μας χαρίζει καμία επίσημη αργία. Δεν του κρατάμε κακία αφενός επειδή ούτως ή άλλως έχει λιγότερες ημέρες, 28 φέτος, και περνά γρήγορα, αλλά και επειδή η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου πέφτει Παρασκευή και μπορούμε να τη γιορτάσουμε δεόντως με ξενύχτι, χωρίς να νοιαζόμαστε για το πώς θα ξυπνήσουμε το επόμενο πρωί.

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ

Ποιες είναι οι ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ συνήθειες στο φαγητό κάθε λαού;;;

 
Ποιες είναι οι ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ συνήθειες στο φαγητό κάθε λαού;;;
 
Θα μπορούσες να φανταστείς να πίνεις την σούπα σου από το μπολάκι, σε ένα επίσημο γεύμα, να δέχεσαι ένα ποτήρι βότκας ακόμη κι αν στην προσφέρουν στις 9 το πρωί και να ρεύεσαι για να πεις «ευχαριστώ»; Αν όλα αυτά σου φαίνονται από πρωτόγνωρα, έως και παράλογα, μάθε ότι σε ορισμένες χώρες, είναι απλά ένας κανόνας συμπεριφοράς ή μια συνήθεια την ώρα του φαγητού. Το savoir vivre των λαών διαφέρει τόσο, όσο και η κουζίνα τους.
 
1. Φαγητό μόνο με το δεξί!
 
Εμείς οι αριστερόχειρες θα έχουμε ένα προβληματάκι με το φαγητό, αν ταξιδέψουμε προς Ινδία, Μέση Ανατολή αλλά και σε ορισμένες περιοχές της Αφρικής. Εκεί, όποιος χρησιμοποιεί το αριστερό του χέρι για να φάει θεωρείται από τους περισσότερους ακάθαρτος.
 
2. Ρούφα όσο πιο πολύ μπορείς τη σούπα σου!
 
Ως καλεσμένος στην Ιαπωνία θα πρέπει να δείξετε την ικανοποίησή σας προς την φιλοξενία του οικοδεσπότη ρουφώντας τη σούπα σας! Όσο δυνατότερα τόσο το καλύτερο...
 
3. Μην πεις «όχι» σε μια βότκα!
 

BIG SHARK



ΑΜΕΡΙΚΗ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΜΕΝΑ

12+1 πράγματα που πιστεύουμε ότι είναι αμερικάνικα αλλά... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!!!
 
 
12+1 πραγματα που πιστευουμε οτι ειναι αμερικανικα αλλα... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!!!

Εχουμε συνηθίσει να τους κατηγορούμε για την επιβολή της pop κουλτούρας που έχουν επιβάλει σε όλο τον πλανήτη. Οτιδήποτε αποκτά μαζικό χαρακτήρα, εστιάζεται γεωγραφικά στις ΗΠΑ, επιτείνοντας το πατριωτισμό των Αμερικανών. Είναι, όμως, έτσι ακριβώς;
Σύμφωνα με το ευφάνταστο ρεπορτάζ της Huffington Post, δεκατρία αρχετυπικά πράγματα που τα θεωρούμε απολύτως αμερικανικά, τελικά δεν είναι και... τόσο αμερικανικά.
Η λίστα προκαλεί γέλιο, αλλά και απορία.
Εχουμε και λέμε:

Ο εθνικός ύμνος των ΗΠΑ: Το φημισμένο Star-Spangled Banner, δεν είναι ακριβώς αμερικανικό. Στην πραγματικότητα οι ρίζες του έρχονται από ένα βρετανικό τραγούδι του 18ου αιώνα και ο πρωτότυπος τίτλος του ήταν «Ο Ανακρέων στους Ουρανούς».

Τα χοντ ντογκ: Είναι το τυπικό γεύμα των Αμερικανών, αλλά δεν το ανακάλυψαν αυτοί. Το έδεσμα προέρχεται από την Ευρώπη. Συγκεκριμένα τα λουκάνικα έλκουν την καταγωγή τους από τη Βιέννη και τη Φρανκφούρτη, ενώ η ιδέα του hot dog ανήκει σε έναν Πολωνό μετανάστη που εγκαταστάθηκε στο Coney Island.

H Μηλόπιτα: Είναι το ιδανικό τελείωμα του γεύματος κατά το βράδυ των Ευχαριστιών. Το γλυκό στην αρχική του μορφή συναντάται στην Αρχαία Ελλάδα, αλλά και στη Ρώμη ως... αλμυρή εκδοχή. Ως γλυκό απαντάται πρώτη φορά το 1589 στην Αγγλία.

ΤΟ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΡΟΦΗΜΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑΤΟΣ

Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2014

Φτιάξτε αυτό το ρόφημα για να κάνετε ΑΜΕΣΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ....

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά λιποδιαλυτικά προϊόντα που υπόσχονται απώλεια λίπους και κιλών. Εάν θέλετε να αδυνατίσετε με πιο φυσικό και οικονομικό τρόπο, δοκιμάστε το γευστικό...
ρόφημα από μέλι, κανέλα και λεμόνι, που αποτελείται από 3 ισχυρά αντιοξειδωτικά συστατικά της φύσης.

Το μέλι περιέχει βιταμίνες, μέταλλά, βελτιώνει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και βοηθά στη διάλυση και αποβολή του περιττού λίπους από τον οργανισμό. Η κανέλα ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, την καύση περισσότερων θερμίδων και μειώνει το πρήξιμο της κοιλιάς. Τέλος, το λεμόνι έχει ισχυρή αντιοξειδωτική και λιποδιαλυτική δράση.

Για την παρασκευή του ροφήματος θα χρειαστείτε:

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι ( βιολογικό κατά προτίμηση),

λίγο χυμό φρέσκου λεμονιού,

κανέλα σε σκόνη στη μύτη του κουταλιού

1 ποτήρι βραστό νερό.


Εκτέλεση:

Διαλύστε την κανέλα στο ζεστό νερό και περιμένετε λίγο μέχρι να κρυώσει. Στη συνέχεια προσθέστε το μέλι και το λεμόνι και ανακατέψτε καλά. Για καλύτερα αποτελέσματα, πίνετε ένα ποτήρι πριν το πρωινό σας γεύμα για να αυξήσετε τις καύσεις του οργανισμού κατά τη διάρκεια της ημέρας.

ΝΥΜΦΑΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Τι λέτε να βολτάρουμε στο όμορφο Νυμφαίο;;;
Ημερομηνία: 03 Ιανουαρίου 2014
 
Τι λετε να βολταρουμε στο ομορφο Νυμφαιο;;;

Όλες οι εποχές του χρόνου το τιμούν και το ντύνουν με χρώματα κι αρώματα ζηλευτά. Εικόνες μοναδικές, αρχιτεκτονική, παράδοση, ιστορία. Όλες οι διηγήσεις των ερωτευμένων περιηγητών του χωριού είναι αληθινές!
Το Νυμφαίο είναι μια ζωγραφιά, ένας από τους ωραιότερους πίνακες της Ελλάδας! Ο νομός Φλώρινας έχει να καυχιέται για το πανέμορφο του χωριό. Το Νυμφαίο βρίσκεται σε υψόμετρο 1.350μ. στο βουνό Βίτσι σε ένα παρθένο φυσικό περιβάλλον δασών και λειμώνων με ανοικτή θέα προς το νότο, το ενεργειακό πεδίο Πτολεμαϊδας - Αμυνταίου και τις τέσσερις λίμνες Ζάζαρη, Χειμαδίτιδα, Πετρών και Βεγορίτιδα.



Έχει χαρακτηρισθεί όχι μόνο παραδοσιακός οικισμός αλλά και διατηρητέος ιστορικός τόπος. Ο επισκέπτης του αποκλείεται να πλήξει. Πέρα από την ομορφιά που το περιβάλλει, έχει τη δυνατότητα να ασκηθεί, διαλέγοντας αυτό που τον ευχαριστεί περισσότερο.