Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

"Kεραμίδα" στους ιδιοκτήτες ακινήτων

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012, 13:42


Από χαράτσι σε… χαράτσι. Έως και 600 ευρώ θα επιβαρυνθούν εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων προκειμένου να εξασφαλίσουν πιστοποιητικά για την ενεργειακή απόδοση των κτηρίων, βάσει της κοινοτικής οδηγίας.

Εκτός από το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ), οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να διαθέτουν δύο επιπλέον, από την 1η Ιανουαρίου 2013. Το ένα θα αφορά τη θέρμανση και το άλλο τον κλιματισμό. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Κοινοτική Οδηγία 2010/31 της Ε.Ε., τα πιστοποιητικά δεν θα έχουν διάρκεια δέκα ετών, όπως το ενεργειακό (ΠΕΑ), αλλά έχουν ισχύ από δυο έως τέσσερα χρόνια, ανάλογα με το σύστημα θέρμανσης ή κλιματισμού και το είδος του καυσίμου.

Ωστόσο δεν θα χορηγούνται μόνο κατά την πώληση ή ενοικίαση κτιρίων όπως γίνεται μέχρι σήμερα για τα ενεργειακά πιστοποιητικά, αλλά θα είναι υποχρεωτικά για όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων, ακόμα και αν το ακίνητο δεν χρησιμοποιείται. Αποτέλεσμα, οι ιδιοκτήτες να επιβαρύνονται με επιπλέον χρήματα για την έκδοση καθενός από τα δύο αυτά πιστοποιητικά.

Σύμφωνα με το Σχέδιο Νόμου για την Ενεργειακή Απόδοση Κτιρίων, η αμοιβή για τη διενέργεια επιθεώρησης συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού κτιρίου θα καθορίζεται ελεύθερα, με έγγραφη συμφωνία των συμβαλλομένων μερών, δεν θα μπορεί ωστόσο να υπερβαίνει τις παρακάτω τιμές:

- 250 ευρώ για εγκατεστημένη ισχύ έως και 200kW,
- 400 ευρώ για εγκατεστημένη ισχύ από 201 έως και 400 kW,
- 800 ευρώ από 401 kW και άνω.

Σημειώνεται, ότι μέχρι σήμερα ήταν υποχρεωτική η έκδοση ΠΕΑ, σε περίπτωση αποπεράτωσης νέου ή ριζικής ανακαίνισης υπάρχοντος κτιρίου και πώλησης ή μίσθωσης σε νέο ενοικιαστή για διαμερίσματα, γραφεία και καταστήματα εμβαδού άνω των 50 τετρ. μ. (εξαιρούνταν οι αποθήκες, τα γκαράζ και ορισμένες κατηγορίες επαγγελματικών κτιρίων). Για ένα σπίτι 100 τ.μ., το κόστος του ΠΕΑ κυμαίνεται από 150 έως 200 ευρώ.

Σε περίπτωση που ένας ιδιοκτήτης δεν διαθέτει ΠΕΑ ή δεν έχει πραγματοποιήσει ενεργειακή επιθεώρηση των συστημάτων θέρμανσης ή κλιματισμού, σύμφωνα πάντα με το Σχέδιο Νόμου, θα του επιβάλλεται πρόστιμο από 1.000 έως και 10.000 ευρώ, με βάση την επιφάνεια και τη χρήση του πιστοποιούμενου κτιρίου ή της κτιριακής μονάδας, το μέγεθος των συστημάτων του κτιρίου, τον βαθμό υπαιτιότητας και την τυχόν υποτροπή του υπόχρεου.

ΜΟΥΦΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΑΧΙΟΛΙΑ

2012-11-04
Φωτογραφία για Πρόστιμο 350.000 ευρώ για τα ενεργειακά βραχιόλια
Στην επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 350.000 Ευρώ σε εταιρείες για παραβάσεις των διατάξεων περί «αθέμιτων εμπορικών πρακτικών» του νόμου Ν. 2251/1994 «Προστασία των Καταναλωτών» και των διατάξεων σχετικά με τις πωλήσεις από απόσταση του ιδίου νόμου, προχώρησε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Ειδικότερα οι επιβληθείσες κυρώσεις αφορούν πέντε εταιρείες που υιοθέτησαν αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, κατά την προώθηση και διάθεση προς πώληση, κυρίως μέσω των φαρμακείων, ενεργειακών βραχιολιών ή άλλως βραχιολιών με ολογράμματα, με διάφορες εμπορικές επωνυμίες (Power Balance, Bios Balance, Trymax, ENERGY BALANCE PERFORMANCE TECHNOLOGY, SB Super Balance κ.λ.π.), κάποια εκ των οποίων έγιναν ευρέως γνωστά και από τις μαρτυρίες γνωστών αθλητών.

Συγκεκριμένα οι εταιρείες προωθούσαν προς πώληση τα εν λόγω προϊόντα, με ισχυρισμούς όπως: ότι πρόκειται για ειδικής τεχνολογίας προϊόντα που χαρίζουν ισορροπία, ενέργεια, δύναμη, βοηθούν στην υγεία, ότι είναι αθλητικά προϊόντα τεχνολογίας για καλύτερες επιδόσεις, ότι βελτιώνουν την ισορροπία, τη δύναμη και την ευελιξία του σώματος και βοηθούν στην καθημερινή, καλύτερη λειτουργία και απόδοση του οργανισμού του ανθρώπου.
 
Οι ανωτέρω ισχυρισμοί κρίθηκαν ως αναληθείς επειδή οι εταιρείες δεν προσκόμισαν αποδεικτικά στοιχεία για την επαρκή επιστημονική τεκμηρίωσή τους. Επιπλέον δεν διέθεταν αποδεικτικά στοιχεία βασισμένα σε μελέτες, σχετικά με βελτίωση των αθλητικών επιδόσεων από τη χρήση των προϊόντων αυτών.

Παραπλανητική επίσης κρίθηκε και η προώθηση ορισμένων από τα προϊόντα αυτά, σε περιοδικά και στις σχετικές ιστοσελίδες ηλεκτρονικών καταστημάτων πώλησής τους, μέσω δηλώσεων γνωστών αθλητών, που παροτρύνουν τους καταναλωτές να αγοράσουν προϊόντα, τα οφέλη των οποίων στερούνται επιστημονικής τεκμηρίωσης.

Οι εταιρείες στις οποίες επιβλήθηκαν τα πρόστιμα είναι οι εξής:

1. Στην εταιρεία με την επωνυμία «4Q ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ –ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ – ΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε.» χρηματικό πρόστιμο ύψους 105.000 Ευρώ.

2. Στην εταιρεία με την επωνυμία «Β.ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.» χρηματικό πρόστιμο ύψους 105.000 Ευρώ.

3. Στην εταιρεία με την επωνυμία ΠΑΦΑΡΜ ΑΔΕΛΦΟΙ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία, χρηματικό πρόστιμο ύψους 65.000 Ευρώ.

4. Στην εταιρεία με την επωνυμία ΒΙΤΟΡΓΚΑΝ (VITORGAN) ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ – ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ – ΕΜΠΟΡΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΜΟΝΟΠΟΡΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ χρηματικό πρόστιμο ύψους 50.000 Ευρώ.

5. Στην εταιρεία με την επωνυμία JUMBO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ χρηματικό πρόστιμο ύψους 25.000 Ευρώ.

Σημειώνεται ότι κατά των αποφάσεων επιβολής προστίμου, χωρεί η άσκηση ενδίκων βοηθημάτων ενώπιον των αρμόδιων Δικαστηρίων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή επιπλέον απέστειλε επιστολή στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο προκειμένου να ενημερωθούν τα φαρμακεία όλης της χώρας για τα συγκεκριμένα προϊόντα καθώς και να προχωρήσουν άμεσα στην απομάκρυνση όλου του σχετικού προωθητικού υλικού με τους παραπάνω παραπλανητικούς ισχυρισμούς.

Πηγή: capital

ΞΑΝΑ ΤΑ ΙΔΙΑ

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ οι συμπτώσεις με το έτος 1843

Δημοσιευμένη  εικόνα



Το καλοκαίρι του 1843, η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλει στις τράπεζες της Ευρώπης τα τοκοχρεολύσια παλιότερων δανείων που είχε πάρει η χώρα. Δυστυχώς τα λεφτά δεν είχαν πάει σε υποδομές που θα βοηθούσαν την κατεστραμένη ελληνική οικονομία, αλλά είχαν σπαταληθεί στους εμφυλίους της επανάστασης και στα λούσα του παλατιού και των Βαυαρών συμβούλων του στέμματος.

Οι τόκοι που έπρεπε να καταβάλλονται κάθε χρόνο ήταν 7 εκατομμύρια δραχμές και ισοδυναμούσαν με το μισό τών συνολικών εσόδων του… ελληνικού κράτους που έφταναν μετά βίας τα 14 εκατομμύρια ετησίως. Στην πραγματικότητα, με την καταβολή των τόκων δεν περίσσευε τίποτα να επενδυθεί προς όφελος του ελληνικού λαού.

(Μήπως κάτι αρχίζει να μας θυμίζει;)

Την άνοιξη του 1843, η κυβέρνηση παίρνει μέτρα λιτότητας, τα οποία όμως δεν αποδίδουν τόσο ώστε να …συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα για την ετήσια δόση χρήματα. Έτσι, τον Ιούνιο του 1843, η ελληνική κυβέρνηση ενημερώνει τις ξένες κυβερνήσεις ότι αδυνατεί να καταβάλει το ποσό που χρωστάει και ζητά νέο δάνειο από τις μεγάλες δυνάμεις, ώστε να αποπληρώσει τα παλιά. Αυτές αρνούνται κατηγορηματικά.

(Βρε κοίτα κάτι συμπτώσεις…)

Αντί να εγκρίνουν νέο δάνειο, εκπρόσωποι των τριών μεγάλων δυνάμεων (Αγγλία-Γαλλία-Ρωσία) κάνουν μια διάσκεψη στο Λονδίνο για το ελληνικό χρέος και καταλήγουν σε καταδικαστικό πρωτόκολλο. Οι πρεσβευτές των μεγάλων δυνάμεων με το πρωτόκολλο στο χέρι, παρουσιάζονται στην ελληνική κυβέρνηση και απαιτούν την ικανοποίηση του. Αρχίζουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα δύο μέρη και μετά από έναν μήνα υπογράφουν μνημόνιο (απ νάτο!), σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα πρέπει να πάρει μέτρα ώστε να εξοικονομήσει μέσα στους επόμενους μήνες το αστρονομικό επιπλέον ποσό των 3,6 εκατομμυρίων δραχμών, που θα δοθούν στους δανειστές της.

ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΥΠΟ BILL GATES

Kυριακή, 3 Νοεμβρίου 2012


ΣΟΚ! Έτοιμα τα πειράματα ψεκασμού της ατμόσφαιρας με θείο

Πείραμα που χρηματοδοτείται από τον ιδρυτή της Microsoft Bill Gates θα συντελέσει στο να εκλυθούν στην ατμόσφαιρα του Νέου Μεξικού χιλιάδες τόνοι... 
...σωματιδίων θείου ως μέρος μίας μελέτης γεωμηχανικής, παρά τις έντονες προειδοποιήσεις περιβαλλοντικών οργανώσεων σχετικά με τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει μία τέτοια ενέργεια για το οικοσύστημα του πλανήτη.

 “Ο David Keith, ένας εκ των ερευνητών, υποστήριξε ότι η ηλιακή γεωμηχανική μπορεί να αποτελέσει μία λύση χαμηλού κόστους για τη μείωση του ρυθμού της ανάπτυξης της υπερθέρμανσης του πλανήτη, αλλά έτεροι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η συγκεκριμένη ενέργεια μπορεί να έχει απρόβλεπτες και καταστροφικές συνέπειες για τα καιρικά συστήματα και τις προμήθειες τροφίμων της γης,” σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian που παρουσιάζει για τους αναγνώστες του το pentapostagma.gr.  

“Το συγκεκριμένο πείραμα, που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον James Anderson στην Αμερική θα ξεκινήσει περίπου σε ένα χρόνο και θα περιλαμβάνει την έκλυση δεκάδων ή εκατοντάδων κιλών σωματιδίων θείου στην ατμόσφαιρα ώστε να μετρηθεί η επίδραση στη χημική σύσταση του όζοντος. Από τη στιγμή που είναι αδύνατη η προσομοίωση της πολυπλοκότητας της στρατόσφαιρας σε εργαστηριακό περιβάλλον, ο Keith αναφέρει ότι το συγκεκριμένο πείραμα θα παρέχει μία ευκαιρία για τη βελτίωση των μοντέλων του στρώματος του όζοντος και πώς αυτό θα μπορέσει να αλλοιωθεί μέσω ενός εκτεταμένου ψεκασμού θείου.”