Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Η ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ

Γνωρίστε τις πιο πλούσιες χώρες της γης!! Μέχρι €70.000 βγάζει ετησιώς ο κάθε κάτοικος τους!!!
Ημερομηνία: 23 Μαΐου 2013
 
Γνωριστε τις πιο πλουσιες χωρες της γης!! Μεχρι EURO70.000 βγαζει ετησιως ο καθε κατοικος τους!!!

Mπορεί τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα και ο Ευρωπαϊκός Νότος να μαστίζονται από την οικονομική κρίση, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν χώρες στον πλανήτη που ευημερούν.

Σύμφωνα με το ΑΕΠ ανά κάτοικο η λίστα με τις 10 πιο πλούσιες χώρες του κόσμου, όπως αναφέρει το K-mag.gr, έχει ως εξής:

1) Κατάρ:                          Κατά κεφαλήν εισόδημα 67.700 ευρώ
2) Λουξεμβούργο:            Κατά κεφαλήν εισόδημα 66.400 ευρώ
3) Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Κατά κεφαλήν εισόδημα 42.800 ευρώ
4) Νορβηγία:                    Κατά κεφαλήν εισόδημα εισόδημα 42.200 ευρώ
5) Σιγκαπούρη:                 Κατά κεφαλήν εισόδημα 42.000 ευρώ
6) ΗΠΑ:                           Κατά κεφαλήν εισόδημα 34.900 ευρώ
7) Ελβετία:                       Κατά κεφαλήν εισόδημα 34.400 ευρώ
8) Ολλανδία:                    Κατά κεφαλήν εισόδημα 31.450 ευρώ
9) Ιρλανδία:                       Κατά κεφαλήν εισόδημα 29.600 ευρώ
10) Αυστρία:                     Κατά κεφαλήν εισόδημα 29.400 ευρώ

Πηγή: www.iefimerida.gr/

ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛ.ΑΣ: Ένα παιδί εξαφανίζεται κάθε μέρα στην Ελλάδα


Δημοσιευμένη  εικόνα



Τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2013 εξαφανίστηκαν 138 παιδιά, από τα οποία τα 90 έχουν βρεθεί





Ένα παιδί εξαφανίζεται καθημερινά στην Ελλάδα, με τον συνολικό αριθμό των εξαφανισμένων παιδιών να ανέρχεται σήμερα στα 97, ενώ 23 είναι τα ανήλικα θύματα αρπαγής, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΑΣ, τα οποία παρουσιάστηκαν σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Εξαφανισμένων Παιδιών, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού» στο Ζάππειο.

Τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2013 εξαφανίστηκαν 138 παιδιά, από τα οποία τα 90 έχουν βρεθεί. Παρουσιάζοντας τα επίσημα στατιστικά στοιχεία εξαφανίσεων ανηλίκων, ο αστυνόμος Β' Αντώνης Παπαντώνης, από το Τμήμα Αναζητήσεων Προσώπων και το Γραφείο Εξαφανίσεων Ατόμων, τόνισε ότι ο μέσος όρος ανεύρεσης των ανηλίκων που έχουν εξαφανιστεί το 2012 και τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2013 ανέρχεται σε 78,4%, ποσοστό που κατά πάσα πιθανότητα είναι μεγαλύτερο.

Το ποσοστό εξαφανίσεων ανηλίκων στην περιφέρεια είναι μεγαλύτερο από ό,τι στην Αττική, σε αντίθεση με το παρελθόν, τόνισε ο κ. Παπαντώνης. Υπογράμμισε, δε, ότι στον κατάλογο με τα αίτια εξαφάνισης παιδιών πρώτα είναι τα οικογενειακά, ενώ επισήμανε ότι είναι 2,5 φορές μεγαλύτερος ο αριθμός των κοριτσιών που εξαφανίζονται σε σχέση με τα αγόρια.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Το Χαμόγελο του Παιδιού

Αναφορικά με τη δράση του Χαμόγελου του Παιδιού, που παρουσίασε η Συντονίστρια Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000/Amber Alert Hellas, Ιωάννα Λαγουμιντζή, τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2013, μέσω της γραμμής 116000, ο σύλλογος δέχθηκε 41 αιτήματα για την υποστήριξη ερευνών αναζήτησης εξαφανισμένων παιδιών. Το 80% αφορούσε φυγές εφήβων, το 5% γονικές αρπαγές, το 10% ανησυχητικές εξαφανίσεις ανηλίκων και το 5% εξαφανισμένους ασυνόδευτους ανήλικους. Σε ποσοστό πάνω από 80% ήταν Ελληνόπουλα και ανήκαν στην ηλικιακή ομάδα 13 έως 18. Από τις 34 περιπτώσεις, στις οποίες το «Χαμόγελο του Παιδιού» παρείχε εξειδικευμένες υπηρεσίες βρέθηκαν και τα 34 παιδιά, δηλαδή επιτυχία 100%, ενώ βρέθηκε ακόμη ένα παιδί που είχε εξαφανιστεί το 2012. Στις αιτίες εξαφάνισης ανηλίκων, το 46% αφορά τις σχέσεις με την οικογένεια, το 30% σχέσεις με το άλλο φύλλο και ακολουθούν προβλήματα ψυχικής υγείας σε ποσοστό 14%, καθώς και άλλοι παράγοντες.

«Το "Χαμόγελο του Παιδιού" και η Ελλάδα πρωτοστατούν σε μία προσπάθεια για την ανεύρεση παιδιών και για την κινητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας σε φαινόμενα και προβλήματα εξαφάνισης παιδιών. Πραγματικά αποτελούμε πρότυπο για την Ευρώπη» τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΔΣ "Το Χαμόγελο του Παιδιού", Κώστας Γιαννόπουλος. Αναφερόμενος στο πρόβλημα των εξαφανίσεων ανηλίκων στην Ελλάδα, ο κ. Γιαννόπουλος είπε ότι είναι υπαρκτό αλλά δεν είναι μεγάλο. «Υπάρχουν εξαφανίσεις παιδιών αλλά όχι αυτό που διαδίδεται. Ούτε ισχύουν οι φήμες ότι παιδιά απαγάγονται, τους αλλάζουν τα ρούχα, μέσα σε πολυκαταστήματα. Δεν ισχύει. Μην τρομοκρατείται ο κόσμος. Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι μεγάλο. Έχουμε συντονιστεί όλοι μαζί, πολλοί φορείς. Κινητοποιούμαστε για την ανεύρεση ενός παιδιού. Παράλληλα, έχουμε ευαισθητοποιήσει και κινητοποιήσει την κοινωνία. Όταν υπάρχει Amber Alert, υπάρχει κινητοποίηση» σημείωσε χαρακτηριστικά. Ο κ. Γιαννόπουλος κάλεσε τους πολίτες να αναζητήσουν συμβουλές για το συγκεκριμένο θέμα στο site του Χαμόγελου του Παιδιού, hamogelo.gr.

Παγκόσμια μάστιγα


Σύμφωνα με τα διεθνή στατιστικά στοιχεία για εξαφανισμένα παιδιά, 800.000 εξαφανίσεις παιδιών δηλώνονται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, δηλαδή 2.000 παιδιά την ημέρα, 100.000 παιδιά αναζητούνται κάθε χρόνο στη Γερμανία, 20.000 παιδιά δηλώνονται εξαφανισμένα κάθε χρόνο στην Αυστραλία και 45.000 παιδιά στη Βραζιλία. Το 2012 εξαφανίστηκαν 13.455 παιδιά στη Ρωσία, με τα 1.382 να αναζητούνται ακόμη.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης που ονομάστηκε «Κώστας Μακρής» στη μνήμη ενός εκ των ιδρυτών της, στελέχους του Λιμενικού Σώματος. Παράλληλα, ανακοινώθηκε η πρωτοβουλία Notfound. Εάν κάποιος κατεβάσει την εφαρμογή, η εικόνα ενός εξαφανισμένου παιδιού θα δημοσιεύεται αυτόματα σε κάθε «σελίδα σφάλματος 404» της ιστοσελίδας του. Επίσης, παρουσιάστηκε video με την εκπαίδευση για την αναζήτηση εξαφανισμένων παιδιών, που πραγματοποιήθηκε από το «Εθνικό Κέντρο για τα εξαφανισμένα και υπό εκμετάλλευση παιδιά» με κεντρικό εισηγητή τον Alain Remue, επικεφαλής του τμήματος Εξαφανισθέντων Ατόμων της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας του Βελγίου.

Στο τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε επίδειξη των Κυνοφιλικών Ομάδων του «Χαμόγελου του Παιδιού» στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου.


Δημοσιευμένη  εικόνα

ΠΑΙΔΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013

Παιδί -φαινόμενο: Στα 14 εγκατέλειψε το σχολείο, στα 26 έγινε δισεκατομμυριούχος!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ο νέος «Ζούκερμπεργκ» ονομάζεται… Ντέιβιντ Καρπ! Πρόκειται για τον 26χρονο – φαινόμενο, ο οποίος εν μια νυκτί έγινε πλουσιότερος...
κατά 1.1 δις δολάρια.Είναι εμπνευστής και δημιουργός της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης Tumblr, την οποία εξαγόρασε η Yahoo.
Η φοβερή ιστορία του
Ο Ντέιβιντ Καρπ σε ηλικία 14 ετών εγκατέλειψε το σχολείο, αφού δεν ήταν καλός μαθητής. Η μητέρα του βλέποντας ότι δεν είναι και ιδιαίτερα κοινωνικό παιδί του πρότεινε να το παρατήσει και να κάνει ιδιαίτερα μαθήματα στο σπίτι.

Σε ηλικία 15 ετών ήταν ήδη αυτοδίδακτος προγραμματιστής. Σε ηλικία 17 ετών, επισκέφθηκε την Ιαπωνία για να βρεθεί στον «παλμό» των νέων τεχνολογιών και σε ηλικία 21 ετών ίδρυσε την Tumblr (2007) με έδρα το σπίτι του.Παρόλο που πολλοί έλεγαν ότι δεν θα τα καταφέρει, ο ίδιος δεν το έβαλε κάτω και σήμερα χρησιμοποιούν το Tumblr περίπου 100 εκατομμύρια χρήστες.Ο ίδιος μάλιστα είχε δεχτεί πολλές προτάσεις για δουλειά από την Silicon Valley, όμως όπως εξηγεί ήθελε να έχει την ανεξαρτησία του.Όπως φάνηκε… έκανε το καλύτερο deal.​​

πηγή:star.gr

ΖΩΡΖ ΜΟΥΣΤΑΚΙ

23 Μαΐου 2013

Την τελευταία του πνοή άφησε ο τραγουδιστής και συνθέτης Ζωρζ Μουστακί το πρωί της Τετάρτης.
Ο Γάλλος ο τραγουδιστής και συνθέτης έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τετάρτης (23/05), όπως μεταδίδουν τα γαλλικά μέσα, μετά από χρόνια και ανίατη ασθένεια των πνευμόνων. Ο Ζωρζ Μουστακί είχε κλείσει τα 79 στις 3 Μαΐου.

Λίγα λόγια για τη ζωή και το έργο του
Ο Ζωρζ Μουστακί γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια στις 3 Μαΐου 1934. Οι γονείς του ονομάζονταν Νεσίμ και Σάρα και κατάγονταν από την Κέρκυρα. Στην κοσμοπολίτικη Αλεξάνδρεια είχαν ένα βιβλιοπωλείο και έρχονταν σε επαφή με πολλές κουλτούρες. Στο σπίτι μιλούσαν κατά κανόνα ιταλικά, αλλά στους δρόμους με τα άλλα παιδιά μιλούσε αραβικά. Οι γονείς του έδωσαν στον μικρό Μουστακί και στις αδερφές του γαλλική παιδεία, βάζοντάς τον σε γαλλικό σχολείο. Όμως, δεν απαρνήθηκε τις ελληνικές ρίζες του αν και δεν έμαθε τη γλώσσα.
Στην Ελλάδα έγιναν μεγάλες επιτυχίες τα τραγούδια του, "Ο Μέτοικος", το οποίο τραγούδησε το 1971 ο Γιώργος Νταλάρας, αλλά και η "Μεσόγειος", που ερμήνευσε το 1973 η Βίκυ Μοσχολιού
Το 1951 πήγε στο Παρίσι και εντυπωσιάστηκε από τον τραγουδοποιό Ζωρζ Μπρασέν (Georges Brassens) σε τέτοιο βαθμό ώστε άλλαξε το όνομά του από "Γιουσέφ" σε "Ζωρζ". Παντρεύτηκε πολύ νέος, σε ηλικία 20 ετών, και έχει μια μεγάλη οικογένεια, που μέλη της ζουν σε Γαλλία, Ισραήλ, Βραζιλία και Βενεζουέλα.
Ο Μουστακί τραγούδησε σε πολλές γλώσσες: γαλλικά, ιταλικά, ελληνικά, πορτογαλικά, ισπανικά, αγγλικά και αραβικά. Τα εκατοντάδες τραγούδια του έχουν ρομαντικό ύφος και οι στίχοι του είναι ποιητικοί. Οι μελωδίες του είναι απλές και εύκολα αφομοιώσιμες από το κοινό.

Τη δεκαετία του '60 μετέφρασε στα γαλλικά και τραγούδησε τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκη. Έτσι ξανασυνδέεται με την ελληνική του ρίζα και το 1966 επισκέπτεται την Ελλάδα για πρώτη φορά. Αργότερα θα πει πολλά τραγούδια του Χατζιδάκη, μεταξύ άλλων την "Πορνογραφία".
Το 1970 πρωταγωνίστησε με το Μίκη Θεοδωράκη στην ταινία μικρού μήκους (διάρκειας 20΄) του Ροβήρου Μανθούλη: "Είμαστε Δυό" ("Nous sommes deux"), στην οποία τραγουδά στα γαλλικά τα τραγούδια που είχε γράψει στη φυλακή ο Μίκης.
Στην Ελλάδα έγιναν μεγάλες επιτυχίες τα τραγούδια του, "Ο Μέτοικος", το οποίο τραγούδησε το 1971 ο Γιώργος Νταλάρας, αλλά και η "Μεσόγειος", που ερμήνευσε το 1973 η Βίκυ Μοσχολιού.
Εκτός από τον ίδιο, τις επιτυχίες του έχουν τραγουδήσει σπουδαίοι καλλιτέχνες, όπως η Εντίθ Πιάφ, η Δαλιδά η Μπάρμπαρα(Barbara), η Μπριζίτ Φοντέν , ο Χέρμπερτ Παγκανί, η Φρανς Γκαλ και η Σίντι Ντανιέλ.

Στο παρελθόν, ο ίδιος έχει δηλώσει για την καταγωγή του σε συνέντευξή του:"Έχω γεννηθεί στην Αλεξάνδρεια και έτσι έχω μια ιδιαίτερη ευαισθησία σε ό,τι ελληνικό έφεραν και έσπειραν οι Πτολεμαίοι στη γενέτειρά μου. Είμαι Έλληνας από πατέρα, μητέρα και παππού, με ρίζες στη Μικρά Ασία, τα Ιωάννινα, τη Ζάκυνθο και την Κέρκυρα. Η Αλεξάνδρεια, αν και μου χάρισε τον κοσμοπολιτισμό των Πτολεμαίων, με απομάκρυνε από την ελληνικότητά μου. Η Αίγυπτος ζούσε τότε σ' ένα κοσμοπολίτικο, πολύγλωσσο παζάρι. Οι άνθρωποι επικοινωνούσαν σε πολλές γλώσσες - αραβικά, αγγλικά, γαλλικά. Η Αλεξάνδρεια με άνοιξε στον κόσμο... Οι πρόγονοί μου μιλούσαν όλοι ελληνικά. Η θεία μου η Ροζάντι μέχρι τα πέντε χρόνια της αρνιόταν να μιλήσει, έως τη μέρα που ήρθαν στο σπίτι συγγενείς από την Ιταλία. Από τότε, η θεία άρχισε να μιλάει, αλλά μόνο στα ιταλικά. Έτσι, εξαιτίας της επιλεκτικής αλαλίας της θείας μου, τα ελληνικά απαγορεύτηκαν στην οικογένειά μου και η γλώσσα του Δάντη έγινε η μητρική μου γλώσσα."
www.cosmo.gr

ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ

23 Μαΐου 2013
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ! Πλήρωσε με 30ευρω... και του έφεραν ρέστα!!!!
 
Το περιστατικό συνέβη σε σούπερ μάρκετ της πόλης Dulmen της Γερμανίας τον προηγούμενο μήνα (Απρίλιο) όταν ένας άντρας πλήρωσε τα ψώνια του με ένα χαρτονόμισμα 30€.
Η υπάλληλος του σούπερ μάρκετ που ήταν στο ταμείο δεν κατάλαβε στην αρχή το στραβό της υπόθεσης και έδωσε κανονικά τα ρέστα στον άντρα. Όταν αντιλήφθηκε ότι τα χαρτονομίσματα των 30€ δεν υπάρχουν ήταν ήδη αργά.
Το ίδιο βράδυ ο άντρας εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα για να εξηγήσει το περιστατικό αφού είχαν αρχίσει έρευνες γι' αυτό. Σύμφωνα λοιπόν με την κατάθεση ο άντρας είχε βρει το 30ευρω σε μια γειτονική πόλη και το έβαλε στην άκρη για να μην το χρησιμοποιήσουν τα παιδιά του. Κάποια στιγμή όμως μπήκε ο ίδιος στον πειρασμό.
http://www.inews.gr

ΚΑΤΙ ΕΡΧΕΤΕ

23 Μαΐου 2013
 
ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗΣ: ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ... θα χτυπήσει τη χώρα μας στις 28 Μαΐου!
 
Σε κατάσταση επιφυλακής έχουν τεθεί οι επιστήμονες, αλλά και οι αρμόδιες αρχές για τη μεγάλη μαγνητική καταιγίδα που αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα μας στα τέλη Μαΐου. Οι ειδικοί εκφράζουν φόβους για σοβαρά προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες, ενώ έρευνες καταδεικνύουν ότι το φαινόμενο επηρεάζει και την ανθρώπινη συμπεριφορά και υγεία.
Μιλώντας σε καθημερινή εφημερίδα ο επιστημονικός συνεργάτης του Δημόκριτου, Νίκος Κατσαρός τόνισε ότι η γεωμαγνητική καταιγίδα αναμένεται να λάβει χώρα πιθανότατα στις 28 Μαΐου, ενώ για την Ελλάδα έχει σημάνει «πορτοκαλί συναγερμός» (σ.σ.: ένα στάδιο πριν από τον «κόκκινο»).
 
«Οταν το 2005 ανάλογη μαγνητική καταιγίδα είχε πλήξει τον Καναδά και τις πολιτείες του Κεμπέκ είχε δημιουργηθεί συσκότιση για περισσότερες από πέντε ώρες» σημείωσε και πρόσθεσε: «Είναι λοιπόν πιθανόν να επηρεαστούν στη χώρα μας οι τηλεπικοινωνίες, να μειωθεί η ορατότητα (νιφάδες) στις τηλεοράσεις, να προκληθούν παρεμβολές στη ραδιοφωνία, στους δορυφόρους τηλεπικοινωνίας και καταστροφές στα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας».
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως έρευνες Ρώσων επιστημόνων για τις επιπτώσεις της μαγνητικής καταιγίδας στην ανθρώπινη υγεία αποδεικνύουν ότι κατά τη διάρκεια του φαινομένου αυξάνονται κατά περίπου 15% οι καρδιακές παθήσεις και τα εγκεφαλικά επεισόδια.
 
«Επηρεάζουν κυρίως εκείνους που υποφέρουν από υπέρταση, υπόταση και καρδιακές παθήσεις. Επίσης προκαλούν πονοκεφάλους, ζαλάδες, ημικρανίες, αϋπνία, καχεξία, πτώση της πίεσης και γενικά νωθρότητα και χαμηλή ζωτικότητα» λέει ο κ. Κατσαρός.
«Οι Ρώσοι επιστήμονες αποδίδουν τα γεγονότα αυτά στο ότι οι διακυμάνσεις του μαγνητικού πεδίου επιβραδύνουν τη ροή του αίματος και προκαλείται μεταξύ άλλων υποξία (δηλαδή έλλειψη οξυγόνου). Επίσης πιστεύουν ότι επηρεάζονται και η ανθρώπινη συμπεριφορά και διάθεση».
 
Τι ακριβώς όμως είναι οι γεωμαγνητικές καταιγίδες;
«Είναι αποτέλεσμα ηλιακών εκρήξεων, όπου τεράστιες ποσότητες φορτισμένων σωματιδίων, κυρίως πρωτονίων και ηλεκτρονίων, εκτοξεύονται από την επιφάνεια του Ηλίου με ταχύτητες 400 έως 1.200 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο και σε δύο περίπου μέρες φτάνουν στη Γη» εξηγεί ο επιστήμονας. «Τότε αλληλεπιδρούν με το μαγνητικό πεδίο της Γης, το οποίο και συλλαμβάνει πολλά από τα φορτισμένα σωματίδια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επηρεάζεται το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας προκαλώντας σοβαρές διαταραχές. Οι μαγνητικές καταιγίδες συμβαίνουν συχνά, ίσως και πάνω από μία φορά τον μήνα, και δεν είναι πάντα εύκολο να προβλεφθούν»

www.newsbomb.gr

ΙΕΡΑ ΜΕΡΗ ΣΤΗΝ ΓΗ

Δύο ελληνικά μνημεία στην λίστα με τα δέκα πιο ιερά μέρη στον πλανήτη!

Ημερομηνία: 23 Μαΐου 2013
 
Δυο ελληνικα μνημεια στην λιστα με τα δεκα πιο ιερα μερη στον πλανητη!

Στη λίστα του Fox News με τα δέκα πιο ιερά μέρη του πλανήτη περιλαμβάνονται οι δυο ελληνικοί τόποι.
Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας αναφέρει ιερά μέρη από όλο τον πλανήτη όπως το Θιβέτ και το όρος Σινά στην Αίγυπτο. Οι Αμερικανοί αναφερόμενοι στους Δελφούς και τον Παρνασσό, κάνουν λόγο για τους δεκάδες μύθους από την αρχαία Ελλάδα που συνοδεύουν το όρος, καθώς πολλές παραδόσεις της Ελληνικής μυθολογίας και της γένεσης του Ελληνικού έθνους έχουν συνδεθεί με τον Παρνασσό, αλλά και για το μαγευτικό τοπίο.
Στο δημοσίευμα, το Fox News προτείνει και τρόπους για να επισκεφθεί κανείς τον Παρνασσό, αλλά και να μην παραλείψει να επισκεφθεί τα γύρω μνημεία.
Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία, στην ψηλότερη κορυφή του Παρνασσού, την Λυκώρεια, προσάραξε με την πρόχειρη σχεδία του ο Δευκαλίων και η σύζυγός του Πύρρα, οι μόνοι άνθρωποι που επέζησαν μετά τον μεγάλο κατακλυσμό, με τον οποίο ο Ζεύς τιμώρησε το χάλκινο (=υβριστικό) γένος των ανθρώπων.

Ο μεγαλοπρεπής Παρνασσός ήταν το ιερό βουνό
1. Στον Απόλλωνα (θεός του φωτός, του πολιτισμού, της ηθικής, ο οποίος μάχονταν εναντίον κάθε βαρβαρότητας, αναρχίας και κακίας)
2. Στις Μούσες (των τεχνών, της μουσικής και των γραμμάτων)
3. Στο Διόνυσο και στις συνοδούς του θεού Βακχίδες Νύμφες.