Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ

Έχεις ένα λεπτό;

11 τρόποι για καλύτερη υγεία μέσα σε 60 δευτερόλεπτα 

Έχεις ένα λεπτό; 11 τρόποι για καλύτερη υγεία μέσα σε 60 δευτερόλεπτα...
Νήμα: Μπορεί να το έχεις ακούσει χιλιάδες φορές αλλά το να καθαρίζεις τα δόντια σου με οδοντικό νήμα κάνει τη διαφορά. Πρέπει να ξέρεις πως το οδοντικό νήμα μπορεί να αποτρέψει και μία καρδιακή προσβολή.

2. Τέντωμα:
Ένα γρήγορο τέντωμα όπου κι αν βρίσκεσαι βοηθάει στο να φύγει η ένταση που μπορεί να έχεις. Την επόμενη φορά που μπορεί να στέκεσαι σε μία ουρά ή βλέπεις διαφημίσεις στην τηλεόραση, δοκίμασέ το.
 
3. Σκάλες: Αντί να περιμένεις για το ασανσέρ, ανέβα και κατέβα τις σκάλες, όπου κι αν βρίσκεσαι. Γιατί να μην χάσεις μερικές παραπάνω θερμίδες με μία τόσο απλή δραστηριότητα;
 
4. Λεμόνι: Αν θέλεις να κάνεις ένα ποτήρι νερό ακόμα πιο υγιεινό βάλτου λίγο λεμόνι. Το λεμόνι διώχνει τις τοξίνες από τον οργανισμό σου.
 
5. Γραφείο: Όσο καθαρό και αν νομίζεις ότι είναι το γραφείο σου, πάντα χρειάζεται ακόμα ένα πέρασμα. Τα μικρόβια μαζεύονται παντού και μάλιστα πολύ γρήγορα. Βρες ένα λεπτό και καθάρισέ το. Πρόσεξε μην ξεχάσεις το πληκτρολόγιο.. αυτό κι αν έχει μικρόβια..
 
6. Ανάσα: Σταμάτα για λίγο, ό,τι κι αν κάνεις, και πάρε τρεις βαθιές ανάσες. Αμέσως θα νιώσεις πολύ καλύτερα.
 
7. Τηλέφωνο: Πάρε τηλέφωνο έναν πολύ καλό σου φίλο. Τίποτα δεν αποτελεί καλύτερο αγχολυτικό από μία μικρή συζητησούλα με έναν φίλο σου, πόσο μάλλον με τον καλύτερό σου φίλο.
 
8. Νερό: Το νερό είναι απαραίτητο για την ενυδάτωση του οργανισμού σου αλλά και γενικότερα την καλύτερη υγεία του. Βρες ένα λεπτό και πιες ένα ποτήρι νερό.
 
9. Λίστα ευγνωμοσύνης: Πάρε ένα χαρτί και αφιέρωσε ένα λεπτό για να γράψεις όλα αυτά για τα οποία νιώθεις ευγνώμων. Αμέσως θα αλλάξει η διάθεσή σου.
 
10. Χέρια: Πλύνε τα χέρια σου. Με τον τρόπο αυτό μειώνεις αμέσως τις πιθανότητες να κολλήσεις κάποια γρίπη.
 
11. Χαμογέλα!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΑΙΤΙΑ ΔΙΑΖΥΓΙΩΝ

Η εφορία χωρίζει τα ζευγάρια.
Στόχος η ελάφρυνση, δια υποβολής ξεχωριστών δηλώσεων

Δημοσιευμένη  εικόνα


Μέχρι πρότινος ξέραμε ότι ο αμαρτωλός Αύγουστος ήταν μία από τις βασικές αιτίες των διαζυγίων. Αυτά ,όμως μέχρι το 2008, οπότε και σημειώνεται μια στροφή … η κρίση, η έξω και η μέσα.



Το 2008 τα διαζύγια ήταν περίπου 13.000, ενώ δέκα χρόνια πριν ήταν τα μισά. Η πιο πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας (ΙΨΣΥ) έδειξε πως τον Φεβρουάριο του 2010 σημειώθηκε αύξηση κατά 11,4% στα διαζύγια σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα, έναν χρόνο πριν. Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν οι ερευνητές είναι ότι ο θεσμός της οικογένειας περνάει κρίση τα τελευταία χρόνια.

Αλλά πέρα από αυτό προστέθηκε και η ανεργία, οι φόροι και οι δυσκολίες που διαλύουν τη συνοχή των οικογενειών. Το 2011 σημειώνεται μεγάλη πτώση των διαζυγίων, λόγω του οικονομικού κόστους, όπως δείχνουν τα στοιχεία από το ληξιαρχείο του δήμου Αθηναίων. Την ίδια ώρα, τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας καταγράφουν πτώση των γάμων με τα περισσότερα ζευγάρια να προτιμούν τον πολιτικό γάμο. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν πως πέρα από την κόλαση της κρίσης που επιβάλει την αναγκαστική συμβίωση ζευγαριών και τα οποία υπό κανονικές συνθήκες θα χώριζαν, διογκώνεται και η ψυχική κόλαση της υποχρεωτικής συμβίωσης.

Με τις απολύσεις, τις διαθεσιμότητες και την υπερφορολόγηση των νοικοκυριών, αλλά και για την προστασία της ακίνητης περιουσίας, τα εικονικά διαζύγια εμφανίζουν από το 2012 και πάλι έξαρση. Ορισμένες ανεπίσημες εκτιμήσεις κάνουν λόγω για αύξηση των διαζυγίων κατά 120% στο α΄ εξάμηνο του 2013. Επειδή το οικογενειακό εισόδημα έχει μπει στη διαδικασία βαριάς φορολόγησης, τα ζευγάρια καταφεύγουν στην εικονική λύση του γάμου, προκειμένου να υποβάλλουν ξεχωριστές φορολογικές δηλώσεις, ώστε να υπάρχει ελάφρυνση, την ίδια ώρα, όμως, που ζουν κανονικά κάτω από την ίδια στέγη.

Η διαθεσιμότητα στο Δημόσιο επίσης δρομολόγησε διαζύγια, αλλά με ρύθμιση στο παρά 5΄ όμως οι μονογονεϊκές δεν εξαιρούνται τελικά από τη διαθεσιμότητα… Το 2011, τα συναινετικά διαζύγια δεν ξεπερνούσαν τα 4.000, πέρυσι έφτασαν τα 4.600, ενώ φέτος, έχουν ήδη φτάσει τα 4.500. Η διευκόλυνση των διαδικασιών, καθώς το συναινετικό εκδίδεται πλέον πολύ ταχύτερα σε σχέση με παλιότερα, αλλά και η περικοπή των επιδομάτων γάμου οδήγησε σε έκρηξη των συναινετικών διαζυγίων.

Τα εικονικά διαζύγια εκτιμάται ότι αποτελούν το 20% του συνόλου των διαζυγίων!

rizopoulospost.com

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ

Ελλάδα με πλαστά τιμολόγια: Πρωταγωνιστούν χιλιάδες αγρότες, επιχειρηματίες και ...μοναστήρια


Δημοσιευμένη  εικόνα


Μπίζνες με χιλιάδες πλαστά και εικονικά τιμολόγια που εκδίδονταν στο όνομα αχυράνθρωπων, ακόμα και φυλακισμένων, αποκάλυψε το ΣΔΟΕ.
Σύμφωνα με τα πορίσματα των ελέγχων, δεκάδες μονές στην Ελλάδα συμμετείχαν στο μεγάλο φαγοπότι των 5 δισ. ευρώ μαύρου χρήματος και παράνομων επιδοτήσεων με πλαστά παραστατικά.

Το «παζλ» των αποκαλύψεων του ΣΔΟΕ συμπληρώνουν υποθέσεις απάτης κατά του Δημοσίου με εικονικά τιμολόγια στις οποίες πρωταγωνιστούν χιλιάδες αγρότες, συνταξιούχοι, επιχειρηματίες, κρατούμενοι ελληνικών φυλακών και ιερείς.

Και η Μονή Σίμωνος Πέτρας

Προ εκπλήξεως βρέθηκαν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ όταν διαπίστωσαν έπειτα από επισταμένους ελέγχους για παραβάσεις ΦΠΑ ότι η Μόνη Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους είχε εμφανίσει εικονικό τιμολόγιο αξίας 600.000 ευρώ, το οποίο είχε εκδοθεί στο όνομα φυλακισμένου που βρισκόταν στις φυλακές Διαβατών και η Μονή τον παρουσίαζε ως εργολάβο του έργου αναστήλωσης.

Συμμετοχή στο μέγα σκάνδαλο με τα εικονικά τιμολόγια ανακαλύφθηκε από ελεγκτές του ΣΔΟΕ ότι είχε άλλη Μονή της Κρήτης, η οποία είχε συμπεριληφθεί σε κοινοτικό πρόγραμμα για να λάβει επιδότηση. Σύμφωνα με το πόρισμα εμφάνιζε εικονικά τιμολόγια ύψους 270.000 ευρώ.

Στο μεγάλο «φαγοπότι», όπως προκύπτει από τους μέχρι τώρα ελέγχους, έχουν λάβει μέρος και πολλά μοναστήρια που πήραν κοινοτικές επιδοτήσεις για αναστήλωση, έχοντας παρουσιάσει μεγάλα ποσά δαπανών. Όπως όμως αποδείχθηκε μετά τις διασταυρώσεις στοιχείων, τα παραστατικά και τα τιμολόγια ήταν εικονικά και πλαστά.

Σαρωτικοί έλεγχοι γίνονται και στα ταμεία πολλών ενοριών, όπου σύμφωνα με το ΣΔΟΕ υπάρχουν ενδείξεις διακίνησης μαύρου χρήματος, αλλά οι έλεγχοι σύμφωνα με στελέχη του ΣΔΟΕ «προσκρούουν» σε κλειστά στόματα.


Δημοσιευμένη  εικόνα

ΠΗΓΗ:iefimerida.gr

ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΩΣΤΑΜΕ

Εκτός ελέγχου & αλματώδης η αύξηση του δημοσίου χρέους

Δημοσιευμένη  εικόνα



Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, το δημόσιο χρέος της Ελλάδος, όπως αυτό προσδιορίζεται με βάση τα στοιχεία της κεντρικής διοίκησης, διαμορφώθηκε τον Ιούνιο του 2013 σε 321,4 δις ευρώ ή 176% του ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν). Η πορεία του δημοσίου χρέους είναι ξέφρενη και αντανακλά την δραματική κατάσταση των δημοσίων οικονομικών. Η ανεξέλεγκτη άνοδος του κρατικού χρέους, υποδηλώνει... την ύπαρξη κρυφών δημοσιονομικών ελλειμμάτων, τα οποία οι γραφιάδες του Υπουργείου Οικονομικών, δεν καταγράφουν στο επίσημο έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού.



Η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να εμφανίσει πτωτική την τάση των κρατικών ελλειμμάτων, χρηματοδοτεί δαπάνες με πιστωτικά έσοδα, δηλαδή με την δημιουργία νέου δανεισμού, δανεισμός όμως που επιβαρύνει το δημόσιο χρέος της χώρας. Κατ’ αυτό τον τρόπο, παρουσιάζεται το παράδοξο ελληνικό φαινόμενο, από τη μια μεριά, τα κρατικά ελλείμματα να σημειώνουν πτωτική τάση, και από την άλλη, το δημόσιο χρέος να εμφανίζει διαχρονική άνοδο. Ωστόσο, η αμερόληπτη ανάλυση των εθνικολογιστικών μεγεθών, μας οδηγεί στο καίριο συμπέρασμα ότι η ξέφρενη άνοδος του δημοσίου χρέους, συνεπάγεται την ύπαρξη διογκούμενων ελλειμμάτων, καθότι το χρέος αποτελείται από παρελθόντα δημοσιονομικά ελλείμματα.

Η ανεξέλεγκτη αυξητική τάση του δημοσίου χρέους, αποτυπώνει την παταγώδη αποτυχία της ασκούμενης μακροοικονομικής πολιτικής και πιστοποιεί την αδυναμία του κυβερνητικού οικονομικού επιτελείου να εγγυηθεί την βιωσιμότητα του χρέους. Το 2012 έγιναν δύο κουρέματα του δημοσίου χρέους, τα οποία συνέβαλαν κατά 144 δις ευρώ στην μείωση του χρέους. Κατά παράδοξο τρόπο, κάτι για το οποίο η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό, το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης από 280,3 δις ευρώ τον Μάρτιο του 2012, εκτοξεύτηκε σε 321,4 δις ευρώ τον Ιούνιο του 2013. Τον Αύγουστο του 2013, το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης εκτιμάται σε 328 δις ευρώ ή 180% του ΑΕΠ.

Ο κ. Στουρνάρας, με την ανοχή του κ. Σαμαρά, εμπαίζει τους δεινοπαθούντες από την οικονομική κρίση έλληνες πολίτες. Βάσει ποιας επιστημονικής λογικής, η επιβολή νέων φορομπηχτικών μέτρων, το όφελος των 144 δις ευρώ από τα δύο κουρέματα του δημοσίου χρέους, το πετσόκομμα μισθών και συντάξεων, κ.λπ., αντί να συμβάλλουν στη μείωση του δημοσίου χρέους, επιφέρουν τελικά την ανοδική του τάση; Πώς είναι δυνατόν, η κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι ο κρατικός προϋπολογισμός την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2013 εμφάνισε πρωτογενές πλεόνασμα και ταυτόχρονα το δημόσιο χρέος την ίδια χρονική περίοδο να σημειώνει επιπρόσθετη άνοδο 20 δις ευρώ;

Τον Δεκέμβριο του 2013 το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης εκτιμάται σε 340 δις ευρώ και θα αντιπροσωπεύει το 188% του ΑΕΠ. Αν ληφθούν υπόψη, οι συμφωνίες ανταλλαγής (swaps) που έχουν στην πλάτη τους ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, τα χορηγηθέντα δάνεια σε κρατικούς φορείς με την εγγύηση του κράτους και οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις του ελληνικού δημοσίου, συνάγεται ότι το συνολικό δημόσιο χρέος υπερβαίνει σήμερα τα 500 δις ευρώ. Η προαγωγή της ανταγωνιστικότητας του οικονομικού μας συστήματος, αποτελεί την βασική και αναγκαία συνθήκη, για να περάσει η εθνική οικονομία σε φάση ταχύρυθμης ανάπτυξης, πετυχαίνοντας έτσι τον πολυπόθητο στόχο της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους.

Γιώργου Βάμβουκα
Καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ)

syndesmosee.org

ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σαπίζουν τα υπερκοστολογημένα υποβρύχια της μίζας!!
Η Ελλάδα ...χωρίς υποβρύχια
Συνημμένη Εικόνα: 157187FeOkvAFN.jpg



Υποβρύχια της… ξηράς, που κόστισαν 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ στους Έλληνες φορολογούμενους και σαπίζουν πάνω σε υποστυλώματα.



Αυτή είναι η περιγραφή ενός μοναδικού παγκοσμίως φαινομένου, που συμβαίνει (που αλλού;) στην Ελλάδα του 2013. Με τη σκιά του... Άκη Τσοχατζόπουλου πίσω από αυτό το τεράστιο σκάνδαλο στο Πολεμικό Ναυτικό, τέσσερα υποβρύχια τελευταίας τεχνολογίας, που είναι σχεδόν έτοιμα και έχει ήδη καταβληθεί το 71% του συνολικού κόστους κατασκευής τους, σκουριάζουν και καταστρέφονται από την ακινησία στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Ένας πόλεμος μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου, της Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε., της γερμανικής εταιρείας ThyssenKrupp και της αραβικής Abu Dhabi Mar (ADM) και ένα δαιδαλώδες σύστημα διαπλοκής και συμφερόντων στερούν από το Πολεμικό Ναυτικό τέσσερα υποβρύχια που είναι άκρως απαραίτητα για την προστασία του Αιγαίου. Παράλληλα, ζημιώνουν το ελληνικό κράτος με το ιλιγγιώδες ποσό των 3 δισ. ευρώ, που έχει ήδη πληρωθεί για την κατασκευή τους.

Δύο εξοπλιστικά προγράμματα-μαμούθ, αποτέλεσμα της δραματικής νύχτας των Ιμίων, με τα οποία προβλεπόταν η προμήθεια συνολικά έξι νέων Υ/Β τύπου 214 και ο εκσυγχρονισμός του Υ/Β «Ωκεανός» (από τύπου 209 σε 214), αποφάσισε το ελληνικό Δημόσιο από το 2000 μέχρι το 2002. Την υλοποίηση των προγραμμάτων «Αρχιμήδης» και «Ποσειδώνας ΙΙ», συνολικού κόστους 3,3 δισ. ευρώ, είχαν αναλάβει τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, τα οποία εν συνεχεία άλλαξαν χέρια και πέρασαν στην αραβική ADM και τη γερμανική ThyssenKruppMarine (η οποία είναι και κατασκευάστρια υποβρυχίων τ. 214 και τ. 209).

Η Realnews μπήκε στα άδυτα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, εκεί όπου βρίσκονται παρατημένα τα υποβρύχια, και παρουσιάζει τα αποκαλυπτικά ντοκουμέντα του εγκλήματος σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου και της εθνικής άμυνας της χώρας. Όπως φαίνεται και στον σχετικό πίνακα πληρωμών, μέχρι σήμερα το ελληνικό Δημόσιο έχει αποπληρώσει 2,4 δισ. ευρώ για έξι υποβρύχια και το Πολεμικό Ναυτικό μας διαθέτει στην ουσία μόνο ένα!

Πατήστε κι αποκαλύψτε το σχετικό δημοσίευμα της Realnews (.pdf):
Συνημμένο Αρχείο Σαπίζουν παρατημένα τα χρυσά υποβρύχια.pdf (799,73Κ)
Αριθμός Λήψεων: 77
Κώστας Χαρδαβέλλας
real.gr (8/9/2013)

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Το μνημείο της Χιροσίμα, η «καμπάνα της ειρήνης» προτιμά αρχαία Ελληνικά!!!

Δημοσιευμένη  εικόνα



Το θέμα της ημέρας.



ΡΕΠΟΥΣΗ στην Ιαπωνία έκαναν ένα μνημείο για τα θύματα της ατομικής βόμβας της Χιροσίμα, το οποίο επισκέπτονται εκατομμύρια άνθρωποι από όλον το κόσμο, ενώ κάθε χρόνο στην
επέτειο πήγαινε εκεί ο Ιάπωνας αυτοκράτορας και όλη η κυβέρνηση.
— Στη μέση του μνημείου υπάρχει η περίφημη «καμπάνα της Ειρήνης».
— Η οποία έχει μια φράση, σε τρείς (3) γλώσσες.
— Η μία είναι τα σανσκριτικά,
— η δεύτερη τα Ιαπωνικά και
η τρίτη ….μάντεψε!!!!!!
— Δες τους… κ@λοκιτρινιάρηδες τι πήγαν και έκαναν:
— Πήγαν και έγραψαν στην καμπάνα «ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ» !!!! Οι αλητήριοι!
— Ακόμη και στη μακρινή Ιαπωνία, ένα πολύ σημαντικό μνημείο, με ένα κορυφαίο για την ανθρωπότητα μήνυμα, έχει επιγραφή στα αρχαία ελληνικά!!!!
Δες σκ@τιάρ@ ΡΕΠΟΥΣΗ και την ιστορία, γιατί στην ιστορία είσαι σκράπας και τα κάνεις σκατά:

Την καμπάνα τη δώρισε η ελληνική πρεσβεία και οι Γιαπωνέζοι με περηφάνεια την τοποθέτησαν.
The Peace Bell stands near the memorial to the A-Bomb Children and consists of a large Japanese bell hanging inside a small open-sided structure. Visitors are encouraged to ring the bell for world peace and the loud and melodious tolling of this bell rings out regularly throughout the Peace Park.
The inscriptions on the bell are in Greek, Japanese, and Sanskrit. It is translated as «Know yourself»...

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δες τώρα και τις επιγραφές απ΄όλο τον κόσμο στα αρχαία ελληνικά;

Είσοδος στο Yale, πανεπιστήμιο με ιστορία 310 ετών, που βρίσκεται στις λατρεμένες μας ΗΠΑ, που ζει το λατρεμένο μας απέθαντο αφεντικό και τα τσιράκια του, όπως ο Τζωρτζ.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Μαράκι, δες κι αυτό:
Πανεπιστήμιο Βαλέττας, Μάλτα:

Δημοσιευμένη  εικόνα

Μαράκι (Ρεπούση) δες κι αυτό !
Κι’ αυτή κοσμεί την αψίδα σε κεντρική γέφυρα επί του ποταμού Μάϊν, στην πόλη της Φρανκφούρτης, στη Γερμανία, με μετάφραση στη γερμανική γλώσσα, στο πλαϊνό της αψίδας:

«Πλέων επί οίνοπα πόντον επ’ αλλόθροους ανθρώπους» (‘Ομηρος, Οδύσσεια, Α.183)
(Ταξιδεύοντας σε ξένες θάλασσες με ανθρώπους που μιλούν άλλες γλώσσες)

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

Μαρία δες το !
Αυτή η φωτογραφία απεικονίζει την είσοδο στο κτίριο της γραμματείας του Πανεπιστημίου Εδιμβούργου

Δημοσιευμένη  εικόνα

ΠΗΓΕΣ:TaXalia - tsoutsouneros