Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ

ΑΡΕ ΠΑΤΕΡΑ
perierga.gr - Ο αρσενικός ιππόκαμπος... μένει έγκυος!!!

Ο μοναδικός «μπαμπάς» στη γη που… γεννάει τα μωρά του!Ο ιππόκαμπος ή αλλιώς το γνωστό «αλογάκι της θάλασσας» είναι ένας παράξενος θαλάσσιος οργανισμός. Όχι μόνο γιατί μένει με την ίδια «γυναίκα» όλα τα χρόνια της ζωής του αλλά κυρίως γιατί το αρσενικό… γεννάει τα «μωρά» της οικογένειας!

perierga.gr - Ο αρσενικός ιππόκαμπος... μένει έγκυος!!!
Μάλιστα καλά διαβάσατε! Ο ιππόκαμπος κυοφορεί (αν μπορούμε να το θέσουμε τοιουτοτρόπως!) τα αβγά και όταν φτάσει η κατάλληλη στιγμή φέρνει στον κόσμο τα μικρά… ιπποκαμπάκια, περιχαρής και υπερήφανος πατέρας!



H IRON MAN ΤΩΝ ΣΠΟΡ

"Iron Man" δεν είναι μόνο ο Robert Downey Jr!


Τα τελευταία χρόνια ο Robert Downey Jr έχει βαλθεί να γίνει ο "Iron Man" του Χόλιγουντ. Πέρα από τον Tony Stark έχει πάρει επ' ώμου κάθε υπεργαμάτο μπλοκμπάστερ ήρωα ξεκινώντας από τον Σέρλοκ Χόλμς και φτάνοντας όπως φημολογείται τελευταία στον ίδιο τον Iron Man στο Avengers 2.
Αλλά σιγά, δεν ψαρώνουμε. Γιατί εδώ είναι στήλη fitness και έχουμε να χαζεύουμε και να θαυμάζουμε τους πραγματικούς Iron Man. Αυτούς που κολυμπούν 4 χλμ, τρέχουν έναν μαραθώνιο, κάνουν ποδήλατο για 185 χλμ και καυχιούνται σε όλη τους τη ζωή. Αυτούς που έχουν κάνει τον αθλητισμό τρόπο ζωής και το αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία...



Είναι κάθε ένας που έχει τερματίσει τo παγκόσμιο πρωτάθλημα Iron Man που γίνεται κάθε χρόνο στη Χαβάη. Για να λέμε και την αλήθεια είναι οποιοσδήποτε έχει τερματίσει μια τέτοια κούρσα σε οποιοδήποτε χρόνο, σε οποιαδήποτε χώρα. Αλλά, να, η ιστορία έχει χώρο μόνο για αυτούς που έχουν τερματίσει σε πολύ ανταγωνιστικό χρόνο, έχουν κρεμάσει μετάλλια στο στήθος τους ή έχουν πετύχει κάποιο πολύ σημαντικό επίτευγμα. Αυτούς ξεχωρίσαμε. Και δε χρειάζεται να είνα όλοι επαγγελματίες.
Το Iron Man φαίνεται ότι ξεκίνησε όταν κάποια κομάντο των SEALs τα πήραν στο κρανίο που το Sports Illustrated ανέδειξε το Βέλγο πρωταθλητή ποδηλασίας Eddy Merckx ως τον πιο fit άνθρωπο στον κόσμο βασίζοντας την άποψη του σε κάποιες φυσιολογιές παραμέτρους. Το "ναι καλά" το δικό τους ήταν να διοργανώσουν μια υπερμαραθώνια κούρσα συνδυάζοντας τρία ξεχωριστά event, το Waikiki Roughwater Swim (4 χλμ), το Around-Oahu Bike Race (185 χλμ) και το μαραθώνιο της Honolulu Marathon (42 χλμ). Φυσικά από τότε τα βατράχια κετεβαίνουν κάθε χρονιά με σημαντικές διακρίσεις.
Σήμερα το αρχικό format παραμένει ίδιο αλλά τα πράγματα είναι κάπως πιο επαγγελματικά. Χιλιάδες συμμετέχουν για τη χαρά του τερματισμού, εκατοντάδες κάνουν καλούς χρόνους αλλά μία χούφτα πραγματικών Iron Man κάνουν ανταγωνιστικούς χρόνους κοντά στις 8 ώρες. Και αυτοί φυσικά ασχολούνται με αυτό το πράγμα όλη τους τη ζωή, έχουν χορηγούς κάνουν συστηματική προπόνηση.
Εμείς απλώς θα πάρουμε την ευκαιρία και θα προσπαθήσουμε να σε εμπνεύσουμε.

Gordon Haller
O ιστορικός. Ο τεράστιος. Ο πρώτος νικητής. Αυτός που έδειξε ότι είναι δυνατόν να τερματίσεις σε ένα κομμάτι που λένε. Ηταν ντόπιος από τη Χονολουλού με πτυχίο φυσικής. Ο χρόνος του ήταν κάτι λιγότερο από 12 ώρες αλλά πρώτον ο άνθρωπος ήταν φυσικός, ήρθε μπροστά από έναν Navy Seal και από φωτογραφίες της εποχής φαίνεται ότι είχε αρκετά μυϊκά κιλά κάτι που σήμερα θεωρείται απαγορευτικό.

ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ

14 Νοεμβρίου 2013
Εσείς ξέρετε τι δείχνει το κάθε χρώμα στα τριαντάφυλλα;;; (Για να ξέρετε τι θέλουν να σας πουν όταν σας τα προσφέρουν)!
Τα χρώματα των τριαντάφυλλων που στέλνετε στους ανθρώπους έχουν τη σημασία τους και αν δεν θέλετε να παρεξηγηθεί η κίνησή σας ποικιλοτρόπως, διαβάστε τα παρακάτω για να γνωρίζετε πλέον τι χρώμα λουλούδια θα πρέπει να δωρίσετε σε ποιον και τι μήνυμα θα στείλει η ανθοδέσμη σας στο συγκεκριμένο πρόσωπο.
 
Κόκκινο: αγάπη και ρομαντισμός
Τα κόκκινα τριαντάφυλλα είναι ένα από τα παγκόσμια σύμβολα αληθινής αγάπης και ρομαντικής διάθεσης. Εμφανίζονται επίσης καθ' όλη τη διάρκεια της ιστορίας και σε διάφορους πολιτισμούς αποτελώντας και θρησκευτικό και πολιτικό σύμβολο. Είναι ιδανικά για να κάνετε ευτυχισμένη τη γυναίκα της ζωής σας!
 
Κίτρινο: φιλία, χαρά, ανάρρωση
Διαχρονικά, το κίτρινο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον ήλιο, γεγονός που κάνει τα κίτρινα τριαντάφυλλα το καλύτερο δώρο για να δώσετε χαρά σε κάποιον. Τα κίτρινα τριαντάφυλλα στέλνουν το μήνυμα της ευγνωμοσύνης και της πλατωνικής αγάπης χωρίς το ρομαντικό περιεχόμενο και την υπόνοια των τριαντάφυλλων σε άλλο χρώμα. Επίσης, το κίτρινο αντιπροσωπεύει τον ενθουσιασμό και την ευτυχία.
 
Χρώμα της λεβάντας (απαλό μοβ): απόλαυση, μεγαλείο, κεραυνοβόλος έρωτας
Το απαλό μοβ χρώμα της λεβάντας σχετίζεται παραδοσιακά με τη μεγαλοσύνη και το μεγαλείο. Με αυτή την έννοια, οι αποχρώσεις αυτού του τριαντάφυλλου υποδηλώνουν έναν αέρα μεγαλειώδη και υπέρμετρο. Είναι ιδανικά για να δώσετε κουράγιο στο αφεντικό σας και να τονώσετε τον εγωισμό του ενόψει μιας προαγωγής.
 
Ροζ: αγάπη, ευγνωμοσύνη, εκτίμηση
Το ροζ είναι ένα χρώμα που σχετίζεται με τη χάρη και την κομψότητα, όπως και τη γλυκύτητα και τον ποιητικό ρομαντισμό. Τα σκούρα ροζ τριαντάφυλλα είναι σύμβολα ευγνωμοσύνης και εκτίμησης και είναι ένας παραδοσιακός τρόπος να πει κανείς «ευχαριστώ». Τα τριαντάφυλλα σε απαλό ροζ χρώμα συνδέονται με την ευγένεια και το θαυμασμό και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εκφράσουν τη συμπόνια.
 
Λευκό: αγνότητα, αθωότητα, συμπόνια και πνευματικότητα
Η παράδοση παλιότερα συνέδεε τα λευκά τριαντάφυλλα με την έννοια του πραγματικού έρωτα, ένας συσχετισμός που αργότερα θα γινόταν με τα κόκκινα τριαντάφυλλα. Είναι επίσης γνωστά ως τα νυφικά τριαντάφυλλα, καθώς είναι ένα τυπικό λουλούδι που χρησιμοποιείται πολύ συχνά σε γάμους. Σε μια τέτοια περίσταση, τα λευκά τριαντάφυλλα υποδηλώνουν την ενότητα, την αγνότητα και την αρετή μιας καινούργιας αγάπης που ξεκινά με το γάμο. Σχετίζονται ακόμα με την τιμή και το σεβασμό, κάτι που τα κάνει ιδανικά όταν θέλουμε να αποχαιρετήσουμε κάποιον αγαπημένο μας που φεύγει από τη ζωή, γι' αυτό κι είναι από το χρώμα που κυριαρχεί και στις κηδείες, εκτός από τους γάμους!
 
Πορτοκαλί: επιθυμία, ενθουσιασμός, πάθος
Μια κυριολεκτική μίξη κίτρινου και κόκκινου, τα πορτοκαλί τριαντάφυλλα θεωρούνται μια γέφυρα ανάμεσα στη φιλία που συμβολίζεται με τα κίτρινα τριαντάφυλλα και στην αγάπη που αντιπροσωπεύεται από τα κόκκινα ρόδα. Μπορεί να είναι μια έκφραση ενθουσιασμού ή ένα δώρο για να πει κανείς «είμαι περήφανος για σένα» και να το δείξει εμπράκτως.

ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Παράξενα μανιτάρια που δεν έχετε ξαναδεί!


perierga.gr - Παράξενα μανιτάρια που δεν έχετε ξαναδεί!Η μητέρα φύση δεν είναι η πρώτη φορά που εκπλήσσει με τις δημιουργίες της, αφού όλοι γνωρίζουμε ή έχουμε δει κατά καιρούς πολλά παράδοξα φυτά, δέντρα ή λουλούδια.
Στο πλαίσιο αυτό –της παραδοξότητας δηλαδή- εντάσσονται και πολλά είδη μανιταριών που φύονται σε δάση ανά τον κόσμο και εκπλήσσουν με την εμφάνισή τους.
Εδώδιμα ή μη, τα χρώματα, τα μοτίβα αλλά και το σχέδιό τους προκαλούν την προσοχή μας και σε ορισμένες περιπτώσεις το θαυμασμό μας για την εκκεντρική τους εμφάνιση. Μια ματιά στη λίστα που ακολουθεί θα σας πείσει…



1. Clathrus Columnatus
perierga.gr - 25 παράξενα μανιτάρια που δεν έχετε ξαναδεί!
2. False Morel
perierga.gr - 25 παράξενα μανιτάρια που δεν έχετε ξαναδεί!
3. Veiled Lady
perierga.gr - 25 παράξενα μανιτάρια που δεν έχετε ξαναδεί!
4. Bear’s Head Tooth Mushroom
perierga.gr - 25 παράξενα μανιτάρια που δεν έχετε ξαναδεί!
5. Black Jelly Roll
perierga.gr - 25 παράξενα μανιτάρια που δεν έχετε ξαναδεί!