Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

ΤΡΕΜΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012

14 πόντους σηκώθηκε το νησί από το μάγμα!

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το «φούσκωμα» του μάγματος έχει όγκο έως 15 φορές μεγαλύτερο από το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου - Η διόγκωση του μάγματος οδήγησε σε ανύψωση της επιφάνειας του νησιού κατά 8 έως 14 εκατοστά στο ίδιο χρονικό διάστημα.
Ο υπόγειος θάλαμος του μάγματος (των λιωμένων πετρωμάτων) κάτω από το ηφαίστειο της Σαντορίνης επεκτάθηκε σημαντικά, κατά περίπου 10 έως 20 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, μεταξύ Ιανουαρίου 2011 και Απριλίου 2012, σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες των πανεπιστημίων της Οξφόρδης και του Μπρίστολ, που μελετούν το φαινόμενο.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το «φούσκωμα» του μάγματος έχει όγκο έως 15 φορές μεγαλύτερο από το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου. Η προσθήκη αυτού του μάγματος, από άποψη όγκου, θεωρείται η σημαντικότερη που έχει λάβει χώρα από το 1955, λίγο μετά την τελευταία έκρηξη του ηφαιστείου.

Οι ερευνητές με επικεφαλής τον καθηγητή ηφαιστειολογίας Ντέηβιντ Πάιλ και την ηφαιστειολόγο Μισέλ Παρκς του Τμήματος Γεωεπιστημών της Οξφόρδης, καθώς και την Τζούλιετ Μπιγκς του Τμήματος Γεωεπιστημών του Μπρίστολ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature Geoscience", υπολόγισαν ότι η διόγκωση του μάγματος οδήγησε σε ανύψωση της επιφάνειας του νησιού κατά 8 έως 14 εκατοστά στο ίδιο χρονικό διάστημα. 

Οι επιτόπιοι υπολογισμοί στη Σαντορίνη έγιναν με τη βοήθεια εικόνων από δορυφορικά ραντάρ που παρείχαν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) και η Γερμανική Υπηρεσία Διαστήματος (DLR), καθώς και μετρήσεων GPS από το έδαφος. Αν και τα νέα στοιχεία ρίχνουν περισσότερο φως στη λειτουργία του ηφαιστείου (το οποίο γύρω στα 1600 π.Χ. σημείωσε μία από τις μεγαλύτερες εκρήξεις στην παγκόσμια ιστορία, οδηγώντας πιθανώς στην καταστροφή του Μινωικού πολιτισμού), σύμφωνα με τους ερευνητές, δεν διαφωτίζουν για το μείζον ερώτημα: πότε το ηφαίστειο θα εκραγεί ξανά.

Το «ζωντάνεμα» του ηφαιστείου καταγράφηκε στην αρχή του 2011 με μικρούς σεισμούς, που τράβηξαν την προσοχή των Ελλήνων και ξένων επιστημόνων, καθώς για περίπου 25 χρόνια επικρατούσε σχετική ησυχία στην καλδέρα. Οι μικρο-σεισμοί συνοδεύτηκαν από ορισμένες άλλες περιστασιακές ενδείξεις, όπως αλλαγές στο χρώμα του νερού σε ορισμένα σημεία και έκλυση αερίων με χαρακτηριστική οσμή.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η ποσότητα λιωμένων πετρωμάτων (μάγματος) που έχει σωρευτεί κάτω από το ηφαίστειο κατά το περασμένο έτος, ισοδυναμεί με περίπου 10 έως 20 έτη ανάπτυξης του ηφαιστείου. Επισημαίνουν όμως πως αυτό δεν σημαίνει ότι επίκειται κάποια έκρηξη, αντίθετα, όπως τονίζουν, η σεισμική δραστηριότητα έχει σαφώς υποχωρήσει κατά τους τελευταίους μήνες.

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι το ηφαίστειο της Σαντορίνης εμφανίζει δύο διαφορετικών ειδών εκρήξεις στο πέρασμα του χρόνου: αφενός μικρές εκρήξεις που συμβαίνουν σχετικά συχνά και εκλύουν λάβα και, αφετέρου, μεγάλες εκρήξεις που συμβαίνουν σπάνια, ανά περίπου 10.000 έως 30.000 χρόνια. Και οι δύο τύποι εκρήξεων θεωρείτο ότι «εκκολάπτονται» σε ένα ρηχό θάλαμο μάγματος, ο οποίος τροφοδοτείται σε συνεχή βάση από μικρές ποσότητες λιωμένων πετρωμάτων, οι οποίοι ανεβαίνουν από κάτω προς τα πάνω.

Όμως, όπως αναφέρει η νέα μελέτη, γεωλογικές (ορυκτολογικές) μελέτες δείχνουν ότι τουλάχιστον το 15% του υλικού που εκτινάχθηκε κατά την Μινωική έκρηξη του ηφαιστείου, έφθασε στον θάλαμο του μάγματος λιγότερο από 100 χρόνια πριν την έκρηξη, δηλαδή όχι σταδιακά και σε βάθος χρόνου, αλλά σε πολύ πιο σύντομο χρόνο. Σύμφωνα με τους ερευνητές, είτε το ηφαίστειο της Σαντορίνης βρίσκεται στην πιο συνηθισμένη (αργή) φάση συσσώρευσης λάβας, είτε στην πιο σπάνια (και γρήγορη) εκρηκτική φάση του, ο ρηχός θάλαμος του μάγματος τροφοδοτείται περιστασιακά με ταχείας ροής ποσότητες μάγματος. 

Η χρονική διάρκεια αυτών των περιόδων τροφοδότησης του μάγματος είναι σύντομη σε σχέση με τις ενδιάμεσες περιόδους ηρεμίας, ενώ το πότε θα συμβούν αυτές οι περιστασιακές ανατροφοδοτήσεις, δηλαδή ο χρονισμός τους, εξαρτάται από την υπόγεια δυναμική που αναπτύσσεται στο ακόμα βαθύτερο τμήμα του μάγματος κάτω από τη Σαντορίνη. 

Πηγή: newsit.gr

ΤΡΕΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΟΡ

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012

Αυτοκτόνησε στα 101 γιατί δεν μπορούσε να συνεχίσει να αθλείται!

Μέχρι τα 89 του έτρεχε τα 100 μέτρα σε 16,5 δευτερόλεπτα. Στα 95 του ήταν εξαιρετικός στο άλμα εις μήκος. Στα 101 του όταν... 
...πλεον το σώμα του δεν τον βοηθούσε αποφάσισε ότι έπρεπε να εγκαταλείψει τα εγκόσμια.
Ο Βιτόριο Κολό από το Μιλάνο αυτοκτόνησε γιατί δεν μπορούσε να συνεχίσει να κάνει ό,τι αγαπούσε περισσότερο στην ζωή του. Να αθλείται.

Ήταν κάτοχος 25 εθνικών ρεκόρ στην κατηγορία Master από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου για παλαίμαχους αθλητές, ενώ το 1997 είχε κατακτήσει 7 χρυσά μετάλλια!

Την Δευτέρα, έβαλε τέλος στη ζωή του, επειδή δε μπορούσε πλέον να αθληθεί και δεν άντεχε να ζει όπως όλοι οι ηλικιωμένοι...

Πηγή: newsit.gr

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012


Την ίδια ώρα που οι άνεργοι αυτοκτονούν Αποκαταστάθηκε άλλος ένας πρώην πρωθυπουργός-σωτήρας

Την προσωπική του πορεία χαράζει ο κάθε πρώην πρωθυπουργός, μετά την αποβίβασή του από το καράβι και την προσπάθεια να σώσει τη χώρα. Ο Γιώργος… 
θέτει εαυτόν προς ενοικίαση και ο Παπαδήμος προς διορισμό. Σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας ο κ. Παπαδήμος για τα επόμενα έξι χρόνια θα είναι τιμητικό μέλος του Δ.Σ. του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τράπεζας. Θα καλύψει την κενή θέση του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Άμα θες … όλα γίνονται!

ΝΕΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΣΤΗΝ TV

11 Σεπτεμβρίου 2012
Ποιες ολοκαίνουριες τηλεοπτικές σειρές θα μας απασχολήσουν αυτή τη σεζόν;;; (VIDEOS)
Το κουδούνι χτύπησε, η νέα τηλεοπτική χρονιά ξεκινά και πετάμε το τηλεκοντρόλ απ' το παράθυρο, γιατί, τι να μας πει κι η ελληνική τηλεόραση, όταν στο λάπτοπ κατεβαίνει φρέσκο υλικό από τις αγαπημένες μας σειρές;
Η αλήθεια είναι, όμως, ότι οι περσινές σειρές δεν μας φτάνουν. Έρχεται φθινόπωρο, έρχονται βαρετές Παρασκευές με ψοφόκρυο, έρχονται νύχτες που έξω βρέχει και μέσα, με το ένα χέρι βγάζουμε την πίτσα απ' τον φούρνο και με το άλλο τσεκάρουμε αν έχει κατέβει το νέο επεισόδιο στο PC.
Ψάχνουμε, λοιπόν, να βρούμε νέες αγαπημένες σειρές, και ξεχωρίζουμε δέκα από αυτές των οποίων ο πιλότος κάνει πρεμιέρα μέσα στο Φθινόπωρο. Γιατί, μην ξεχνιόμαστε, Winter is coming, και οι Σταρκ προς το παρόν παίρνουν απουσία. Δες παρακάτω την υπόθεση και το trailer της κάθε νέας σειράς και διάλεξε με ποια θα περάσεις τη σεζόν...

Last Resort

Τι θα δούμε: Ένα αμερικανικό υποβρύχιο, τίγκα στο πυρηνικό όπλο, να δέχεται οδηγίες να ισοπεδώσει ολόκληρο το Πακιστάν. Το ηρωικό πλήρωμα θα αρνηθεί, κι έτσι καταλήγει κυνηγημένο σε ένα φανταστικό νησί, το οποίο ανακηρύσσει ως αυτόνομο πυρηνικό κρατίδιο. Let the war begin, με σκηνοθέτη τον Martin Campbell (Green Lantern, Casino Royale).


Partners
Τι θα δούμε: Ώρα για haha sitcom. Οι δημιουργοί του Will&Grace μεταφέρουν την δική τους σχέση στο γυαλί, παρουσιάζοντας την καθημερινότητα δύο κολλητών φίλων και συνεργατών, ο ένας εκ των οποίων είναι straight και ο άλλος gay. Λέτε να πιάσει το bromance μεταξύ Michael Urie και David Krumholtz;


Revolution
Τι θα δούμε: Τα νέα κατορθώματα του JJ Abrams, αυτή τη φορά σε έναν κόσμο όπου ξαφνικά κόβεται το ρεύμα. Η ανθρωπότητα γυρνά αιώνες πριν, στις μάχες, τα ποδοβολητά των αλόγων και τα μυστικά που φοβόμασταν για τον «ιό της χιλιετίας». Κάπου όμως, ένας υπολογιστής λειτουργεί ακόμη, και 15 χρόνια μετά το black out, κάποιοι είναι αποφασισμένοι να βρουν την αλήθεια. Τον πιλότο της σειράς σκηνοθετεί ο John Favreau του Iron Man.


666 Park Avenue

Τι θα δούμε: Ένα ανήξερο ζευγάρι (Dave Annable και Rachel Taylor) που αποδέχεται μια δουλειά, η οποία τους χαρίζει ένα ονειρεμένο διαμέρισμα με πολύ φιλικούς γείτονες. Ιδιοκτήτης όμως του κτιρίου είναι ο Terry O'Quinn (LOST), also known as διάβολος, με τον οποίο όλοι οι ένοικοι έχουν κάνει συμφωνία για να εκπληρωθεί κάποια επιθυμία τους. Λίγο σεξ, λίγο κοσμοπολίτικη ζωή, λίγα κολασμένα φαντάσματα να τριγυρνούν στο υπόγειο, και έχετε το σκηνικό της νέας σειράς των ιθυνόντων του Gossip Girl.

ΟΣΟ - ΟΣΟ

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012

Πόσο πουλάνε ΔΕΚΟ και περιουσία; Γιατί δεν λένε τις τιμές

“Ο ... κόσμος το 'χει τούμπανο και μεις κρυφό καμάρι” μόνο αυτή η παροιμία είναι ικανή να περιγράψει αυτό που γίνεται με τις τιμές πώλησης... 
...τόσο των δημόσιων επιχειρήσεων, όσο και της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου
Η κατάσταση είναι τραγελαφική που οδηγεί ακόμη και σε περίεργες σκέψεις για τις σκοπιμότητες.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής ζήτησε απ' την Κομισιόν τη λίστα με τις τιμές πώλησης της δημόσιας ελληνικής περιουσίας και των επιχειρήσεων.
Η απάντηση που έλαβε από τον ίδιο τον Όλι Ρεν ήταν “όχι” διότι “δεν επιτρέπεται, για λόγους απορρήτου, να αποκαλύψει η Κομισιόν τις εκτιμώμενες τιμές που διαβίβασαν το υπουργείο Οικονομικών ή/και το ΤΑΙΠΕΔ, κάτι που δεν αποτελεί επ΄ ουδενί ευθεία παραβίαση της αρχής της διαφάνειας”.
Εδώ θα μπορούσε κανείς να πει ότι μέσα σε ένα άγριο περιβάλλον των αγορών είναι προς το συμφέρον του ελληνικού κράτους αυτά τα στοιχεία να κρατηθούν μυστικά και να τα γνωρίζουν μόνο οι εταίροι. Είναι όμως έτσι; Είναι κρυφά τα στοιχεία;
Αμ δε!
Όπως επίσης είπε ο ίδιος ο Όλι Ρεν τα εν λόγω στοιχεία έχουν ήδη δοθεί από την ελληνική κυβέρνηση στην Κομισιόν, το ΔΝΤ και στους υποψήφιους αγοραστές.
Όλοι τα γνωρίζουν εκτός από τον ελληνικό λαό και το ερώτημα είναι γιατί...
Εδώ μπορούν να προκύψουν πολλά ερωτήματα ως και θεωρίες συνωμοσίας...

ΦΟΒΗΘΗΚΑΝΕ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012

Πώς ο «Καιάδας» της Χρυσής Αυγής μας φέρνει τα 31,6 δισ. ευρώ

Φρίκη ένιωσε η Ευρώπη όταν προχθές εμφανίστηκαν στις τηλεοράσεις οι επιθέσεις των «Ταγμάτων Εφόδου» της Χρυσής Αυγής στις λαϊκές αγορές Ραφήνας και Μεσολογγίου. Ιδιαίτερα στη Γερμανία, οι σκηνές... 
...αυτές πυροδότησαν τα αντιναζιστικά ανακλαστικά των Γερμανών, που θέλουν να ξεχάσουμε όλοι παρόμοιες σκηνές στη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ.

Κι όσο κι αν φαίνεται παράξενο, οι τραμπουκισμοί αυτοί των νεοναζί στην Ελλάδα ξεκλειδώνουν τώρα πιο γρήγορα και πιο εύκολα τα ταμεία της τρόικα (ΔΝΤ, Κομισιόν και ΕΚΤ) για την άμεση αποστολή γύρω στις 20 Οκτώβρη της δόσης-«μαμούθ» των 31,6 δις. ευρώ που έχει αποφασιστεί αλλά εξαρτάται από την έκθεση της τρόικα που βρίσκεται ήδη στην Αθήνα.

Σε συναγερμό Βερολίνο, Βρυξέλλες, Παρίσι και Νέα Υόρκη, έδωσαν ήδη εντολή στους εκπροσώπους τους που είναι στην Αθήνα για να μετριάσουν την σκληρή γραμμή τους προς την ελληνική κυβέρνηση, τις πιέσεις και τις παράλογες απαιτήσεις τους και να συντάξουν γρήγορα μία κριτική μεν, δυνητική όμως έκθεση για την αποστολή της δόσης των 31,6 δισ. ευρώ στην Ελλάδα τον Οκτώβρη που θα βάζει τη χώρα μας σε νέο δρόμο.

Τα κέντρα αποφάσεων της τρόικα βλέποντας τις επιθέσεις των «Ταγμάτων Εφόδου» της Χρυσής Αυγής, που είναι μια πιστή αντιγραφή των Ταγμάτων Εφόδου του Χίτλερ SA και SD λίγο πριν καταλάβει την εξουσία στη Γερμανία κι οδηγήσει στον όλεθρο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, θέλουν να προλάβουν μία επέκταση του φαινομένου αυτού και των εγκληματικών πράξεων των Ταγμάτων Εφόδου φασιστών σε όλη την Ευρώπη.

Μεγάλες εφημερίδες της Ευρώπης και ηλεκτρονικές σελίδες κυκλοφόρησαν χθες με τους τίτλους «Οι ναζί επιστρέφουν στην Ελλάδα» ή «Θωρακίστε την Ευρώπη από τους ναζί του 2012».

Τόσο από την καγκελαρία στο Βερολίνο όσο και από το προεδρικό των Παρισίων υπήρξαν αγωνιώδη ερωτήματα στις πρεσβείες τους στην Αθήνα ολόκληρο το Σαββατοκύριακο για να πληροφορηθούν την έκταση των επεισοδίων και την πραγματική δύναμη του «στρατού» της Χρυσής Αυγής.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων από ξένους διπλωμάτες και δημοσιογράφους, τους οποίους διαβεβαίωσε ότι από εδώ και πέρα θα είναι αμείλικτη η παρέμβαση του νόμου σε κάθε τραμπουκισμό των Ταγμάτων Εφόδου της Χ.Α.

Τελικά, η επίθεση των ομάδων του «Καιάδα» και του «Καραϊσκάκη» (αυτών των δύο γραφικών βουλευτών της Χρυσής Αυγής) στους μικροπωλητές μετανάστες σε Ραφήνα και Μεσολόγγι λειτουργεί θετικά για μείωση των πιέσεων και απαιτήσεων της τρόικα και οδηγεί σε σύντομο άνοιγμα των ευρωπαϊκών ταμείων για τη δόση σωτηρίας στην Ελλάδα.

Πηγή: newsbomb.gr