Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Η ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΦΗ

O Διαχρονικός βιασμός της Ιστορίας και της Γλώσσας μας!

Συνημμένη Εικόνα: 52315.jpg




Δείγμα ... γραφής: "Πος θα γραφο στα ελινικα τισ λεκσισ "λεσχι μπιλντερμπεργκ" κιρια ανα διαμανδοποιλοι; Εκσερετικο το εργο ποι αφισατε επι ιποιργιας σασ - Πσαχνοιμε να εκσεβροιμε λογια για να σασ εφχαριστισοιμε για τισ ορεεσ αλαγεσ στη γλοσα μασ"!



Στα χρόνια της μεταπολίτευσης το πολίτευμα της πατρίδος μας, από Κοινοβουλευτική Δημοκρατία μετετράπη, από τους φαύλους και ξετσίπωτους πολιτικούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που κυβερνούν, σε άκρατη κομματοκρατία.

Αυτά τα κόμματα αντί να είναι όργανα προάσπισης των συμφερόντων του Ελληνικού λαού και του δημοκρατικού πολιτεύματος, εξελίχτηκαν σε σπόνσορες των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, των διαφόρων συντεχνιών και της νέας τάξεως πραγμάτων.

Έτσι, έγιναν παράγοντες εκμαυλισμού, διαφθοράς, διαπλοκής και ξεχαρβαλώματος της Ελληνικής κοινωνίας και του Ελληνικού Έθνους. Τα πολιτικά πειθήνια όργανα αυτών των κομμάτων, όλα αυτά τα 38 χρόνια της μεταπολίτευσης, εκτός της συνειδητής οικονομικής εξαθλίωσης των πολιτών της πατρίδας μας, προσπάθησαν έξυπνα και μεθοδικά να εξαλείψουν από τους Έλληνες, την φλόγα του Ιστορικού παρελθόντος τους, που επί αιώνες φωτίζει τις καρδιές τους. Ο καημός των θεματοφυλάκων της Νέας Τάξης πραγμάτων, ήταν και είναι η κατάργηση των παρελάσεων, η αφαίρεση του Σταυρού από την Ελληνική σημαία, η αποκαθήλωση των Ιερών εικόνων από τα σχολεία και τα δικαστήρια και το πετσόκομμα της Ελληνικής γλώσσας. Ιδιαίτερα για την Ελληνική γλώσσα, με τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις τους, προσπάθησαν και συνεχίζουν να προσπαθούν να την ευνουχίσουν και να την καταστήσουν από μητέρα γλώσσα της Οικουμένης, σε μια απλή γλώσσα, όπως τόσες και τόσες άλλες.

Προ ημερών μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού, ένιωσε τεράστια έκπληξη (εκτός των υποψιασμένων πολιτών, όπως ο υποφαινόμενος), όταν πληροφορήθηκε πως εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, θα διανεμηθεί στα Ελληνικά σχολεία το νέο βιβλίο γραμματικής της Ε΄και ΣΤ΄τάξεως δημοτικού κατά το οποίο τα μεν φωνήεντα από 7 γίνονται 5, τα δε σύμφωνα από 17 γίνονται 15!!!

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ποιά είναι τα 21 ψηφιακά κανάλια που χρειάζονται από σήμερα αποκωδικοποιητή

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα


Διεκόπη από σήμερα η εκπομπή αναλογικού σήματος από το Υμηττό και όσοι δεν έχουν τηλεοπτικούς δέκτες με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή θα πρέπει να έχουν προμηθευτεί εξωτερικό δέκτη με τεχνολογία MPEG 4.


Από σήμερα λοιπόν, στην ψηφιακή εποχή έχουν περάσει τα εξής κανάλια:

Alpha, ANT1, Μακεδονία, Mega, Skai, Star, Attica Tv, Extra, High Tv, Nickelodeon, Mad, MTV Greece, bib, Blue Sky, Channel 9, Kontra Channel, ΤηλεΑστυ, Sport Tv, Sunny.

Παράλληλα, από την ίδια ψηφιακή πλατφόρμα μεταδίδεται το σήμερα των 3 καναλιών της ΕΡΤ (ΝΕΤ, ΕΤ1, ΕΤ3) και της ERT HD καθώς και οι πέντε ραδιοφωνικοί της σταθμοί. Ειδικά για τα κανάλια της ΕΡΤ θα συνεχιστεί παράλληλα και η εκπομπή αναλογικού σήματος έως τις 17 Αυγούστου ημερομηνία λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Επίσης, από την πλατφόρμα μεταδίδονται τα κανάλια Euronews και ΤV 5.

Να σημειωθεί ότι το αναλογικό σήμα που εκπέμπεται από την Πάρνηθα δεν έχει διακοπεί ακόμη.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 20 Ιουλίου 2012

Ο άντρας και η θάλασσα


Ο άντρας και η θάλασσα
 
Η ζωή µε ανοιχτά πανιά 
Oσα θέλετε να γνωρίζετε για τους πιο σηµαντικούς ιστιοπλοϊκούς αγώνες που διασχίζουν το Αιγαίο, τους πρωταγωνιστές και τη φιλοσοφία τους, αλλά και γιατί το Ράλι Αιγαίου και η Aegean Regatta έχουν ανερχόµενο ρόλο στον ελληνικό τουρισµό
Η ιστιοπλοΐα διδάσκει όλες τις ποιότητες στις οποίες ένας άντρας  πρέπει να στοχεύει στη ζωή του. Η Εβίτα Κυριαζή κουβέντιασε µε ηµιεπαγγελµατίες και χοµπίστες ιστιοπλόους και τις κωδικοποίησε. Μιλούν οι ∆ηµήτρης ∆εληγιάννης («Booker Amita Motion»), Κώστας Μάνθος («Cosmote Ερυτος»), Τάκης Στρούζας («Wind Zantino»), Νίκος Κουµνάκης («Μούσµουλο»),  Βαγγέλης Ασήµογλου («Σείριος»), Γιώργος Κυριαζής («Αέρας»).
H AΠΟΔΡΑΣΗ
 «Οταν είσαι επάνω στο σκάφος, τα ξεχνάς όλα: Ποιος σου χρωστάει, πού είναι τα παιδιά σου, τι κάνει η γυναίκα σου, αν η µάνα σου πήρε τα χάπια της, αν οι κότες σου θέλουν νερό, αν οι ντοµάτες σου µεγάλωσαν... Βλέπεις, για παράδειγµα, τη Χίο και ξέρεις ότι είναι η Χίος, αλλά µπορεί να είναι και οποιοδήποτε άλλο µέρος». B.A..
«Αδειάζεις από έγνοιες, ειδικά αν µένεις σε νησί. Γιατί στο νησί, ακόµη και βόλτα να πας σε ένα χωριό, πάλι πάνω στο νησί είσαι. Με την ιστιοπλοΐα φεύγεις µακριά». Γ.Κ.
«Γύρω γύρω είναι η φύση, στη µέση εσύ µε το πλήρωµα, και πρέπει όχι να την αντιπαλέψεις, αλλά να συµπαραταχθείς µε αυτήν. Είναι σαν να είµαστε προσκοπάκια, τα δίνουµε όλα! Οταν γυρνάµε, είµαστε µολύβι από την κούραση, έχουµε, όµως, γεµίσει µπαταρίες για όλον τον επόµενο µήνα». Ν.Κ.
Η ΑΥΤΟΕΙΚΟΝΑ
 «Εχουµε µια εικόνα για τον ναυτικό που βρίσκεται σε ένα σκάφος µε πανιά: ότι είναι ένας άντρας δυνατός, όχι τόσο στα µπράτσα, όσο στην ψυχή και στην καρδιά, ικανός, σοφός, ελεύθερος. Αυτή την εικόνα τη βλέπουµε στον εαυτό µας, έστω και σε µικρογραφία». Β.Α.
Η ΑΝΤΡΟΠΑΡΕΑ
 «Στο σκάφος θα βγάλεις τα εσώψυχά σου. Και υπάρχει οµερτά: ό,τι λέγεται επάνω στο σκάφος µένει εκεί! Oι πιο σοβαροί αθλητές, βέβαια, δεν έχουν τέτοια χαλαρότητα, να πίνουν µπίρες στην άπνοια και να λένε ό,τι µπούρδα τους έρθει – άλλωστε τα ανταγωνιστικά σκάφη σπάνια “κάθονται” τόσο. Τα άλλα, τα ταλαίπωρα, µπορεί να “κάτσουν” πολλές ώρες, οπότε εκεί βγαίνει και η... κονσέρβα!». Β.Α.
«Περνάς µε τον άλλον τόσες ώρες, που ξέρεις τι σκέφτεται και προσπαθείς να λύσεις το πρόβληµά του, όχι µόνο στον αγώνα, αλλά και στη ζωή του. Η ιστιοπλοΐα δηµιουργεί πολύ στενούς δεσµούς φιλίας». Δ.Δ.
«Από τους αγώνες βγαίνουν και οι ιστορίες που λέµε όλον τον χειµώνα – “θυµάσαι τότε; ” –, τις οποίες µοιράζονται όχι µόνο τα µέλη του πληρώµατος, αλλά και τα πληρώµατα ενός οµίλου µεταξύ τους. Συχνά ακούς µια ιστορία µε τόση παραστατικότητα, που είναι σαν να ακούς τον Μαγγελάνο να διηγείται πώς κατέβαινε τη Γη του Πυρός»! Γ.Κ.
Ο ΗΓΕΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ
«Στο εξωτερικό οι πολυεθνικές οργανώνουν µαθήµατα ιστιοπλοΐας για τους υπαλλήλους τους, επειδή η ιστιοπλοΐα βοηθά στο fast decision making. ∆ηµοκρατικές διαδικασίες δεν υπάρχουν στο σκάφος – “οι πολλοί καπεταναίοι το βουλιάζουν το καράβι”. Ο Γεώργιος Κρέµος, δάσκαλός µου, έλεγε: “Ενας είναι ο Θεός κι ένας ο καπετάνιος, κι οι απόψεις του ουδέποτε αµφισβητούνται – εις την θάλασσαν η δηµοκρατία ουδέποτε εφαρµόζεται”. Το ασπάζοµαι. Βέβαια, ο καλός κυβερνήτης πρέπει να ακούει τις απόψεις του πληρώµατος, έστω και αν δεν τις εφαρµόζει». Τ.Σ.
Ο ΦΟΒΟΣ
«Οταν παλεύεις µε κύµα 10 µέτρα και 60 µίλια αέρα µέσα στη νύχτα, η συναισθηµατική φόρτιση είναι πολύ έντονη – πολύ περισσότερο στον κυβερνήτη, ο οποίος έχει την ευθύνη του πληρώµατος. Ο φόβος νικιέται µεν µε την προοπτική της νίκης, αλλά δεν παύει να υπάρχει». Κ.Μ.
ΤΑ ΟΡΙΑ
«Η ιστιοπλοΐα σού µαθαίνει να είσαι οµαδικός, συνεπής, µεθοδικός, ψύχραιµος, µπορεί όµως να σου κληροδοτήσει και αρνητικά χαρακτηριστικά. Είναι, ας πούµε, δύσκολο να διαχειριστείς την ήττα έπειτα από νίκες – κινδυνεύεις να γίνεις πιο παράτολµος, να πιέσεις το σκάφος σου πάνω από τα όριά του».    Δ.Δ.
«Οι γυναίκες ιστιοπλόοι είναι πιο προσεκτικές, ενώ οι άντρες κάνουν πιο εύκολα επικίνδυνους ηρωισµούς. Τα ρίσκα που πρέπει να παίρνεις είναι αυτά που θα σου πει να πάρεις ο καπετάνιος. Αυτός θα βάλει το πλήρωµα να ρισκάρει, αλλά στο µίνιµουµ, βάζοντας την ασφάλεια πάνω από όλα. Οι Αγγλοι λένε “το finish first, first you have to finish”». Τ.Σ.
«Για να ξέρεις τα όρια τα δικά σου, του πληρώµατος και του σκάφους, πρέπει να έχεις πολλή εµπειρία. Η γνώση των ορίων είναι από τα πιο σηµαντικά ατού ενός ιστιοπλόου». Κ.Μ.
Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
«Αν θες σώνει και καλά να κερδίσεις, δεν θα κερδίσεις – η εµµονή δεν κάνει καλό στην ψυχολογία σου». Κ.Μ.
«Ιστιοπλοώ κατά βάση για να κερδίσω τον εαυτό µου ή για να µε δει ο συναγωνιστής ιστιοπλόος και να πει “αυτός ιστιοπλοεί σωστά”. Βέβαια, στο τέλος κάθε αγώνα, αν έχεις κερδίσει τον άλλον µε διαφορά, λες, τάχα µε ενδιαφέρον, “µα πού κολλήσατε, ρε παιδί µου, εσείς;”, σαν να λες “σας αγαπάω και είστε φίλοι µου, θέλω να δω τι πάθατε και σας καταλαβαίνω”, για να µην πεις “είµαι τέλειος και σας ξέσκισα και βγήκα πιο µπροστά από όλους σας!”». Γ.Κ.
Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟ ΣΚΑΦΟΣ
«Οταν υπάρχουν γυναίκες στο πλήρωµα είµαστε λιγότερο µπρουτάλ, δεν ξεπερνάµε τα όρια της ευπρέπειας. ∆εν είναι καταπίεση αυτό: αν στο πλήρωµα είναι µόνο άντρες και κάποιοι ξεφύγουν σε αυτό που αποκαλούµε “καφρίλα”, µπορεί αυτοί να καταπιέσουν τους υπόλοιπους. Μια γυναίκα το σταµατά αυτό». Β.Α.
«Εκτός αν είναι η αδελφή κάποιου που δεν την ντρέπεσαι και σου βγαίνει πάλι ο τελείως σκληροτράχηλος!». Γ.Κ.
«Ακόµη και όταν µια γυναίκα από το πλήρωµα µπαίνει στο σκάφος, κάποιος πάντα απλώνει το χέρι για να τη βοηθήσει να περάσει την πασαρέλα ή τραβάει το σχοινί για να φέρει το σκάφος πιο κοντά στον ντόκο. Αυτό δεν σηµαίνει ότι δεν είναι ίση µε εσένα στις ικανότητες – άλλωστε, για να πάρεις στο πλήρωµα µια γυναίκα, σηµαίνει πως ξέρεις ότι µπορεί να αντεπεξέλθει». Β.Α.
«Είναι θέµα ιπποτισµού. Κάτι ανάλογο συµβαίνει όταν της ανοίγεις την πόρτα στο αυτοκίνητο, αλλά αυτό είναι µια καθηµερινή υπόθεση, ενώ το σκάφος όχι, οπότε αυτοί οι κώδικες διατηρούνται. Τις γυναίκες, βέβαια, τις θέλεις στο σκάφος και επειδή, καθώς συνήθως είναι πιο τακτικές, σε κάνουν και εσένα να µην αφήνεις τον νεροχύτη χάλια»! Γ.Κ.
«Οι γυναίκες υπερτερούν και στην οργάνωση και στην πειθαρχία. Αν εκπαιδευτούν και πιστέψουν στον καπετάνιο, γίνονται άριστο πλήρωµα – όπως ακριβώς αφοσιώνονται σε έναν άντρα αν αποφασίσουν να τον ακολουθήσουν». Τ.Σ.
«Εµείς έχουµε το άβατο του Αγίου Ορους! ∆εν βάζουµε γυναίκες στο σκάφος, επειδή µας αρέσουν οι γυναίκες»! Ν.Κ.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012

Αυτή είναι η ελληνική αποστολή για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου


Από 66 άνδρες και 39 γυναίκες αποτελείται η αποστολή, που θα πάρει μέρος με τα ελληνικά χρώματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Συνολικά 105 μέλη αριθμεί η ελληνική αποστολή, τα οποία και θα λάβουν μέρος σε 20 αθλήματα. Σημαιοφόρος και ο πρώτος αθλητής που θα μπει στο στάδιο, θα είναι ο αργυρός Ολυμπιονίκης του Τάε Κβο Ντο, σε Αθήνα και Πεκίνο, Αλέξανδρος Νικολαϊδης.
Η λίστα των ελλήνων αθλητών και τα αγωνίσματα στα οποία θα αγωνιστούν είναι:
ΣΤΙΒΟΣ: Λυκούργος Τσάκωνας (200μ.), Κώστας Δουβαλίδης (110 μ.εμπ.), Περικλής Ιακωβάκης (400 μ. εμπ.), Δημήτρης Χονδροκούκης (Ύψος), Κώστας Μπανιώτης (Ύψος), Κώστας Φιλιππίδης (Επί κοντώ), Λούης Τσάτουμας (Μήκος), Μιχάλης Σταματόγιαννης (Σφαίρα), Αλέξανδρος Παπαδημητρίου (Σφύρα), Σπύρος Λεμπέσης (Ακόντιο), Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (20χλμ. βάδην, 50χλμ. βάδην), Κώστας Πούλιος (Μαραθώνιος), Μαρία Μπελιμπασάκη (100μ., 200μ.), Ελενα Φιλάνδρα (800μ.), Αντωνία Στεργίου (Υψος), Νικόλ Κυριακοπούλου (Επί κοντώ), Κατερίνα Στεφανίδη (Επί κοντώ), Στέλλα–Ηρώ Λεδάκη (Επί κοντώ), Νίκη Πανέττα (Τριπλούν), Αθανασία Πέρρα (Τριπλούν), Παρασκευή Παπαχρήστου (Τριπλούν), Σάβα Λίκα (Ακόντιο), Κωνσταντίνα Κεφάλα (Μαραθώνιος), Δέσποινα Ζαπουνίδου (20χλμ βάδην), Σοφία Υφαντίδου (Έπταθλο).

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ: Αλεξάνδρα Τσιάβου/Χριστίνα Γιαζιτζίδου (Διπλό σκιφ ελ. βαρών), Λευτέρης Κόνσολας/Παναγιώτης Μαγδάνης (Διπλό σκιφ ελ. βαρών), Απόστολος Γκουντούλας/Νικόλαος Γκουντούλας (Δίκωπος άνευ), Χρήστος Παπαχρήστος-Γιάννης Τσίλης-Γιώργος Τζιάλλας-Γιάννης Χρήστου (Τετράκωπος άνευ).

ΚΑΝΟΕ/ΚΑΓΙΑΚ: Χρήστος Τσακμάκης (Σλάλομ, C1).

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Γιάννης Καλάργαρης (50μ. ελεύθερο), Αρης Γρηγοριάδης (100μ. ύπτιο), Γιάννης Δρυμωνάκος (200μ. πεταλούδα, 400μ. μικτή ατομική), Στέφανος Δημητριάδης (200μ. πεταλούδα), Παναγιώτης Σαμιλίδης (200μ. πρόσθιο, 100μ πρόσθιο), Ανδρέας Βαζαίος (200μ. μικτή ατομική), Κρίστελ Βουρνά (100μ. πεταλούδα, 4x100μ ελεύθερο), Νόρα Δράκου (50μ. ελεύθερο, 4x100μ ελεύθερο), Νέρι Νιαγκουάρα (50μ. ελεύθερο, 4x100μ ελεύθερο, 100μ ελεύθερο), Σπύρος Γιαννιώτης (10χλμ. σε ανοιχτή θάλασσα), Μαριάννα Λυμπερτά (10χλμ. σε ανοιχτή θάλασσα), Κρίστιαν Γκολομέεβ (100μ. ελεύθερο), Θεοδώρα Γιαρένη (4x100μ ελεύθερο), Μάρθα Μάτσα (4x100μ ελεύθερο).

ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Δέσποινα Σολωμού/Ευαγγελία Πλατανιώτη (Ντουέτο)

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ: Στέφανος Παπαρούνας (Τραμπολίνο 3μ.)

ΤΖΟΥΝΤΟ: Ηλίας Ηλιάδης (-90κ.), Ιουλέττα Μπουκουβάλα (-57κ.)

ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ: Αλέξανδρος Νικολαΐδης (+80κ.)

ΠΑΛΗ: Μαρία Πρεβολαράκη (-55κ.), Ολεγκ Μοτσάλιν (-74κ. ελευθέρας)

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ: Νίκος Μαυρομάτης (Σκητ), Ευθύμιος Μίτας (Σκητ), Αθηνά Δούκα (Αεροβόλο πιστόλι)

ΞΙΦΑΣΚΙΑ: Βάσω Βουγιούκα (Σπάθη)

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ: Καλίνικος Κρεάνγκα, Παναγιώτης Γκιώνης

ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: Βασίλης Τσολακίδης, Βλάσης Μάρας, Βάσω Μιλλούση

ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: Εθνική ομάδα ανσάμπλ (Σταυρούλα Σαμαρά, Μαριάνθη Ζαφειρίου, Ελένη Δόικα, Βασιλεία Ζάχου, Ευδοκία Λουκακάγκου, Αλεξία Κυριαζή)

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ: Γιάννης Ταμουρίδης (Ποδηλασία δρόμου), Χρήστος Βολικάκης (Ποδηλασία πίστας), Ζαφείρης Βολικάκης (Ποδηλασία πίστας), Περικλής Ηλίας (Ορεινή ποδηλασία)

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Παναγιώτης Καμπουρίδης/Ευστάθιος Παπαδόπουλος (470), Γιάννης Μιττάκης (Φινν), Αγγελική Σκαρλάτου (RS:X), Βύρων Κοκκαλάνης (RS:X), Βαγγέλης Χειμώνας (Laser), Αννα Αγραφιώτη (Laser radial), Αιμίλιος Παπαθανασίου/Αντώνης Τσότρας (Σταρ), Διονύσης Δήμου/Μιχάλης Πατενιώτης (49er)

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ: Εθνική ομάδα ανδρών (Νίκος Δεληγιάννης, Φίλιππος Καραμπέτσος, Μανώλης Μυλωνάκης, Ανδρέας Μιράλης, Κώστας Κοκκινάκης, Θεόδωρος Χατζηθεοδώρου, Αργύρης Θεοδωρόπουλος, Γιώργος Αφρουδάκης, Χρήστος Αφρουδάκης, Βαγγέλης Δελακάς, Γιάννης Φουντούλης, Κώστας Μουρίκης, Μάνθο Βουλγαράκη)

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ: Δαβίδ Καβελασβίλι (94κ.)

ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ: Βίκυ Αρβανίτη/Μαρία Τσιαρτσιάνη

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ: Ευαγγελία Ψάρρα