Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Πόσο καλά ξέρεις τη χώρα μας;;;

Δημοσιευμένη  εικόνα

Ξέρατε ότι η Αθήνα ήταν μια μικρή κωμόπολη δύο αιώνες πριν; Γνωρίζατε ότι τα ελληνικά νησιά είναι περίπου 2.000; Ότι κανένα μέρος της χώρας δεν απέχει παραπάνω από 137 χιλιόμετρα από τη θάλασσα και πως ο εμπορικός στόλος μας φτάνει το 70% όλων των πλοίων της Ευρώπης; Αυτά και πολλά περισσότερα ενδιαφέροντα στοιχεία για την Ελλάδα ακολουθούν και μας μαθαίνουν τα μικρά αξιοπερίεργα μυστικά της χώρας μας.


*Κατά μέσο όρο, περίπου 16,5 εκατομμύρια τουρίστες καταφθάνουν κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Αυτό σημαίνει πως οι επισκέπτες ξεπερνούν σε αριθμό τον... ντόπιο πληθυσμό των 10 περίπου εκατομμυρίων.

*Περίπου το 7% όλου του μαρμάρου που παράγεται στον πλανήτη προέρχεται από την Ελλάδα.

NBA - ΙΣΟΝ ΘΕΑΜΑ

ΘΕΑΜΑ ΑΠΟ ΤΟ NBA

Η... ώρα του Top 10! (vid)

Διαγωνισμός καρφωμάτων, τριπόντων, skills challenge και shooting stars challenge όλα σε ένα video!

Η... ώρα του Top 10! (vid)

Απολαύστε στο video που ακολουθεί το Top 10 της δεύτερης βραδιάς του All Star Weekend 2014, με τον Τζον Γουόλ, νικητή του διαγωνισμού καρφωμάτων, να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας:
 
 

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ

Και όμως ο Έλληνας δεν είναι ο πιο υπερχρεωμένος πολίτης παγκοσμίως
και δεν βρίσκεται πολύ μακριά από το Γερμανό
16 - 2 - 14
 
Και όμως ο Έλληνας δεν είναι ο πιο υπερχρεωμένος πολίτης παγκοσμίως και δεν βρίσκεται πολύ μακριά από το Γερμανό - Φωτογραφία 1
 
 
Την ώρα που πολύς λόγος γίνεται για τα χρήματα που χρωστά η Ελλάδα, μελέτη του Bloomberg προσεγγίζει διαφορετικά το θέμα “χρέος” και δείχνει μια άλλη οπτική. Έτσι χώρες που θεωρούνται πρότυπα για την Ελλάδα και επιτυχημένα παραδείγματα δημοσιονομικής πολιτικής, βρίσκονται υψηλότερα από την Ελλάδα στο κατά κεφαλή χρέος, δηλαδή στην κατάταξη που δείχνει πόσο χρωστάει ο κάθε πολίτης της εκάστοτε χώρας.

Πρώτη στη λίστα βρίσκεται η Ιαπωνία των 127,1 εκατ. κατοίκων. Η Ιαπωνία έχει χρέος ίσο με το 242,3% του ΑΕΠ της χώρας και ο κάθε Ιάπωνας χρωστά 99.725 δολάρια.
 

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΕΜΑΘΕ ΟΤΙ < ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ >

Οι πειρασμοί του "Αγίου" Αντωνίου... Συνημμένη Εικόνα: 16111215nQSJYKrM.jpg


Στο Άγιο Όρος κατέφυγε ο Άγιος Αντώνιος, για να λάβει φώτιση και να καταφέρει να νικήσει τον πειρασμό και την αμαρτία.

Στον πίνακα παραπάνω (κεντρική εικόνα ανάρτησης) διακρίνεται ο Άγιος Αντώνιος να ξορκίζει κατά σειρά: την Κομισιόν, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το ΔΝΤ, τη διαπλοκή με τους καναλάρχες και τους μεγαλοεργολάβους. Στο βάθος τέλος της εικόνας διακρίνονται οι εκλογές να πλησιάζουν ορθές ως πύργος (ή ως παλούκι, όπως το πάρει κανείς).

Βοήθειά του!
Και βοήθειά μας...

ΤΡΟΙΚΑ ΑΠΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΧΑΣΑΠΗΔΕΣ

Έκθεση: Η τρόικα έδρασε ως χασάπης

Δημοσιευμένη  εικόνα

Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωκοινουβουλίου η έκθεση του σώματος για τον ρόλο της τρόικας στις χώρες του Μνημονίου (Δεν πρόκειται για την έκθεση της επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων). «Η τρόικα έδρασε μάλλον ως χασάπης», τόνισε ο εισηγητής της έκθεσης και ευρωβουλευτής των σοσιαλιστών Αλαχάνδρο Σέρκας.

ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΤΟ ONE-CENT MAGENTA

Το σπανιότερο γραμματόσημο του κόσμου βγαίνει σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη
 
 
Το σπανιότερο γραμματόσημο του κόσμου βγαίνει σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη
 

Το σπανιότερο και διασημότερο γραμματόσημο του κόσμου, το επονομαζόμενο One-Cent Magenta (Πορφυρό του ενός σεντ) της πρώην βρετανικής αποικίας της Γουιάνας, θα βγει σε δημοπρασία την 17η Ιουνίου στη Νέα Υόρκη και η τιμή του ενδέχεται να φτάσει ακόμη και τα 20 εκατομμύρια δολάρια.

Το γραμματόσημο εκδόθηκε το 1856 και σε όλον τον κόσμο υπάρχει πλέον μόνο ένα. "Και τις τρεις φορές που βγήκε σε δημοπρασία κατέγραψε νέο ρεκόρ", υπογράμμισε στην ανακοίνωσή του ο οίκος δημοπρασιών Sotheby's που το χαρακτηρίζει "μαγικό αντικείμενο" λόγω της σπανιότητάς του και της απίστευτης ιστορίας του.
 

ΠΑΡΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ

Στο σφυρί 20 ελληνικά νησιά
 
 

Διευρύνεται η λίστα με τα ελληνικά νησιά που βγαίνουν προς πώληση και τα οποία έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και Αράβων κροίσων.

Στον κατάλογο βρίσκονται τουλάχιστον 20 «φιλέτα» που κοσμούν τις ελληνικές θάλασσες, για όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια.

Για ακόμη μία φορά, όμως, τα γρανάζια της γραφειοκρατίας κρατούν κλειστές τις «πόρτες» των αγοραπωλησιών.

Στην κορυφή της σχετικής λίστας προστέθηκε πρόσφατα το νησί «Χώρα», απέναντι από το Σούνιο, για το οποίο το ζητούμενο τίμημα φέρεται να αγγίζει τα 35 εκατ. ευρώ.
 

ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ Η ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ

Στρατοί μίνι-ρομπότ σε ρόλο «οικοδόμων»



Μια ιδέα κυριολεκτικά βγαλμένη από την λογοτεχνία επιστημονικής φαντασίας (ο Ουίλιαμ Γκίμπσον έχει γράψει σχετικά) μετουσιώνεται σε πραγματικότητα.

Ερευνητές του πανεπιστημίου Χάρβαρντ μελέτησαν τη συμπεριφορά των τερμιτών όταν αυτοί χτίζουν τις φωλιές τους και δημιούργησαν μικρά ρομπότ που χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση μπορούν να φτιάχνουν διάφορες κατασκευές όπως για παράδειγμα, κάστρα με τουβλάκια.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς τους τα ρομπότ αυτά σε μεγάλο αριθμό θα μπορούν να πραγματοποιούν εργασίες κατασκευής σε σημεία που είναι δύσκολο να το κάνει ο άνθρωπος. Θα μπορούν να αναλάβουν παραδείγματος χάριν τη δημιουργία φραγμάτων με σακιά σε περιοχές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα πλημμύρας ή να κατασκευάσουν βάσεις στον Αρη.

ΑΠΟ ΙΑΠΩΝΙΑ ΜΕ ΤΡΕΛΑ

Είναι τρελοί αυτοί οι Ιάπωνες! ΔΕΙΤΕ τις πιο ΤΡΕΛΕΣ εφευρέσεις που έχουν σκεφτεί!
 
 
Είναι τρελοί αυτοί οι Ιάπωνες! ΔΕΙΤΕ τις πιο ΤΡΕΛΕΣ εφευρέσεις που έχουν σκεφτεί! (PHOTOS)
 
Μπορούμε να παραδεχτούμε πάντως ότι έχουν φαντασία! Δείτε τι έφτιαξαν!